**G** Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σε όλους, Στο μήνυμα επισυνάπτω ένα γράφημα από το inssider. Φαίνεται ότι μερικές φορές μέσα στη μέρα, τα ασύρματα δίκτυα της περιοχής "τρελαίνονται" και δεν μπορώ να προσδιορίσω το λόγο. Έλεγξα μήπως είναι από κάποια δικιά μου παρεμβολή, (τηλέφωνα, κάμερες, φούρνους μικροκυμάτων) αλλά δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Σε κανονική λειτουργία όλες οι γραμμές των δικτύων συμπεριλαμβανομένου του δικού μου (η κίτρινη γραμμή πάνω πάνω) είναι απολύτως παράλληλες. Το παράξενο είναι ότι παρ΄ όλο που έχω πολύ καλό σήμα, μερικές φορές παραδόξως έχω jitter. Περισσότερο το ποστάρω για να μοιραστώ την περιέργειά μου, παρά την ανάγκη για βοήθεια, αφού μπορεί να είναι οτιδήποτε. BTW, το δικό μου σήμα είναι σε κανάλι όσο γίνεται μακριά από άλλα δίκτυα (channel 8), αν και δοκίμασα σε πολλά κανάλια και έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Strange stuff...
SPANK Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν το έχω ψάξει το θέμα αλλα φαντάζομαι ειναι παρεμβολές απο διάφορα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας, κινητά τηλεοράσεις κτλπ. Τι ειναι το jitter ?
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 πολλες φορες βλεπω απο μικρα σκαμπανεβασματα μεχρι μεγαλυτερα. και στο καναλι 8 να πας αυτος που ειναι στο 7 δεν παταει πανω σου τελειως αλλα ενα κομματι σας ειναι κοινο.για να μην παταει πρεπει να εχεις 5 καναλια διαφορα,πχ ενα μετα 6 μετα 11. αν οι καρτες σου παιζουν 12 η 13 channel πηγαινε εκει.ειναι λιγο πιο χαλαρα. επισης αξιζουν ρουτερ και καρτες στα 5 ghz που δεν εχει σκιστει η Μπαντα ακομα. Επισης εχω δει τετοιες παρεμβολες απο ασυρματα που παιζουν στα 2,4 ghz αλλα ειναι παραπανω mw απο τα ρουτερ.μεχρι και παρανομο πειρατικο σταθμο εχω δει να αλλαζει τα φωτα σε συχνοτητες σε adsl>δεν ειναι το ιδιο αλλα φαντασου οτι μπορει να ειναι οτιδηποτε οπως ειπες. spank In the context of computer networks, the term jitter is often used as a measure of the variability over time of the packet latency across a network. A network with constant latency has no variation (or jitter).[2] Packet jitter is expressed as an average of the deviation from the network mean latency. However, for this use, the term is imprecise. The standards-based term is packet delay variation (PDV).[3] PDV is an important quality of service factor in assessment of network performance επισης 2) Jitter is the deviation in or displacement of some aspect of the pulses in a high-frequency digital signal. As the name suggests, jitter can be thought of as shaky pulses. The deviation can be in terms of amplitude, phase timing, or the width of the signal pulse. Another definition is that it is "the period frequency displacement of the signal from its ideal location." Among the causes of jitter are electromagnetic interference (EMI) and crosstalk with other signals. Jitter can cause a display monitor to flicker; affect the ability of the processor in a personal computer to perform as intended; introduce clicks or other undesired effects in audio signals, and loss of transmitted data between network devices. The amount of allowable jitter depends greatly on the application σκεψου το σαν παρεμβολη να το πω απλα.υπαρχουν πολλα Jitter. ping jitter κτλ κτλ.γενικως ειναι οταν φευγεις απο το νορμαλ που βλεπεις συνεχεια.
Solar_Fields Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Poulinos εισαι βεβαιος οτι ο ραδιοφωνικος σταθμος ηταν που επηρεαζε το wifi σου? Αντικειμενικα και με βαση τις ιδιοτητες της ακτινοβολιας, δεν στεκει και τοσο γιατι μιλαμε για τεραστια διαφορα συχνοτητας που δεν καλυπτεται απο το bandwidth του καθε carrier ωστε να "πεφτει" το ενα πανω στο αλλο. Κατα τ'αλλα κι εγω παρατηρω συνεχεις ασταθειες σε wifi δικτυα, ιδιαιτερα δε σε εξωτερικου χωρου links σε πυκνοκατοικημενες περιοχες. Σε τετοιες περιπτωσεις ειδικα στην 2.4 μπαντα, τα πραγματα ειναι πολυ πολυ δυσκολα και θα πρεπει να συμβιβαστει ο καθενας με τις ασταθειες, με τη χαμηλη αποδοση, ακομα και με την ελλειψη link για καποια λεπτα/ωρες. Ελαφρως πιο σταθερη ειναι η κατασταση σε εσωτερικα δικτυα σπιτιου με την επιλογη ενος σωστου καναλιου, η στην μπαντα των 5ghz(μεχρι να την παρουν χαμπαρι και αυτη και μεχρι να γινει οικονομικα πιο προσιτη και να ορμηξουν με τα μουτρα ολοι). Γενικα το συμπερασμα ειναι οτι το wifi εχει πολυ δρομο μεχρι να τελειοποιηθει. Οχι μονο τεχνολογικα αλλα και ηθικο/νομικο/χρηστικα. Διοτι αυτο που συμβαινει στην 2.4 περα απο την καταχρηση ακομα και χωρις να υπαρχει λογος, δειχνει και μηδενικο σεβασμο απο πολλους πανω στην μπαντα αυτη. Δειχνει επισης ελλειψη προνοιων για την προστασια της, πχ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των επαγγελματιων απο αυτην την μπαντα και στειλτους σε αλλη μπαντα. Δε γινεται να υπαρχουν 32423534 μικροπομποι μητροπολιτικων δικτυων/καθε λογης εταιρειας με μοναδικο περιορισμο τα mw εκπομπης. Απο τεχνολογικης αποψης πρεπει να βρεθει μια μπαντα λιγοτερο επηρεπης στις παρεμβολες απο ακυρες συσκευες (φουρνους μικροκυματων, ασυρματα τηλεφωνα κλπ). Επισης ενας τροπος περιορισμου του bandwidth των carrier, εστω και δυναμικου (πχ οταν δεν χρησιμοποιειται το wifi να ριχνει ο ρουτερ το bandwidth του wifi carrier για να μην παταει πανω στα γυρω του χωρις λογο). Oμοιως να βρεθει μια μπαντα με αρκετο bandwidth για τις αναγκες των μεγαλουπολεων εν ετει 2012. Αυτα τα ολιγα.
**G** Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 @poulinos Γύρω μου όλοι είναι στα default κανάλια του κάθε router. Κανείς δεν έχει πρωτοτυπήσει. Στο 1 στο 6 και στο 12 είναι όλα. Ειδικά στο 6 αν το ανοίξεις σε μόνιτορ ψήνεις ποπ-κορν... Το θέμα είναι ότι θεώρησα τις 3 και 8 -παρατηρώντας- λιγότερο επιρρεπείς σε "παρεμβολές". @Solar_Fields Πιστεύω κατ' αρχάς, συμφωνώντας πρώτα ότι στους περισσότερους τομείς το WiFi είναι γεμάτο ατέλειες, όταν είναι εφικτό να αποφεύγεται με ένα wired link (έχω ζήσει για 3 χρόνια με καλώδιο 5 μέτρα να περνάει από γραφεία, βιβλιοθήκες, πόρτες, τοίχους και να καταλήγει σε router που είχε wireless. Βέβαια το έκανα περισσότερο για την wired ταχύτητα ^^). Έχω δει αρκετό κόσμο να έχει το router το πολύ στα 2 μέτρα και να έχει wireless link. Άλλους πάλι να είναι μεν wired, αλλά να έχουν ανοιχτό το access point χωρίς νόημα. Αυτό είναι "ακτινο-ρύπανση", και δε μιλάω για την υγεία, αλλά για τους λόγους που προανέφερες σχετικά με τη χρηστικότητα του ασύρματου. Φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα σηκώνουμε ένα πιάτο και θα τηγανίζουμε μέσα στο σπίτι μόνο απ την ενέργεια των WiFi που θα μας κόβουν. Όμορφη πάντως ιδέα θα ήταν οι directional κεραίες να υπάρχουν και στα client αλλά και στα access points. Αλλά εφ όσων μιλάμε για μια free τεχνολογία, το πως θα τη χρησιμοποιήσει κανείς είναι στη βούλησή του, όπως με κάθε άλλη τεχνολογία που απαιτεί ευσυνειδησία.
Solar_Fields Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 @poulinos Γύρω μου όλοι είναι στα default κανάλια του κάθε router. Κανείς δεν έχει πρωτοτυπήσει. Στο 1 στο 6 και στο 12 είναι όλα. Ειδικά στο 6 αν το ανοίξεις σε μόνιτορ ψήνεις ποπ-κορν... Το θέμα είναι ότι θεώρησα τις 3 και 8 -παρατηρώντας- λιγότερο επιρρεπείς σε "παρεμβολές". 1 6 11 ειναι τα default συνηθως. Το 12, 13 αποφευγονται ακομα και ως manual επιλογη απο καποιους κατασκευαστες wifi συσκευων, λογω της νομοθεσιας σε ορισμενες χωρες, πχ USA. Ενα αλλο τρικ περαν της κατευθυντικοτητας ειναι το polarity. Υπαρχουν AP που σου δινουν δυνατοτητα να ρυθμισεις το polarity μεσα απτα μενου. Ετσι μειωνεις αρκετα τις παρεμβολες συνδυαζοντας καναλια/polarity. Χειροκινητα το polarity μπορεις να το αλλαξεις αλλαζοντας την γωνια της κεραιας. Το εντυπωσιακο ειναι οτι πχ αν η κεραια ειναι οριζοντια, μπορει να δειχνει χαμηλοτερο σημα αλλα τελικα το link σου να εχει πολυ γρηγοροτερη αποδοση αποτι με παραπανω γραμμες. Κι αυτο ειναι θεμα polarity! Δηλαδη οταν εχεις ορθια την κεραια, μπορει διαφοροι τριγυρω σου να εκπεμπουν στο ιδιο polarity. Nαι μεν λαμβανεις ισχυροτερο σημα, αλλα λαμβανεις και ισχυροτερες παρεμβολες, αρα διαλυεται η ποιοτητα του. Αν εσυ βαλεις αντιθετο polarity (σε πομπο και δεκτη) τους αποφευγεις σε πολυ μεγαλο βαθμο. Ετσι, μπορει να εχεις χαμηλοτερη σταθμη σηματος αλλα περισσοτερο ωφελιμο, η αλλιως πολυ καλυτερη τιμη SNR (Signal-to-Noise-Ratio). Φυσικα στον ιδανικο συνδυασμο καναλιου-polarity κλπ καταληγεις κατοπιν εξαντλητικων και επιμονων δοκιμων και στο πισω μερος του μυαλου οτι σε καμια ωρα μπορει να σερνεται ολο το setup.
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Poulinos εισαι βεβαιος οτι ο ραδιοφωνικος σταθμος ηταν που επηρεαζε το wifi σου? Αντικειμενικα και με βαση τις ιδιοτητες της ακτινοβολιας, δεν στεκει και τοσο γιατι μιλαμε για τεραστια διαφορα συχνοτητας που δεν καλυπτεται απο το bandwidth του καθε carrier ωστε να "πεφτει" το ενα πανω στο αλλο. solar fields - δεν επηρεαζει το wifi>επηρεαζε το adsl .και δεν ηταν σε μενα.εχει γινει θεμα εδωμεσα.για καποιο λογο οπως μας ειπε οταν αυτος ανοιγε τις κεραιες του για το ραδιοφωνο εβλεπες λιγοτερα bits per tone στις υψηλες ευπαθεις συχνοτητες του adsl. για τα Links bebaia μην ξεχναμε οτι υπαρχουν απειρα ατομα που δεν παιζουν στα 100Mw αλλα παιζουν σε οτι μπορεις να φανταστεις οποτε δημιουργουνται παραπανω προβληματα.και ακομα περισσοτερα ατομα που δεν παιζουν με λιγα mw και κατευθυντικη αλλα με πολλα Mw και λιγοτερο κατευθυντικη.βλακεια αλλα το κανουν πολλα ατομα. καλα ναι τα 5 ghz για την ωρα ειναι καλα.για την ωρα.καποια στιγμη που θα παιζουν και παραπανω dual band wi fi routers θα γινει και εκει πανικος. ο περιορισμος ειναι στα mw και αυτος θεωρητικα γιατι κανεις δεν τσεκαρει. **G** καλα ναι αδειο καναλι δεν θα βρεις αυτο ειναι το σιγουρο. ναι καλο θα ηταν να ειχαν αποσπωμενες κεραιες ολα τα ρουτερς η να ειχαν μεσα και ενα Panel αλλα δεν θα γινει αυτο.μικρο πανελακι. τωρα πραγματι to wi fi ειναι βολικο ακομα και για τα 2 μετρα.και εγω wi fi παιζω αλλα ναι οταν θελω ταχυτητα καλωδιακι και μια χαρα. ναι πραγματι πολλες καρτες δεν πιανουν ρουτερς που ειναι στα 12,13.και πιο πολυ εχω δει οτι στα ρουτερ υπαρχει επιλογη αλλα οι καρτες εχουν το θεμα. Περα απο το Polarity υπαρχει και αυτο εδω για οταν υπαρχει αποσπωμενη κεραια. http://www.l-com.com/familylist.aspx?id=3019 band filter.για να παιζει καλυτερα το access point σου.kai ta lmds παιζουν με Polarity αν και ειναι σε κατι 27 ghz αλλα περα οτι δεν υπαρχουν πολλα σε αυτην την συχνοτητα εχουν και το Polarity και ολα ειναι πολυ καλυτερα και επηρεαζονται λιγο απο αλλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα