sk8harddiefast Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Ναι αλλα δινουν λιγοτερη υποδυναμη. Οποτε για να πιασω τους ιππους ενως 1,2 βενζινοκινητηρα, πρεπει να παω σε 1.4 πετρελαιο. Και ενταξει. Θελω να εχει και λιγο νευρο το αμαξι. Λιγο σπορ χαρακτηρα. Δεν ξερω. Τι υπερ και τι κατα εχει ενας βενζινοκινητηρας σε σχεση με εναν diesel? Και αν ενας diesel εχει ολα τα υπερ ενως βενζινοκινητηρα και κανενα κατα και εχει και χαμηλοτερους ρυπους τοτε γιατι δεν τα κανουν ολοι diesel? Ρωταω γιατι δεν ξερω και μαλλον ηρθε η ωρα να μαθω
paylidis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 μεχρι πριν μερικούς μήνες το diesel απαγορευοταν σε ΙΧ εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης, για αυτό. Επίσης τα συγχρονα diesel ειναι turbo diesel που σημαίνει οτι μια χαρα νεύρο και επιταχύνσεις και αξιοπρεπέστατες τελικές εχουν, οπότε για εμένα δεν εχεις κάτι να χάσεις...
Haldol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Έχουν όμως παραπάνω ροπή (η ουσιαστική έννοια της «δύναμης» στο αμάξι).
sk8harddiefast Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Χμμμ. ΟΚ. Και οι 3 κολλητοι μου ειναι ανω των 35 και χρονια οδηγοι. Οποτε θα ζητησω να μου πουν και αυτοι γνωμες και γενικοτερα θα αρχισω να το ψαχνω και αυτο το σεναριο Mε ενα γρηγορο googlarisma παντως ολοι turbodiesel συστηνουν εναντι βενζινοκινητηρα!!!!! Με βασικο προβλημα να νοθευουν το πετρελαιο και μετα πληρωνεις τα κερατα τα τραγια!!!!Να ξεκινησω απο απλες ερωτησεις ως νεος οδηγος που δεν ξερει την τυφλα του την μαυρη? (Θελω και drift παναθεμα με. Εδω δεν ξερω τα βασικα. Και μετα φταιει ο αλλος που με δουλευει με τα λεντακια. Αμ δεν φταιει ο ανθρωπος!! Αφου ειμαι ζωο. Που πανε τα 4 δεν ξερω!) Ωραια. Σε 24 μερες εχω το διπλωμα. Παω στην αντιπροσωπεια, λεω ποιο αμαξι θελω να παρω, ετοιμαζονται τα χαρτια, παω στην αντιπροσωπεια το παιρνω. Πινακιδες, τελη κυκλοφοριας, καρτα καυσαεριων κλπ? Τι κανω για αυτα? Τα καινουργια αμαξια θελουν στρωσιμο στην μηχανη? (Λογικα ναι. Εδω και το πατινι θελει 1 εβδομαδα στρωσιμο!!!!) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2012 από sk8harddiefast
Ntinaras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 δεν παιρνεις κανα χρεπι πρωτα να μαθεις?
stefan123 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 ΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΝΕΟ ΟΔΗΓΟ... Παρε ενα παλαιοτερο με φτηνα ανταλλακτικα για να το αλλαξεις ολο.. Εγω το πρωτο μου αυτοκινητο ηταν ενα ταπεινο fiat seicento..Αλλαξα εξωτερικα σχεδον τα παντα μεχρι που το καρφωσα σε ενα ταξι και πηρα αλλο...Ειχα μαθει πλεον(???) Ο λογος ειναι οτι ο αβαφος προφυλακτηρας εκανε 60-80 ευρω οταν στο δικο μου κανει 400-500, ο καθρεφτης εκανε 20-30 ευρω οταν στο δικο μου κανει 150-200,φαναρια κοκ..... Γνωμη μου ειναι να παρεις κανενα fiat punto me υδραυλικο τιμονι(εγω δεν ειχα) κανενα αεροσακο για ασφαλεια (ουτε τετοιο ειχα) και να το σπασεις μαθαινοντας.. Γιατι θα ειναι πονος ψυχης το καινουργιο να το γεμισεις λακουβες και να το σπας γιατι οι φαναρτζοδουλειες στοιχιζουν(ειδικα σε καινουργιο)... ΑΚΟΥ ΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ.... ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...
georgemvg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε μου, στο λένε όλοι, μαζί και εγώ. Πάρε μεταχειρισμένο. Πρώτον, έχουμ κρίση και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Δεύτερον, αν πάρεις ένα μεταχειρισμένο με 8000, έχεις ακόμα 7000 για να βάλεις βενζίνες, να πληρώσεις τέλη, λάστιχα, τρακαρίσματα, ακόμη και να πάρεις άλλο ένα. Τρίτον, είσαι νέος οδηγός και όπως είπες δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Το όχημα δεν το παντρεύεσαι, είναι εργαλείο για να κάνεις τη δουλειά σου. Πάρε τώρα ένα μεταχειρισμένο να δεις τι σου ταιριάζει, και όταν παλιώσει πάρε κάτι που θα ξέρεις σίγουρα ότι σου αρέσει. Αν τώρα πας στις αντιπροσωπείες να κάνεις τεστ, δεν θα καταλάβεις απολύτως τίποτα. Μόνο αν έχει ωραία κουμπάκια και φωτάκια. Όταν λοιπόν πάρεις πχ ένα φθηνό βενζινοκίνητο, μπορείς μετά να οδηγήσεις ένα πτρελαιοκίνητο και να δεις την διαφορά. Τέταρτον, είσαι νέος οδηγός. Πέμπτον, έχουμε κρίση. υγ: με όλο το θάρρος που μπορεί να πάρει κάποιος σε ένα δημόσιο φορουμ... δεν ξέρω τα εργασιακά σου, αλλά αν ήταν δικά σου τα χρήματα, και τα είχες δουλέψει, αυτή την εποχή δεν θα τα έδινες τόσο εύκολα. Προσπάθησε να καταλάβεις τι γίνεται, βάλε στην άκρη τον ενθουσιασμό του νέου οδηγού και σκέψου πιο ώριμα. Επειδή δεν σε ξέρω, και κουράστηκα να μιλάω σε κάποιον που δεν βλέπω για τέτοια θέματα, δεν ξαναμιλάω.
panosno1com Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Τα καινουργια αμαξια θελουν στρωσιμο στην μηχανη? (Λογικα ναι. Εδω και το πατινι θελει 1 εβδομαδα στρωσιμο!!!!) Τωρα πλεον περνάνε απο "ροντάρισμα" (καπως ετσι) στο εργοστασιο και δεν χρειαζονται επιπλεον στρωσιμο απο τον οδηγό, απλα μεχρι τα πρωτα 1500 2000 χλμ μην το πολυζοριζεις , δλδ οχι κοφτες οχι φορτωμα και παμε κλπ ... (τουλαχιστον ετσι ειπαν σε εμας στην αντιπροσωπεια) Παντως με τα χρηματα που δινεις δεν κακο να δωσεις τα μισα για μεταχειρισμενο,απλα εχεις καποιον εμπιστο ανθρωπο που ξερει 2 πραγματα απο αυτοκινητα να σου πει εκ πρωτης οψης αν <<την παλευει>> το αμαξι ή οχι; καλα δεν λεω οτι κ ο φιλος (αν δεν ειναι μαστορας ή της δουλειάς) θα σου πει με σιγουρια απλα αν ειναι εμπειρος λογικα καποια βασικα πραγματα θα ξερει να κοιταξει ή να ακουσει απ το μοτερ ξερω γω!
*Kezar* Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 αμα θες μεταχειρισμενο μην δωσεις πανω απο 4 χιλιαρικα ευρω.. αν ειναι να δωσεις 8 βαλε αλλα 2-3 χιλιαρικα και παρε 1 diesel και τελος.
sk8harddiefast Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Ξαναγυρναω στο θεματακι αρκετο καιρο αργοτερα Ολο αυτο τον καιρο προσπαθησα να μαθω οσα ποιο πολλα πραγματακια μπορουσα για αμαξακια μιας και μεχρι προτεινως δεν ειχα ιδεα η αληθεια ειναι. Πηρα αμαξακι. Οκ. Δεν ειναι πισωκουνα, δεν κανει drift, αλλα και να εκανε, δεν θα εκανα γιατι ωραια ολα αυτα αλλα στην πραξη καταλαβα και ο ιδιος πως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα!!!!!!! Στους δρομους επικρατει η λεξη χαος!!!! Δεν ξερεις σε ποιο στενακι θα σου πεταχτει μηχανακι, το αμαξι ζηταει πολλα περισσοτερα απο οσα πιστευα (service, τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες, βενζινες, κτεο, καρτες καυσαεριων κλπ) οποτε και να ειχα πιστα και πισωκουνα δεν θα ειχα λεφτα για λαστιχα!!!!!!!! Καταλαβα πως δεν ειναι η κ@βλ@ μου στο drift αλλα απλα η ιδια η οδηγηση!!!!! Επισεις μεσα σε ολο αυτο τον καιρο, εγω και ενας φιλος μου πηραμε 1 παλιο αμαξι του πατερα του, πηγαμε σε κατι βουνα περα απο την Στυμφαλια λιμνη και απλα αρχισαμε τα μπατιλικα μεχρι που πηγε για πεταμα το αμαξακι!!!!! Απλα καψαμε τον κινητηρα. Δεν μπορω να πω πως το αμαξι δεν τα ειχε φαει τα ψωμια του αλλα οπως και να το κανουμε κανεις απο τους 2 μας δν χαρηκε!!!! Πηρα το αμαξακι στις παρακατω φωτο. Πριν κρινετε αρνητικα η θετικα, θα σας πω πως ειναι απο τα οικονομικοτερα 1600cc για να μην τρεχω συνεχεια στα βενζιναδικα, euro 5, μου αρεσει οπ τροπος που κουμπωνουν οι ταχυτητες αν και δεν μπαινει ευκολα η οπισθεν. Μου αρεσει η απλοτητα του στο εσωτερικο με τα βασικα (ηχοσυστημα, αsc, abs) και που δεν εχει παντου κουμπακια πραγμα που μου αρεσει ιδιαιτερα. Το προσεχω σαν τα ματια μου γιατι ειναι το αμαξακι μου και το αγαπαω πολυ και δεν θελω να παθει το παραμικρο. Κοιταω καθε δρομακι που περναω, παω αργα και αν και λιγο μεγαλο ειναι ο Μητσος μου που απλα χαιρομαι να τον οδηγω Eιναι ασφαλες αμαξακι, ανετο, εχει λιγο νευρο αλλα σιγουρα δεν κανω μαλακιες και δεν εχω σκοπο να χτυπησω ουτε εγω και κυριως καποιον αλλον!!!!! Επισεις βασικο κρητηριο για την αγορα του ειναι και η αξιοπιστια του σαν αμαξακι για να εχω το κεφαλι μου ησυχο πως δεν θα με αφησει οπως και οτι ειναι ενα αμαξακι που θα το εχω για πολλα χρονια ακομα και που θα με παει χιλαδες χιλιομετα Δεν θυμαμαι καν ολες τις προηγουμενες σελιδες ουτε μπηκα καν στο τρυπακι να τις ξαναδιαβασω γιατι αν και εφαγα τρελο κραξιμο ειχατε απολυτο δικιο και η αληθεια ειναι πως νιωθω πολυ ασχημα με τον εαυτο μου!!!!! Σημασια εχει πως πανω απο ολα πως στην θεση του συνοδηγου θα καθεται η κοπελα μου και πως το ποδι μου θα πρεπει να μην παταει το γκαζι ποτε ακομα και εκει που με παιρνει και ειναι κατι που ξερω πως θα το κανω γιατι ποιο πολυ και απο εμενα αγαπαω την κοπελα μου! http://desmond.image...jpg&res=landing http://desmond.image...jpg&res=landing http://img442.imageshack.us/img442/5474/39861665.jpg http://desmond.image...jpg&res=landing
nick#18 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Αντε και καλα χιλιομετρα... πιασε την ascona τωρα και καντη driftαμαξο!
sk8harddiefast Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Η ascona ειναι ευαμιλη της λεξης παππους. Ειναι το αμαξι του και πλεον ποια μαλλον και το μοναδικο αμαξι που μπορει να οδηγησει!!!! Δεν θα με αφηνε ουτε να την αγγιξω αν και τωρα τον καταλαβαινω γιατι. To αμαξι ειναι κατι που δν το δινεις σε αλλον και επιπλεον αν παθει κατι ο παππους θα τρελαθει. Τον παει απο την ημερα που γεννηθηκα. Τοτε την αγορασε ο παππους και κανει 25 χρονια χιλιομετρα μαζι τς!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα