sdim Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Έχω εισάγει ένα βίντεο από κάμερα μέσω του Windows Live Movie Maker και θα ήθελα να το επεξεργαστώ. θα ήθελα να κόψω κάποιες ενδιάμεσες σκηνές (trim) και να προσθέσω πριν και μετά, κάποια άλλα κομμάτια, ώστε να τα φτιάξω σε ένα DVD. Το πρώτο ερώτημα είναι αν μπορούν όλα αυτά να γίνουν με το εν λόγω πρόγραμμα, ή αν πρέπει να παίξω και με κανένα άλλο (π.χ. avidemux). Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο θα γίνει συμπίεση της συνολικής ταινίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χαλάσει η ποιότητα. Τώρα, έχω ένα αρχείο περίπου 7 GB (σε .avi format - τόσο προέκυψε από το capture). Το αρχείο είναι άψογο ποιοτικά, αλλά επειδή στο περελθόν έχω κάψει DVD με τέτοιο τρόπο, το αποτέλεσμα ήταν choppy video, και απώλεια ποιότητας. Καλό θα ήταν να γίνει ένα και μόνο DVD, αλλά αν είναι να χαλάσει πολύ η ποιότητα, το συζητάμε. Το τρίτο ερώτημα είναι αν κατά την πρόσθεση του άλλου κομματιού βίντεο, θα υπάρχει θέμα, καθώς το ένα είναι από κάμερα με κασέτα, ενώ το άλλο από κάμερα με κάρτα SD. Θα μπορούν αυτά να ενωθούν; Χαρακτηριστικά του ενός βίντεο: > Video Resolution 640 x 480 Aspect ratio 1.3333 Format H264 Bitrate 2200 kbps Frames per second 29.970 Selected codec ffh264 Initial Audio Stream Format 255 Bitrate 128 kbps Rate 48000 Hz Channels 2 Selected codec ffaac Του άλλου βίντεο: > Video Resolution 720 x 576 Aspect ratio 1.3333 Format dvsd Bitrate 28800 kbps Frames per second 25.000 Selected codec ffdv Initial Audio Stream Format 1 Bitrate 1024 kbps Rate 32000 Hz Channels 2 Selected codec pcm (Μάλλον όχι, απ' ότι βλέπω) Οτιδήποτε άλλο έχετε σαν ιδέα, το συζητάμε, καθώς δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο ερώτημα είναι αν μπορούν όλα αυτά να γίνουν με το εν λόγω πρόγραμμα, ή αν πρέπει να παίξω και με κανένα άλλο (π.χ. avidemux). Το movie maker θα σε απογοητεύσει από ρυθμίσεις εξαγωγής(όχι ότι στο editing θα σε ενθουσιάσει). Εγώ στην θέση σου με το avidemux θα τα έκανα. Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο θα γίνει συμπίεση της συνολικής ταινίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χαλάσει η ποιότητα. Τώρα, έχω ένα αρχείο περίπου 7 GB (σε .avi format - τόσο προέκυψε από το capture). Αυτό εσύ το ρυθμίζεις όσο θέλεις,για να είσαι στα πρότυπα του dvd πάντως θα το εξάγεις σαν mpeg2 και θα κρατήσεις την ανάλυση που έκανες capture που είναι και η μέγιστη για dvd και θα βάλεις και στο bitrate το μέγιστο 9,800kbit/s. Το τρίτο ερώτημα είναι αν κατά την πρόσθεση του άλλου κομματιού βίντεο, θα υπάρχει θέμα, καθώς το ένα είναι από κάμερα με κασέτα, ενώ το άλλο από κάμερα με κάρτα SD. Θα μπορούν αυτά να ενωθούν; Το θέμα δεν είναι από που προέρχονται,το πρόβλημα είναι οι διαφορετικές αναλύσεις(και codec),θα πρέπει αν αλλάξεις την ανάλυση από τα βίντεο που έρχονται από την κάρτα SD έτσι ώστε όλα να είναι το ίδιο mpeg2/720 × 576/9,800 kbit/s(εδώ θα χάσεις λίγο από την ποιότητα).
sdim Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση, TheElf. Θα προσπαθήσω να παίξω με όσα μου είπες, και θα επανέλθω, αν υπάρξει απορία. Υ.Γ. Επειδή ασχολούμαι και με Linux, υπάρχουν apps κι εκεί, αλλά δεν ξέρω ποια κάνει. Γνωρίζει κανείς σχετικά; Ας πούμε, το KDEnlive θα έκανε;
parsifal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Υ.Γ. Επειδή ασχολούμαι και με Linux, υπάρχουν apps κι εκεί, αλλά δεν ξέρω ποια κάνει. Γνωρίζει κανείς σχετικά; Ας πούμε, το KDEnlive θα έκανε; Εδώ είσαι: http://www.insomnia.gr/topic/365756-openshot-non-linear-video-editor/
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Να επισημάνω και ένα ακόμα θέμα που θα προκύψει και είναι ότι τα δύο βίντεο είναισε διαφορετικό fps, το 1ο είναι 29.97 (NTSC) και το 2ο είναι 25 (PAL). Αν γίνει εξαγωγή σε PAL το 1ο θα έχει drop frames ενώ αν γίνει NTSC το 2ο θα έχει διπλά frames
sdim Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Με το Openshot, η δουλειά έγινε άψογα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, παιδιά, αλλά κυρίως τον φίλο parsifal, που έδωσε τα πολύτιμα φώτα του, για μια ακόμη φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα