Προς το περιεχόμενο

Q9450 OC Extract Freeze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι τι εχει ?? πιστευω οτι καλα θα ηταν nb 1,45v fsb 1,60v και κατι που το ξεχασαμε εντελος και παιζει ρολο στην σταθεροτητα το cpu pll βαλτο 1,45v,ολλα αυτα αν δεν πετιχει το 1,50 1,60

Δημοσ.

Και οι δύο τάσεις είναι με την... ταυτότητα στο στόμα και για το cpu και για την μητρική. That's all.

45nm επεξεργαστής με τέτοιο termination και αναρωτιέσαι τι έχει;

Τι έπαθε, θα αναρωτιέσαι συντόμως... καλή τύχη :)

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε σεβομαι την αποψη σου αλλα πιστεβω και εμπρακτα οτι στο 1,60 που στις gigabite που χρησιμοποιο ειναι το 0,35 στο fsb ειναι αναγκαιο για quad σε μεγαλα fsb απο 440 και πανω ,λογος ανησιχειας δεν υπαρχει γινεσαι υπερβολικος ...εξαλου over cloack κανουμε , αρα εξαρχης δημιουργουμε πιεση στο κοματι , μεχρι τα νουμερα που εχω προτεινει στον φιλο δεν θα εχει θεμα και γενικα για να προκαλεσεις καποιο θεμα στο cpu πρεπει να προσπαθησεις πολλυ.. Σε προσκαλω να μας βοηθησεις και εσυ με τις δικες σου προτασεις. :-)

Δημοσ.

Είχα στο παρελθόν quad και με p45 έχω κάνει 500 φεύγα... Στο bench thread θα βρεις αρκετά results μου. Ποτέ δεν έπαιξα τέτοιες τάσεις, αλλά:

Οι τιμές που λέω είναι πάντα πραγματικές MM'd - οπότε αν εσύ παίζεις σε offset και droopάτη giga μπορεί οι διαφορές μας να είναι επί της ουσίας μικρότερες.

Από εκεί και πέρα, nb > 1,4 (p45) και termination > 1,38-1,4 (45nm) για 24/7 αέρα, ποτέ δεν μου έδωσαν επιπλέον σταθερότητα. Η πρόταση μου είναι ας ψάξει να βρει το stable 475fsb με χαμηλό multi, χαλαρομένες μνήμες και gtl x67 και τις παραπάνω τάσεις, και μετά θα είναι απλά θέμα vcore/LLC το να πάρει τα 3.8stable. Τώρα για ταβάνι στο vcore δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν δεν ξέρω ψύξη. Γιατί το 60@load που λέει ο TS @ IBT @ 1.36Vcore είναι είτε top αέρας είτε πολύ κακό νερό... Για το PLL ας δόσει και 1.6 ΑΝ βλέπει βελτίωση από εκεί.

Cheers :)

• Like 1
Δημοσ.

Το PC είναι αυτό της υπογραφής μου. Φοράει ψύκτρα Thermalright Silverlight Arrow.

Οι ρυθμίσεις είναι αυτές που έχουν τα screenshots απλά έχουν αλλαχτεί τα FSB Termination Voltage και ΝΒ Voltage σε 1,90v και 1,50v αντίστοιχα. Οι ρυθμίσεις είναι έτσι 2 μέρες αλλά δεν έχω τρέξει το Prime ακόμα. Το PC δουλεύει 24ωρο, δεν κλείνει ποτέ.

Επίσης το vcore είναι στο 1,38v, όχι στο 1,36v όπως θα δείτε στα screenshots.

Τι πρέπει να αλλάξω για να μη γίνει καμιά στραβή και κάψουμε τίποτα;

Δημοσ.

Τι πρέπει να αλλάξω για να μη γίνει καμιά στραβή και κάψουμε τίποτα;

Nα μπεις στο bios και να τα βάλεις όλα στο default. Μια χαρά δυαντός είναι ο επεξεργαστής σου, δεν χρειάζεται τις ταρζανιές που πιθανώς κάνεις στο crypton. :mrgreen:

Δημοσ.

Δεινόσαυρε, 1ον δεν έχω Crypton ούτε μ' αρέσουν τα μηχανάκια.

2ον, δεν γίνεται να δώσεις 70 ευρώ στην ψήκτρα και να πάνε χαμένα.

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το overclocking και είπα να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί εσύ, πάντως εγώ είδα τεράστια διαφορά.

Έτρεξα το Prime με 1,90v και 1,50v και έβγαλε error στον 1ο πυρήνα στην 1 ώρα και 53 λεπτά.

Δημοσ.

Συγγνώμη τότε, αυτό υπέθεσα από το nickname σου. Κατά τα άλλα, πέρα από τα benchmarks δεν νομίζω να είδες πουθενά αλλού διαφορά. Μια χαρα πάει το μηχάνημά σου και η ψύκτρα που πήρες είναι καλή για τον επεξεργαστή σου είτε κάνεις oc είτε όχι.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τους παραπάνω... τα 3.2 με 3-4 είσαι αρκετά καλά πιστεύω. Είναι κρίμα να κάνεις ζημιά για 400Mhz που στα παιχνίδια και γενικά στα προγράματα δεν θα δεις διαφορά :)

Δημοσ.

Ούτε για benchmarks μιλάω, στα Windows μέσα είδα διαφορά. Βέβαια αν είναι να παθει ζημιά του κατεβάζω τα GHz. Δεν με νοιάζει πόσο θα ανέβει, απλά να είναι σταθερό θέλω. Απο που βγάλατε το συμπέρασμα οτι θα βγάλει ζημιά;

Δημοσ.

Ούτε για benchmarks μιλάω, στα Windows μέσα είδα διαφορά.

Μάλλον ψυχολογικό είναι, κάτι σαν αυθυποβολή. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί υπεύθυνα ότι δεν θα βγάλει ζημιά αν τον πειράξεις. Σε κάθε περίπτωση από τον τίτλο του θέματος μέχρι και το τελυταίο ποστ φαίνεται η ματαιότητα του εγχειρήματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...