Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ειμαι 17 χρονων και θελω να ασχοληθω λιγο με τον προγραμματισμο :) Ειμαι εντελως ασχετως οποτε προτεινεται καμια ευκολη γλωσσα προγραμματισμου και κανενα βιβλιο για αρχη!! ^_^

Δημοσ.

Λοιπον ειμαι 17 χρονων και θελω να ασχοληθω λιγο με τον προγραμματισμο :) Ειμαι εντελως ασχετως οποτε προτεινεται καμια ευκολη γλωσσα προγραμματισμου και κανενα βιβλιο για αρχη!! ^_^

Καμία δεν είναι εύκολη και καλύτερα αν έχεις βέβαια όρεξη ( αφού είσαι και μικρός ) να μάθεις

c ++ ή java ΚΑΛΑ για να έχεις κάποιο μέλλον επαγγελματικά , καλώς όρισες !! :rolleyes:

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια :D ξεκιναω με τ codeacademy φαινεται καλο και βλεπουμε :)

και αν ξερετε και κανα καλο βιβλιο για βοηθεια...!!

Δημοσ.

Δεν θα πρότεινα Javascript για αρχή αν θες να μάθεις προγραμματισμό. Αν θες να μάθεις προγραμματισμό θα πρότεινα να ξεκινήσεις με Java που είναι αρκετά απλή, χρήσιμη, Object-Oriented και multi-platform.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια :D ξεκιναω με τ codeacademy φαινεται καλο και βλεπουμε :)

και αν ξερετε και κανα καλο βιβλιο για βοηθεια...!!

Είσαι στην σωστή ηλικία να μάθεις μια καλή γλώσσα ( μην χάνεις χρόνο με μαμακίες ) !!

:rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με Pascal ή ψευδογλώσσα. Πιστεύω είναι οι μόνες γλώσσες που μπορείς να αντιληφθείς κάπως τι γίνεται μόνος σου διαβάζοντας γραμμή γραμμή κώδικα και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος μαθαίνοντας μόνος του προγραμματισμό απ'το 0.

Δημοσ.

Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι είναι ότι βλέπουν τον προγραμματισμό ως ένα ξεκομμένο skill. Δηλαδή, όπως το να τρέχεις 100άρι ή να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο.

Ευτυχώς (και δυστυχώς για κάποιους, αλλά πάλι ευτυχώς για τους άλλους που είναι δυστυχώς για τους κάποιους), ο προγραμματισμός δεν είναι όπως το να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο.

Δεν υπάρχει αυτό που λένε "Προγραμματισμός για αρχάριο". Προγραμματισμός είναι ο εκ προοιμίου σχεδιασμός και προσδιορισμός ενεργειών. Πώς κολλάει αυτό με το "Προγραμματισμός για αρχάριο";

Βασικά, δεν υπάρχει αυτό που λένε προγραμματισμός. Είναι επιστήμη των υπολογιστών. Για να χρησιμοποιήσεις γλώσσες προγραμματισμού και να προγραμματίσεις το τι θα κάνει ένα μηχάνημα χρειάζεται να ξέρεις και άλλα πράγματα πέρα από το να γράφεις σε μία γλώσσα.

Άρα, εάν κάποιος κάνει την ερώτηση "Πώς να αρχίσω να προγραμματίζω" η καλύτερη απάντηση που έχει να πάρει, και θα τον ωφελήσει, είναι να αλλάξει το τι πιστεύει ότι θέλει να κάνει.

Η σωστή ερώτηση είναι "Θέλω να αρχίσω να μαθαίνω για τους Η/Υ. Από πού να αρχίσω; "

• Like 1
Δημοσ.

Bravo! Timonkaipumpa αυτό που λες είναι πάρα πολύ σωστό. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αυτοί που γνωρίζουμε από προγραμματισμό λειτουργούμε κάπως μηχανικά και δίνουμε λάθος απαντήσεις θεωρώντας δεδομένα κάποια πράγματα. Αυτό που λες όμως επιδεικνύει στο βάθος περί τίνος πρόκειται.

Δημοσ.

μεγαλε κοιτα για να διαλεξεις μια γλωσσα πρεπει να ξερεις τι τη θελεις εγω θα σου προτεινα να μαθεις C++ και στη συνεχεια αμα δεις οτι θες να ασχοληθεις με java που ειναι για εφαρμογες σε ιστοσελιδες και λοιπα μπορεις να μαθεις πολυ ευκολα καθως μοιαζουν πολυ μεταξυ τους.

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καμία δεν είναι εύκολη και καλύτερα αν έχεις βέβαια όρεξη ( αφού είσαι και μικρός ) να μάθεις

c ++ ή java ΚΑΛΑ για να έχεις κάποιο μέλλον επαγγελματικά , καλώς όρισες !! :rolleyes:

Σωστός! C++ & Java για να κυριαρχήσεις παντού!!! Windows, Linux, Mac υποστηρίζουν όλα τις δύο αυτές γλωσσες!

C++ για game development και object oriented programing + Java για ιντερνετικά! (και gaming)

A!! Με τη C++ φτιάχνονται τα καλύτερα games!

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με Pascal ή ψευδογλώσσα. Πιστεύω είναι οι μόνες γλώσσες που μπορείς να αντιληφθείς κάπως τι γίνεται μόνος σου διαβάζοντας γραμμή γραμμή κώδικα και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος μαθαίνοντας μόνος του προγραμματισμό απ'το 0.

H Pascal είναι ξεπερασμένη, ήταν άριστη στην εποχή της αλλά τώρα πια είναι πολύ χαμηλά...

Την ψευδογλώσσα καλύτερα να μην την μάθει, και ούτε να ανακατευτεί γιατί γράφοντας την εντολή:

γράψε "Γεια";

δεν νομίζω να ωφελεί στο μέλλον του...

μεγαλε κοιτα για να διαλεξεις μια γλωσσα πρεπει να ξερεις τι τη θελεις εγω θα σου προτεινα να μαθεις C++ και στη συνεχεια αμα δεις οτι θες να ασχοληθεις με java που ειναι για εφαρμογες σε ιστοσελιδες και λοιπα μπορεις να μαθεις πολυ ευκολα καθως μοιαζουν πολυ μεταξυ τους.

Πολύ σωστά! Η C++ είναι η βάση για τα πάντα!

Δες και την python.

Για python δεν γνωρίζω αν είναι καλή πάντως έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει και παίζει ρόλο στο Linux αλλά έχω ακούσει ότι είναι λίγο αργή!

Δημοσ.

Τα "καλύτερα" είναι σχετικό. Τα καλύτερα απο τεχνολογικής άποψης ναι συμφωνούμε(αν και είναι όλα βασισμένα σε Libraries/Engines σχεδιασμένες με C++). Αλλα για τα καλύτερα εμπορικά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Το Farmville ας πούμε, που είναι εμπορικά πολύ πιο πετυχημένο απο πάρα πολλά ΑΑΑ games είναι (αν δεν κάνω λάθος) σχεδιασμένο με AS2/AS3 client-side και PHP server-side. Κάτι ανάλογο ισχύει και με το Angry Birds. Μιλάμε για παιχνίδια που έχουν το 1/20 του κόστους παιχνιδιών στύλ CoD αλλά είναι εξίσου πετυχημένα.

Το θέμα είναι που βλέπεις τον εαυτό σου πιο πιθανό...να φτιάχνει το επόμενο CoD ή να φτιάχνει το επόμενο Angry Birds. Σαφώς το 2ο είναι πολύ πιθανότερο.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι η C# και η Java έχουν ξεπεράσει τα performance issues που είχαν και ότι ο λόγος που φτιάχνονται ακόμα παιχνίδια βασισμένα σε C++ Engines είναι το γεγονός ότι είναι υπερβολικό το κόστος να ξαναφτιάξουν engines βασισμένα σε νέες γλώσσες

Δημοσ.

Σωστός! C++ & Java για να κυριαρχήσεις παντού!!! Windows, Linux, Mac υποστηρίζουν όλα τις δύο αυτές γλωσσες!

C++ για game development και object oriented programing + Java για ιντερνετικά! (και gaming)

Μήπως να μην ενθουσιαζόμασταν τόσο πολύ με τη μία;  :)

Το ότι με τη C++ φτιάχνονται τα καλύτερα games (που είναι από μόνο του μια συζήτηση, τι εννοείς "καλύτερα" και για ποιόν ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό αν συμβαίνει) έχει τόση σημασία για έναν αρχάριο όση το ότι τους γρηγορότερους γύρους στην πίστα τους γράφουν τα μονοθέσια: καμία απολύτως.

Δε θα ρωτήσω σχετικά με το εννοείς "η C++ είναι η βάση για τα πάντα", το κατατάσσω επίσης στην κατηγορία του ενθουσιασμού. Ξέρω C++ και άλλες 4 γλώσσες σε επίπεδο που να μπορώ να ζήσω από αυτές και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Απλά επαναλαμβάνω, λίγο ρέγουλα.

Αυτό που λέει ο Timon είναι πολύ σωστό. Το να μάθεις προγραμματισμό σημαίνει πρώτα απ' όλα να μάθεις να σκέφτεσαι αλγοριθμικά. Αυτό με τη σειρά του είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι ακούγεται σε κάποιον αρχάριο, γιατί πολύ συχνά το βρίσκουμε δύσκολο να αδειάσουμε το κεφάλι μας από πράγματα που "εννοούνται" στην καθημερινή ζωή (γιατί στον προγραμματισμό δεν εννοείται τίποτα εκτός από αυτό που γράφει το manual, και ακόμα κι αυτό μερικές φορές αποδεικνύεται λάθος).

Παρόλα αυτά το πώς θα μάθεις προγραμματισμό δεν είναι πιστεύω μονόδρομος. Εγώ έμαθα μόνος μου από το εγχειρίδιο της Basic του ZX Spectrum σε μια εποχή που δε θα μπορούσα να έχω ιδέα για το πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής και χωρίς να υπάρχει και internet. Δε βλέπω το γιατί να μη μπορεί κάποιος να κάνει το ίδιο και σήμερα και μάλιστα να το βρει και πολύ ευκολότερο.

Το σημαντικό είναι να προσεγγίσεις το θέμα με σοβαρότητα και υπομονή, με κάποιο τρόπο που ταιριάζει στη δική σου ιδιοσυγκρασία (δηλαδή στο πώς μαθαίνεις καλύτερα). Αν μαθαίνεις καλά διαβάζοντας βιβλία, πάρε βιβλίο. Αν θέλεις interactive tutorial τότε ψάξε να βρεις κάτι στο internet. Αν θέλεις να σου τα λέει άλλος βρες δάσκαλο, κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...