Tlyko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Φιλε να σου πω... συμφωνεις οτι ουσιaστικα τα watt ενος pSU επρεπε να ειναι οτι δινει η 12V + 50 W η 3.3 , 5V ? ΤΟ gold με το silver εχει να κανει με ποσα watt τραβαει απο τη πριζα.... ενα silver 500W kai ena gold 500W με ιδιες 12 V τραβαει λιγοτερο το gold... αποδοση = W στη μητρικη / W στη πριζα ( bronze-silver-gold ) Όχι ακριβώς, σχεδόν... Διάβασε τα παραπάνω σχόλιά μου για να μην τα ξαναγράφω... Μάλιστα να πάω για 1000άρι δηλαδή ε; Tlyko σοβαρέψου Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Διάβασε τα παλιότερα σχόλιά μου...
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Απαντάω στα γραφόμενά σου Είναι gold το δικό σου, το δικό μου silver. Τώρα μπορεί και τις σηκώνει του χρόνου θα δούμε... Θα δούμε τι; Αν θα τις σηκώνει ΚΑΙ του χρόνου; Και μετά απο 5 χρόνια θα τις σηκώνει. Όπως έχω (ξανα)γράψει μου αρέσει να αφήνω περιθώριο για μελλοντικές αναβαθμίσεις (σκεφτομαι για crossfire). Αφού λοιπόν αμφισβητείς ότι το δικό μου του χρόνου θα τις σηκώνει, εσύ αφού θες να έχεις και το μελλοντικό cf βάση τροφοδοτικού γιατί πήγες σε 850άρι όπως εγώ;
Tlyko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Απαντάω στα γραφόμενά σου Θα δούμε τι; Αν θα τις σηκώνει ΚΑΙ του χρόνου; Και μετά απο 5 χρόνια θα τις σηκώνει. Αφού λοιπόν αμφισβητείς ότι το δικό μου του χρόνου θα τις σηκώνει, εσύ αφού θες να έχεις και το μελλοντικό cf βάση τροφοδοτικού γιατί πήγες σε 850άρι όπως εγώ; "Γέρασμα πυκνωτών" στα ελληνικά... Γι αυτό σου είπα να διαβάσεις τα παλαιότερα post μου. Το τροφοδοτικό σου χάνει περίπου 5% το χρόνο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι κατασκευαστές των τροφοδοτικών. Ψαξε λίγο google, θα βρεις αρκετές πληροφορίες για το θέμα... Δε θα κάνω crossfire με μια άλλη ίδια. Με 6850-6870 σκεφτόμουν...
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 "Γέρασμα πυκνωτών" στα ελληνικά... Γι αυτό σου είπα να διαβάσεις τα παλαιότερα post μου. Το τροφοδοτικό σου χάνει περίπου 5% το χρόνο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι κατασκευαστές των τροφοδοτικών. Ψαξε λίγο google, θα βρεις αρκετές πληροφορίες για το θέμα... Δε θα κάνω crossfire με μια άλλη ίδια. Με 6850-6870 σκεφτόμουν... Για το όνομα του Υψιστου δηλαδή. Ωρες ώρες για να μην παραδεχτείτε ότι είστε λάθος επιμένετε έτσι για το γαμώτο Eλα παππού να σου δείξω το σπιτικό σου ένα πράγμα. Πάμε μία cf 6970 Πάνω στ TX750. Τις σηκώνει κλοκαρισμένες και με cpu κλοκαρισμένο; Βάση τα λεγόμενά σου όχι. Και δεν μιλάμε για gold psu έτσι; Ε λοιπόν κάνε ένα κόπο και πήγαινε στα Benchmarks και δες το Post του Lionheart. Σε αυτό το τροφοδοτικό είχε ίδιο θηρίο με το δικό μου. Δεν μιλάω με πίνακες και πράγματα που δεν έχουμε ζήσει. Μιλάω με πραγματικά γεγονότα. Οπότε έστω ότι το δικό μου δεν χάνει 5% αλλά 10%. Του χρόνου λοιπόν θα είναι ένα τροφοδοτικό των ~770W Αρα ΚΑΙ του χρόνου θα τις σηκώνει. Κοίτα όμως που δεν θα χάσει 10% το gold της corsair. Τρομερά πράγματα μιλάμε. Θα είμαι για αρκετά χρόνια με το ίδιο Psu
