goginos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Είμαι την περίοδο αυτή στο εξωτερικό και έχω μια σύνδεση ADSL με ένα πάροχο. Μου έδωσαν ένα router HUAWEI για τη σύνδεση μου στο internet. Σύνδεσα το router με τη γραμμή και είχα κανονικά internet. Το θέμα είναι ότι έχω και ένα άλλο router Draytek το οποίο έχει περισσότερες δυνατότητες και θα ήθελα να συνδέσω αυτό. Όμως ο πάροχος δεν μου έχει δώσει username & password για να συνδεθώ με το Draytek. Δεν ξέρω λοιπόν με ποιον τρόπο να το συνδέσω. (Δεν δίνουν και υποστήριξη για το συγκεκριμένο router). Θεωρώ ότι είναι εφικτό. Παραθέτω ορισμένες εικόνες από το configuration menu του HUAWEI και ορισμένες εικόνες από το menu του Draytek. Η βοήθεια σας μου είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 χμμμ δεν ξέρω αν το 2710 υποστηρίζει να συνδεθεί χωρίς username και password η απλα ειναι καθαρά θέμα παρόχου αν το υποστηρίζει ειναι έχει δικιές τους ρυθμίσεις κλειδωμένες για αυτον τον σκοπό, πιστεύω οτι ο poulinos μπορεί να σου δώσει μια ποιο σίγουρη απάντηση. Ποιον internet provider εχεις ?
goginos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Είναι αρκετά καλό router και μου φαίνεται λίγο απίθανο να μην το υποστηρίζει. Επίσης, ο πάροχος μου είναι ONLINE. Ανήκει στην T-Mobile. Παλιότερα είχα άλλο πάροχο, την Ziggo, που επίσης δεν έδινε usename & password. Απλά εάν, δεν σε αφήνει η εταιρεία να χρησιμοποιήσεις κανένα άλλο router εκτός από το δικό της, δεν έχει νόημα η πώληση των router εδώ που είμαι. Επίσης, η υποστήριξη εδώ είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει τίποτα στα Αγγλικά, όλα είναι στα Ολλανδικά και δεν μπορώ να βγάλω άκρη από τα manual τους.
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 βλεπω ενα pvc 8/35 απλα με παραξενευει που το εχουν σαν Eoa αντι για pppoe/pppoa. γιατι αν ηταν Pppoe/pppoa τοτε οκ απλα θα εβαζες οτι Username Να ειναι και θα εμπαινες.sto vigor περα απο pppoe/pppoa/rfc τι αλλο εχει εκειμεσα??επισης δεν εχεις εικονιδιο συνδεσης να υποθεσω με το huawei.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 έχεις δοκιμάσει το Draytek με ότι να ναι username & password για να συνδεθείς? το 2710 υποστηρίζει PPPOE/PPPOA/MPOA παρεπιπτόντως...
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 έχεις δοκιμάσει το Draytek με ότι να ναι username & password για να συνδεθείς? το 2710 υποστηρίζει PPPOE/PPPOA/MPOA παρεπιπτόντως... γραψε μια τι πρωτοκολλα εχει εκει που γραφει για το Pppoe/pppoa./γιατι αυτος μαλλον δεν εχει καν Username οπως ειναι εδω στην ελλαδα που απλα δεν υπαρχει radius και μπαινεις με Pppoe η pppoa. αυτος καπως αλλιως μπαινει .γιατι δεν βλεπω και πουθενα επιλογη για Username password που θα πρεπε να ειναι στο wan .εκτος αν του βγει επιλογη για Username kai pass otan το γυρισει σε Pppoa.κατι αλλω ειναι αυτο το eoa.σε tp link νομιζω το εχω δει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Protocol-> PPPOE or PPPOA με encapsulating type LLC/SNAP & VC/MUX και για MPoA encapsulation 1483 Bridged IP LLC, 1483 Routed IP LLC, 1483 Bridged IP VC-MUX, 1483 Routed IP VC-MUX (IPOA) και 1483 Bridged IP VC-MUX (IPOE)
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 λογικα mpoa με Routed IP VC-MUX (IPOA) λογικα δεν θα του ζητησει Username kai password.αλλιως ας δοκιμασει και το τυπικο pppoe/llc με 8/35 και οτι να νε username.ελπιζω να μην θελει τιποτα για vlans κτλ γιατι δεν εχω δει ποτε συνδεση με routed ip vc mux συνηθως 3 παιζουν pppoe/llc pppoa vcmux rfc 1483 που ειναι οταν εχεις ρουτερ απο πισω κτλ
goginos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ τα κατάφερα! Επέλεξα MPOA (PPPoE/PPPoA disable) 1483 Bridged IP LLC VPI/VCI 8/35 Modulation: Multimode Παραθέτω και εικόνα! έχεις δοκιμάσει το Draytek με ότι να ναι username & password για να συνδεθείς? το 2710 υποστηρίζει PPPOE/PPPOA/MPOA παρεπιπτόντως... Το είχα δοκιμάσει με κενά username και password, χωρίς αποτέλεσμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 μια χαρά, γλυτώσαμε χρόνο ευτυχώς επειδή έχω το ίδιο router πλέον
goginos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 ThReSh έχεις δοκιμάσει καθόλου να λειτουργήσεις το voip ή το vpn?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 δεν έχω την έκδοση με VOIP και δεν έχω testάρει ακόμα VPN
goginos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Θα ήθελα να κάνω synchronize τα αρχεία που έχω εδώ, με τα αρχεία που έχω Ελλάδα και θα ήθελα να το κάνω με vpn. Επίσης, μπορώ να κάνω vpn και με το πανεπιστήμιο με software αλλά θα προτιμούσα να το ρύθμιζα το router. Αν έχεις τίποτα ευπρόσδεκτο!
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ τα κατάφερα! Επέλεξα MPOA (PPPoE/PPPoA disable) 1483 Bridged IP LLC VPI/VCI 8/35 Modulation: Multimode Παραθέτω και εικόνα! Το είχα δοκιμάσει με κενά username και password, χωρίς αποτέλεσμα. αψογος.υπομονη και δοκιμες ηθελε.ναι to mpoa με το rfc 1483 εχουν πολυ μεγαλη διαφορα απο το Pppoe/llc με οτι νανε username.το rfc1483 συνηθως το βαζουμε εδω στην ελλαδα οταν θελεις να κανεις κληση με εικονιδιο η οταν θελεις να κανει κληση ενα αλλο ρουτερ η ενα firewall κτλ.Mpoa εδω δεν παιζει. μια χαρά, γλυτώσαμε χρόνο ευτυχώς επειδή έχω το ίδιο router πλέον ναι βολευει οταν εχεις τον ιδιο ρουτερ και βλεπεις τις επιλογες.αλλιως αυτο που ειναι το πιο βαρετο να ψαχνεις για manual για να δεις τι επιλογες δινει μεσα.οσες φορες εχει χρειαστει αστα να πανε.... ThReSh έχεις δοκιμάσει καθόλου να λειτουργήσεις το voip ή το vpn? εχω χρησιμοποιησει το voip σε Thomson.στην ουσια λογικα τα ιδια πραγματα θα σε ρωταει registrar registrar port proxy kai proxy port συνηθως τα port ειναι ready μετα sip uri username/password display name Abbreviated number: αυτα ειναι τα βασικα .στο thomson μετα μπορεις να ορισεις codec priority και διαφορα αλλα για να εχεις το dial tone Που θες για να στελνεις dtmf και παει λεγοντας.λογικα βεβαια καποια απο αυτα θα στα δινει η εταιρεια που εχεις το voip εκτος αν στο δινει με preconfigured router και εσυ απλα με λιγο Hacking τα πηρες τα στοιχεια και θες να τα περασεις σε αλλο ρουτερ. Θα ήθελα να κάνω synchronize τα αρχεία που έχω εδώ, με τα αρχεία που έχω Ελλάδα και θα ήθελα να το κάνω με vpn. Επίσης, μπορώ να κάνω vpn και με το πανεπιστήμιο με software αλλά θα προτιμούσα να το ρύθμιζα το router. Αν έχεις τίποτα ευπρόσδεκτο! στο πανεπιστημιο ομως ποιο θα φτιαξει το vpn να παιζει και αλλιως και οχι πχ μονο με το software.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα