Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Ricardo έχει μπει ήδη στη μάυρη λίστα μου.

Από μία πώληση που πήγα να κάνω, στην οποία ο αγοραστής δεν ανταποκρίθηκε, τους έστειλα 3-4 mail και αφού απάντησαν μετά από 1-2 μήνες μου είπαν να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα.

Η προθεσμία για να γίνει η διαδικασία ακύρωσης της συναλλαγής είχε περάσει όταν απάντησαν.

Πλέον ας στείλουν ότι θέλουν.

Τους περιμένω.

Και καλέ μου paredwse, ΝΑΙ η εταιρία είναι τραγική όταν γράφει τον πελάτη κανονικά και θέλει να αποκομίσει κέρδος με διάφορους τρόπους εκτός τους νόμιμους.

• Like 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου πήρε περίπου 30 δευτερόλεπτα να βρώ τους όρους και προυποθέσεις του site. Σε αυτό το σημείο να πω οτι δεν είμαι καν μέλος, εσύ που έγινες, μήπως θα ήταν σωστό να τους διάβαζες πριν βάλεις να πουλήσεις κάτι?

Και συγκεκριμένα αυτό

"-Ο αγοραστής αρνείται την αγορά

Με την ολοκλήρωση μιας online δημοπρασίας ή μιας προσφοράς με σταθερή τιμή συνάπτεται μία ισχύουσα σύμβαση αγοραπωλησίας, για αμφότερα τα μέρη.

Έτσι ο αγοραστής υποχρεούται νομικά να αγοράσει και να πληρώσει το προϊόν.

Θα επικοινωνήσουμε με τον αγοραστή, και θα του ζητήσουμε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ωστόσο το ricardo.gr δεν μπορεί να υποχρεώσει τον αγοραστή να αγοράσει, καθώς το ricardo.gr ενεργεί απλά ως μεσάζων. Από νομικής άποψης, τα συμβαλλόμενα μέρη είναι μόνο ο αγοραστής και ο πωλητής της δημοπρασίας.

Για τους λόγους αυτούς, όλες οι απαιτήσεις ζημίας, όπως π.χ. η κατάθεση αγωγής κατά του πωλητή, πρέπει να γίνει από το ζημιωθέντα.

Πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσετε αρνητική αξιολόγηση για τον συγκεκριμένο αγοραστή. Ελέγχουμε τακτικά τις αξιολογήσεις και αποκλείουμε τα αναξιόπιστα μέλη.

Εκτυπώστε αυτό το κείμενο

Εκτύπωση ολόκληρου του κεφαλαίου

Copyright © 1999-2020 by ricardo.gr / All rights reserved"

Επίσης θα ήθελες να μας αναπτύξεις λιγάκι τον συλλογισμό σου οταν λες οτι προσπαθεί να αποκομίσει κέρδος με διάφορους τρόπους εκτός τους νόμιμους?

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, είναι τραγικό μια εταιρεία να θέλει να έχει κάποιο κέρδος και να μη φουντάρει...

καταθεση καλε μου μοδερειτορ

καταθεση

• Like 2
Δημοσ.

εγω δεν εχω αγοραση ουτε εχω πουλησει μια φορα εκανα μια αγορα αλλα την ακτρωσα και και ο πωλητης μου εκανε αρνικη αξιολογιση το καλοκαιρι περιπου

πως μπορω να το διαγραψω γιατι φοβήθηκα με αυτο που λεει το παιδι;

edit: και ακομα λεει πληρωμη των τελων σας και λεει 4 ευρο γιατι ;

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, είναι τραγικό μια εταιρεία να θέλει να έχει κάποιο κέρδος και να μη φουντάρει...

ναι αλλα το συστημα που εχει για να εισπραττει ειναι τραγικα βλακωδες.

ας χρησιμοποιουσε paypal να παιρνει αυτοματα ποσοστα.

Δημοσ.

Είναι τραγικό όμως η πρώτη ενέργεια να είναι δικαστική.

Θα έπρεπε (για να μη καταντήσει τραγικό το ricardo) να ζητήσει πρώτα απλά τα χρήματά του.

Επισκέφτηκα το site του ricardo. Για πιο λόγο να το χρησιμοποιήσει κάποιος. Δε βλέπω σε τι είναι καλύτερο από μια δωρεάν υπηρεσία.

Επίσης ...

Θα ξαναρωτήσω κάποιον που ξέρει ...

Μπορεί να ζητήσει κάποιος να πληρωθεί υπηρεσία αν δε σου δώσει πρώτα ΔΠΥ ?

Δημοσ.

εγω είχα κάνει λογαριασμό στο ricardo αλλα δεν αγόρασα/πούλησα τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν λεφτά ? :mad:

Δημοσ.

εγω εστειλα μαιλ και ειπα να μου ων διαγραψουν των λογαριασμο και με πηραν μολις τωρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι θα διαγραφη συντομα δεν μου ειπαν οτι να πληρωσω τιποτα

Δημοσ.

Μου πήρε περίπου 30 δευτερόλεπτα να βρώ τους όρους και προυποθέσεις του site. Σε αυτό το σημείο να πω οτι δεν είμαι καν μέλος, εσύ που έγινες, μήπως θα ήταν σωστό να τους διάβαζες πριν βάλεις να πουλήσεις κάτι?

Και συγκεκριμένα αυτό

"-Ο αγοραστής αρνείται την αγορά

Με την ολοκλήρωση μιας online δημοπρασίας ή μιας προσφοράς με σταθερή τιμή συνάπτεται μία ισχύουσα σύμβαση αγοραπωλησίας, για αμφότερα τα μέρη.

Έτσι ο αγοραστής υποχρεούται νομικά να αγοράσει και να πληρώσει το προϊόν.

Θα επικοινωνήσουμε με τον αγοραστή, και θα του ζητήσουμε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ωστόσο το ricardo.gr δεν μπορεί να υποχρεώσει τον αγοραστή να αγοράσει, καθώς το ricardo.gr ενεργεί απλά ως μεσάζων. Από νομικής άποψης, τα συμβαλλόμενα μέρη είναι μόνο ο αγοραστής και ο πωλητής της δημοπρασίας.

Για τους λόγους αυτούς, όλες οι απαιτήσεις ζημίας, όπως π.χ. η κατάθεση αγωγής κατά του πωλητή, πρέπει να γίνει από το ζημιωθέντα.

Πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσετε αρνητική αξιολόγηση για τον συγκεκριμένο αγοραστή. Ελέγχουμε τακτικά τις αξιολογήσεις και αποκλείουμε τα αναξιόπιστα μέλη.

Εκτυπώστε αυτό το κείμενο

Εκτύπωση ολόκληρου του κεφαλαίου

Copyright © 1999-2020 by ricardo.gr / All rights reserved"

Επίσης θα ήθελες να μας αναπτύξεις λιγάκι τον συλλογισμό σου οταν λες οτι προσπαθεί να αποκομίσει κέρδος με διάφορους τρόπους εκτός τους νόμιμους?

Here is the story:

Πουλάω ένα M4A1 και κάτι χειροβομβίδες.*

Τελειώνει η δημοπρασία, περιμένω μία ημέρα μήπως και ο αγοραστής επικοινωνήσει μαζί μου, δεν το κάνει και επικοινωνώ εγώ μαζί του.

-"Βρήκα ΑΚ47, δεν με ενδιαφέρει..." μου απαντά.

Στέλνω email στο ricardo να με ενημερώσουν τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

Δεν μου απαντούν.

Δεύτερη αποστολή τα ίδια.

Στην τρίτη αποστολή μου απαντούν να κάνω μια διαδικασία μέσα από το site τους για την ακύρωση της συναλλαγής.

Ωστόσω το χρονικό διάστημα έχει περάσει και δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία ακύρωσης.

Σαν εναλλακτική μου λένε να ενημερώσω τον παραλίγο αγοραστή να στείλει email πως όντως η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε.

Επικοινωνώ πάλι με τον παραλίγο αγοραστή ο οποίος με γράφει κανονικά και μου λέει "και τι με νοιάζει εμένα".

Τους στέλνω τέταρτη επιστολή με όλο πάλι το ιστορικό και επικοινωνεί μαζί μου το τμήμα "εξυπηρέτησης πελατών".

Ο κατά τα άλλα ευγενικός κύριος, μου λέει, πληρώστε το ποσό που "οφείλετε" και εμείς θα σας βάλουμε την επόμενη δημοπρασία στην πρώτη σελίδα.

Απαντώ πως ΔΕΝ έγινε συναλλαγή ΔΕΝ θα πληρώσω και ΔΕΝ με ενδιαφέρει να μπω στην πρώτη σελίδα.

Ανταλλάξαμε 1-2 email ακόμη και ξεκαθάρισα πάλι το παραπάνω. Απλά ΔΕΝ !

Μου έκαναν φραγή στο λογαριασμό μου (έβαλα το σκύλο μου να κλαίει) και μέχρι στιγμής το θέμα έχει φτάσει εκεί.

Αν το προχωρήσουν δικαστικά, θα έχει μεγάλη πλάκα.

Όλα τα παραπάνω δεν νομίζω ότι έγιναν τυχαία.

Ίσως έχουν fake αγοραστές, προκειμένου να αποκομίζουν χρήματα από αυτούς που θα ψαρώσουν.

*Βάλτε ότι σας αρέσει...

That's all folks :)

Δημοσ.

εμενα μου ηρθε μαιλ και λεει γινεται ελενχος αν χρωστατε κατι για να γινει η διαγραφη

και ερχεται μετα μαιλ και λεει οτι εγινε δεκτη η διαγραφη του σιτε

και παω να μπω και βλεπω πως ο λογαριασμος μου διαγραφτηκε για τα καλα

και τωρα ειμαι ισυχως

Αν θελω να πουλεισω κατι υπαρχη και αλλος τροπος απο τα forum που ειναι πιο ασφλη και δεν μπλεκεσαι

Ασχετα που υπαρχουν και εδω σπαμ που σου στελνουν μυνημα πως θελουν κατι και δεν ξαναμπαινουν μετα !!!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...