sintalkas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά έχω κάτι απορίες στην sql και θα ήθελα άμα μπορούσατε να μου τις απαντήσετε ,ορίστε και το κείμενο Θεωρείστε το παρακάτω σχεσιακό μοντέλο: Ταινία (Τίτλος, Έτος, Είδος, Διάρκεια) Ηθοποιός (Όνομα, Ημερ/νίαΓέννησης, ΠόληΓέννησης, Φύλο) Ρόλοι (Όνομα, Τίτλος, Έτος, Ρόλος) Βαθμολογία (Τίτλος, Έτος, Βαθμός, ΑριθμόςΒαθμολογητών) Η σχέση Ταινία περιγράφει μία ταινία, δηλ., τον τίτλο, το έτος, το είδος (δράμα, περιπέ- τεια, φαντασία, κωμωδία, ρομάντζο ή θρίλερ) και τη διάρκεια σε λεπτά. Η σχέση Ηθο- ποιός περιγράφει τους ηθοποιούς, δηλ., το όνομα τους, την ημερομηνία και την πόλη γέννησης τους, καθώς και το φύλο τους. Η σχέση Ρόλοι περιγράφει ποιοι ηθοποιοί παί- ζουν σε ποιες ταινίες και ποιος είναι ο ρόλος τους. Τέλος, η σχέση Βαθμολογία δίνει μία για κάθε ταινία ένα βαθμό που είναι δεκαδικός από το 1 έως το 10 και το πλήθος των αν- θρώπων που βαθμολόγησαν την ταινία. Διατυπώστε σε σχεσιακή άλγεβρα και σε SQL τις παρακάτω ερωτήσεις. • Ποιες ταινίες δεν είναι δράμα ή ρομάντζο? • Ποιοι ηθοποιοί παίζουν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ταινίες? • Ποιες ταινίες πήραν βαθμό τουλάχιστον 8 και με τουλάχιστον 50 βαθμολογη- τές? • Ποιοι ηθοποιοί έχουν παίξει μόνο σε ταινίες με είδος δράμα? • Ποιοι ηθοποιοί έχουν παίξει σε όλες τις ταινίες με βαθμό τουλάχιστον 8 και με τουλάχιστον 50 βαθμολογητές? • Ποιες είναι οι ταινίες με διάρκεια 50 ή 60 λεπτά και με βαθμό 7 έως 8? νομίζω πως έχω λύσει την πρώτη α)Select title From Tainia where eidos not in(drama,romantzo); και η β) Select name From ithopoios,tainia where count(title)>=3; και γ)Select title From Vathmologia where vathmos >=8 AND arithmos_vathmologiton >= 50; πιστεύετε πως είναι σωστά?
computeras13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 α) Καλά το πας αλλά τα δράμα, ταινία θα πρέπει να τα γράψεις "δράμα" & "ταινία" εφόσον είναι κείμενο. β) Εδώ όχι δεν είναι σωστά γιατί θα πρέπει να ορίσεις και μια σχέση ώστε να φαίνεται σε ποιες ταινίες έχει παίξει ο κάθε ηθοποιός για να μπορείς να τις μετρήσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις 3 πίνακες και να τους ενώσεις γ) Μια χαρά είναι. Συμβουλή μου, φτιάξε μια μικρή βάση που θα έχει αυτό το σχήμα και δοκίμασε να τρέξεις τα ερωτήματα για να τα δεις και στην πράξη. Μερικές φορές αν μένεις μόνο στην θεωρία δεν μπορείς να καταλάβεις πως λειτουργούν κάποια πράγματα.
sintalkas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Thanks computeras 13 ,ευτυχώς έβαλε εύκολα και το πέρασα με 8.ΝΑ ΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα