Boltaz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αν βαλεις σε ενα pc 4ετιας ενα ssd >150 ευρω θεωρειτε μια πολυ καλη αναβαθμιση , αν ομως εχεις ενα pc "τελευταιας γενιας" για να δεις διαφορα πρεπει να δωσεις 250 + ευρω ... Τελευταια αρκετα games εχουν κανει στροφη και αντι να φορτωνουν την gpu φορτωνουν την cpu + σκληρο δισκο ... Σε βαρια online games δεις μεγαλη διαφορα κυριως σε delay αλλα και σε fps γιατι η ram+cpu δεν ζοριζοντε λογω ssd ... Υπαρχουν gamers που εχουν καταργησει ασυρματο ποντικι/πληκτρολογιο/router για να μειωσουν το delay , εχουν αλλαξει 10 οθονες για να βρουν μια γρηγορη κτλ ... Ας μην ξεχναμε skype/antivirus/bot programs κτλ που τρεχουν ταυτοχρονα (αναλογως το game) ... Αυτο ειναι το αρχικο μου ποστ ... Μιλαω για ενα ssd 150 + και για εναν 250 + ... Ειναι αλλη κλαση , δεν εχει καμια σχεση ο ενας απο τον αλλο (ασχετος μαρκας) ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο ειναι το αρχικο μου ποστ ... Μιλαω για ενα ssd 150 + και για εναν 250 + ... Ειναι αλλη κλαση , δεν εχει καμια σχεση ο ενας απο τον αλλο (ασχετος μαρκας) ... ποιος είναι ο 250+ euro ssd (όχι pci-e) που είναι καλύτερος από αυτούς που ανέφερα?! link επιτέλους! πρότεινε κάποιον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στον panther_512...
pabou13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 μην περιμενεις να σου πει καποιον Thresh, αυτοι που ανεφερες ειναι οι καλυτεροι της αγορας Mαλλον προκειται για λογια του αερα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ή απλά δεν γνώριζε ότι έχουν πέσει τόσο οι τιμές, δεν είναι κακό...
george_o/c Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Όταν μιλάμε για SSDs ίδιας χωρητικότητας (πχ 120GB που παίζει πιο συχνά στις μέρες μας), τα αποτελέσματα που παίρνει ο τελικός χρήστης είναι ίδια. Το feeling μες στο λειτουργικό είναι ίδιο, η ταχύτητα που ανοίγουν τα προγράμματα είναι ίδια, η όλη ταχύτητα που αισθάνεται ο χρήστης είναι ίδια. Διαφορές με τους SSD θα δεις κυρίως στα benchmarks, ακόμα και σε μερικά real life tests. Αλλά κατά κύριο λόγο, το feeling που θα πάρεις είναι ίδιο. Τέλος, ναι αξίζει η αγορά SSD για gaming pc. Έτσι όπως έχουν γίνει πλέον τα πράγματα, άπαξ και πας από Q9550 @ 3GHz σε Core i7 2600K @ 3GHz έχοντας την ίδια κάρτα γραφικών, διαφορές δεν βλέπεις. Αν ένα gaming PC έχει ένα σωστό CPU και μια mainstream κάρτα γραφικών, πίστεψέ με το μόνο που του λείπει είναι ένας SSD. Εξελίσσεται τόσο γρήγορα το hardware που σε καθημερινές διεργασίες (πέρα από gaming), διαφορές σημαντικές δεν θα δεις με αναβάθμιση από Yorkfield σε SandyBridge για παράδειγμα. Το μόνο πράγμα που κάνει πλέον την διαφορά είναι ο SSD, για αυτό αξίζει η αγορά του. δείξε μου ένα δίσκο που θεωρείς καλύτερο από τον OCZ Vertex3/Corsair Force GT/Crucial M4/Samsung 830 με τα λεφτά που ανέφερες (250+ euro) για να μας πείσεις, μέχρι τότε απλά εκτίθεσαι... γιατί όλοι αυτοί που ανέφερα στα 120/128GB παίζουν στα 170 euro πάνω κάτω... Ξεχνάς τον Corsair Performance Pro Χάρη, ο οποίος στα writes πολύ απλά δεν παίζεται
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ξεχνάς τον Corsair Performance Pro Χάρη, ο οποίος στα writes πολύ απλά δεν παίζεται και πάλι δεν κάνει πάνω από 250 euro, στο amazon.co.uk τον βρίσκεις κάτω από 200
pabou13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 O vertex 3 MAX IOPS κοστιζει αρκετα αλλα δεν προκειται να δεις αρκετες διαφορες με τους υπολοιπους..
george_o/c Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είπα ότι κοστίζει παραπάνω, είπα ότι απλά τον ξέχασες Λεει 500 ... τον αγορασες να τον τεσταρεις ? Τα 500MB/s είναι υπαρκτό νούμερο, αλλά για να τα δεις θες συγκεκριμένα data. Στην περίπτωση των Vertex 3 και Agility 3 για παράδειγμα (Sandforce controller), οι αναγραφόμενες ταχύτητες βγαίνουν σε comperessed data γιατί έτσι είναι εκ κατασκευής ο controller. Για παράδειγμα ο Agility 3 δίνει 525MB/s Read και 500MB/s Write σε compressed data. Αντίστοιχα οι ταχύτητές του σε incompressible data, τα οποία είναι ουσιαστικά τα δεδομένα που χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα, είναι 190MB/s σε random 4K QD64 για ανάγνωση και 210MB/s Random 4K QD64 για τις εγγραφές. Για αυτό ένας Agility 3 με OS installed βγάζει 213MB/s Read στο CrystalDiskMark Δεν κοροϊδεύει η OCZ, αφού και η ίδια έχει δηλώσει πως βγάζει αποτελέσματα στο ATTO (~490MB/s Read στην περίπτωση ενός Agility 3 με λειτουργικό εγκατεστημένο). O vertex 3 MAX IOPS κοστιζει αρκετα αλλα δεν προκειται να δεις αρκετες διαφορες με τους υπολοιπους.. Σωστός. Τον έχω αυτόν τον SSD και σε καθημερινό feeling δεν ενδιαφέρει και πολύ από έναν Agility 3.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 O vertex 3 MAX IOPS κοστιζει αρκετα αλλα δεν προκειται να δεις αρκετες διαφορες με τους υπολοιπους.. ούτε αυτός πάνω από 250 euro Τα 500MB/s είναι υπαρκτό νούμερο, αλλά για να τα δεις θες συγκεκριμένα data. Στην περίπτωση των Vertex 3 και Agility 3 για παράδειγμα (Sandforce controller), οι αναγραφόμενες ταχύτητες βγαίνουν σε comperessed data γιατί έτσι είναι εκ κατασκευής ο controoler. Για παράδειγμα ο Agility 3 δίνει 525MB/s Read και 500MB/s Write σε compressed data. Αντίστοιχα οι ταχύτητές του σε incompressible data, τα οποία είναι ουσιαστικά τα δεδομένα που χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα, είναι 190MB/s σε random 4K QD64 για ανάγνωση και 210MB/s Random 4K QD64 για τις εγγραφές. Για αυτό ένας Agility 3 με OS installed βγάζει 213MB/s Read στο CrystalDiskMark Δεν κοροϊδεύει η OCZ, αφού και η ίδια έχει δηλώσει πως βγάζει αποτελέσματα στο ATTO. ασφαλώς, αλλά για αυτό ανέφερα και τους Crucial M4 & Samsung 830 (κάτω από 200 euro κι αυτοί), οι οποίοι δεν είναι Sandforce based SSDs, για να καλύψω όλες τις περιπτώσεις...
