Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ελπίζω καταρχήν να γράφω το post στην κατάλληλη κατηγορία.

Έχω φτιάξει ένα email template με html. Το έχω φτιάξει μόνο με πίνακες και inline css. Πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι ένα email template. Από κει και πέρα δουλεύει μια χαρά σε όλους τους browsers, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω και στα διάφορα emails, πχ yahoo, hotmail, gmail και άλλα. Το ερώτημά μου είναι με ποιόν τρόπο μπορώ να το στείλω; Υπάρχει κάποια email πλατφόρμα που να δέχεται html;

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν λίγο έφτιαξα ένα template για email. Το δοκίμασα καταρχήν στα δυο επικρατέστερα, στο gmail και στο hotmail και παρατήρησα αρκετές διαφορές ανάμεσά τους.

Καταρχήν να σας πω ότι έχω φτιάξει το template σε HTML με πίνακες. Επίσης έχω χρησιμοποιήσει inline CSS.

-----------

Στο gmail μου εμφανίζεται κατά 95% στη μορφή που το έφτιαξα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει την παρακάτω εντολή σε inline CSS:

>style="background: url(images/header.jpg);"

Τι πρέπει να αλλάξω ώστε να μου εμφανίζεται η εικόνα σαν background;

-----------

Στο hotmail μου εμφανίζεται κατά 70% στη μορφή που το έφτιαξα. Εξακολουθεί το ίδιο πρόβλημα με το gmail, δηλαδή δεν εμφανίζει τα background images, και επίσης το σημαντικότερο είναι ότι δεν πιάνει όλα τα στιλ μορφοποίησης του CSS. Δηλαδή αγνοεί εντελώς τα margins και paddings που έχω βάλει στους πίνακες.

Τι πρέπει να κάνω ώστε να εμφανιστούν σωστά έτσι όπως θέλω;

Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας. Θα με βοηθήσουν πολύ καθώς είναι σημαντικό.

Σας ευχαριστώ!

:-)

Δημοσ.

Βρήκα τρόπο να το δοκιμάσω αλλά προέκυψαν κάποια προβλήματα...

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Το post βρίσκεται εδώ!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σκέψου λίγο τί συμβαίνει όταν στέλνεις σε κάποιον ένα HTML e-mail με αυτήν τη CSS και το ανοίγει για να το διαβάσει: Ο e-mail client (web ή desktop) που χρησιμοποιεί θα βλέπει ένα CSS directive που του λέει να φορτώσει ως background μία εικόνα με URL "images/header.jpg". Αυτό είναι ένα relative (σχετικό) path. Σχετικό ως προς τί όμως; Ως προς κάποιον από τους servers του Gmail/Hotmail; Αν το κατεβάσει τοπικά στο PC του με κάποιον desktop e-mail client; Σχετικό ως προς τον φάκελο του σκληρού του δίσκου που βρίσκεται κατεβασμένο το αντίγραφο του e-mail; Δε θα υπάρχει σε αυτά τα σημεία αυτό το JPEG και ο client δε θα ξέρει από που να το φορτώσει. Θα πρέπει λοιπόν να έχεις φροντίσει από πριν να ανεβάσεις αυτό το JPEG σε κάποιον public server και να πάρεις direct URL γι'αυτό, ώστε να μπορείς στη συνέχεια να ορίσεις το background-image με absolute (απόλυτο) path. Π.χ.:

>
style="background: url('http://randomserver.srv/path/to/header.jpg');"

ή κάτι τέτοιο. Έτσι θα μπορούν οι clients των αποδεκτών του e-mail σου να βρουν και να φορτώσουν το background image...

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Μεγάλη μου βλακεία που δε το σκέφτηκα. Είχα τον ενθουσιασμό της δημιουργίας και παρέβλεψα κάποια σημαντικά πράγματα.

Όσον αφορά με την εμφάνιση που μου βγαίνουν λάθος γιατί συμβαίνει αυτό; Ο κώδικας που έχω είναι ο εξής:

>                        <table style="margin: 25px 0 0 0; background: #e8e8e8;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="620" height="80">
                           <tr>
                               <td>
                               <h2 style="color: #103456; font-size: 16px; font-family: verdana; margin: 0 0 0 15px;">Lorem ipsum dolor</h2>
                               <p style="color: #8d8d8d; font-family: verdana; font-size: 13px; margin: 5px 0 5px 15px;">
                               At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium deleniti 
                               atque corrupti quos dolores et quas molestias.
                               </p>
                               </td>
                           </tr>
                       </table>

Ορίστε και μερικές εικόνες για να δείτε τις διαφορές.

Gmail: http://i39.tinypic.com/w0rxo7.jpg

Hotmail: http://i43.tinypic.com/2w6808i.jpg

Δημοσ.

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Που μπορώ να βρω ποιες εντολές πρέπει να χρησιμοποιήσω για ένα email template; Δηλαδή θέλω να βρω όλες τις εντολές που μπορούν να δέχονται τα διάφορα emails όπως yahoo, hotmail, gmail για να βγάλω ένα συμπέρασμα και να δουλεύω με αυτές τις εντολές μόνο.

Δεν μπορώ άλλο, φτιάχνω το ένα χαλάει το άλλο...

:mad:

Δημοσ.

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Που μπορώ να βρω ποιες εντολές πρέπει να χρησιμοποιήσω για ένα email template; Δηλαδή θέλω να βρω όλες τις εντολές που μπορούν να δέχονται τα διάφορα emails όπως yahoo, hotmail, gmail για να βγάλω ένα συμπέρασμα και να δουλεύω με αυτές τις εντολές μόνο.

http://www.campaignmonitor.com/css/

Δημοσ.

Το προβλημα σου με έχει απασχολησει κι εμενα προσφατα σε ένα project. Κατ αρχας μπορεις να κανεις και style με css κι οχι μονο με inline για να σου ειναι πιο καθαρος ο κωδικας.

Εγω προσωπικα εφτιαξα σε php μια function μεσα σε μια class η οποια μου γυρναει το email body και καθε φορα που θελω στον κωδικα μου να στειλω email την καλω και αλλαζω μονο το body.

>
public function returnEmailBody($message)
{
$body = "
<html>
<head>
<style>
css κωδικας εδω
</style>
</head>
<body>
".$message."
</body>
</html>
";
}

βεβαια εχω κανει πιο πολυ μορφωποίηση αλλά αυτό ειναι ένα μικρο παραδειγμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...