Προς το περιεχόμενο

Q9450 OC Extract Freeze

Crypton-R-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Έχω κλοκάρει τον Q9450 στα 3.8GHz, πέρασε όλα τα τέστ από IntelBurnTest με θερμοκρασία 60 βαθμούς σε Max Stress. Τον έχω σχεδόν 1 μήνα κλοκαρισμένο και έχει φάει γύρω στα 7-8 freeze κατά την διάρκεια αποσυμπίεσης αρχείων με το WinRAR. Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα με κλοκαρισμένο επεξεργαστή;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν θες στανταρ προγραματακι για τεστ σταθεροτητας prime 95 σε σχεση με το intel burn test ειναι πιο καλο .. Ειχα και εγω το ιδιο θεμα .. Μεχρι που το prime με αναγκασε να ανεβασω ρευματα και να εχω πληρη σταθεροτητα..

Έτρεξα το Prime95 και μου έβγαλε FATAL ERROR στον 4ο πυρήνα. Hardware Failure Detected.

Μετά έτρεξα και το memtest να δω μήπως τα παίξανε οι μνήμες αλλά δεν εμφάνισαν errors.

Μήπως να δώσω περισσότερο ρεύμα στον επεξεργαστή; Τώρα του έχω δώσει 1,36v.

ναι υπαρχει θεμα εδω.. νμζ απο επεξεργαστη ειμαστε οκ μπορει να μενει σταθερος και με πιο λιγο ρευμα ,απο northbridge και fsb νομιζω γινεται η ζημια στηλε μια φωτο των τιμων ρευματον στο bios και μια αλλη του ευρους των επιλογών ρευματον ,επισης μια που να φενονται οι ρυθμισεις σε memory cpu..και μην ανισυχεις σε χρονο ρεκορ θα το φτιαξουμε :-D

• Like 1

Πρωτος μια χαρα οι φωτο , λοιπον στις μνημες ανεβασε πολλαπλασιαστη να τις τρεξουμε εργοστασιακα πρωτα 1333 9-9-9-27 ,cpu voltage 1,36 βαλε, fsb + 0,20 απο οτι ειναι το μαμισιο , και nb voltage παλι + 0,20 , στις μνημες οσο λενε οι προδιαγραφες για 1333 στο ταμπελακι τους.. Και μετα παμε για prime..

Οι μνήμες δουλεύουν κανονικά στα 1333 6-6-6-18 1,75v αλλά όταν έχω επιλεγένο το Auto δουλεύουν στα 1066 για κάποιο λόγο. Μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι 2,2v. Το FSB νομίζω ήταν 333 στην αρχή, εννοείς να το βάλω 353;

Λοιπον εννοω μονο στα ρευματα fsb voltage και northbridge voltage +0,20v πρεπει να πηγαινει 1,45 v στις asus και τα υπολοιπα οπως τα εχεις στις φοτο 475 fsb 1333 μνημες και 1,36 v επεξεργαστης

Ok, νομίζω πως είναι εντάξει τώρα. Έτρεξα το Prime95 και το άφησα 15 λεπτά περίπου, έκανε 10 test χωρίς errors. Χρειάζεται να το αφήσω περισσότερο; Θα δοκιμασω να κάνω μερικά Extracts με το WinRAR να δω αν ξανακολήσει.

Οχι θα το αφηση για τα 10 πρωτα τεστ ενα 10 λεπτο ωστε να βεβεωθει οτι δεν εχει θεμα απο το καλημερα το norrhbridge η το fsb , και επειτα θα μειωνει ρευματα αν ειναι οκ κατα πεντε βολτ μεχρι να χτιπισει στα 10 λεπτα , και μετα παει για 5 ωρες ..στο τελος.,, γιατι αν ειναι να τρεχουμε με την καθε μειωση στο ρευμα 10 ωρα σωθηκαμε

Λοιπόν το άφησα παραπάνω και στους τρείς πυρήνες έφτασε στο Test 15 και συνέχιζε κανονικά, και στον 4ο πυρήνα πάλι έβγαλε το ίδιο σφάλμα όταν έφτασε στο Test 11. Τι μπορώ να κάνω;

Λοιπόν το άφησα παραπάνω και στους τρείς πυρήνες έφτασε στο Test 15 και συνέχιζε κανονικά, και στον 4ο πυρήνα πάλι έβγαλε το ίδιο σφάλμα όταν έφτασε στο Test 11. Τι μπορώ να κάνω;

δοκιμάζεις με παραπάνω ρεύμα(τσεκάροντας κ τις θερμοκρασίες μν ξεφύγουν) ...κ αν πάλι σου βγάλει λάθος τότε κατεβάζεις τη συχνότητα μέχρι να μν έχεις λάθη ..(δεν παίζουν όλα τα κομμάτια στις ίδιες συχνότητες,είναι σε τι κομμάτι θα πέσεις..)

• Like 1

Σωστος ο φιλος βαλε λιγο παραπανω σε northbridge και fsb,γενικα οι quad θελουν ρευμα σε αυτες τις δυο περιπτωσεις .. Οποτε δωσε ρευμαααα.. Αν φοβασε βαλε fsb 450 με τις προηγουμενες τιμες ρευματο που δοκιμασες..

Το έβαλα 1,60v και στα 2 και όταν έτρεξα το Prime95 κόλλησε το PC στο Test 2. Μετά πήγα μόνο το FSB στο 1,60v και το NB στο 1,45v και έβγαλε το error στον 4ο πυρήνα στην 1 ώρα και 15 λεπτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...