jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους. Ηρθε στα χερι μου ενα amilo li 3710 το οποιο εχει τον πιο αργο σκληρο που εχω δει.Για να μπει στα 7 (πληρως) κανει ~10 λεπτα, σε ασφαλη λειτουργια ή recovery mode λιγοτερο και για να περασει το sp1 εκανε απο το απογευμα της μιας μερας ως το πρωι της επομενης! Υποψιαζομουν αρχικα πως ο σκληρος του εχει βγαλει bad sectors. Πηγα να το τσεκαρω με το hd sentinel του hirens, αλλα δεν ειδε καν τον σκληρο, γκρινιαζοντας για το ενεργο ahci του controller. Στο ιδιο σημειο σταματησε και μια εφαρμογη που λεει για το smart. Επειδη δεν γινεται να κλεισει το ahci μεσα απο το παλιοbios της phoenix, τον εβγαλα και τον συνδεσα στον σταθερο μου. Εκει τον ειδε κανονικα, ετρεξα το hd sentinel και του βρηκε 1 μολις bad sector. Με την ευκαιρια, ετρεξα και τα διαγνωστικα της fujitsu για το δισκο της οπου το short test δεν βρηκε κανενα προβλημα. Φορματ δεν μπορει να γινει αμεσα γιατι εχει μεσα του πολλα GB σημαντικων δεδομενων. Οποια ιδεα, ριξτε τη στο τραπεζι Ευχαριστω Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2012 από jim_p
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Τσέκαρες μοντέλο να ψάξεις τα στοιχεία του; Μπορεί να είναι φυσιολογικό του. Μπορεί να είναι και κάργα κερματισμένος.
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Το μοντελο του δισκου εννοεις? Φυσιολογικο δεν ειναι να κανει 10 λεπτα να μπει στα windows, οπως και ολα τα αλλα που λεω παραπανω για controllers κλπ. Τον εχω βαλει να κανει chkdsk απο τις 9.30 και ακομα ειναι στο 12%! Φυσιολογικο? Δεν νομιζω! Εδω για να μπει στο recovery mode εκανε ~5 λεπτα!
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Έλφη δε νομίζω να παίζει "κατακερματισμός" που να οφείλεται για 10' boot time. Tζίμη, πώς το βλέπεις να πάρεις ένα ίματζ, μετά ν' αλλάξεις τα πετρέλαια του Χιτάτσου με LLF, και να του βάλεις φρέσκα Win, για να δεις αν πορπατάει σαν άνθρωπος; Και μετά από τα συμπεράσματα που θα βγάλεις, του ξαναπερνάς το ίματζ και σκας τα νέα στον ιδιοκτήτη.
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ενημερωση, τι εγινε ως τωρα. Μιας και το chkdsk τελειωσε πριν το μεσημερι, του εκανα ενα σκαναρισμα με το livecd του kaspersky. Δεν βρηκε τιποτα. Επειδη οταν μπαινει σε ασφαλη λειτουργια ειναι πιο αποκρισιμο, πχ παει το ποντικι εδω κι εκει χωρις να κολλαει , μπηκα σε ασφαλη λειτουργια και εκανα διαφορα απο εκει. Εβγαλα οτι ειχε, και οτι μπορουσε* να βγει, απο toolbars και συναφη. Επισης εβγαλα οτιδηποτε ξεκινουσε μαζι με το λειτουργικο και εσβησα διαφορα temporary αρχεια. Τα restore points κρατηθηκα και δεν τα εσβησα. Τελος εκανα και εναν νεο χρηστη, για την περιπτωση που ειναι καποια per user ρυθμιση που κανιε αυτο το χαλι. Αποτελεσμα φυσικα μηδεν, μιας και παλι αργει το ιδιο. Επειδη καποιος το ρωτησε, ο σκληρος ειναι με το ζορι γεματος ως τη μεση και τωρα του γινεται ανασυγκροτηση. Και μια παρατηρηση. Οταν τελειωσε το kaspersky και πηγε να κανει τερματισμο, εμεινε για πολλη ωρα στο "Unmounting (ή remounting) filesystems", μεχρι που αγανακτησα και τον εκλεισα απο το κουμπι του. * Μερικοι uninstallers θελουν να τρεχει απο πισω ο windows installer (service) για να δουλεψουν, και σε ασφαλη λειτουργια ο windows installer δεν ξεκιναει ουτε με το χερι!
isay Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημητρη η ιδέα του συννεφοπλύστη ειναι η καλύτερη. Μπορεί τα windows να ειναι μαμημενα. Μπορει να του εχουν περασει και προβληματικους drivers για τον controler. Παρε image και περνα του καθαρα windows ή ακομα κ linux και θα δεις την αποκριση του συστήματα. Επισης κάνε ένα memtest. Όταν σύνδεσες το δίσκο στο δικό σου μηχάνημα ποια ήταν η ταχύτητα του; Δοκίμασες να κάνεις κάποια αντιγραφή αρχείων;
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Έλφη δε νομίζω να παίζει "κατακερματισμός" που να οφείλεται για 10' boot time. Όταν όμως υπάρχει ένας δίσκος 160gb για laptop που ενδέχεται αν είναι «από τους καλούς» και να πηγαίνει σαν κότα έτσι και αλλιώς τότε ο κερματισμός μπορεί να δώσει το τελικό χτύπημα,σο τοο σάι. Για αυτό ήθελα και το μοντέλο του δίσκου,να δούμε τη ταχύτητα έχει στα καλά του.
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ενα ενα. Ο σκληρος ειναι ενας fujitsu mhz2320bh. Ενας τυπικος 320αρης στης 5400 για λαπτοπ δηλαδη. Ειναι γεματος ως τη μεση σχεδον, που σημαινει πως αν του παρω image, αυτο θα εινια ~160GB. Δεν χωραει στα 70GB ελευθερα του δικου μου Εκτος αυτου, θα χρειαστει να παρω image και του recovery partition... Στο δικο μου συστημα μπηκε για να τρεξω τα διαγνωστικα του (βασικα το hd sentinel), τα οποια τρεξανε απο το hirens, αρα δεν μπηκε σε καποιο λειτουργικο κλπ για να δω αντιγραφη αρχειων και τα συναφη. Εστω οτι εχει προβλημα καποιος κακοπερασμενος driver των windows για τον controller. Γιατι δεν τον βλεπει το hd sentinel οταν τρεχει απο το hirens, aka, εκτος windows? Για τον ιδιο λογο, γιατι κολλησε το kaspersky στο κλεισιμο? Και για να προλαβω αλλες προτασεις για backup, ο μονος τροπος να γινουν backup τα οσα εχει εινια να συνδεθει στο σταθερο του ιδιοκτητη του (ειτε o σκληρος μονος του ειτε μεσω share) και να τραβηχτουν τα αρχεια του στον 1.5ΤΒ-αποθηκη του σταθερου. Λεω να του κανω ενα partition και να ριξω εκει τα οσα εχει για backup, αλλα και παλι... θελω χωρο! For the record, ειναι πιασμενα τα 153 απο τα 296GB του C: και απο αυτα τα 153 τα 100GB ειναι αρχεια του χρηστη (φωτογραφιες, βιντεο κλπ).
isay Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ενα ενα. Ο σκληρος ειναι ενας fujitsu mhz2320bh. Ενας τυπικος 320αρης στης 5400 για λαπτοπ δηλαδη. Ειναι γεματος ως τη μεση σχεδον, που σημαινει πως αν του παρω image, αυτο θα εινια ~160GB. Δεν χωραει στα 70GB ελευθερα του δικου μου Εκτος αυτου, θα χρειαστει να παρω image και του recovery partition... ... Και για να προλαβω αλλες προτασεις για backup, ο μονος τροπος να γινουν backup τα οσα εχει εινια να συνδεθει στο σταθερο του ιδιοκτητη του (ειτε o σκληρος μονος του ειτε μεσω share) και να τραβηχτουν τα αρχεια του στον 1.5ΤΒ-αποθηκη του σταθερου. Λεω να του κανω ενα partition και να ριξω εκει τα οσα εχει για backup, αλλα και παλι... θελω χωρο! For the record, ειναι πιασμενα τα 153 απο τα 296GB του C: και απο αυτα τα 153 τα 100GB ειναι αρχεια του χρηστη (φωτογραφιες, βιντεο κλπ). "Στριμόκωλα" τα πράγματα. Άρα αναζητούμε λύσεις χωρίς bk. Στο δικο μου συστημα μπηκε για να τρεξω τα διαγνωστικα του (βασικα το hd sentinel), τα οποια τρεξανε απο το hirens, αρα δεν μπηκε σε καποιο λειτουργικο κλπ για να δω αντιγραφη αρχειων και τα συναφη. Εστω οτι εχει προβλημα καποιος κακοπερασμενος driver των windows για τον controller. Γιατι δεν τον βλεπει το hd sentinel οταν τρεχει απο το hirens, aka, εκτος windows? Για τον ιδιο λογο, γιατι κολλησε το kaspersky στο κλεισιμο? Αυτό που έγινε με το kaspersky μπορεί να ήταν τυχαίο ή bug του προγράμματος. Δεν το θεωρώ σημαντικό. Ο κακοβαλμένος driver θα δειξει τα προβληματα του μονο αν τρέχεις τα windows στα οποία ειναι εγκατεστημένος. Το hirens και το kaspersky boot σηκώνουν το δικό τους os οποτε κοιτάνε το δίσκο σαν hardware και χεστ**κανε για τον driver των windows. Δοκίμασε τουλάχιστον να κάνεις boot με κάποιο live linux και προσπάθησε να παίξεις με τα περιεχόμενα του δίσκου (να δεις φωτογραφίες, να παίξεις video, να κάνεις μερικά copy paste, κλπ). Αν υπάρχει πρόβλημα hardware θα σερνεται στα πατώματα. Δοκίμασες το memtest; ... Λεω να του κανω ενα partition και να ριξω εκει τα οσα εχει για backup, αλλα και παλι... θελω χωρο! ... Με το ρίσκο του να μην εχεις backup μπορείς να κάνεις το εξής: Αφου κάνεις defrag (θα σου πάρει 1-2 μέρες) φτιάξε ένα partitions της τάξης των 130GB και εκεί μεσα κάνε image το C με τη μέγιστη συμπίεση. Με αυτό τον τρόπο έχεις κάποιου είδους backup και μπορεις να περάσεις καθαρα windows στο C. Εγω δεν θα το έκανα ακόμα κι αν ήταν η τελευταία μου λύση γιατί εχω καεί απο partitioning Προσθήκη: Κοιταξα τα χαρακτηριστικά του σκληρού. Είναι πολύ ικανοποιητικά για την κατηγορία του. Αυτό βέβαια δεν μας βοηθά να καταλάβουμε αν φταίει το hardware ή τα windows αλλά σίγουρα ξέρουμε οτι το "σουρσιμο" δεν οφείλεται σε δίχρονη μηχανή
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αν καταφέρει να μπει στα windows του τρέξε από εκεί το sentinel και το crystal disk mark να δούμε ταχύτητες.(δώσε εικόνες)
jim_p Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Memtest τελος, ολα μια χαρα. Το ιδιο καλα ειναι και τα αποτελεσματα απο τη δοκιμη με το live cd, μπορω να βλεπω και να μετακινω αρχεια κανονικα. Ειμαι κοντα σε μια μεγαλη ανακαλυψη! Εστω πως οταν τον ξεκιναω σε ασφαλη λειτουργια ο δισκος παει κανονικα = δεν σερνεται οπως στην κανονικη. Αν τον ξεκινησω σε ασφαλη λειτουργια με δικτυο σερνεται οπως ακριβως σερνεται στην κανονικη! Αρα κατι του δικτυου τον χαλαει Αν δεν βγαλω ακρη ως τις 8, το λαπτοπ θα παει σπιτι του για να συνδεθει με το σταθερο υπολογιστη για backup και restore αμεσα. Φορματ αυριο, αν το restore δεν κανει δουλεια.
jim_p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Τελικα το λαπτοπ ξημερωσε εδω Αν κανω φορματ... Εχει 32αρια 7 που βλεπουν 2,75GB απο τα 4GB που εχει. Αν βαλω 64αρια, θα τα παρει με το ιδιο κλειδι? Τα partitions του ειναι ετσι - ενα primary ~2GB που ειναι το recovery partition - ενα αλλο primary ~300GB που ειναι το c: Αν κανω ακομα ενα, σπαζοντας το μεγαλο σε 50 και 250 ή 100 και 200, το recovery θα δει κανονικα το παλιο c: για να κανει restore?
washcloud Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Το recovery partition αν δεν κάνω λάθος απλά περιέχει τ' αρχεία εγκατάστασης. Το δισκάκι του νομίζω παίζει τον ρόλο του "start up media". Το δε κελιδί, νομίζω αφορά συγκεκριμένο προϊόν, πάντα (στην περίπτωσή του, τα 32άρια - όποια κι αν είναι). Αλλά πρίμενε και κανέναν TheElf που τα ξέρει καλύτερα αυτά, να πει γνώμη.
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Τερμα τα βασανα, πηρα backup, του εκανα φορματ και ησυχασα! Επειδη με τα 32αρια 7 που εχει βλεπει μονο 2,8 απο τα 4GB μνημης, δοκιμασα ενα 64αρι live cd και βλεπει 3,8. Αν του βαλω 64αρια 7, της ιδιας εκδοσης, απ' οσο ξερω, θα δουλεψει το κλειδι του κανονικα. Αλλα θελω να ειναι στα ελληνικα και untouched βρισκω μονο στα αγγλικα. Αν του βαλω ultimate αγγλικα με το ελληνικο mui, υπαρχει τροπος να τα "ριξω" σε home premium?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα