Cyberbob Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα σε όλους τους ξενύχτηδες. Μόλις παρατήρησα κάτι που με παραξενεύει πολύ. Δεν έχω πρόσβαση σε κανένα site για ανταλλαγή αρχείων. Με λίγα λόγια rapidshare κλπ. Όλα τα υπόλοιπα site μου φορτώνουν κανονικά. Βγαίνει το εξής σφάλμα: "Αδυναμία σύνδεσης - Υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης στην προσπάθεια επικοινωνίας με www.rapidshare.com." Αυτό συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα sites τέτοιου τύπου. Rapidshare,Filesonic,Fileserve,Megaupload,Megashares,Shrage,SlingFile,Ul.to,WUpload,Extabit κλπ. Τα μοναδικά που βρήκα να ανοίγουν είναι το mediafire και το uploaded.to (μόνο όταν το γράφω ολόκληρο). Ήμουν έτοιμος να πειστώ οτι ξεκίνησαν οι ISPs να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε site τέτοιου τύπου αλλα μετά σκέφτηκα να δοκιμάσω να μπώ απο το κινητό. Και μπορούσα να συνδεθώ μια χαρά. Άρα κάτι άλλο πάει στραβά. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Όλες οι άλλες σελίδες μου ανοίγουν, οι μόνες που δείχνουν να μην φορτώνουν είναι αυτού του τύπου. EDIT: Έριξα μόλις μια ματιά στο αρχείο hosts και voila! Μια τεράστια λίστα με οποιοδήποτε filesharing υπάρχει μπροστά στα μάτια μου. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς έγινε αυτό αφού εγώ ποτέ δεν πρόσθεσα όλα αυτά τα site εκεί. Μάλλον κάποιον (περίεργο) ιό θα έχω κολλήσει.
isay Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Πως ήταν οι καταχωρήσεις στο hosts; Έκανε redirect στο 127.0.0.1 ή σε κάποια άλλη ip; Δήλαδή ήταν της μορφής 127.0.0.1 rapidshare.com ή xxx.xxx.xxx.xxx rapidshare.com
Cyberbob Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 127.0.0.1 rapidshare.com και είχε όλα τα σχετικά sites. Ακόμα και τα πιο άγνωστα ή αυτά που έχουν συνδρομή για πολλούς hosters (τύπου fast-debrid)
isay Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μήπως κάποιος άλλος έβαλε χέρι στον υπολογιστή σου; Μήπως κάποιος με τον οποίο μοιράζεσαι το bandwidth και τον είχες τσακίσει με τα downloads;
Cyberbob Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Χαχα, όχι κάτι τέτοιο αποκλείεται να έγινε. Δεν έχει κανείς άλλος πρόσβαση στον υπολογιστή μου και επίσης η σύνδεση είναι δική μου, δεν παίρνω απο κανέναν άλλο και είναι κλειδωμένο το router.
isay Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Τότε το μόνο που μπορώ να φανταστώ ειναι κάποιος ιος που κάνει ανακατεύθυνση τοπικά για κλέψιμο κωδικών. ΔΕΝ εχω συναντήσει κάτι τέτοιο (για rs, fs, κλπ), αλλά εχω συναντήσει και αντιμετωπίσει ιο που είχε κάτσει στο mbr και έκανε hijack και redirect τις αναζητήσεις του google. Και σε εκείνο τον υπολογιστή είχα βρει περίεργες καταχωρήσεις στο hosts με 127.0.0.1 και για τιμωρία στον απρόσεχτο κάτοχο έβαλα Linux. Τι θα έκανα στη θέση σου: Σχολάστικό έλεγχο με antivirus, antimalware και antirootkit.
Cyberbob Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Thanks! Ξεκίνησα ενα full system scan στο avast. Antirootkit δεν είχα και κατέβασα το Sophos Anti-Rootkit. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό. Το έβαλα να κάνει scan και μέχρι τώρα εμφάνισε το εξής warning: Failed to query live registry key \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Perflib\009. You may not have access rights to the whole registry. Incorrect function. Είναι κάτι ανησυχητικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα