leonidas_fs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Γεια χαρά παιδιά, εχω μια σελίδα επικοινωνίας. Εκει πέρα υπάρχουν διάφορα πεδία που γράφεις όνομα,τηλέφωνο κτλ. Θέλω να βάλω ενα πεδίο που θα κάνει Browse κάποιο αρχείο και θα το στέλνεις μαζί με όλη την άλλη σελίδα. Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο με αυτό? Να σας πώ οτι η σελίδα λέγεται contact.hmtl και όταν πατήσεις submit πάει στην e-mail1.asp και απο εκεί μου έρχετε το e-mail. Ευχαριστώ!
nspyrou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Φαντάζομαι οτι παίζεις ASP.NET ... Προκειμένου να ανεβάσεις κάποιο αρχείο μπορείς να παίξεις από τα AJAX controls, με το AsyncFileUpload. Σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις κάποιο αρχείο από τον τοπικό σου δίσκο και να το post-άρεις. Για να διαβάσεις το αρχείο στο server ελπίζω το παρακάτω να σε βοηθήσει για να πάρεις μια ιδέα: > if ( AsyncFileUpload1.PostedFile != null ) { byte[] myFile = new byte[AsyncFileUpload1.PostedFile.ContentLength]; HttpPostedFile _PostedFile = AsyncFileUpload1.PostedFile; _PostedFile.InputStream.Read(myFile, 0, (int) AsyncFileUpload1.PostedFile.ContentLength); } Βάσει του παραπάνω έχεις ένα Stream πλεον φορτωμένο με τα περιεχόμενα του αρχείου που επιλέχθηκε από τον Client, και παίζεις ανάλογα μαζί του για να το αποθηκεύσεις ή να το επεξεργαστείς. Αν, τώρα θέλεις να κάνεις κάτι του στύλ: ανέβασμα φωτογραφίας στη βάση πχ ... και υποθέτωντας οτι έχεις ένα πεδιο τύπου VarBinary(max) ... το stream, δεν σου χρειάζεται: > // Σε συνέχεια από το προηγούμενο κομμάτι ... // SqlConnection cnConnection = new Connection("< το connection string σου στη βάση ... >"); cnConnection.Open(); string Qry = "Insert into MyImageTable (MyImage) Values (@MyImage)"; SqlCommand cmd = new SqlCommand(Qry, cnConnection); cmd.Parameters.Add("@MyImage", ASystem.Data.SqlDbType.Image, myFile.Length).Value = myFile; cmd.ExecuteNonQuery(); cnConnection.Close(); Αν κατάλαβα φυσικά καλά αυτό που θες να κάνεις ... Φιλικά nspyrou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα