Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στην αναζήτηση κατάλληλης οθόνης σύμφωνα με τα κριτήρια που θα σας παραθέσω.

Η οθόνη που έχω είναι του 2007 οπότε χρήζει πλέον αντικατάστασης καθώς δεν με καλύπτει.

Η χρήση του Η/Υ γίνεται κυρίως για gaming και για ταινίες, οπότε δεν ενδιαφέρομαι για web design κλπ.

Οι ιντσες της οθόνης πρέπει να είναι 22+.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 250 - δύσκολα 300.

Παρατηρήσεις:

Καθώς δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις περι monitors,συγχωρέστε τυχόν λάθη όσο κραυγαλέα και αν είναι.

Έτσι,εφόσον η οθόνη προορίζεται για gaming διάβασα ότι ίσως να υπάρχουν προβλήματα με οθόνες με ips panel (δεν ξέρω κατα πόσον ισχύει).Ωστόσο σε πολλά threads βλέπω συνεχώς προτάσεις για αγορά οθονών με ips panel.

Διάβασα οτι οθόνες με TN panel υστερούν σημαντικά στην απόδοση των χρωμάτων.

Έχω παρατηρήσει οτι έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά hybrid monitors/tv με 3D ( http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-DM2350D-PZ-LED-TV-Monitor-3D-23-DM2350D-PZ.htm )-> με τιμή στα 245Ε.

Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για μετατροπή 2D σε 3D ,και κατα πόσον διατηρείται η απόδοση της οθόνης μετά την μετατροπή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kliro

Δημοσ.

υπάρχουν προτάσεις για gaming monitors?

θεωρούνται οι dell u2312-2412 gaming?

υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις 2 πέραν της μιας ιντσας,pixels ανάλυσης?

όσο για το 3D θα το αποφύγω προς το παρόν ,αν και πιστεύω οτι σε 3-4 χρόνια θα είναι αρκετά ικανοποιητική η απόδοση που θα προσφέρουν,σύμφωνα με τους πρόντες ρυθμούς εξέλιξης.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στα games με τις Dell αυτές...

δεν υπάρχει λόγος να προτείνω "gaming" monitor...

Δημοσ.

kliro με βάση την ερώτηση που έκανες σε άλλο τοπικ (από το οποίο και με παρέμπεψες εδώ) να σου πω ότι συμφωνώ με τον disqualified

αν ωστόσο την οθόνη τη θες για παιχνιδομηχάνη ίσως να πρέπει να το κοιτάξεις περισσότερο, για pc δεν έχει σημάσια το hdmi, αρκεί να έχει dvi

οι dell έχουν καλή φήμη, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τον ανταγωνισμό στις 24" οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω να επιλέξεις

το PLS πανελ της Samsung ήταν πολύ ωραίο (τις 2 ώρες που το είχα) και ξέρω ότι έχει μικρά μοντέλα με τέτοιο πανελ, απλά πριν αγοράσεις δες την εμπειρία ανθρώπων με την Samsung στο θέμα οθόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mandus αν δεν κάνω λάθος εσύ δεν είχες ταλαιπωρηθεί με το service της Samsung? Νομίζω πως είχα διαβάσει το πόστ σου και δεν γινόταν να μην σχηματίσω αρνητική γνώμη για την εταιρεία όσο και να προσπάθησα.Δεν χρειάζεται να συμβεί σε σένα το περιστατικό για να απομακρυνθείς από μια εταιρεία.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε συμβεί το ίδιο σε οποιονδήποτε από εμάς.

Παντού διαβάζω για το άψογο service της Dell, οπότε είναι ένας καθοριστικός παράγοντας.

Η οθόνη δεν θα χρησιμοποιηθεί για κάποια κονσόλα αλλά αυστηρά για PC.

Κυμαίνομαι σε επιλογή στις 23-24 ίντσες.

Ωστόσο θα ήθελα να σας ρωτίσω αν δικαιολογείται η διαφορά τιμής των 45-50 Ε που έχουν για αυτή την μια ίντσα?!?

Όσο για την επιλογή της Dell,πέρα από το service το οποίο προανέφερα, σε όποιο δοκιμαστικό και αν έχω διαβάσει ( κυρίως με βοήθησε το prad.de ) τα μειονεκτήματα είναι λίγα και το overall σαφέστατα καλύτερο από τις υπόλοιπες οθόνες, στην ίδια πάντα χρηματική κατηγορία.

Βρήκα κάποιες πολύ δυνατές οθόνες αλλά η τιμή τους κυμαίνονταν στα 350-400+ Ε η οποία είναι απαγορευτική για μένα, καθότι για να φτάσω στα 250 που κυμαίνεται η επιλογή μου θα χρειαστεί να πουλήσω το ηδη υπάρχον monitor.

Αν υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο σε αυτή την χρηματική κατηγορία το οποίο να συναγωνίζεται της dell παρακαλώ πείτε μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Επεξ/σία από kliro
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι μόνο η μια ίντσα αλλά και η μεγαλύτερη ανάλυση...

δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον περιορισμός μηνών-posts για τις αγγελίες...

Δημοσ.

Όσο για την ανάλυση (γνωρίζοντας οτι είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα) απευθυνόμενος προς τους gamers.Σας αρέσει περισσότερο η 16:9 ή 16:10? Ελάχιστα games δεν υποστηρίζουν πλέον την 16:10.

Δημοσ.

στις ταινίες βλέπεις απλά τα black bars πανω και κατω?

δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι υπάρχουν αλλά και στις περισσότερες ταινίες, ακόμα και 16:9 οθόνη να είχες θα τις έβλεπες, επειδή η πλειοψηφία έχει άλλο aspect ratio (21:9)...

Δημοσ.

@mandus αν δεν κάνω λάθος εσύ δεν είχες ταλαιπωρηθεί με το service της Samsung? Νομίζω πως είχα διαβάσει το πόστ σου και δεν γινόταν να μην σχηματίσω αρνητική γνώμη για την εταιρεία όσο και να προσπάθησα.Δεν χρειάζεται να συμβεί σε σένα το περιστατικό για να απομακρυνθείς από μια εταιρεία.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε συμβεί το ίδιο σε οποιονδήποτε από εμάς.

ναι εγώ ήμουν, και πλέον σου γράφω απο μια Dell u2711, δεν μετανιώνω ;)

Σίγουρα το service παίζει ρόλο και για την Dell, χωρίς να έχω ίδια άποψη, ακούω καλά λόγια.

Αν την βάλεις μόνο σε pc τότε δεν θες HDMI στα σίγουρα. Go for the Dells, δεν νομίζω να μετανιώσεις ούτε εσύ.

Μάλιστα η 23άρα είναι πολύ προσιτή. Είναι και οι δύο HD οπότε αν το εξτρα ύψος δεν είναι απαραίτητο μπορείς να πάρεις την 23άρα και να ξοδέψεις τα 50ε αλλού

Επίσης κάποιος σε άλλο post ανέφερε αυτή: http://www.skroutz.gr/s/330354/LG-IPS236V.html

Δεν την ξέρω, αλλά εχει καλή τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...