Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και σε μενα συνέβη κάτι παρόμοιο. Ενώ χτύπησε καποιος το προιον σε δημοπρασία, μετά αρνηθηκε να το παραλάβει. Η εταιρεία δεν μπορουσε να κάνει κάτι για να τον υποχρεώσει και στην συνέχεια με χρέωσε εμένα την προμήθεια γιατί και εγώ άργησα να κάνω την πολύπλοκη διαδικσία ακυρωσης της επιτυχούς δημοπρασίας. Ο αγοραστής μου είχε πει οτι θα έφευγε για δουλειές επαρχία και οταν επέστρεφε θα παραλάμβανε κάτι που δεν έγινε ποτέ... Πραγματικά δεν πήρα ουτε δεκάρα τσακιστη. Και τώρα πρέπει να τρέχω στα δικαστήρια.

Μιλάμε για αγωγή σε άτομα απ΄ όλη την ελλάδα!!! Απο Εβρο μέχρι Κρήτη και νομίζω (δεν είμαι σίγουρος)οτι όλοι αυτοί πρέπει να ερθουν στο ειρηνιδικείο Αθηνών!!

πολύπλοκη διαδικσία???

Ενα CLICK ειναι. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. το εχω κανει 10 φωρες!

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω μιλησα εχθες μαζι τους και μου επαν οτι το θεμα εχει ληξει και απλα το mail που ελαβα ηταν απλα αυτοματο. Φυσικα τα κραταω ολα αυτα γιατι ποτε δεν ξερεις.

Δημοσ.

Τελικα τι εχει γινει με αυτην την υποθεση;

Το πιο τραγικο απο το ricardo που ζηταει χρηματα ενω πριν δεν εχει ενημερωσει με νομιμα μεσα (οπως εξωδικα) ειναι οσοι υποστηριζουν την αθλια πρακτικη να κανουν αγωγη χωρις να εχουν απαιτησει τα χρηματα πρωτα.

Και ενταξει οι δικηγοροι, προστατευουν την κλικα τους, οι υπολοιποι προσποιουνται τους απολυτα νομοταγεις;

Δημοσ.

Το ασχημο για μενα ηταν οτι μου ζητησε χρηματα για μια αγγελια πωλησης που ειχα βαλει την οποια ειχα κανει λαθος στην τιμη και δεν θελησα να το δωσω αυτο που πουλουσα σε τοσο χαμηλη τιμη με αποτελεσμα να μου βαλει ο αγοραστης αρνητικη και λογω της αρνητικης να μου κανουν διαγραφη.

Πως ειναι δυνατον να ζητανε ποσοστα για μια πωληση που δεν ολοκληρωθηκε;

Δηλαδη αν ειχα βαλει ενα αμαξι για 10.000 ευρω και ενω το ειχε κερδισει καποιος εγω για διαφορους λογους δεν μπορουσα να του το πουλησω (παρακρατηση κυριοτητας πχ) το Ricardo θα ηθελε να του δωσω ποσοστα απο 10.000 ευρω που δεν πηρα;

Δημοσ.

Το ασχημο για μενα ηταν οτι μου ζητησε χρηματα για μια αγγελια πωλησης που ειχα βαλει την οποια ειχα κανει λαθος στην τιμη και δεν θελησα να το δωσω αυτο που πουλουσα σε τοσο χαμηλη τιμη με αποτελεσμα να μου βαλει ο αγοραστης αρνητικη και λογω της αρνητικης να μου κανουν διαγραφη.

Πως ειναι δυνατον να ζητανε ποσοστα για μια πωληση που δεν ολοκληρωθηκε;

Δηλαδη αν ειχα βαλει ενα αμαξι για 10.000 ευρω και ενω το ειχε κερδισει καποιος εγω για διαφορους λογους δεν μπορουσα να του το πουλησω (παρακρατηση κυριοτητας πχ) το Ricardo θα ηθελε να του δωσω ποσοστα απο 10.000 ευρω που δεν πηρα;

ναι ζητάνε γιατί έχει ήδη καταγραφεί μέσα στο "λογιστικό τους σύστημα" χαχαχαχαχαχα στην τεραστια μηχανογράφηση που έχουν που αποτελείται από την κόρη της ξαδέρφης του ιδιοκτητη του ricardo που αποφοίτησε πριν λίγο καιρό από μια σχολη οικονομικών και της γυναικας του συνιδιοκτήτη που δουλεύει τζάμπα για να πάει μπροστά η "επιχείρηση"...

(είναι καθαρά φανταστικό το παράδειγμα αλλα προσωπική μου γνώμη είναι ότι υπάρχει μεγάλη αμέλεια στα εσωτερικά του ricardo και η οργάνωση δεν είναι και ιδιαίτερη)

Δημοσ.

πολύπλοκη διαδικσία???

Ενα CLICK ειναι. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. το εχω κανει 10 φωρες!

Πες τα βρε newtech γιατί θα μας τρελάνουνε!

Eκανα αίτηση επιστροφής και δεν έπαθα τίποτα. Είχα πουλήσει ένα dvd player και δεν εμφανίστηκε ποτέ ο αγοραστής. Στην αρχή δεν έκανα τίποτα μέχρι που μου ήρθε ένα email όπου αναγράφανε τα τέλη που τους χρώσταγα. Πάλι δεν έδωσα σημασία και μετά από περίπου 20 μέρες ήρθε ακόμα ένα email, μέσα στο οποίο είχε και link σε video για το πως να κανω αίτηση επιστροφής! Σαν να μην τρέχει τίποτα δεν έδωσα σημασία και ήρθε και τρίτο email πάλι με οφειλή και με το link της επιστροφής! Λέω ας την κάνω την αίτηση να τελειώνω, και τα λεφτά πιστώθηκαν! Λοιπόν σαν τι άλλο θέλετε να κάνουνε! Να σας βγει το customer service σε ολόγραμμα και να σας εξυπηρετήσει? Από τη στιγμή που είσαι κάπου και πουλάς πρέπει να κοιτάς τα emails σου και να κάνεις αυτό που σου λένε και όταν σου το λένε! Δεν θέλει και πολύ iq! Σας φαίνονται μηδαμινά τα ποσά που ζητάνε; Νομίζετε ότι καμία εταιρεία θα άφηνε να χαθεί έστω και 1 λεπτό του ευρώ…Αν είχατε εσείς online εταιρεία θα τα χαρίζατε;;; Δεν νομίζω… Τάκη!

Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Justice for all!

Δημοσ.

Δείχνεις πολύ επιθετικός στο πρωτο σου post. Ουτε στην εταιρεία να δουλευες!!!

Και γω φίλε μου, με τόση βλακεία μαζεμένη εδωπέρα, επιθετικός θα ήμουνα, οταν βλέπεις την κατάντια της Ελλάδας και διαβάζεις κάποια πράγματα μέσα στα fora καταλαβαίνεις γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Το ρεζουμέ που βγάζω εγώ είναι το εξής, έχουν κλείσει ένα κάρο εταιρείες (είτε λόγω κρίσης, είτε λόγω ανικανότητας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο), η ανεργεία καλπάζει, και ο Έλληνας έχει βαλθεί να κλείσει και τις υπόλοιπες, είτε λόγω οτι έχει ΙQ μικρότερο απο τον κώλο μου, είτε γιατί δεν κάθεται να διαβάσει τα terms and conditions μιας υπηρεσίας που θέλει να χρησιμοποιήσει... με την κλασική ελληνική νοοτροπία του "θα την βρούμε την άκρη". Μετά σκάει η πίπα (λόγω βλακείας ή άγνοιας κανονισμών) και αυτομάτως να κλαφτεί για να κλείσει η "κακιά" εταιρεία. Αν μπορούσαν κάποιοι θα έκλειναν και το amazon.

P.S ούτε στο ricardo δουλεύω, ούτε στο amazon.

Δημοσ.

εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι συζηταμε τα αυτονοητα. απο την στιγμη που χρησιμοποιεις και αποδεχεσαι τους ορους ενος site αγοροπωλησιων και εισαι σωστος σε οτιδηποτε γινεται γιατι παντα υπαρχουν οι καλοι κ οι κακοι αγοραστες το να κανεις μια επιστροφη ή οτιδηποτε ποσο χρονο να σου παρει. μαλιστα σου εστειλαν 3 φορες ενημερωτικο για οφειλες. δηλαδη ποσες να στειλουν για να πληρωσεις 2-5ευρω. στο ebay το ιδιο δε κανουν?

Δημοσ.

Και γω φίλε μου, με τόση βλακεία μαζεμένη εδωπέρα, επιθετικός θα ήμουνα, οταν βλέπεις την κατάντια της Ελλάδας και διαβάζεις κάποια πράγματα μέσα στα fora καταλαβαίνεις γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Το ρεζουμέ που βγάζω εγώ είναι το εξής, έχουν κλείσει ένα κάρο εταιρείες (είτε λόγω κρίσης, είτε λόγω ανικανότητας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο), η ανεργεία καλπάζει, και ο Έλληνας έχει βαλθεί να κλείσει και τις υπόλοιπες, είτε λόγω οτι έχει ΙQ μικρότερο απο τον κώλο μου, είτε γιατί δεν κάθεται να διαβάσει τα terms and conditions μιας υπηρεσίας που θέλει να χρησιμοποιήσει... με την κλασική ελληνική νοοτροπία του "θα την βρούμε την άκρη". Μετά σκάει η πίπα (λόγω βλακείας ή άγνοιας κανονισμών) και αυτομάτως να κλαφτεί για να κλείσει η "κακιά" εταιρεία. Αν μπορούσαν κάποιοι θα έκλειναν και το amazon.

P.S ούτε στο ricardo δουλεύω, ούτε στο amazon.

Βλακεία είναι να καταπίνεις αμάσιτο οτι σου σερβίρουν χωρίς να αντιδράς. Όποιος δουλεύει σωστά, δεν χρειάζεται να καταφεύγει με αγωγή σε 105 άτομα!!! Αν είμασταν 5-10 θα έλεγα οκ κατι δεν κάναμε σωστα. Δεν έχεις ακούσει οτι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό ??? Το ρεζουμέ που έβγαλες είναι ένα ρεζουμέ του καναπέ που δεν προσφέρει τίποτα. Το ξεκίνημα που έκανα ήταν για να μαζευτούμε κάποια άτομα και να μοιραστούμε ενα δικηγόρο για να μας εκπροσωπήσει. Η δικιά σου νοοτροπία είναι η νοοτροπία του τρακάρω με την τζιπάρα μου κάποιον με μηχανάκι και αφού τον σακατεψω και τον στέιλω στο νοσοκομείο, του δίνω τα στοιχεία της ασφάλειας μου και μετα κάθομαι στον καναπε μου να δω την ταινία μου, τρώγοντας πιτσα. Και αυτό νόμιμο είναι!

Δημοσ.

Βλακεία είναι να καταπίνεις αμάσιτο οτι σου σερβίρουν χωρίς να αντιδράς. Όποιος δουλεύει σωστά, δεν χρειάζεται να καταφεύγει με αγωγή σε 105 άτομα!!! Αν είμασταν 5-10 θα έλεγα οκ κατι δεν κάναμε σωστα. Δεν έχεις ακούσει οτι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό ??? Το ρεζουμέ που έβγαλες είναι ένα ρεζουμέ του καναπέ που δεν προσφέρει τίποτα. Το ξεκίνημα που έκανα ήταν για να μαζευτούμε κάποια άτομα και να μοιραστούμε ενα δικηγόρο για να μας εκπροσωπήσει. Η δικιά σου νοοτροπία είναι η νοοτροπία του τρακάρω με την τζιπάρα μου κάποιον με μηχανάκι και αφού τον σακατεψω και τον στέιλω στο νοσοκομείο, του δίνω τα στοιχεία της ασφάλειας μου και μετα κάθομαι στον καναπε μου να δω την ταινία μου, τρώγοντας πιτσα. Και αυτό νόμιμο είναι!

Ωπα μισό, γιατί αδυνατώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου, στο παραπάνω (ατυχές) παραδειγμά σου, ποιο τελικά θα ήταν το νόμιμο και ταυτόχρονα ηθικό να κάνεις? Να μην οδηγήσεις την τζιπάρα? Να αυτοκτονήσεις επειδή χτύπησες τον μηχανάκια? ή να μην φας πίτσα οταν κάτσεις στον καναπέ για να δεις την ταινία?

Δεύτερον, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι επειδή έκαναν αγωγή σε 105 άτομα (και όχι 5-10) αυτομάτως σε δικαιώνει? Τί είναι αυτό? Η ψυχολογία του όχλου? Όπως στα επισοδια που έσπαγαν κάποιοι μαγαζιά? Έκαναν και άλλοι πλιάτσικο κύριε πρόεδρε, δεν ήμασταν 1-2 ήμασταν 105 οπότε θα πρέπει να μας δικαιώσετε...δεν γίνεται 105 άτομα να κάναμε λάθος.

Και τέλος πάντων, προσωπικά δεν σε ξέρω, δεν έχω κάτι εναντίον σου, όμως απο την στιγμή που μπαίνεις για να κράξεις ένα μαγαζί θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ακούσεις και τον αντίλογο. Και αντιλογο έχω κάθε δικαίωμα να κάνω και γω χωρίς να κινδυνεύω κάθε φορά να χαρακτηριστώ υπάλληλος του ricardo, του πλαισίου ή του e-shop κάθε φορά που λέω την αποψή μου.

Εδώ ακούσαμε τόσα και τόσα, απο έμπειρους οικονομικούς αναλυτές για τα λειτουργικά έξοδα του ricardo (οτι είναι απο μιδαμινά ως ανύπαρκτα) , οτι ενδέχεται να είναι η ίδια εταιρεία που αγοράζει χρυσό (αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος ένα google search 2 δευτερολέπτων για να διαπιστώσει οτι είναι άλλη η μια εταιρεία και άλλο η άλλη, απο το να σπαταλήσει 20 δευτερόλεπτα για να γράψει αυτή την "πιθανολογία" (για να μην πω παπαρολογία - Washcloud σε σένα αναφέρομαι). Ότι δουλεύει η μητέρα και η κουμπάρα του ιδιοκτήτη (αυτό βέβαια τόνισε οτι το είπε χάρην αστείου), και άλλα πολλά, γιατί λοιπόν να μην πω και γω την αποψή μου? Και φυσικά είμαι ανοιχτός και με την κριτική, αλλά μην μου μιλάς για καναπέδες και πίτσες γιατί μόνο τα λεγόμενά μου επιβεβαιώνεις έτσι.

Στο κάτω κάτω της γραφής σε φόρουμ γράφουμε, οχι σε ειρηνοδικείο, ούτε να σε αθωώσουμε μπορούμε, ούτε να σε καταδικάσουμε. Θα μας επιτρέψεις όμως, να έχουμε την γνώμη μας.

Καλημέρα και καλή τυχη.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα.Έγινα μέλος στο ricardo για να βγάλω χρήματα και να πουλησω πράγματα που δεν μου χρειάζονται.Έχω πουλήσει το 1/4 αυτών που ανέβασα και το ricardo μου ζητάει 45 ευρώ και με απειλεί με δικηγόρους και τέτοια...Το πρόβλημα είναι πως εγώ είμαι ανήλικη(15 χρονών)και οι γονείς μου δεν έχουν ιδέα τι κάνω. Σε αυτήν την περίπτωση το ricardo θα ζητήσει τα χρήματα από τους γονείς μου;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...