Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας :) Λοιπον εφτασε η στιγμη να παρω ενα καινουργιο αμαξακι (σε κανα δυο μηνες) μιας και χτες πηρα το διπλωμα οδηγησης :D

Πριν μου πειτε "οχι καινουργιο ρε μαν. Παρε 1 παλιο να το στουκαρεις να μαθεις να οδηγεις" θα σας πω πως το μονο αμαξι που εχω ειναι του παππου μου. Οpel ascona του ογδοντακατι (το πρωτο μπροστοκινητο ascona της opel), 2.5 τονων, 5.5 μετρων που δεν εχει φρενα. αεροσακους, ησχοσυστημα, ζωνες, υδραυλικο τιμονι και γενικοτερα εχει ροδες, πορτες αλλα μεχρι εκει :P Xαρτια δεν εχει γιατι ο παππους μου ειναι 95 και εχει παψει να οδηγει αλλα ετσι και αλλιως εγω αυτο το αμαξι φοβαμαι να το παρω. Που θα το παρκαρω? Πως θα το στριψω στα στενακια στην Αθηνα?

Και επειδη πρακτικα το αμαξι θα μου το παρει ο παππους και μαλλον θα ειναι αμαξι που θα το κρατησω για αρκετα χρονια (Καμια δεκαετια) δεν θελω μεταχειρισμενο. Θελω να μπω και να μυριζει εργοστασιο. Φρεσκο. Οπως και να το κανουμε του κουτιου ειναι αλλη μαγεια. Και θα εχω και 3 χρονια εγκυηση απο τον κατασκευαστη κλπ.

Λοιπον. Ο παππους μου δεν ειναι και κανενας Ωνασης. Μπορει να διαθεσει μεχρι 14-15000 ευρω.

Εχω βρει 2 αμαξια και πριν σας τα δειξω θελω να σας πω τα κρητιρια που ειμαι σε αυτα τα 2. (Αν εχετε και αλλες εναλακτικες, ευπροσδεκτες!!!)

Θελω 1 αμαξι εξωτερικα σπορ, χαμηλης καταναλωσης και λιγων κυβικων (Μεχρι 1600 το ανωτερο) για να μην με πεθανουν οι βενζινες και τα τελη κυκλοφοριας. Αλλα οπως ειπα και πριν το αμαξι μαλλον θα το κρατησω χρονια. Οποτε στην αρχη ως καινουργιος οδηγος μπορει να το πηγαινω αργα και ηρεμα αλλα μετα απο 7-8 χρονια, θα αρχιζω να απαιτω απο το αμαξακι μου πραγματα. Το θεμα ειναι το αμαξι που θα παρω, να εχει την προοπτικη να τα δωσει!!!! To ενα ειναι το καινουργιο ford fiesta mk7 1,25 kυβικα 82 αλογα και το αλλο ειναι το subary impreza το 1,5 kυβικα 107 αλογα. Και τα δυο η τιμη τους κυμαινεται γυρω στα 14-15000 ευρω. Το θεμα ειναι πως ενω εξωτερικα το ford fiesta το ερωτευτηκα παραφορα απο την πρωτη στιγμη, το subaru impreza ακομα και το 1,5 εχει τετρακινηση!!!!! Που σημαινει πως αν εμενα μου την δωσει σε 7-8 χρονακια να αρχισω να ντριφταρω, το subaru εχει την προοπτικη αν το πειραξω να το κανει σε σχεση με το ford που λογω κινησης ειναι καταδικασμενο!!!!

Και θα μου πειτε. Εισα ρε μαγκα ακομα δεν πηρες διπλωμα και θες να ντριφταρεις!!!! Θελω λοιπον να το διευκρινησω αυτο. Εχω παθος με το drift αλλα με το σωστο drift!!!! Σε ελεγχομενα μερη και ακομα και με καθηγητη να με μαθει να ντριφταρω σωστα!!!! Οχι να βγω στους δρομους και να τραβαω χειροφρενα. Αυτο λεγεται βλακεια και εκτως απο εμενα βαζω και σε κινδυνο και τους γυρω μου!!! Το σωστο drift ειναι τεχνικη που πρεπει να στην μαθει καποιος που κατεχει την τεχνη και εκτως απο αυτο με τον σωστο τροπο και στο σωστο μερος ειναι πραγματικα ομορφο!

Το θεμα ειναι πως απο αμαξακια δεν ξερω και πολλα οποτε χρειαζομαι βοηθεια. Και φυσικα δεχομαι και οποιαδηποτε κρητικη γιατι οσο και να μου αρεσει το drift δεν το εχω κανει ποτε και στην πραξη μπορει να απεχει χιλιομετρα απο οπως το εχω στον νου μου εγω!!!!

Απλα σας καταθεσα την σκεψη μου η οποια δεν ξερω αν και ποσο σωστη ειναι. Αλλα γιαυτο την κατεθεσα. Για να μου πειτε εσεις.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να μην παρεις αμαξι γιατι θα χρεοκοπησουμε και δεν θα εχεις λεφτα ουτε για φαγητο ποσο μαλλον για βενζινη.

Δημοσ.

Το να μην παρω αμαξι δεν γινεται για 3 λογους. Παλευω 6 χρονια με το ρημαδι το διπλωμα. Εχω τρελο παθος με την οδηγηση και γιατι ζω με 2 ανθρωπους 95 ετων που πλεον ποια θα πρεπει να τους μετακινω εγω και να τρεχω για οτι χρειαζονται.

Δημοσ.

Να μην παρεις αμαξι γιατι θα χρεοκοπησουμε και δεν θα εχεις λεφτα ουτε για φαγητο ποσο μαλλον για βενζινη.

Και συ να μη πάρεις σκληρούς, οθόνες και υπολογιστές. Το ίδιο άτομο είσαι ή έχεις διπλή και τριπλή προσωπικότητα; Μια λες ότι θες να αγοράσεις και την άλλη απαγορεύεις στους άλλους.

Δημοσ.

Αν βαζεις οριο τα 1600 κυβικα για να μην σε πεθανουν οι βενζινες και τα τελη κυκλοφοριας τοτε ξεχνα το drift και παρε κανα μεταχειρισμενο seat ibiza/toyota yaris/mitsubishi colt/honda jazz και τα σχετικα αυτοκινητα της κατηγοριας με 5000-7000 ευρω και εισαι ενταξει.

Για να ασχοληθεις με drift εστω και για το χαβαλε σου δεν αρκει πισωκινητο αμαξι, χρειαζονται ΠΟΛΛΑ επιπλεον και ΣΥΝΕΧΗ εξοδα. Πολλα ομως... Και αποτι φαινεται δεν εισαι ετοιμος να μπεις στη διαδικασια.

Δημοσ.

Και συ να μη πάρεις σκληρούς, οθόνες και υπολογιστές. Το ίδιο άτομο είσαι ή έχεις διπλή και τριπλή προσωπικότητα; Μια λες ότι θες να αγοράσεις και την άλλη απαγορεύεις στους άλλους.

Δεν απαγορευω!Απλα καταλαβα το λαθος μου και δεν προκειται να αγορασω οτιδηποτε σχετικο με τον υπολογιστη εν οψει χρεοκοπιας.

Δημοσ.

Πάρε ένα μεταχειρισμένο. Δεν υπάρχει λόγος για καινούριο. Την εγγύηση την πληρώνεις με τα εξτρα που θα δώσεις. Με το που θα βάλεις το κλειδί έχεις χάσει πολύ περισσότερα λεφτά από το αν πάρεις μεταχειρισμένο και αποφασίσεις να το πουλήσεις. Οι εποχές είναι δύσκολες, την ίδια δουλειά θα κάνεις και με μεταχειρισμένο. Με 7000 ευρώ για μεταχειρισμένο, παιρνεις άλλο ένα για ανταλλακτικά. Είναι τεράστια διαφορά. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα στα 7000-10000.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν μπορω να μπω στην διαδικασια γιατι τωρα οπως ειναι τα πραγματα εξω.... Αλλα δεν ξερω πως θα ειναι σε 10 χρονια. Μπορει να ειναι χειροτερα, μπορει και καλυτερα. Βασικα δεν ξερω αν αξιζει να μπω στην διαδικασια του drift. Aν μπω παω για subaru. Αλλιως το fiesta ειναι κουκλι :)

Aλλα πως μπορω να ξερω αν μπορω και αξιζει να το κανω? Δεν εχω ντριφταρει ποτε. Δεν ξερω αν το αμαξι θα παει 10 χρονια η αν στα 5 πετυχω το τζοκερ και παρω Ferrari. Απλα ειδα 2 αμαξια που μου αρεσουν το καθε ενα για τον δικο του λογο και δεν ξερω τι να αποφασισω!

Δεν ξερω για μεταχειρισμενο. Ειναι το πρωτο μου αμαξι. Θελώ να παω στην αντιπροσωπεια. Να παρω τα κλειδια και το αμακαξι μου. Να μυριζει καινουργο, με το manual tου ακομα στο σελοφαν κλπ. Δεν ειναι το ιδιο με ενα μεταχειρισμενο ακομα και σε πολυ καλη κατασταση.

Ασε που μεχρι τον Απριλιο μπρορει να κατεβει λιγο η τιμη. Θα τα δωσω και ντουκου τα λεφτα. Οχι δοσεις. Αμα το παζαρεψω κιολας καλα, το 13-14000 γινεται 10-11000

Χτες γνωρισα παιδι που πηρε καινουργιο το fiesta το titanium με παζαρια 10000!!! Με την κριση που υπαρχει και επειδη κανενας δεν αγοραζει καινουργιο, προκειμενου να πουλησουν τα δινουν κοψοχρονια

Δημοσ.

Συγνώμη, αλλά δεν είχα διαβάσει το κομμάτι drift; Οπότε απάντησα λάθος. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτά που νομίζεις ότι θες/σου αρέσουν με αυτά τα μοντέλα; Δεν έχεις κάνει ποτέ drift, παρ'όλα αυτά σκέφτεσαι να πάρεις ένα αμάξι που σε 7-8 χρόνια θα μπορείς να κάνεις drift; Εδώ από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα για τους πάντες, και δεν λέω αναγκαστικά ότι θα χρεωκοπήσουμε, και εσύ λες οτι θες να κάνεις drift σε 7-8 χρόνια με καθηγητή; Αν σου άρεσε το drift, θα το ήξερες ήδη και δεν θα ρώταγες στο insomnia. Πάρε ένα αμαξάκι μεταχειρισμένο να κάνεις δουλειά σου.

Δημοσ.

Που να κανω drift? Στον δρομο? Οχι. Δεν το κανω. Ειναι βλακεια. Θα μου πεις να κανω σε αλλανα. Πασο. Με τι? Με την ascona του παππου? Εδω εκανα επικες μαχες με τον παππου να μου το δωσει να κανω βολτα στο χωραφι στο χωριο!!!! Ξερεις τωρα. Παππους 95 οδηγει 30 χρονια το ιδιο αμαξι, δεν μπορει να οδηγησει ποια αλλο και βλεπει την ascona σαν Lamborgini και εχει και την αισθηση οτι του παρεχει μια ασφαλεια. Δεν εχω ντιφταρει γιατι απλα δεν μπορεσα. Οχι γιατι δεν θελησα. Αλλα επειδη δεν εχω κανει δεν ξερω και αν ειναι απλα της στιγμης που θα μου φυγει σε λιγο καιρο η κατι που οντως το γουσταρω!

Οποτε παιρνω το fiesta να κανω την δουλεια μου η το subaru και σε μερικα χρονακια αν ειμαι καλα πρωτα ο θεος και μπορω και οικονομικα να του αρχισω σιγα σιγα τις μετατροπες?

Γιατι εκει ειναι το κολλημα! Αν φτασω σε εκεινο το σημειο, με το fiesta το θεμα δεν θα τσουλησει!!!

Δημοσ.

Παλευω 6 χρονια με το ρημαδι το διπλωμα.

Τι 6 χρόνια?? Μήπως να πάρεις ποδήλατο?? Να κοιμούνται και οι κάτοικοι της Αθήνας πιο ήσυχοι.

Δημοσ.

Το να μην παρω αμαξι δεν γινεται για 3 λογους. Παλευω 6 χρονια με το ρημαδι το διπλωμα. Εχω τρελο παθος με την οδηγηση και γιατι ζω με 2 ανθρωπους 95 ετων που πλεον ποια θα πρεπει να τους μετακινω εγω και να τρεχω για οτι χρειαζονται.

:confused:

Δημοσ.

Απλα επεσα σε λαθος καθηγητες που δεν μου παρειχαν την βοηθεια που εγω ηθελα για να μπορεσω να προχωρησω. Οποτε πηγα σε αλλον και αλλον και μετα απογοητευτηκα. Μετα περασαν τα 3 χρονια και μετα αντε παλι απο την αρχη. Αλλα πλεον ποια φοβομουν να ξαναξεκινησω.

Πηρα την αποφαση και πηγα σε εναν ο οποιος ηταν πραγματικα φιλος!!! Ειχε υπομονη, επιμονη και δεν μου φωναξε, ουτε με ειρωνευτικε ποτε. Ηταν εκει να μου εξηγει τα παντα και να με βοηθαει. Ετσι μετα απο 6 χρονια εφτασα να δωσω εξετασεις για 1η φορα!!! Τα θεωριτικα τα πηρα με την πρωτη και τα πρακτικα με την 2η.

Δημοσ.

Ούτε το σουμπαρού κάνει για ντριφτ. Δεν είναι καλά αυτοκίνητα.

Εδώ δεν βρήκες καλό καθηγητή για το δίπλωμα, πως θα βρεις για ντριφτ;

Δημοσ.

Απλα επεσα σε λαθος καθηγητες που δεν μου παρειχαν την βοηθεια που εγω ηθελα για να μπορεσω να προχωρησω. Οποτε πηγα σε αλλον και αλλον και μετα απογοητευτηκα. Μετα περασαν τα 3 χρονια και μετα αντε παλι απο την αρχη. Αλλα πλεον ποια φοβομουν να ξαναξεκινησω.

Πηρα την αποφαση και πηγα σε εναν ο οποιος ηταν πραγματικα φιλος!!! Ειχε υπομονη, επιμονη και δεν μου φωναξε, ουτε με ειρωνευτικε ποτε. Ηταν εκει να μου εξηγει τα παντα και να με βοηθαει. Ετσι μετα απο 6 χρονια εφτασα να δωσω εξετασεις για 1η φορα!!! Τα θεωριτικα τα πηρα με την πρωτη και τα πρακτικα με την 2η.

γυναικα εισαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...