nikos1965 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 παιδιά και εγώ πιστεύω ότι είναι τροφοδοτικό ..αυτα τα μηχανήματα του διαολου ειναι τόσο πολύπλοκα αλλα και τόσο απλά...από προσωπική πήρα που είναι πολλών χρόνον ξέρω ότι αν ένα σύστημα μετά από ψάξιμο τα εξαρτήματα του λειτουργούν κανονικά και απλά έχει πρόβλημα στην εκκίνηση η σβήνει ξαφνικά , είναι 99.99% πρόβλημα με το τροφοδοτικό τώρα αυτό με τα watt είναι ένα θέμα που κανεις δεν μπορει να δώσει μια σωστή απάντηση ... έχω ένα enermax 625 3 χρονια και χτυπα ξύλο δεν κωλώνει πουθενά...έχω ένα corsair 400 και έχει κάνει εκκίνηση σε amd 1090 στα 3,8 με nvidia 295 βεβαια δεν το δούλεψα πολύ για να ξέρω αλλα win μπήκε κανονικά και δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα είχα ένα etasis 850 έβαλα πάνω μια 3870x2 και δεν μπορούσε να ολοκλήρωση παιχνίδι έβαζα πάνω 2 295 και έπαιζε κανονικά ..μιλάμε για κουζουλαμα!!! απλά κανεις τον σταυρο σου και αν είσαι καλός χριστιανός θα δουλέψουν όλα
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ειδικα αυτο με τις διπυρηνες καρτες που περιγραφεις,συνηθως μονο τροφοδοτικο δεν ειναι.ειδικα οταν μιλαμε για etasis.
Tlyko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Για το όνομα του Υψιστου δηλαδή. Ωρες ώρες για να μην παραδεχτείτε ότι είστε λάθος επιμένετε έτσι για το γαμώτο Eλα παππού να σου δείξω το σπιτικό σου ένα πράγμα. Ακριβώς αυτό λέω και εγω. Ασχολούμε με Η/Υ από το '96 και έχω σπουδάσει ταυτόχρονα το αντικείμενο. Ξέρω τα τροφοδοτικά όχι γιατί τα διάβασα από κάποιο site ή περιοδικό, αλλά γιατι κατασκεύασα ένα (υποτυπώδες μόνο για τη μελέτη του τρόπου λειτουργίας του) και έκανα εργασίες και εξετάστηκα στο μάθημα (Ηλεκτρονικά ΙΙ) στους Ηλεκτρολόγους στην Πάτρα. Λες να περιμένω κάποιον να μου πει πώς δουλεύει; Σε αντίθεση με πολλούς, δεν πιστεύω, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ γι αυτά που γράφω κι αυτό γιατί γνωρίζω τις παραμέτρους λειτουργίας των τροφοδοτικών. Μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο;... Αν όχι πρόσεξε σε παρακαλώ τι ακριβώς γράφεις στο μέλλον... Σε μερικά πράγματα δεν ισχύει η πλειοψηφία... Όχι επειδή το λένε πολλοί είναι και σωστό. Στην αιθουσα είμασταν 100+ φοιτητές, αλλά όταν διαφωνούσαμε, πάντα ο καθηγητής είχε δίκιο, που ήταν ένας...Με τη λογική της πλειοψηφίας δε θα μαθαίναμε ποτέ τίποτα, τούβλα θα μπαίναμε στην αίθουσα, ντουβάρια θα βγαίναμε... cf 6970 Πάνω στ TX750. Τις σηκώνει κλοκαρισμένες και με cpu κλοκαρισμένο; Βάση τα λεγόμενά σου όχι. Και δεν μιλάμε για gold psu έτσι; Ε λοιπόν κάνε ένα κόπο και πήγαινε στα Benchmarks και δες το Post του Lionheart. Σε αυτό το τροφοδοτικό είχε ίδιο θηρίο με το δικό μου. Δεν μιλάω με πίνακες και πράγματα που δεν έχουμε ζήσει. Μιλάω με πραγματικά γεγονότα. Οπότε έστω ότι το δικό μου δεν χάνει 5% αλλά 10%. Του χρόνου λοιπόν θα είναι ένα τροφοδοτικό των ~770W Αρα ΚΑΙ του χρόνου θα τις σηκώνει. Κοίτα όμως που δεν θα χάσει 10% το gold της corsair. Τρομερά πράγματα μιλάμε. Θα είμαι για αρκετά χρόνια με το ίδιο Psu Αυτό που βλέπεις το μεταφράζεις σύμφωνα με το θεωρητικό σου υπόβαρθρο, δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας... Ένας επεξεργαστής όταν είναι overclocked "δουλεύει", όταν είναι πολύ overclocked μπορεί να δουλεύει, αλλά για πόσο χρόνο;.. Κάποιος που δεν ξέρει θα σου πει ότι αν πχ πας μία cpu στα 6GHz θα δουλεύει μια χαρά, αφού αυτός το είδε ότι δουλεύει στον Η/Υ του φίλου του, γιατί αγνοεί τις παραμέτρους λειτουργίας της cpu. Τα τροφοδοτικά είναι πολύ πιο ευαίσθητα... Ο υπολογισμός σου με τα Watt δεν είναι απλά λάθος, είναι αστείος... Δε θα τον σχολιάσω, απλά διάβασε πώς υπολογίζονται τα Watts και ξανακάνε τον υπολογισμό...Τα έχω ξαναγράψει...
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Στο δικο μου συστημα φιλε μου τι τροφοδοτικο χρειαζομαι?πες οτι τον εχω μονιμα στα 4.370 τον επξεργαστη με 1.598 ρευμα και την καρτα ξεκλειδωμενη οπως εσυ στα 1.010 πυρηνα και 1450 μνημες με 1.28 ρευμα.πες μου σε παρακαλω. Και ελεος ποια με αυτη την καραμελα απο ποτε ασχολουμαστε με τους υπολογιστες.και εγω απο το 93-94 που πηραμε τον πρωτο μας με τα αδερφια μου,τι παει να πει αυτο?Για τα Ελληνικα πανεπιστημια,ας μην το σχολιασω.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Για τα Ελληνικα πανεπιστημια,ας μην το σχολιασω. Εδώ είσαι πολύ λάθος αλλά ας μην το ανοίξουμε εδώ και απαυτώσουμε κι άλλο το θέμα. Σόρυ απλά δεν άντεξα. Κατά τα άλλα και μένα με ενδιαφέρει αν το 600αρι μου θα σηκώσει 2 6870. Εγώ έτσι εκτιμώ αλλά περιμένω και μια ακόμα γνώμη.
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ρε συναδελφε και γω ηλεκτρολογος μηχανικος πατρων ειμαι γι αυτο φωναζω γενικα... αλλα αμα παω να πω κατι οπουδηποτε ... με λενε fan boy υπαλληλο κτλ... Πολλα δεν ηξερα ποτε για PSUs αλλα απο αυτα που μας εμαθε στο thelab τοσα χρονια ,σωστα αναλογα τη ποιοτητα του PSU υπαρχει το capacitor aging το λενε ολοι... 5% το χρονο... 10 βαρια... Συγγνωμη αλλα αν εχουμε μια GPU που παρατηρησαμε πως εχει 125 W ισχυ.. και μολις βγαλουμε τη αποδοση του τροφοδοτικου 84% 105 W... δεν ειναι λογικο να πουμε αφου και αφοσον βλεπει συγκεκριμενη ασφαλεια του τροφοδοτικου ( 25 Α ) οτι ειναι 8,5 Α το ρευμα που θελει; Με 99% PFC αρα δεν βλεπει αεργο ισχυ; Επισης σημαντικο ειναι τι θερμοκρασιες θελουν τα τροφοδοτικα.... ειναι καποια που αντεχουν ( να φανταστω λογω πυκνωτων 40 C ) Καποια αντεχουν και 50 C.. Γι αυτο που και που κλεινουν λογω OTP..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Tlyko οπως λενε και στην Κυπρο, δεν εχεις υποθεση. Δε φτανει που γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν, δεν φτανει που επιμενεις αλλα αποτελειωνεις καθε λογικη γραφοντας οτι εχεις σπουδασει πληροφορικη μεσα σε ενα φορουμ πληροφορικης, λες και οι υπολοιποι βαρανε μυγες μπροστα σου, η λες και ειναι λιγοι που εχουν σπουδασει οτι κι εσυ και μαλιστα σε πολυ πιο προχωρημενο επιπεδο απο σενα. Σχετικα με το απο ποτε ασχολεισαι με Η/Υ: Υπαρχουν ΠΟΛΛΑ πιτσιρικια που οταν εσυ ξεκιναγες να ασχολεισαι με Η/Υ αυτα γενιοντουσαν. Και ξερουν παραπανω πραγματα απο σενα αποτι βλεπω. Ρωτα τον rafail για παραδειγμα Απο κει και περα, αρκουμαι να απαντησω σε οτι σου ειπαν οι υπολοιποι, οτι υπολογιζεις λαθος το τι τροφοδοτικο θελει ενας Η/Υ και βγαζεις παραλογα υψηλες τις τιμες σε Watt. Σχετικα με το capacitor aging, το μονο που εχω να δηλωσω ειναι οτι εχω εναν pentium166mmx με noname τροφοδοτικο 250Watt (απο αυτα τα ασημι που ερχονταν μαζι με το noname ασπρο κουτι) και μετα απο περιπου 17 χρονια δουλευει. Θεωρητικα με οσα λες εδω, αυτη τη στιγμη δε θα επρεπε να ειναι ικανο να ανοιγει ουτε πορτατιφ.
Tlyko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Στο δικο μου συστημα φιλε μου τι τροφοδοτικο χρειαζομαι?πες οτι τον εχω μονιμα στα 4.370 τον επξεργαστη με 1.598 ρευμα και την καρτα ξεκλειδωμενη οπως εσυ στα 1.010 πυρηνα και 1450 μνημες με 1.28 ρευμα.πες μου σε παρακαλω. Και ελεος ποια με αυτη την καραμελα απο ποτε ασχολουμαστε με τους υπολογιστες.και εγω απο το 93-94 που πηραμε τον πρωτο μας με τα αδερφια μου,τι παει να πει αυτο?Για τα Ελληνικα πανεπιστημια,ας μην το σχολιασω. Σε ενοχλεί που το τονίζω, αλλά μόνο αν ήσουν στη θέση μου θα με καταλάβαινες... Πόσους Έλληνες έχεις δει να κάνουν μαθήματα ιατρικής σε γιατρό και γέλασες με την άγνοιά τους;... Γιατί να είναι διαφορετικό στις άλλες ειδικότητες;.. Αν πχ εσύ ήσουν δικηγόρος και το θέμα της συζήτησης ήταν για κάποιο νόμο πιστεύεις ότι θα ερχόμουν να σου κάνω τον επιστήμονα;.. Τέλοσπάντων...Σε παλαιότερο post μου είχα δώσει ένα site υπολογισμού της Watt της Coolermaster. Μπορείς να μπεις και να χρησιμοποιήσεις την επιλογή advance (ή κάπως έτσι το λέει, δε θυμάμαι καλά...), που είναι για overclocked υποσυστήματα και να δεις και μόνος σου τί τροφοδοτικό χρειάζεσαι.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Σε ενοχλεί που το τονίζω, αλλά μόνο αν ήσουν στη θέση μου θα με καταλάβαινες... Πόσους Έλληνες έχεις δει να κάνουν μαθήματα ιατρικής σε γιατρό και γέλασες με την άγνοιά τους;... Γιατί να είναι διαφορετικό στις άλλες ειδικότητες;.. Αν πχ εσύ ήσουν δικηγόρος και το θέμα της συζήτησης ήταν για κάποιο νόμο πιστεύεις ότι θα ερχόμουν να σου κάνω τον επιστήμονα;.. Ναι ρε συ, αλλά κράτα και μια πισινή. Και η κάρμεν απ ότι ξέρω του αντικειμένου είναι (φυσικός) οπότε δεν υπάρχει λόγος να παραθέτουμε τα προσόντα μας. Πες μου λίγο αν θες με τον δικό σου τρόπο για το 600αρι της υπογραφής και δύο 6870 (όλα στοκ)
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 150 + 150 + 80 ( CPU ) + 100 ( λοιπα ) = 480 W Αρα θες 40 Α ρευμα στην 12 V... ΝΟ δεν κανει αυτο που εχεις πτεροσαυρε..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Εγώ τα βγάζω από το site του φίλου 476 όπως είναι τώρα (σε full load) και 574 με δεύτερη 6870.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα