sarantatessera Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Γνωρίζει κανείς τι περιθώρια πρέπει να αφήσω δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω, ώστε να φαίνονται οι σελίδες ενός εγγράφου όπως θα τυπώνονταν σε ένα βιβλίο 14x21; Υπάρχει δηλαδή κάποιο στάνταρ ή στα βιβλία, από εκδοτικό οίκο σε εκδοτικό οίκο, διαφέρουν αυτές οι αποστάσεις;
alexzzz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Γνωρίζει κανείς τι περιθώρια πρέπει να αφήσω δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω, ώστε να φαίνονται οι σελίδες ενός εγγράφου όπως θα τυπώνονταν σε ένα βιβλίο 14x21; Έχει να κάνει με τον εκτυπωτή που θα το τυπώσεις. Ο δικός μου πχ δεν αφήνει το ίδιο περιθώριο σε κάθε άκρη. Μόνο με δοκιμές Υπάρχει δηλαδή κάποιο στάνταρ ή στα βιβλία, από εκδοτικό οίκο σε εκδοτικό οίκο, διαφέρουν αυτές οι αποστάσεις; Δεν υπάρχει στάνταρ μέγεθος. Συνηθίζονται κάποια μεγέθη αλλά αυτό έχει να κάνει με το τυπογραφείο που θα πας να τυπώσεις, με το πόσες σελίδες είναι (άρα και πόσο χοντρή θα είναι η ράχη), το χαρτί στο οποίο θα τυπωθεί και αλλά πολλά.
sarantatessera Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μάλιστα. Βασικά, το μόνο που θέλω να δω είναι πόσες πάνω-κάτω σελίδες θα βγουν σε ένα βιβλίο διαστάσεων 14x21 από 115 χιλιάδες λέξεις. Ισχύει το περίπου 300 λέξεις ανά σελίδα;
alexzzz Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Κυκλοφορεί στην "πιάτσα" ένας άτυπος κανόνας που μιλάει για ~250 με 300 λέξεις ανά σελίδα αλλά σε ένα βιβλίο που χρειάστηκε όλο όλο να "φτιάξω" δεν τον έλαβα υπόψη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα