Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@DJTHOMAS23: Πού στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους; Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πώλησης κανονικά αλλά μετά στράβωσε ο αγοραστής και δεν το πήρε;

Δημοσ.

@DJTHOMAS23: Πού στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους; Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πώλησης κανονικά αλλά μετά στράβωσε ο αγοραστής και δεν το πήρε;

http://contents.ricardo.gr/pages/fees/default2.asp

Αν διαβασεις θα δεις οτι υπαρχουν "τελη προωθησης" τα οποια οφειλει να πληρωσει καποιος αν επιλεξει να τα χρησιμοποιησει, ασχετα να θα καταφερει να πουλησει το αντικειμενο.

Οποιος δεν ειναι προσεκτικος μπορει να την πατησει.

Βεβαια υπαρχουν και οι αλλοι που τα γνωριζαν ολα αυτα, αλλα οπως ειπε καποιος εδω μεσα, δεν ειχαν σκοπο να πληρωσουν.

Δημοσ.

^...και γιατί εστιάζεις σε αυτό ("το γνώριζαν"), αντί να εστιάζεις στο ότι είναι μια καλοστημένη ιστορία για να προσελκύουν θύματα που στην πλειονότητά τους δεν διαβάζουν "όρους χρήσης υπηρεσιών"...;

Δημοσ.

http://contents.rica...es/default2.asp

Αν διαβασεις θα δεις οτι υπαρχουν "τελη προωθησης" τα οποια οφειλει να πληρωσει καποιος αν επιλεξει να τα χρησιμοποιησει, ασχετα να θα καταφερει να πουλησει το αντικειμενο.

Οποιος δεν ειναι προσεκτικος μπορει να την πατησει.

Βεβαια υπαρχουν και οι αλλοι που τα γνωριζαν ολα αυτα, αλλα οπως ειπε καποιος εδω μεσα, δεν ειχαν σκοπο να πληρωσουν.

Σωστός. Απλά επειδή λέει:

ΜΟΥ ΛΈΕΙ ΠΩΣ ΟΦΕΊΛΩ 4,56 ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΠΏΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΎ...ΤΟΥ ΛΈΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΉΘΗΚΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΌ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΈΕΙ ΠΩΣ ΕΜΕΊΣ ΑΥΤΌ ΒΛΈΠΟΥΜΕ

υπέθεσα πως θεωρούν ότι το προϊόν πωλήθηκε.

edit: Απ ό,τι βλέπω αυτά που λέει η σελίδα είναι κάτι σαν διαφήμιση του προϊόντος σου και ίσως να μην υποχρεωτική η επιλογή τους από κάποιον υποψήφιο πωλητή. Αν ζητάς κάποια extra διαφήμιση, νομίζω είναι αυτονόητο πως θα χρεωθείς και κάτι παραπάνω. Αν κατάλαβα καλά.

Δημοσ.

^...και γιατί εστιάζεις σε αυτό ("το γνώριζαν"), αντί να εστιάζεις στο ότι είναι μια καλοστημένη ιστορία για να προσελκύουν θύματα που στην πλειονότητά τους δεν διαβάζουν "όρους χρήσης υπηρεσιών"...;

Απο την στιγμη που μου δινεται η δυνατοτητα να διαβασω τους ορους και ξερω αναγνωση, θεωρω οτι δεν ειμαι υποψηφιο θυμα.

Μου πηρε 5 λεπτα το πολυ να μπω στο site και να δω αυτο το πραγμα, χωρις να ξερω καν τι ειναι το ricardo.

Φανταζομαι πως οταν βαζεις αγγελια, σου εμφανιζεται αυτη η οθονη που με μεγαλα γραμματα και απλες λεξεις σου εξηγει τι παιζει, ωστε να επιλεξεις.

Το 15χρονο πιο πανω μας ειπε οτι εδινε 0,70 λεπτα για καθε αγγελια για την βλεπει περισσοτερος κοσμος. Ασχετα να δεν ειχε σκοπο να τα πληρωσει, καταλαβε πολυ καλα τι παιζει.

Θεωρω λοιπον οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ηταν "εξυπνοι" που νομιζαν οτι θα την γλιτωναν.

Σιγουρα καποιοι θα την πατησαν, αλλα ποσο πιο ξεκαθαρο να στο κανει? Δεν μιλαμε για σελιδες και σελιδες. Μερικες γραμμουλες ειναι που καλεισαι να τις επιλεξεις κιολας.

Απο την στιγμη λοιπον που δεν προκειται για καποιον κρυμμενο ορο αναμεσα σε εκατονταδες γραμμες νομικων κλισε, δεν πιστευω οτι ψαχνει για θυματα οπως το εννοεις εσυ.

• Like 1
Δημοσ.

...για να με καταλάβεις, το πρόβλημα με τα καζίνο, που έχουν άδεια λειτουργίας, είναι ακριβώς ότι ΕΧΟΥΝ άδεια λειτουργίας...

Δημοσ.

...για να με καταλάβεις, το πρόβλημα με τα καζίνο, που έχουν άδεια λειτουργίας, είναι ακριβώς ότι ΕΧΟΥΝ άδεια λειτουργίας...

Για το καζινο θα συμφωνησω, αλλα ειναι ατυχης η συγκριση για διαφορους ευνοητους λογους.

Την τακτικη του ricardo την χρησιμοποιουν ολες οι εφημεριδες με αγγελιες εδω και πολλα χρονια.

Αν θες βαζεις τζαμπα, αλλα εχεις και την επιλογη για πλαισιο κτλ που χεωνονται εξτρα.

Δηλαδη ποσο πιο ξεκαθαρο να το εκαναν?

15 χρονων ηταν ο αλλος και το επιασε, και μαλλον δεν μιλαμε για καποια σατανικη ιδιοφυια.

• Like 1
Δημοσ.

...ε ακριβώς αυτές οι τακτικές, εφημερίδων, τηλεφωνικών υπηρεσιών και του Ρικάρντο εσχάτως, είναι που βρωμάνε από τη ΦΥΣΗ τους. Όσο βρωμάει κι ένα πεντακάθαρο κι αστραφτερό καζίνο. Για 'μένα. Η Βιομηχανία Του Θύματος και τα Όσκαρ της.

(...κι επίσης για 'μένα, αυτό είναι το ουσιαστικότερο, κι όχι τα ψιλικατζιδολαμόγια και το σκεπτικό τους)

Δημοσ.

Δηλαδη συμφωνα με εσενα βρωμαει οταν μια εταιρεια σου παρεχει μια υπηρεσια και μαλιστα το κανει με ξεκαθαρους και κατανοητους ορους, με ανταλλαγμα καποιο οικονομικο αντιτιμο εκ μερους σου.

Επισης δεν σε ενοχλει καθολου οταν καποιος αποφασιζει οτι θα χρησιμοποιησει αυτην την υπηρεσια, αλλα θεωρει οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να καταβαλει το αντιστοιχο αντιτιμο.

Μιλαμε για αγγελιες ετσι, οχι για ιδρυματα που εκμεταλλευονται τον εθισμο καποιου.

• Like 1
Δημοσ.

Η εκμετάλλευση είναι εκμετάλλευση Μεμέντο, και δεν το λέω απ' τη μεριά του "εθισμού" (τα καζίνο δεν υπάρχουν μόνο για τους εξεκόλλητους. Δεν παύουν να είναι εκμετάλλευση της ματαιοδοξίας και της μωρότητας και της ελπίδας κτλ). Βεβαίως και υπάρχει ζήτημα αναλογίας και κατηγοριοποίησης, αλλά δεν πάει να είναι απεχθής. Και μάλιστα γίνεται απεχθέστερη, όταν είναι ικανοί να σου βγάλουν κάτι στο σφυρί για μόλις μερικά Ευρωλεπτά οφειλής, ή έστω να σε κάνουν να πληρώσεις κερατιάτικα του ύψους του χιλιάρικου.

Το να είναι ξεκάθαρος και νομότυπος κάποιος που μου λέει "θα σας ληστέψω" (διότι εκτός των άλλων είναι και μεγάλη λαμογιά η ύπαρξή της, τη στιγμή που σαν υπηρεσία δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από αυτό που προσφέρουν διάφορες ανάλογες free άλλες) βεβαίως και με απωθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Η εκμετάλλευση είναι εκμετάλλευση Μεμέντο, και δεν το λέω απ' τη μεριά του "εθισμού" (τα καζίνο δεν υπάρχουν μόνο για τους εξεκόλλητους. Δεν παύουν να είναι εκμετάλλευση της ματαιοδοξίας και της μωρότητας και της ελπίδας κτλ). Βεβαίως και υπάρχει ζήτημα αναλογίας και κατηγοριοποίησης, αλλά δεν πάει να είναι απεχθής. Και μάλιστα γίνεται απεχθέστερη, όταν είναι ικανοί να σου βγάλουν κάτι στο σφυρί για μόλις μερικά Ευρωλεπτά οφειλής, ή έστω να σε κάνουν να πληρώσεις κερατιάτικα του ύψους του χιλιάρικου.

Το να είναι ξεκάθαρος και νομότυπος κάποιος που μου λέει "θα σας ληστέψω" (διότι εκτός των άλλων είναι και μεγάλη λαμογιά η ύπαρξή της, τη στιγμή που σαν υπηρεσία δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από αυτό που προσφέρουν διάφορες ανάλογες free άλλες) βεβαίως και με απωθεί.

Συγγνωμη αλλα δυσκολευομαι ακομα περισσοτερο να λυπηθω καποιον που ειχε την δωρεαν επιλογη, αλλα προτιμησε για δικους του λογους το ricardo και μετα αγνοησε το ποσο που οφειλε.

Επισης προφανως δεν τους ηρθε σαν κεραυνος εν αιθρια μια αγωγη με το χιλιαρικο προσκολλημενο πανω της.

Υπηρξε προειδοποιηση να πληρωσουν αυτα τα ευρωλεπτα, που στο κατω κατω τα οφειλουν.

Ετσι λειτουργει ο κοσμος. Αν εχεις την επιλογη να κανεις κατι τζαμπα καντο. Οταν ομως επιλεγεις μια υπηρεσια ή ενα αγαθο που κοστιζει, ειθισται να το πληρωνεις.

Τωρα αν θες να συζητησουμε για αλλες μορφες εκμεταλλευσης, ευχαριστως.

Εδω ομως ειναι το thread μιας ιστοσελιδας με αγγελιες επι πληρωμη. Τα καζινο, η pokerstar, οι τραπεζες κτλ δεν εχουν καμια σχεση..

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι αν λυπάσαι το θύμα, αλλά αν περισσότερο εξοργίζεσαι με τον δράστη. Να εστιάσει όπου θέλει ο καθ' ένας, το μπορεί (πχ ένας κοινωνιολόγος θα μπορούσε να πει τα δικά του, σχετικά με το πόσο "βλαβερό" είναι ανθρωποκεντρικά - ένας έμπορος πάλι θα "δει" τις ευκαιρίες που παρέχει). Προσωπικά λοιπόν αυτό που με κόφτει, είναι η ολοκληρωτική λειτουργία μιας "υπηρεσίας" όπως η εν λόγω, και τη θεωρώ την πιο άξια αναφοράς, πτυχή της. Γι' αυτό και το "έτσι λειτουργεί ο κόσμος" δε μου είναι αρκετό, και στο τόνισα. Για 'μένα, καλό θα ήταν έστω να τονίζει κανείς το "ΚΑΚΩΣ έτσι λειτουργεί ο κόσμος", αλλιώς δεν παίζει με τίποτα να πάψει ποτέ να λειτουργεί έτσι. Και πάνω απ' όλα, υπάρχει θέμα σοβαρό όταν για χρεωστούμενα ευρωλεπτά φτάνουν τα βλήματα, τα λαμόγια, τους μαλάκες, τους ανήξερους και λοιπούς να πληρώνουν με χιλιάρικα, αυτοκίνητα, σπίτια. Αν δεν τον βλέπεις ή δεν σε αφορά, κάτι δεν πάει καλά σε τέτοια οπτική, και το "ας κόψουν τον λαιμό τους λοιπόν" είναι πολύ λίγο και πολύ βλαβερό, για όλους μας. Έτσι το βλέπω.

Όσο για το "οφτόπικ" του πράγματος, εγώ δεν άνοιξα κουβέντα για να μιλήσουμε για τα καζίνο κτλ. Ένα παράδειγμα έδωσα, για να κρατήσει κανείς την ουσία μέσα απ' την αναλογία. Αν χρειάστηκε ν' αναπτυχθεί λόγω της κουβέντας, άλλο καπέλο.

Δημοσ.

Και πάνω απ' όλα, υπάρχει θέμα σοβαρό όταν για χρεωστούμενα ευρωλεπτά φτάνουν τα βλήματα, τα λαμόγια, τους μαλάκες, τους ανήξερους και λοιπούς να πληρώνουν με χιλιάρικα, αυτοκίνητα, σπίτια. Αν δεν τον βλέπεις ή δεν σε αφορά, κάτι δεν πάει καλά σε τέτοια οπτική, και το "ας κόψουν τον λαιμό τους λοιπόν" είναι πολύ λίγο και πολύ βλαβερό, για όλους μας. Έτσι το βλέπω.

Στο συγκεκριμενο εχουμε εντελως διαφορετικη αντιληψη του ποιος ειναι το θυμα και ποιος ο δραστης.

Η λαμογια ειναι λαμογια wash.

Αυτοι με τις αγγελιες μεχρι εκει μπορουσαν και μεχρι εκει ισως να εκαναν.

Και τα λαμογια τα θεωρω πολυ βλαβερα. Γιατι οποια ουτοπια και αν εχεις στο μυαλο σου εσυ και εγω, αυτοι θα βρουνε τροπο να στην εκπορνευσουν.

Το ricardo ειναι επιλογη. Και μαλιστα πολυτελειας απο την στιγμη που υπαρχει δωρεαν εναλλακτικη.

Απο την στιγμη που τιποτα δεν αναγκασε αυτα τα ατομα να το χρησιμοποιησουν, παρα μονο η ελευθερη βουληση τους, δεν μπορω να το κατηγορησω σαν επιχειρηση.

Για εμενα ειναι σαν να κατηγορω το δεντρο στο πεζοδρομιο επειδη ετρεχα και επεσα πανω του.

Και επαναλαμβανω οτι κανω αυτην την συζητηση για το συγκεκριμενο site, στην μορφη που το ειδα σημερα.

Ένα παράδειγμα έδωσα, για να κρατήσει κανείς την ουσία μέσα απ' την αναλογία.

Να σου δωσω μια αλλη αναλογια?

Εχεις εσυ τυροπιταδικο και ερχομαι να παρω ενα χυμο επειδη διψαω. Κανονικα θα επρεπε να σε πληρωσω.

Συμφωνα με την δικη σου λογικη ομως, εσυ εκμεταλλευεσαι την διψα μου και μου πουλας χυμο την στιγμη που θα μπορουσα να παω σε μια βρυση και να πιω νερο να ξεδιψασω.

Οποτε παιρνω τον χυμο και τρεχω.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, είναι τραγικό μια εταιρεία να θέλει να έχει κάποιο κέρδος και να μη φουντάρει...

100 χ 5ε = 500

να τα δώσω εγώ για όλους ρε παιδιά! άμα κάνουμε έτσι για ψίχουλα τότε αστα να πάνε!

πιο πολλά θα πληρώσουν για τους δικηγόρους!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...