george_o/c Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Όντως ο M4 είναι πολύ καλός http://www.hwbox.gr/reviews/12861-ssd-roundup-2011-battle.html Καλύτερα όμως να πας σε Vertex 3 Atari σου λει κατι ? Η πρωτη μου αγορα ... Που κολλάει αυτό; Νόμιζα ότι μιλάμε για SSDs. Όχι;
grouspen Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο ειναι το αρχικο μου ποστ ... Μιλαω για ενα ssd 150 + και για εναν 250 + ... Ειναι αλλη κλαση , δεν εχει καμια σχεση ο ενας απο τον αλλο (ασχετος μαρκας) ... τα έχεις μπερδέψει λίγο στο κεφάλι σου μου φαίνεται κοιτώντας το αρχικό σου ποστ. Αυτό που θα βελτιωθεί πραγματικά είναι η απόκριση του συστήματος. "Τελευταια αρκετα games εχουν κανει στροφη και αντι να φορτωνουν την gpu φορτωνουν την cpu + σκληρο δισκο ..." "Σε βαρια online games δεις μεγαλη διαφορα κυριως σε delay αλλα και σε fps γιατι η ram+cpu δεν ζοριζοντε λογω ssd" μην το πεις παραέξω αυτό. από την στιγμή που μπαίνεις στο παιχνίδι όλα είναι πάνω στην cpu+ram+gpu για να τα βγάλουν πέρα. εκεί που πέφτει βάρος στον σκληρό πολύ είναι όταν πρέπει να φορτωθεί μία καινούργια "πίστα" από τον σκληρό. είτε αργός είτε γρήγορος ο σκληρός άμα φόρτωσε η πίστα είσαι οκ. ο σκληρός δεν αποτελεί ποτέ bottleneck σε ένα game ( δεν ξέρω αν υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δεν έχω συναντήσει ποτέ) όσο για τις τιμές τι να σου πω. κοίταξε λίγο τι παίζει στην αγορά και μετά πες. για να "δεις" διαφορές σε ssd πας για revodrive μετα που εκεί αλλάζουν τα πράγματα και το κόστος ξεπερνά τα 1000ευρώ. στους υπόλοιπους πάνω κάτω οι διαφορές δεν είναι "τεραστιες" σε επιδόσεις αλλά ούτε και αμελητέες . αλλαγές παίζουν μετά στην χωρητικότητα και στην τιμή ανάλογα . και ο δικός μου 90gb corsair force gt 145 τον πήρα και το pc καινούργιο . που χάνει από αυτούς που λες για 250+ ευρώ (πέρα από το προφανές της χωρητικότητας ) στις επιδώσεις? corsair force gt 90gb atto.bmp
george_o/c Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ^^ Ακριβώς. Εδώ και χρόνια, το πιο αργό υποσύστημα στα PC είναι ο σκληρός δίσκος. Στα παιχνίδια καμιά φορά μπορεί να δημιουργούνται ακόμα και σπασίματα στο gameplay. Για αυτό ένα ισορροπημένο gaming σύστημα με SandyBridge @ 4.5GHz και μια σωστή κάρτα γραφικών, ε.. θέλουν τον SSD τους Όσον αφορά το RevoDrive 3 X2, επειδή το έχουμε δοκιμάσει στο HWBOX, να πω ότι ναι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΟ αλλά για να αποδώσει την ταχύτητά του σε όλο του το μεγαλείο πρέπει να το πιέσεις όσο δεν πάει άλλο.
panther_512 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μόνο για ένα παιχνίδι μπορώ να επιβεβαιβεώσω ότι ο δίσκος παίζει ρόλο και το ανέφερα πρίν (STALKER CoP). Δεν έχω παρατηρήσει άλλο παιχνίδι να δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω δίσκου. Πάντως από αυτά που διαβάζω μέχρι στιγμής, για κάποιον που τον ενδιαφέρουν κυρίως τα παιχνίδια, ο SSD δίσκος ίσως είναι ψιλοαδιάφορη υπόθεση.
kanesaxo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 A και που'σαι βολταζ, κι ο δικός μου ssd όταν τον τεσταρα, ήταν 10mb/s κατω απ'τον κατασκευαστή. Μάλλον με κορόϊδεψαν, να τον πάω πίσω. Στο θέμα μας. Γενικότερα, είναι μια καλή αναβάθμιση ο σσδ, πανθερ. Εγώ λέω πως δε θα το μετανιώσεις, ειδικά αν έχεις πετάξει 170ρια αλλού αλλού! Η άποψη μου (που τη λεω σε όλους) ειναι η εξης: Αγοράζεις ένα νέο πίσι, τρέχει με τα όσα,επεξ,μνημες,γραφικα κτλ...Ε δεν είναι μλκ να έχεις επάνω τεχνολογία του...τότε; Ο δίσκος είναι το μόνο πράγμα που είχε ελάχιστη εξέλιξη (δε μιλάμε για raid). Οπότε ο σσδ είναι μια γενική αναβάθμιση. Προσωπικά μου τη σπάει το loading στα παιχνίδια και με τον σσδ έχει τρελή διαφορά. Κατά ένα περίεργο λόγο, όχι σε όλα όμως. Καποια φορτώνουν περίπου στην ίδια ώρα, κι άλλα σε 2".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα