evoracing Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα... Επειδή έχω πολύ ελεύθερο χρόνω στην διάθεση μου καθημερινά είπα να σκοτώσω την ώρα μου με το να μάθω την γλωσσά του προγραμματισμού, αλλά επειδή δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να κατευθυνθώ είπα να απευθυνθώ εδώ σε κάποιους ποιο έμπειρους...
k0nan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Πάρε κανένα βιβλιαράκι στα ελληνικά για όποια γλώσσα προγραμματισμού θέλεις υπάρχουν άπειρα, δές στο skroutz.
evoracing Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Κάτι free υπάρχει για να δω αν καταφέρω να ακολουθήσω την γλωσσά αυτήν γιατί τώρα να πληρώσω 30€ και να μην το χρησιμοποιήσω καθόλου... Είμαι 16 χρονών και δεν θέλω να παίρνω λεφτά από τους γονείς μου...
k0nan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μπράβο μην ζητάς από κανέναν τέσπα κοίτα εδώ.
evoracing Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Με αυτό μπορώ να μάθω να φτιάχνω widget για την επιφάνεια εργασίας????
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Η γλώσσες προγραμματισμού είναι σαν τις γλώσσες των ανθρώπων. Εργαλεία για επικοινωνία. Εάν θες να μάθεις να "μιλάς" σε τέτοιες γλώσσες, πρώτα μάθε την "κοινωνία" των Η/Υ. Αυτό που έχω να σου προτείνω, είναι να μπεις στα site πανεπιστημίων και να δεις τι βιβλία προτείνουν για τα εισαγωγικά μαθήματα (π.χ. εισαγωγή στους Η/Υ, εισαγωγή στην επιστήμη των Η/Υ ή κάπως έτσι... πάνω κάτω όλα το ίδιο όνομα έχουν αυτά τα μαθήματα). Αφού βρεις τα μαθήματα αυτά, δες τι βιβλία έχουν. Κατέβασέ τα και διάβασέ τα. Ή, εάν μπορέσεις, βρες τις διαλέξεις. Αφού τελειώσεις με αυτό, βρες διαλέξεις από αλγόριθμους. Δηλαδή, μαθήματα όπως "Εισαγωγή στους αλγόριθμους" ή κάπως έτσι. Αρκετά μεγάλα ξένα πανεπιστήμια έχουν τέτοια μαθήματα. Κάνουν και κάποια high level γλώσσα. Εκεί θα έχεις την πρώτη σου επαφή με γλώσσα. Μετά.... Προτείνω C και, αφού νιώσεις άνετος με διαχείριση μνήμης... δες system calls και άλλες γλώσσες (C++, Java, ObjectiveC). Αλλά... θα σου πρότεινα στον ελεύθερο χρόνο σου να διαβάσεις περισσότερο για το σχολείο σου.
migf1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα, όπως είπε κι ο Timonkaipumpa, σε αντίθεση π.χ. με το μπιλιάρδο, τα ηλεκτρονικά και την καφετέρια, οι γλώσσες προγραμματισμού δεν ενδείκνυνται για να σκοτώσει κάποιος την ώρα του. Χρειάζονται διάβασμα, προσπάθεια και αφοσίωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα