Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ. Έχω το router Thomson TG585 και θέλω να το συνδέσω σε δυο υπολογιστές...σε ένα desktop μέσω usb και ένα λάπτοπ ασύρματα. Όταν συνδέεται το laptop στο internet βλέπει το ρούτερ αλλά πρέπει να βάλει κωδικό. Πώς μπορώ να ρυθμίσω το ρούτερ και τους υπολογιστές έτσι ώστε το laptop να βλέπει το ρούτερ αλλά να μην το βλέπουν τρίτοι...και χωρίς κωδικό; Σας ευχαριστώ.

ΥΓ: Εξηγείστε το μου με απλά λόγια γιατί δεν γνωρίζω πολλά.

Δημοσ.

Εάν δεν βάλεις κωδικό, ώστε να κλειδώσεις το router, για την αποκλειστική σου χρήση, θα μπορούν να το βλέπουν και τα άλλα laptop της γειτονιάς και να μοιραζόσαστε το bandwidth που εσύ πληρώνεις.

Δημοσ.

Μάλλον δεν έθεσα σωστά την ερώτηση. Τώρα το έχω με κωδικό και το laptop βάζει το κωδικό για να έχει σύνδεση στο ίντερνετ. Αλλά οι τρίτοι βλέπουν το router αλλά δεν μπορούν να μπουν λόγο κωδικού.

Αυτό που ζητάω είναι να μην μπορούν οι άλλοι να βλέπουν το ρούτερ. Desktop και laptop να έχουν αυτόματα internet χωρίς οι άλλοι να μπορούν να δουν.

Δημοσ.

daniella

α.καλως ηρθες στο forum

β.μαλλον εννοεις οτι και τα 2 ειναι ασυρματα το ενα απλα με usb wifi και οχι με usb σκετο που γραφεις γιατι οταν λες σκετο Usb ο αλλος καταλαβαινει οτι μπαινεις με usb.

Τωρα για την ερωτηση σου.αν το εχεις κλειδωμενο με wpa η wpa2 και εχεις αλλαξει τον default κωδικο και που το βλεπουν δεν εχεις θεμα.

επισης η επιλογη που λες λεγεται Hidden ssid και ειναι στην καρτελλα του ασυρματου του Thomson και γραφει broadcast network name.

αν το ξετσεκαρεις το δικτυο γινεται σαν Hidden και μετα πρεπει απο τα Pc να το βαλεις λιγο χειροκινητα την πρωτη φορα για να βρουν το δικτυο.βεβαια με προγραμμα πολλες φορες μπορεις να δεις οτι καποιος εχει hidden ssid.για μενα τζαμπα τρεξιμο θα κανεις γιατι μετα θελουν και ρυθμισεις και τα pc.επισης ενα δυσκολο κωδικο για να μην μπορει να τον βρει καποιος.

Δημοσ.

daniella

α.καλως ηρθες στο forum

β.μαλλον εννοεις οτι και τα 2 ειναι ασυρματα το ενα απλα με usb wifi και οχι με usb σκετο που γραφεις γιατι οταν λες σκετο Usb ο αλλος καταλαβαινει οτι μπαινεις με usb.

Τωρα για την ερωτηση σου.αν το εχεις κλειδωμενο με wpa η wpa2 και εχεις αλλαξει τον default κωδικο και που το βλεπουν δεν εχεις θεμα.

επισης η επιλογη που λες λεγεται Hidden ssid και ειναι στην καρτελλα του ασυρματου του Thomson και γραφει broadcast network name.

αν το ξετσεκαρεις το δικτυο γινεται σαν Hidden και μετα πρεπει απο τα Pc να το βαλεις λιγο χειροκινητα την πρωτη φορα για να βρουν το δικτυο.βεβαια με προγραμμα πολλες φορες μπορεις να δεις οτι καποιος εχει hidden ssid.για μενα τζαμπα τρεξιμο θα κανεις γιατι μετα θελουν και ρυθμισεις και τα pc.επισης ενα δυσκολο κωδικο για να μην μπορει να τον βρει καποιος.

Thanks! Εννοώ κανονικό usb στο desktop...όχι με usb wifi. Δηλ. ενσύρματο δίκτυο στο desktop και ασύρματο στο laptop. Παλιά με έναν γείτονα μοιραζόμασταν το internet ασύρματα...είχαμε συνδέσει δυο laptop σε ένα κρυφό δίκτυο αλλά είχαν γίνει ρυθμίσεις και στα δυο laptop.

Δημοσ.

ποιο μοντελο 585 εχεις που εχει και Usb πανω?β.μην συνδεσεις το σταθερο με usb αλλα με ethernet καλυτερα.ναι θα πρεπει να ξαναγινουν οι ρυθμισεις στο λαπτοπ να το πω ετσι απλα.διοτι οι ρυθμισεις δεν ειναι γενικα στο λαπτοπ αλλα ειναι συγκεκριμενα για το συγκεκριμενο δικτυο.δηλαδη πρεπει να πας να προσθεσεις χειροκινητα το δικτυο και οχι να κανεις search και να συνδεθεις.η να πας στις επιλογες αφου το κανεις Hidden και να πεις οτι ειναι Hidden η οτι να συνδεεται και ας μην εκπεμπει ssid

Δημοσ.

διόρθωση με καλώδιο lan...όχι usb.

ποιο μοντελο 585 εχεις που εχει και Usb πανω?β.μην συνδεσεις το σταθερο με usb αλλα με ethernet καλυτερα.ναι θα πρεπει να ξαναγινουν οι ρυθμισεις στο λαπτοπ να το πω ετσι απλα.διοτι οι ρυθμισεις δεν ειναι γενικα στο λαπτοπ αλλα ειναι συγκεκριμενα για το συγκεκριμενο δικτυο.δηλαδη πρεπει να πας να προσθεσεις χειροκινητα το δικτυο και οχι να κανεις search και να συνδεθεις.η να πας στις επιλογες αφου το κανεις Hidden και να πεις οτι ειναι Hidden η οτι να συνδεεται και ας μην εκπεμπει ssid

με πρόλαβες πριν διορθώσω. :)

Έχω το Thomson TG585 v8. Το τελευταίο πώς το κάνουμε; Είπαμε είμαι άσχετη... :(

Δημοσ.

καταρχην τι windows εχεις???Thomson εχω και εγω απλα πρεπει να το ψαξωκαι εγω λιγακι.για να το κανεις hidden ειναι απο εκει που σου εγραψα.για το laptop αν εχεις windows 7 πας network center και απο εκει κανεις add το δικτυο manually

αν ειναι 7αρια να δω στο pc Του bro γιατι εγω εχω xp εδω.

Δημοσ.

καταρχην τι windows εχεις???Thomson εχω και εγω απλα πρεπει να το ψαξωκαι εγω λιγακι.για να το κανεις hidden ειναι απο εκει που σου εγραψα.για το laptop αν εχεις windows 7 πας network center και απο εκει κανεις add το δικτυο manually

αν ειναι 7αρια να δω στο pc Του bro γιατι εγω εχω xp εδω.

xp στο desktop και vista στο laptop. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα κάνω αυτό που είπες και θα σε ειδοποιήσω :D

Δημοσ.

Πήγα στο home network-> wireless-> configure-> security

Όταν από wep το βάλω wpa-psk αυτομάτως πετάει το laptop εκτός.

Όταν uncheck το Broadcast Network Name το laptop πάλι δεν έχει ίντερνετ. Πρέπει να μπει στο internet το laptop και μετά να uncheck το router. Κάθε φορά το ίδιο.

Το laptop έχει internet μόνο όταν έχω τις παρακάτω ρυθμίσεις και μπαίνει αυτόματα (μια φορά χρειάστηκε να μπει ο κωδικός):

Allow New Devices: new stations are allowed (automatically)

Encryption: Use WEP Encryption

Καμιά ιδέα;

Η είκονα που μου έστειλες είναι για το laptop?

Δημοσ.

Πήγα στο home network-> wireless-> configure-> security

Όταν από wep το βάλω wpa-psk αυτομάτως πετάει το laptop εκτός.

Όταν uncheck το Broadcast Network Name το laptop πάλι δεν έχει ίντερνετ. Πρέπει να μπει στο internet το laptop και μετά να uncheck το router. Κάθε φορά το ίδιο.

Το laptop έχει internet μόνο όταν έχω τις παρακάτω ρυθμίσεις και μπαίνει αυτόματα (μια φορά χρειάστηκε να μπει ο κωδικός):

Allow New Devices: new stations are allowed (automatically)

Encryption: Use WEP Encryption

Καμιά ιδέα;

Η είκονα που μου έστειλες είναι για το laptop?

α.η εικονα ειναι για τα xp.

b.θα κανεις τις ρυθμισεις στον ρουτερ με καλωδιο και μετα θα μπεις με το λαπτοπ ασυρματα.η θα σβησεις το δικτυο και θα το ξαναπερασεις manual η θα μπεις στις ιδιοτητες για να κανεις την αλλαγη.και μετα θα δεις οτι παιζει.αλλα την αλλαγη στο ρουτερ θα την κανεις με το καλωδιο για να γινει ποιο ευκολο.αν κανες την αλλαγη ασυρματα θα σε πεταξει εξω και μετα πρεπει να κανεις τα βηματα για να ξαναμπεις.

Δημοσ.

α. πρέπει να κάνω ρυθμίσεις στο desktop; επείδη εκεί έχω xp.

β. είχα συνδέσει στο internet και τα 2 pc και έκανα τις αλλαγές απο το desktop. Εννοείς να συνδέσω το laptop με καλώδιο...να φτίαξω τις ρυθμίσεις του router από το laptop και μετά να το κάνω ασύρματο;

Δημοσ.

με ενα απο τα 2 Pc μπες με καλωδιο και βγαλε το να κανεις broadcast to ssid>μετα με το laptop πχ που εχει xp κανε τις ρυθμισεις για να μπει.αφου μπει αυτο τοτε κανε και στο αλλο Pc τις ρυθμισεις.στο ρουτερ μια φορα θα κανεις τις ρυθμισεις μονο απλα για να μην σε μπερδευει καντα ενα ενα.δεν ειναι υποχρεωτικο να εχεις το router με καλωδιο με ενα pc απλα βοηθαει αν παει κατι στραβα να κανεις τις αλλαγες οπως ηταν πριν.αν και οπως ειπα απο την αρχη λιγο αχρηστο feauture to να μην κανει broadcast το ssid.οταν το κανεις κρυφο βαλε το inssider στο pc καιθα δεις οτι θα βρει οτι καποιο δικτυο ειναι στο χ καναλι:P.δεν θυμαμαι αν λεει ονομα η οχι νομιζω πως οχι.αλλα και αυτο καπως θα βρισκεται.απλα το ρουτερ να ειναι κλειδωμενο με wpa η με wpa2 και με καλο κωδικο

Δημοσ.

To έχω κάνει αυτά αλλά μόλις το γυρίζω σε wpa...στο laptop εμφανίζει το router αλλά με το μήνυμα "Οι ρυθμίσεις που έχουν αποθηκευτεί για το δίκτυο σε αυτόν τον υπολογιστή δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις του δικτύου." Πρέπει να κάνω ρυθμίσεις εκτός από το ρούτερ και κάπου στους υπολογιστές. Και αν ναι, που;

Συγγνώμη αν σε έχω κουράσει απλά δεν πολύ γνωρίζω από υπολογιστές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...