Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι αλλο εγω ρε παιδια;

Αντι να δινουμε χρηματα για εξερευνηση αλλων πλανητων γιατι να μην τα δωσουμε για να λυθει το ενεργειακο προβλημα του πλανητη μας; Γιατι να μην γινει ερευνα στις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας πχ στην αυξηση της αποδωσης των φωτοβολταϊκων γιατι να μην δωθουν τα χρηματα στην κατασκευη αιολικων παρκων;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για όσους λένε ότι δεν έχει νοημα η επίσκεψη σε άλλους πλανήτες και ότι δεν είναι κατοικισιμοι, η ιδέα της Γεωπλασίας υπάρχει εδώ και πολλα χρονια...

http://users.ntua.gr...il/article2.htm

Δεν λέω ότι συμφωνώ με τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύονται για το διάστημα..όταν εδώ πεθαίνουν καθημερινά χιλιάδες ανθρωποι απο την πείνα..ο κόσμος κινδυνεύει

να αφανιστεί από την μ......α  που τον δέρνει στον εγκέφαλο....πολυ πριν οι συνθήκες πάνω στην Γη γίνουν τέτοιες ώστε να επιβάλλουν μετανάστευση σε άλλους πλανήτες..

Δημοσ.
Iδεα μου ειναι η τα τελευταια χρονια συντελειται σε πλανητικο επιπεδο' date='ενα regression στην προοδο αλλα και την ιδια την νοημοσυνη της ανθρωποτητας το οποιο οδηγει αργα αλλα σταθερα σε μια

νεα εποχη Dark Ages? ειμαι ο μονος με αυτη την αποψη;[/quote']

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όσο για αυτούς που είναι της άποψης να μην ξοδεύουμε "άσκοπα" χρήματα για διαστημική εξερεύνηση, έχω να πω ότι είναι κοντόφθαλμοι. Οι μισοί από αυτούς να υπήρχαν παλαιότερα, μπορεί να μην διασχίζαμε ποτέ τον Ατλαντικό, να μην φτάναμε στο Νότιο Πόλο, να μην πετούσαμε με αεροπλάνο, ίσως και να μην ανακαλύπταμε ποτέ την πενικιλλίνη και τους λαμπτήρες πυρακτώσεως! Τι σου είναι ο λουδιτισμός...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τι σύμπτωση ....!!! Πριν μερικούς μήνες <<καταστράφηκε>> ο ρωσικός δορυφορος PHOBOS-GRUNT που είχε αποστολή τον Άρη και τους δορυφόρος του... (ΚΥΡΊΩΣ τον PHOBO ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!!... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΥΡΏΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΈΣ..

Για ρίξτε μια ματιά στις ελάχιστες φωτογραφίς που έστειλε ο προηγούμενος ρωσσικός δοσυφόρος ..ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.....

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΟΜΕΣ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ....

Δημοσ.

Προτιμώ να δωθούν χρήματα ώστε να σώσουμε αυτόν τον πλανήτη παρά να ψάχνουμε ζωή μέσα στο απέραντο σύμπαν,άλλωστε το πιθανότερο είναι πως θα μας βρούνε άλλοι με τους δίσκους τους :-D

Δημοσ.

Απορω γιατι δινουν χρηματα για πλανητες μη κατοικησιμους. Μαλλον τελικα ψαχνουν κοιτασματα πετρελαιου η μεταλλευματα..

και όμως ανήκει στην habit.zone με θερμοκρασία από 0-100οC. το αν βέβαια έχει κάποιο νόημα μιας και σε 7.5Gyrs η γη δεν θα υπάρχει (βλέπε 250 μεγαλύτερη ακτίνα ήλιου λόγω κατάρευση πυρήνα-> Κόκκινος Γίγαντας κλπ κλπ)

δεν περίμενα κάτι από τους αμερικάνους. σε παρακμή είναι. περιμένω τους επόμενους.

Δημοσ.

Η προσπάθεια του ανθρώπου (όπου άνθρωπος βλέπε ΗΠΑ-ΕΣΣΔ) να γνωρίσει το σύμπαν, πρωτίστως δεν έγινε για κανένα επιστημονικό-ερευνητικό λόγο.Έγινε ως επίδειξη τεχνολογικής ισχύος. Όταν Ινδοί-Κινέζοι εντατικοποιήσουν τις προσπαθειές τους για δικές τους αποστολές στο διάστημα τότε η ΝΑΣΑ θα ξαναζήσει πάλι την χρυσή δεκαετία 60-70 με τα $δισ.

Δημοσ.

Η προσπάθεια του ανθρώπου (όπου άνθρωπος βλέπε ΗΠΑ-ΕΣΣΔ) να γνωρίσει το σύμπαν, πρωτίστως δεν έγινε για κανένα επιστημονικό-ερευνητικό λόγο.Έγινε ως επίδειξη τεχνολογικής ισχύος.

Πρωτιστος ΕΓΙΝΕ για επιστημονικο-ερευνητικο λογο,θελεις να πεις.Καταλαβετε το επιτελους οτι,οποιος κατεχει την επιστημη-ερευνα κατεχει και την δυναμη(σε ολες τις μορφες της)!

Δημοσ.

Πρωτιστος ΕΓΙΝΕ για επιστημονικο-ερευνητικο λογο,θελεις να πεις.Καταλαβετε το επιτελους οτι,οποιος κατεχει την επιστημη-ερευνα κατεχει και την δυναμη(σε ολες τις μορφες της)!

Αυτό που είπα εννοώ. Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν οι Σοβιετικοι να πατήσουν πρώτοι στην Σελήνη. Αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός θεωρείς πώς οι Αμερικάνοι θα είχαν ξοδέψει κάποια εκατοντάδες δις για να πάνε στη Σελήνη ? Ότι γίνετε και τώρα που επειδή κανείς δεν έχει πρόγραμμα για αποστολή στον Άρη, οι αποστολές τις NASA από το 2020 μετακινήθηκαν κάποιες 10ετίες πίσω (2040-2050). Η έρευνα και η επιστήμη έρχονται δεύτερες.

Γνωρίζεις πόσο κόστισε το πρόγραμμα Apollo ? Με τέτοια ποσά όλα γίνονται. Ας δαπανούσαμε και εδώ στα ερευνητικά κέντρα και στα πανεπιστήμια το 1% που ξοδεύουν οι ΗΠΑ και θα σου έλεγα εγώ τη τεχνολογία θα είχαμε.

Δημοσ.

Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι τόσο σημαντική, όσο σημαντική ήταν η εξερεύνιση της γης από τα πρώτα ερπετά του νερού! Είναι θέμα επέκτασης και επιβίωσης. Επίσης κάπου διάβασα ότι σε 50 χρόνια τα μεταλεύματα της γης θα εξαντληθούν.

Στην τελική, αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορεί κάποια φυλή εξωγήινων να κατευθείνονται στη γη για έπέκταση κ.τ.λ.

Βασικά δε βλέπω το λόγο που τα Voyager κυκλοφορούν στο σύμπαν και κράζουν τη θέση μας!!!

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που αρκετά άτομα τάσσονται υπέρ των περικοπών.Σαφώς και η λογική προστάζει τα κονδύλια αυτά να διατεθούν σε κάτι με μεγαλύτερη προτεραιότητα (εξάλλου άνθρωποι πεινάνε και πεθαίνουν απο ασθένειες),άλλα όπως και να το κάνεις μιλάμε για "πισωγύρισμα".

Η οικονομική "κρίση" είναι τεχνητή,κατι το οποίο δημιούργησε ο άνθρωπος παίζοντας με ορισμούς και ιδέες.Η κατάκτηση του διαστήματος και η καλύτερη κατανόηση του σύμπαντος είναι μεγαλύτερη απο εμένα,εσένα και το golden boy που θέλει καρπωθεί μερικά εκατομμύρια.Σε τελευταία ανάλυση είναι χρέος μας ώς είδος.Μιλάμε για εξέλιξη,σωστά;Αν δέν ισχύει κάτι τέτοιο,καλύτερα να βγάλουμε λέπια και πίσω στις θάλασσες...

Δημοσ.

Εμείς δίνουμε λιγότερα; Τι κάνει ο ελληνικός στρατός στη μέση ανατολή ακόμα και σήμερα; Κοινωνικό τουρισμό;

Δεν εχεις αδικο.Αλλα σαφως δεν ξοδευουμε τοσα οσα η Αμερικη.Δεν διαφωνω οτι δαπαναται στην Ελλαδα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσο για τον στρατο και την αγορα οπλων αλλα αφου υπαρχουν συμφεροντα θα συνεχιζεται για πολυ.

Οσον αφορα τις περικοπες,δεν ξερω τι να πω.Αυτοι οι ανθρωποι αμυαλοι ειναι;

Το 1.5δις θα τους σωσει;Δεν κοιταν να κοψουν απο τις στρατιωτικες επιχειρησεις λεω εγω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...