Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, Θα ήθελα από κάποιον με εμπειρία και γνώση να με "διαφωτήσει" στα παρακάτω.

Έχω αναπτύξει site σε Php|html και τα εκτελώ στο pc μου με Xaamp.

Από αυτό το σημείο πώς θα ήταν δυνατό να "ανεβάσω" αυτό το site public?

Γνωρίζω τα εξής αλλά όχι ολοκληρωμένα και θα ήθελα κάποιος όπως είπα με εμπειρία επί του θέματος να με συμπληρώσει.

Αγορά domain name.

Εύρεση server για host.(Υπάρχουν και ελληνικοί server? Που κυμαίνονται οι τιμές? και τι θα δώσω στον server, τα αρχεία php που έχω δημιουργήσει?)

Εάν θελήσω να το στηρίξω σε δικό μου server γνωρίζεται κάποιο software σχετικό? Διότι άκουσα πως το Xaamp είναι καλό μόνο για πειραματικό στάδιο σε PC για την ανάπτυξη απλά του site.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ένα domain .gr έχει κοντά στα 25€ για δύο χρονια.

Το hosting σου εφόσον έχεις php θα πρεπε να είναι σε linux. Υπάρχουν ελληνικοί servers αλλα είναι πιο ακριβοί από τους Γερμανικούς ή τους Αμερικανικους. Πχ ελληνικοί 6-7€/μήνα για 200-300mb, ενώ οι ξένοι τα μισά λεφτά και πιο κάτω για τριπλάσιο χώρο.

Γνώμη μου είναι να μην πας σε ελληνικό, δεν το χρειαζεσαι ακόμα.

Τωρα αν έχεις μόνο αρχεία php και html με απλή μεταφορά είσαι οκ. Αν έχεις και βάση MySQL θα χρειαστείς να ανοίξεις μια στον host σου και να κάνεις import τους πίνακες που.ήδη έχεις.

Επίσης, αν πρόκειται να μπει κόσμος στο site σου μην το κάνεις σε δικό σου server. Αν έχεις 1mbps upload από τον πάροχο σου θα κρεμάσει. Αν έχεις vdsl ok....

Δημοσ.

Έχω βάση ναι. Δηλαδή σε έναν host κατέχω κάτι σαν account και μπορώ να σηκώσω τα αρχεία.php καθώς και την βάση;

Ευχαριστώ πάντως πήρα τις απαντήσεις που ήθελα.

Δημοσ.

Κάθε hosting provider σου παρέχει ένα διαχειριστικό για να δημιουργήσεις την βάση σου (cPanel, Plesk, ISPconfig ή στην χειρότερη τους λες και τη δημιουργουν εκεινοι), ένα phpmyadmin για να διαχειριζεσαι τη βαση σου και ένα FTP account για να περάσεις τα αρχεία σου.

Ακόμα και αν δεν έχουν cPanel κλπ μπορουν να σου ανοίξουν εκεινοι τη βάση.

Προσοχή μόνο για τη βάση, πρώτα τη δημιουργείς και μετά κάνεις import τη δική σου. Η μόνη δυσκολία που μπορεί να δεις είναι οτι πολλοί δίνουν prefix στα ονόματα.

Δηλαδή αν τα στοιχεία στο τοπικό σου server είναι :

>DB_name: Masterakos
DB_User: Masterakos_user
DB_Password: Masterakos123abc

o host provider μπορει να μην μπορεί να σου το δώσει με τον ίδιο τρόπο αλλα να βαζει το δικο του prefix μπροστα:

Δηλαδή:

>DB_name: default_Masterakos
DB_User: default_Masterakos_user
DB_Password: Masterakos123abc

Οπότε θα πρεπει να πας στο php σου αρχειο και να κανεις dbconnect με τα νεα στοιχεια.

Έχω βάση ναι. Δηλαδή σε έναν host κατέχω κάτι σαν account και μπορώ να σηκώσω τα αρχεία.php καθώς και την βάση;

Άρα:

1) Ανεβάζεις τα FTP αρχεία

2) Δημιουργείς τη βαση με το ονομα και τον user που θες

3) Μπαινεις στο phpmyadmin και κανεις import τη βάση του τοπικου σου server

4) Τσεκάρεις ότι τα στοιχεία είναι σωστα και στο php αρχείο

5) Enjoy!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...