Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν παραγγείλω απο Αγγλία κάποιο game με αντικαταβολή και χρεοκοπήσουμε θα το πληρώσω σε ευρο η δραχμές?

σε τάλαρα :P (σαν τον Βουτσά στη σχετική ταινία με την πολυθρόνα)!!

Ένας σκληρός πάντα χρειάζεται.

Πεινάς πολύ? Βάζεις μια ταινιούλα, ψιλοξεχνιέσαι.

Και μια γεννήτρια ρεύματος σε ποδήλατο για να τροφοδοτείς το laptop .. Γυμναστική , χαλάρωση και διασκέδαση, τρία σε ένα !:D

Ναι το χαος. Τι σε κανει να πιστευεις το αντιθετο? Η υπερπαραγωγη ειδων πρωτης αναγκης που εχει η χωρα μας τοση ωστε να καλυψει 10 εκατομυρια πολιτες συν καμια 5 εκατομυρια λαθρομεταναστες? Ουτε το σιταρι δε φτανει για το 1/5 του πληθυσμου.

Δεν λέω ότι δεν είναι έτσι,

χαίρομαι όμως που ορισμένοι ξέρετε και πόσα σιτηρά παράγονται.

Φαντάζομαι τα στηρίζετε σε έρευνες αυτά και σε ντοκουμέντα,

και όχι στις μαλακίες που λέει ο κάθε δοσίλογος (ο οποίος δεν βρίσκεται στη φυλακή επειδή έχει αμνηστεύσει τον εαυτό του με νόμο που ο ίδιος ψήφισε !!!!).

Εγώ αυτό που ξέρω , είναι πως κανείς προδότης δεν έχει κάνει προετοιμασία για αυτό το σενάριο , έστω και σαν έσχατη λύση στην περίπτωση που το πράγμα δεν προχωράει ή μας πετάξουν έξω έτσι κι αλλιώς ...

Το οποίο όλο και περισσότερο φαίνεται ότι πάει για εκεί..

Και αυτοί οι μίσθαρνοι προδότες αφήνουν τη χώρα απροετοίμαστη σε τέτοιο ενδεχόμενο , το οποίο κάθε άλλο παρά απίθανο είναι...

Πες τα ρε χρυσόστομε!!! Καποιοι έχουν ξεχασει την κατασταση αυτη, πριν μπουμε στην ΟΝΕ

Εγώ πάντως θυμάμαι τον εαυτό μου , τη ζωή μου και των οικείων μου, πολύ καλύτερα ΠΡΙΝ την ΟΝΕ.

Τότε που το νερό έκανε 50 δραχμές και όχι 170 !!!!! (πενήντα λεπτά),

και το γάλα 50 δραχμές και όχι 374 (1,10 ευρώ)..

Ανέβηκαν και οι μισθοί βέβαια, αλλά το εισόδημα μειώθηκε σε σχέση με πριν την ΟΝΕ όπως λένε όλα τα νούμερα..

Εκτός από τα κομματόσκυλα και τα λαμόγια.

Αλλά αυτοί έτσι κι αλλιώς αδιάφορο μου είναι αν πεθάνουν από την πείνα. Θα με γλυτώσουν και από τα έξοδα για σφαίρες..

Ούτε τότε είχα καγιέν (εκτός από πιπέρι), ούτε τώρα, και δεν έχω κλέψει κανέναν, ούτε καν το μεγαλύτερο λωποδύτη της χώρας, το ελληνικό κράτος..:angry:

Υπολογιστή είχα και τότε (και μάλιστα σε εποχές που η τεχνολογία κόστιζε πολύ ακριβότερα, παγκοσμίως όμως και όχι μόνο στην Ελλάδα), έχω και τώρα. Λεφτά δεν μου περίσσευαν τότε, δεν υπάρχουν τώρα..

Επίσης, ας μην μπερδεύουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας με την ΟΝΕ.. Το ADSL δεν το έφερε η ΟΝΕ, τις LED-LCD οθόνες το ίδιο,

τους τετραπύρινους το ίδιο, τα κινητά το ίδιο...

Θυμίζω , ότι όλα τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα έγιναν ΠΡΙΝ την ΟΝΕ. Ενδεικτικά αναφέρω μετατροπή των αναλογικών σε ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ (που με μικρές υποδομές αργότερα μετατράπηκαν σε adsl) , βασικές Εθνικές Οδοί, κινητή τηλεφωνία και πολλά άλλα..

Επί ΟΝΕ έχουν γίνει επενδύσεις κατά κόρον σε αμφιβόλου χρησιμότητας έργα και έργα αρπαχτής, ή σε έργα που αυτοχρηματοδοτούνται (αττική οδός, εθνικές οδοί, σπάτα ) ..

Τα λεφτά που έβαζε η Ευρωπαϊκή Ένωση (οι γαλλογερμανοί) ήταν για έργα που έπαιρναν κυρίως δικές τους εταιρίες..

Με τη λογική δηλαδή το ένα χέρι ταϊζει το άλλο (βάζαν αυτοί τα μισά , τα άλλα μισά εμείς, πληρώνοντας δικές τους εταιρίες όμως)..

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κολοσσιαία έργα που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα (γέφυρα ρίου αντιρρίου, Ολυμπιακά Έργα, Κτίρια, Γέφυρες και άλλα έργα του κώλου)..

Τα έργα που πραγματικά βοήθησαν ήταν κυρίως στην επαρχία και αφορούν υποδομές (βιολογικούς καθαρισμούς, φωτισμούς, αντιπλημμυρικά κλπ.), αλλά τα λεφτά που δόθηκαν για αυτά δεν είναι τρελλά..

Τις μίζες, τις αρπαχτές και την κακοδιαχείριση τους , θέλουν να την πληρώσουμε εμείς, και αυτοί να συνεχίσουν στο ίδιο στυλ...

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επί ΟΝΕ έχουν γίνει επενδύσεις κατά κόρον σε αμφιβόλου χρησιμότητας έργα και έργα αρπαχτής, ή σε έργα που αυτοχρηματοδοτούνται (αττική οδός, εθνικές οδοί, σπάτα )

metro.jpg

Δημοσ.

DrLo, κατ' αρχάς εκτός του ΝΑΤΟ (αυτό υποννοείς), υπάρχουν και οι ΟΗΕδες κτλ. Γενικά δηλαδή, ένα κράτος ως κράτος δεν είναια στείο ποσό για να πει κανείς ότι του παίζουν ό,τι ώρα θέλουν σφαλιάρες, ειδικά σε φάσεις χρεωκοπιών κτλ.

Δεν είχα στο μυαλό μου το ΝΑΤΟ αλλά την ΕΕ. Όσον αφορά στον ΟΗΕ μιλάμε για αστείο ποσό. Σε όσες χώρες έχει κάνει ντου οι ΗΠΑ ήταν μέλη του ΟΗΕ και δε νομίζω να νοιάστηκε κανείς.

Εκτός βέβαια κι αν αυτό είναι πηγμένο στα πετρέλαια, ως γνωστόν. Το να εξισώνει κανείς το κράτος του με τους προσωπικούς του φόβους (θα μου κάνουν, θα μου ράνουν, θα μου μπήξουν, θα μου δείξουν), είναι λίαν άκυρο.

Δεν είναι δικός μου φόβος. Είναι επιχείρημα που άκουσα πρόσφατα από "αρνητή του μηνομίου". Επίσης καθώς η ιστορία διδάσκει θα σου πρότεινα να ψάξεις πότε βομβαρδίστηκε ο Πειραιάς από Βρετανικά πλοία και για πιο λόγο.

Επίσης τα κράτη δεν είναι επιχειρήσεις, για να χώσεις το administrative board φυλακή. Τα κράτη συνεπάγονται λαούς, εκατομμύρια ψυχών. όχι ότι όλη αυτή η φάση μας βγάζει λάδι ντε και καλά - αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράμματα προσπαθώ να πω. Πχ η Αργεντινή μετά τη μονομερή διαγραφή χρεών της, "τρέχει" ακόμη σε διεθνή δικαστήρια από τους δανειστές της. Και το να βγαίνουν αποφάσεις είναι μεν ένα θέμα, να εφαρμόζονται βέβαια αυτές με "κατασχέσεις", είναι άλλο (...συγχαρητήρια σε όσους υπέγραψαν την απεμπόληση των εθνικοκυριαρχικών μας δικαιωμάτων πριν 2 χρόνια, και ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια στα βλήματα που αντιλαμβάνονται την έννοια της εθνικής κυριαρχίας ως "μπούρδα" και ως κάτι "τυπικό"). Μ' άλλα λόγια, μολών λαβέ φάση είναι, και ούτε το μολών είναι εύκολο, αλλά ούτε και το λαβέ. Ζορίζουν βέβαια τα πράγματα τώρα που έγινε διακρατικό που είπαμε το χρέος - αλλά η επιβίωση ενός λαού συνεχίζει, παρ' όλους τους μικροεγκεφάλους που το σκέφτονται αλλιώς, να παραμένει ένα σημαντικό μέγεθος στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας. Το τί ΑΦΗΝΟΥΜΕ βέβαια να μας κάνουν οι χρηματιοκράτες που ούτε θεό έχουν, ούτε ιερό κι όσιο, είναι άλλο θέμα (αντιστοιχεί περίπου με το σα να βιάζει ο Ρίζος την Yvette).

Δεν καταλαβαίνω. Επικαλείσαι ότι η Αργενιτνή τα έκανε καλά από οσο καταλαβαίνω.

http://en.wikipedia.org/wiki/Argentine_debt_restructuring

Τι διαφορετικό έκανε τότε η Αργεντινή ?

Το "αστείο" που σου φάνηκε, είναι που το έχεις διαβάσει από αστεία (...έως επικίνδυνα) : προφανώς κατάλαβες "να ξεχυθούμε όλοι στους αγρούς, να σπείρουμε και να θερίσουμε". Όχι. Επειδή είναι κουραστικό όμως να εξηγήσω εκ νέου, καλύτερα ξαναδιάβασε πιο σοβαρά αυτό που έγραψα, και θα δεις πού υπάρχει η διαφορά.

...αν δεν έχεις καταλάβει, ότι "η διεθνής (χρηματοπιστωτική, για όσους δεν το καταλαβαίνουν) αγορά", είναι η αιτία που Άγγλοι/Γάλλοι / Πορτογάλλοι (γειά σου ρε Σπαθάρη) κι εμείς και τόσοι ακόμη άλλοι υποφέρουν, τί να πούμε; Οι "αγορές" είναι για τους ισχυρούς που παραμένουν ισχυροί και αυξάνουν μάλιστα την ισχύ τους μέσω αυτών ακριβώς των αγορών. Γι' αυτούς, και για τα μεμονωμένα λαμόγια ανά τον κόσμο. Εγώ θα έλεγα ευχαριστούμε, αλλά δε θα ξαναπάρουμε, γιατί αυτά ήταν που μας φέραν ως εδώ, γιατί έτσι ακριβώς είναι σχεδιασμένα για να φέρνουν τους λαούς σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό δηλαδή που λες πως κάποιοι δεν το βλέπουν και ως κακό.

Στο ποιός φταίει μπορούμε να μιλάμε για μέρες αλλά ας δεχθούμε το ότι φταίνε αυτοί που λες.

Είναι ο ήλιος φταίει που παθαίνεις εγκάυματα το καλοκαίρι και προτείνεις να πάμε να ζήσουμε στις σπηλιές για να μη μας πιάνει ο ήλιος.

..αυτά τα τραχτέρια λέω που έχουμε και με αυτά βγήκε η έρευνα για λογαρισμό τηες ΠΑΣΕΓΕΣ. Λες να ήταν δανεικά και να τα γυρίσαμε; Το ότι βέβαια χρειάζονται συντήρηση, νέες αγορές υλικού κλπ, κανείς δε διαφωνεί. Ε όχι όμως και την επομένη της χρεωκοπίας.

Δεν είπα την επόμενη. Αλλά είσαι σίγουρος ότι ξέρεις κάθε πότε? και το τραχτέρι το φέρνω ως παράδειγμα. Ξέρεις κάθε πότε πχ αλλάζουν τα ανταλλακτικά/αναλώσιμα στις μονάδες της ΔΕΗ πχ (που μπορώ να έχω μια ιδέα). Τι θα κάνεις, θα φυτέψεις σαρκόφιλτρα και λάδια τουρμπίνας ?

Την σύγκριση δε με Κούβα, την χαρακτηρίζω σαν την πιο άστοχη απ' όσες έχω διαβάσει. Η Κούβα είναι στο ρουθούνι, στην πόρτα και στο έλεος των ΗΠΑ ("ζούσε" όσο ζούσε η ΕΣΣΔ. Έκλασ' αυτή-σχόλασ' ο γάμος). Αν πιστεύεις ότι το να κηρύξουμε στάση πληρωμών, θα μας φέρει στο σημείο που είναι η Κούβα σήμερα, τί να σου πω; Πίστευέ το.

Όχι δε το πιστευω. Η μακρόχρονη παραμονή όμως σε χρεοκοπία θα σε φέρει σε πολύ χειρότερη κατάταση από την Κούβα (η κούβα έχει και μερικά πολυ καλά πράγματα + ότι ήταν πολύ περισσότερο ενωμένη μετά την επανάσταση από ότι είναι η Ελλάδα σήμερα + ότι δεν είχαν να διατηρήσουν και κανά ιδιαίτερο επίπεδο ζωής). Βέβαια και εσύ μπορείς να πιστεύεις το αντίθετο.

Αγορές όμως (κανονικές, πραγματικές, κι όχι αεριτζήδικες - αγορές ΕΜΠΟΡΙΟΥ), ....

Συμφωνώ απόλυτα, απλά η οικονομική επιστήμη προτείνει ότι εμπόριο δε μπορεί να κάνει απομονομένο κράτος έξω από την αγορά. Η αγορά είναι το μέρος που εμπορεύεσαι αυτό που παραγεις. Μπορείς να προσπαθήσεις να γίνεις η πρώτη 100% αποτελεσματική/αυτάρκης κοινωνία.

... δόξα τω θεώ υπάρχουν. Αλλά αν είναι να φοβόμαστε να κάνουμε το οτιδήποτε μόνοι μας, γιατί θα μας την πέσουν οι Τούρκοι, γιατί θα μας κάνει (είτε άμεσα είτε έμμεσα) παγκόσμια εμπάργκο η Γερμανία, γιατί γενικά δε θ' αρέσει κάτι τέτοιο στους χρηματοκράτες, ας κάτσουμε να φάμε την πούτσα της αποπληρωμής ενός χρέους που με τα σημερινά μαθηματικά, όχι απλώς δε θα εξοφληθεί, αλλά ούτε καν στο 60% του ΑΕΠ=βιώσιμο δεν θα είναι σε 100 (και κάτι παραπάνω) χρόνια από τώρα. Βασικά μαλακίες λέμε, καθώς πρακτικά χρεωκοπήσαμε απ' τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΟΚ. Δεκαετίες τώρα δηλαδή. Απλά τώρα είναι η ώρα της σούμας, και η επίσημη ανακύρηξη της χρεωκοπίας είναι απλά θέμα χρόνου, ΘΕΛΟΥΜΕ-ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. Το θέμα είναι τί κάνουμε από ΕΚΕΙ κι έπειτα. Η μία επιλογή είναι να φτάσουμε να δουλεύουμε με 100 Ευρώ μηνιάτικο (όχι βασικό, ΜΕΣΟ μισθό), με τιμές του σήμερα, για μερικές δεκαετίες. Η άλλη είναι μονομερής διαγραφή έστω του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και να την παλεύουμε από εκείνο τον δρόμο, που ούτε κι αυτός θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά τουλάχιστον έχει την δυνατότητα να μην είναι ΠΛΗΡΗΣ υποδούλωση.

Αυτά.

Δημοσ.

Μπορεί να φαντάζει χαζό ή προκλητικό, ένα τέτοιο ερώτημα-απορία, αλλά ο κάθε άνθρωπος μια συγκεκριμένη στιγμή έχει μια

«ανάγκη» που να μεν, είναι παρανυχίδα μπροστά σε αυτά που νομίζουμε ότι τον περιμένουν, όμως είναι μονοδιάστατη αυτή η αντιμετώπιση.

Εννοώ πως αν ξαφνικά, η απαίτηση ενός φαινομενικά άκυρου καταναλωτικού προστάγματος να συνθλίψει ανώτερες αντικειμενικά

ανάγκες, μας τραβάει την προσοχή όπως το φλας σε σκοτεινό δωμάτιο, τότε δίνει το παρόν η κριτική σκέψη που νομίζουμε πως είμαστε κάτοχοι.

Ο καθείς νομίζει πως πάντα έχει δίκιο, ακόμα και στην περίπτωση που η πλειοψηφία διαλέγει (κατ'αυτόν) το λάθος μονοπάτι.

Με λίγα λόγια, η συνύπαρξη σωστού και λάθους, ειδικά όταν πρόκειται για καταναλωτικές ανάγκες, είναι μια ατέρμονη συζήτηση που η μόνη της προσφορά είναι να χύνεται μελάνι και να καταναλώνονται bytes σε βάσεις δεδομένων.

Υπάρχει μεγάλη καχυποψία και εκνευρισμός, αυτή την εποχή, αλλά ας μην χάνουμε την ανθρωπιά μας και την ανοχή μας.

Ότι καλό κάνουμε κάποια στιγμή αυτό θα επιστρέψει σε μας και στους αγαπημένους μας.

Ένα χαμόγελο-ακόμα και ψεύτικο-αλλάζει άρδην το κλίμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Η προσφορά στον αδύναμο συνάνθρωπό μας, ανεβάζει και την δική μας ψυχολογία.

Ας κρατήσουμε τις κακίες στην άκρη και ας δώσουμε δρόμο στο φωτεινό πρόσωπο της αλληλεγγύης.

Χρόνια πολλά και καλά μασκαραλίκια σας εύχομαι.

Δημοσ.

σε τάλαρα :P (σαν τον Βουτσά στη σχετική ταινία με την πολυθρόνα)!!

Και μια γεννήτρια ρεύματος σε ποδήλατο για να τροφοδοτείς το laptop .. Γυμναστική , χαλάρωση και διασκέδαση, τρία σε ένα !:D

και όχι στις μαλακίες που λέει ο κάθε δοσίλογος (ο οποίος δεν βρίσκεται στη φυλακή επειδή έχει αμνηστεύσει τον εαυτό του με νόμο που ο ίδιος ψήφισε !!!!).

Εγώ αυτό που ξέρω , είναι πως κανείς προδότης δεν έχει κάνει προετοιμασία για αυτό το σενάριο , έστω και σαν έσχατη λύση στην περίπτωση που το πράγμα δεν προχωράει ή μας πετάξουν έξω έτσι κι αλλιώς ...

Το οποίο όλο και περισσότερο φαίνεται ότι πάει για εκεί..

Και αυτοί οι μίσθαρνοι προδότες αφήνουν τη χώρα απροετοίμαστη σε τέτοιο ενδεχόμενο , το οποίο κάθε άλλο παρά απίθανο είναι...

Εγώ πάντως θυμάμαι τον εαυτό μου , τη ζωή μου και των οικείων μου, πολύ καλύτερα ΠΡΙΝ την ΟΝΕ.

Ανέβηκαν και οι μισθοί βέβαια, αλλά το εισόδημα μειώθηκε σε σχέση με πριν την ΟΝΕ όπως λένε όλα τα νούμερα..

Αλλά αυτοί έτσι κι αλλιώς αδιάφορο μου είναι αν πεθάνουν από την πείνα. Θα με γλυτώσουν και από τα έξοδα για σφαίρες..

Ούτε τότε είχα καγιέν (εκτός από πιπέρι), ούτε τώρα, και δεν έχω κλέψει κανέναν, ούτε καν το μεγαλύτερο λωποδύτη της χώρας, το ελληνικό κράτος..:angry:

Υπολογιστή είχα και τότε (και μάλιστα σε εποχές που η τεχνολογία κόστιζε πολύ ακριβότερα, παγκοσμίως όμως και όχι μόνο στην Ελλάδα), έχω και τώρα. Λεφτά δεν μου περίσσευαν τότε, δεν υπάρχουν τώρα..

Επίσης, ας μην μπερδεύουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας με την ΟΝΕ.. Το ADSL δεν το έφερε η ΟΝΕ, τις LED-LCD οθόνες το ίδιο,

Θυμίζω , ότι όλα τα μεγάλα έργα υποδομών στην Ελλάδα έγιναν ΠΡΙΝ την ΟΝΕ. Ενδεικτικά αναφέρω μετατροπή των αναλογικών σε ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ (που με μικρές υποδομές αργότερα μετατράπηκαν σε adsl) , βασικές Εθνικές Οδοί, κινητή τηλεφωνία και πολλά άλλα..

Επί ΟΝΕ έχουν γίνει επενδύσεις κατά κόρον σε αμφιβόλου χρησιμότητας έργα και έργα αρπαχτής, ή σε έργα που αυτοχρηματοδοτούνται (αττική οδός, εθνικές οδοί, σπάτα ) ..

Τα λεφτά που έβαζε η Ευρωπαϊκή Ένωση (οι γαλλογερμανοί) ήταν για έργα που έπαιρναν κυρίως δικές τους εταιρίες..

Με τη λογική δηλαδή το ένα χέρι ταϊζει το άλλο (βάζαν αυτοί τα μισά , τα άλλα μισά εμείς, πληρώνοντας δικές τους εταιρίες όμως)..

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κολοσσιαία έργα που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα (γέφυρα ρίου αντιρρίου, Ολυμπιακά Έργα, Κτίρια, Γέφυρες και άλλα έργα του κώλου)..

Τα έργα που πραγματικά βοήθησαν ήταν κυρίως στην επαρχία και αφορούν υποδομές (βιολογικούς καθαρισμούς, φωτισμούς, αντιπλημμυρικά κλπ.), αλλά τα λεφτά που δόθηκαν για αυτά δεν είναι τρελλά..

Τις μίζες, τις αρπαχτές και την κακοδιαχείριση τους , θέλουν να την πληρώσουμε εμείς, και αυτοί να συνεχίσουν στο ίδιο στυλ...

Αυτά που αναφέρεις έγιναν σε μια περίοδο όπου προσπαθούσαμε να επιτύχουμε την σύγκλιση με τον ΟΝΕ, η οποία χρειάστηκε να περάσουν 20+ χρόνια για να επιτευχθεί (μαζί με λίγη δημιουργική λογιστική). Τότε όμως ξεκινήσαμε από το μηδέν ενώ τώρα είμαστε στο πάτο.

Αυτό που θυμάμαι εγώ είναι ότι παλιότερα είχαμε και εργοστάσια παραγωγής. Λίγοι είχαν χρήματα για να αγοράσουν εισαγόμενο αυτοκίνητα και είχε γεμίσει η αγορά με τα ελληνικής κατασκευής (nissan sunny-cherry και opel cadett!).

Δόθηκαν πολλά κρατικά και πληθωριστικά χρήματα στον λαό -όχι μόνο στους δ.υ- και ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο με αποτέλεσμα όμως να κλείσουν οι γραμμές παραγωγής.

Αυτό που βιώσαμε ήταν μια επανάληψη του αμερικανικού ονείρου. Δεν ήμασταν φτωχοί αλλά μας δημιουργήθηκαν τεχνητές ανάγκες για όλο και περισσότερα αγαθά. Αποτέλεσμα ήταν αυτό που βιώνουμε σήμερα. Ο κόσμος φτωχαίνει και το χρήμα συσσωρεύετε στους λίγους.

Μπορεί κάποιος σήμερα να συντηρήσει με μισθό 500 ευρώ/μήνα τα βασικά είδη επιβίωσης... δηλαδή σπίτι και φαγητό; Με τίποτα.

Δεν μιλάω καν για αυτοκίνητο γιατί αυτό χρειάζεται κάνα 2000 ευρώ το χρόνο (ασφάλεια-σερβις-καύσιμα-φόρος).

Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που δεν έχουμε χρεοκοπήσει έχουμε πτωχεύσει.

Συμφωνώ και σε αυτό που λες για τα ιδιοτελή συμφέροντα της Ε.Ε. Είναι το ίδιο ακριβώς που έγινε μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο με το σχέδιο Μάρσαλ. Οι ΗΠΑ έδωσαν τεράστια ποσά βοήθειας, το οποία όμως τα πήραν πίσω γιατί ανέλαβαν οι ίδιοι την ανοικοδόμηση και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ευρώπης, σε συνδυασμό με τα πολιτικά οφέλη που είχαν.

Δημοσ.

Ενταξει λοιπον αφου αυτα ειναι μαλακιες που τις πιπιλανε οι δοσιλογοι, ας πουμε-ας δεχτουμε οτι η Ελλαδα ειναι αυταρκης στα τροφιμα οπως θελετε μερικοι αισιοδοξοι ειτε να πιστευετε, ειτε να ελπιζετε ( :-D ).

Τοτε μαθε οτι εισαγεις ηλεκτρικο ρευμα, μαθε οτι τα φαρμακα επισης τα εισαγεις, ομοιως και τα καυσιμα και κατα τ'αλλα νιωσε οτι σε δουλευουν οσοι σου λενε οτι η χρεοκοπια θα εχει απιστευτες κοινωνικες και οχι μονο συνεπειες.

Ειπα και προηγουμενως και δεν εννοειτε να το καταλαβετε ορισμενοι. Ειδη πρωτης αναγκης δεν ειναι μονο τα τροφιμα. Και εκει να ειχαμε αυταρκεια -που δεν εχουμε- υπαρχουν αλλοι τοσοι εξισου σημαντικοι τομεις στους οποιους απλα ειμαστε καταδικασμενοι χωρις εισαγωγες.

Ευτυχως ως χωρα εχουμε καταφερει στην μεταπολιτευση να μην εισαγουμε τον αερα που αναπνεουμε. Απο αυτον θα εχουμε μπολικο μολις χρεοκοπησουμε. Τωρα αν ειναι ικανος να καλυψει πεινα, αρρωστιες και ελλειψη ενεργειας, μερικους ικανους τους εχω να μας το πουν κι αυτο...

Δημοσ.
Επίσης καθώς η ιστορία διδάσκει θα σου πρότεινα να ψάξεις πότε βομβαρδίστηκε ο Πειραιάς από Βρετανικά πλοία και για πιο λόγο.

...για τα υπόλοιπα, δυστυχώς, το θεωρώ αρκετά κουραστικό να κάτσω να γράψω κάτι ως απάντηση. Για το συγκεκριμένο όμως, θα σε ρωτήσω : σε ποιά ημερομηνία αναφέρεσαι, και ποιόν λόγο υποννοείς;

Δημοσ.

Καλα τα τροφιμα οπως ειπε καποιος αστα. Αν και η αυταρκεια ειναι λιγο περιεργη οπως την βγαζουν καποια σαιτ. Πχ λενε εχουμε επαρκεια 400% σε πορτοκαλια και 40% σε γαλα. Αρα συνολικα εχουμε 220% επαρκεια. Α και τα μωρα θα τα δινουν να πινουν πορτοκαλαδα; Αν το παμε ετσι; Ας πουμε οτι γινεται αυτο.. με τα φαρμακα τι γινεται που δεν εχουμε επαρκεια με τιποτα;

Δημοσ.

Πες τα ρε χρυσόστομε!!! Καποιοι έχουν ξεχασει την κατασταση αυτη, πριν μπουμε στην ΟΝΕ

μαλλον δεν με έπιασες :) To σχόλιο μου είχε υψηλή δόση ειρωνείας ...

Δημοσ.

Σάγια, το θέμα δεν είναι να έχουμε σε όλα 100%, ούτε περισσότερο-ούτε λιγότερο. Όταν πχ έχουμε υπερεπάρκεια σε συγκεκριμένα είδη, είναι ένα συν στις εξαγωγικές μας δυνατότητες (χωρίς καν αυτό να σημαίνει ότι θα βρούμε να δώσουμε και τα 400% από τα πορτοκάλια μας). Το νόημα μέσα από αυτές τις μελέτες, είναι ότι γενικά δεν είμαστε χώρα που ΔΕΝ παράγει. Και παράγουμε, και πολλές συνθήκες μας είναι ευννοϊκές για να αυξήσουμε την παραγωγή, όπου δει. Το ότι για παράδειγμα έχουμε χαμηλότερη ποσοστά στην κτηνοτροφική παραγωγή, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την αυξήσουμε. Ούτε είμαστε Μπανγκλαντεsh (που θα 'λεγε κι ο Ντόρα), από άποψη εξοπλισμού. Δύο είναι τα ζητήματα : οι ντιρεκτίβες της ΕΕ που τόσες δεκαετίες μας έχουν φορέσει στενό κορσέ με αντάλλαγμα...κοινοτικά κονδύλια, και η πολιτική βούληση για χάραξη συγκεκριμένης αγροκτηνοτροφικής παραγωγής, ούτως ώστε πρωτίστως να καλυφθούν οι εσωτερικές μας ανάγκες. Πότε για παράδειγμα έγινε ουσιαστική προσπάθεια για την αιωνίως πολυπόθητη αποκέντρωση; Το μόνο που πάντα ήξερε η άρχουσα πολιτική τάξη, ήταν να διορίζει, να τα τσιμπάει από προμήθειες (κάθε είδους), κι άγιος ο θεός. Το δε γνωστά πανθομολογούμενο μπορντέλλο του κράτους, κι εκείνο πάντα από την εξουσία ήταν που στηριζότανε (ελεγκτικοί μηχανισμοί), για ίδιον όφελος. Τρελό το παραμύθι του "είναι ανίκανοι". Ικανότατοι είναι, αλλά τομάρια πρωτίστως, και πουλημένοι ακολούθως. Οι δε κλιματολογικές/γεωγραφικές συνθήκες στον τόπο, είναι ζηλευτές, και για επένδυση στην γεωργική, αλλά και στην κτηνοτροφική παραγωγή, όπως και στην αλιεία. Ολ' αυτά βέβαια δεν γίνονται απ' τη μια μέρα στην άλλη, και σίγουρα θα μας λείψουν τα χαβιάρια, οι αστακοί, τα μπονφιλέτα για καιρό, όμως ξεκινώντας στηριζόμενοι στα ποδάρια μας, και αξιοποιώντας πολιτικές που θα ορίσουμε εμείς για να καλύψουμε ακόμη και με περιορισμένες εισαγωγές τις ελλείψεις σε βασικά είδη, τουλάχιστον θα προχωράμε μπροστά. Γιατί με τη φάση της ΟΝΕ όπως είναι στημένη, πιάνουμε Μεσαίωνα σε λίγο, ελέω των χρηματοκρατών, και ο καιρός που όντως θα καταφύγουμε σε σπηλιές -όπως χαριτωμένα ευαγγελίζονται οι "μηχειρονβελτιστονιακοί" υπέρμαχοι του "Μηνμονίου"- δεν είναι όντως καθόλου μακρυά, ακολουθώντας τον δρόμο τους.

Περί φαρμάκων (που γενικά κολλάει και με τα των πετρελαίων, και πρώτων υλών και δε συμμαζεύεται) : Τραγικά μεγάλο το ποσοστό των φαρμάκων που θα μπορούσαν να ΜΗΝ εισάγονται. Μεγάλη κουβέντα και τα φάρμακα, και δεν αναλύεται σε μια παράγραφο, αλλά σε γενικές γραμμές αν μπει μία τάξη και στις εισαγωγές (μπουρδέλο είναι κι εκεί, και φαντάζομαι έχεις ακούσει περί παντοκρατορίας των φαρμακευτικών εταιριών), αν με τον καιρό ενταθεί η ΚΡΑΤΙΚΗ παραγωγή βασικών φαρμάκων, στην τελική οι εισαγωγές μπορούν επίσης να περιοριστούν. Εισαγωγές πάντα θα υπάρχει ανάγκη να γίνονται, σε όλα τα βασικά αγαθά. Το θέμα είναι να μπορεί μια χώρα ν' ανταποκρίνεται χωρίς έστω τρελά ελλειματικά ισοζύγια. Εξορθολογισμός είναι αυτός που χρειαζόμαστε, και όχι ξήλωμα/ξεπούλημα των πάντων (πόσο μάλλον για να δοθούν στους χρηματοκράτορες). Γιατί και 50 Ευρώ να πάει ο μισθός, όταν οι πολιτικές που ασκούνται είναι βασισμένες στην υπερκατανάλωση όπως τώρα, πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε αργά ή γρήγορα.

Όλα ξεκινάνε από το ότι ΑΥΤΗ η ΕΕ και η ΟΝΕ, δεν στήθηκαν για να προκόψουμε όλοι μαζί, αλλά για να ισχυροποιηθούν οι ισχυρότεροι, που καν δεν νοιάζονται για τις επερχόμενες γενεές σε συνδυασμό με την κατά τόπους επικυριαρχία ντόπιων λαμογιών). Κι αν μάλιστα ξεκινήσει μια χώρα, πχ η δική μας, να βάζει σε πράξη την αμφισβήτηση της μοναδικής αναγκαιότητας να συνεχίσει να υπάρχει με τον ίδιο τρόπο η "Ευρώπη", κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να εμπνεύσει και άλλους ΛΑΟΥΣ να ξωπετάξουν κάποια στιγμή με τη σειρά τους τα δικά τους τομάρια, και να συμπορευόμαστε μέσα από πιο νορμάλ συμμαχίες (γιατί το εμπόδιο είναι κατα βάση όσοι κυβερνούν σε κάθε χώρα, όχι οι λαοί των χωρών). Τα Βαλκάνια, και μετά ο "Νότος" γενικά, μια χαρά θα μπορούσαν να ακολφουθήσουν παρόμοιες πορείες αυτοδιάθεσης. 

Δημοσ.

Σάγια, το θέμα δεν είναι να έχουμε σε όλα 100%, ούτε περισσότερο-ούτε λιγότερο. Όταν πχ έχουμε υπερεπάρκεια σε συγκεκριμένα είδη, είναι ένα συν στις εξαγωγικές μας δυνατότητες (χωρίς καν αυτό να σημαίνει ότι θα βρούμε να δώσουμε και τα 400% από τα πορτοκάλια μας). Το νόημα μέσα από αυτές τις μελέτες, είναι ότι γενικά δεν είμαστε χώρα που ΔΕΝ παράγει. Και παράγουμε, και πολλές συνθήκες μας είναι ευννοϊκές για να αυξήσουμε την παραγωγή, όπου δει. Το ότι για παράδειγμα έχουμε χαμηλότερη ποσοστά στην κτηνοτροφική παραγωγή, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την αυξήσουμε. Ούτε είμαστε Μπανγκλαντεsh (που θα 'λεγε κι ο Ντόρα), από άποψη εξοπλισμού. Δύο είναι τα ζητήματα : οι ντιρεκτίβες της ΕΕ που τόσες δεκαετίες μας έχουν φορέσει στενό κορσέ με αντάλλαγμα...κοινοτικά κονδύλια, και η πολιτική βούληση για χάραξη συγκεκριμένης αγροκτηνοτροφικής παραγωγής, ούτως ώστε πρωτίστως να καλυφθούν οι εσωτερικές μας ανάγκες. Πότε για παράδειγμα έγινε ουσιαστική προσπάθεια για την αιωνίως πολυπόθητη αποκέντρωση; Το μόνο που πάντα ήξερε η άρχουσα πολιτική τάξη, ήταν να διορίζει, να τα τσιμπάει από προμήθειες (κάθε είδους), κι άγιος ο θεός. Το δε γνωστά πανθομολογούμενο μπορντέλλο του κράτους, κι εκείνο πάντα από την εξουσία ήταν που στηριζότανε (ελεγκτικοί μηχανισμοί), για ίδιον όφελος. Τρελό το παραμύθι του "είναι ανίκανοι". Ικανότατοι είναι, αλλά τομάρια πρωτίστως, και πουλημένοι ακολούθως. Οι δε κλιματολογικές/γεωγραφικές συνθήκες στον τόπο, είναι ζηλευτές, και για επένδυση στην γεωργική, αλλά και στην κτηνοτροφική παραγωγή, όπως και στην αλιεία. Ολ' αυτά βέβαια δεν γίνονται απ' τη μια μέρα στην άλλη, και σίγουρα θα μας λείψουν τα χαβιάρια, οι αστακοί, τα μπονφιλέτα για καιρό, όμως ξεκινώντας στηριζόμενοι στα ποδάρια μας, και αξιοποιώντας πολιτικές που θα ορίσουμε εμείς για να καλύψουμε ακόμη και με περιορισμένες εισαγωγές τις ελλείψεις σε βασικά είδη, τουλάχιστον θα προχωράμε μπροστά. Γιατί με τη φάση της ΟΝΕ όπως είναι στημένη, πιάνουμε Μεσαίωνα σε λίγο, ελέω των χρηματοκρατών, και ο καιρός που όντως θα καταφύγουμε σε σπηλιές -όπως χαριτωμένα ευαγγελίζονται οι "μηχειρονβελτιστονιακοί" υπέρμαχοι του "Μηνμονίου"- δεν είναι όντως καθόλου μακρυά, ακολουθώντας τον δρόμο τους.

Περί φαρμάκων (που γενικά κολλάει και με τα των πετρελαίων, και πρώτων υλών και δε συμμαζεύεται) : Τραγικά μεγάλο το ποσοστό των φαρμάκων που θα μπορούσαν να ΜΗΝ εισάγονται. Μεγάλη κουβέντα και τα φάρμακα, και δεν αναλύεται σε μια παράγραφο, αλλά σε γενικές γραμμές αν μπει μία τάξη και στις εισαγωγές (μπουρδέλο είναι κι εκεί, και φαντάζομαι έχεις ακούσει περί παντοκρατορίας των φαρμακευτικών εταιριών), αν με τον καιρό ενταθεί η ΚΡΑΤΙΚΗ παραγωγή βασικών φαρμάκων, στην τελική οι εισαγωγές μπορούν επίσης να περιοριστούν. Εισαγωγές πάντα θα υπάρχει ανάγκη να γίνονται, σε όλα τα βασικά αγαθά. Το θέμα είναι να μπορεί μια χώρα ν' ανταποκρίνεται χωρίς έστω τρελά ελλειματικά ισοζύγια. Εξορθολογισμός είναι αυτός που χρειαζόμαστε, και όχι ξήλωμα/ξεπούλημα των πάντων (πόσο μάλλον για να δοθούν στους χρηματοκράτορες). Γιατί και 50 Ευρώ να πάει ο μισθός, όταν οι πολιτικές που ασκούνται είναι βασισμένες στην υπερκατανάλωση όπως τώρα, πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε αργά ή γρήγορα.

Όλα ξεκινάνε από το ότι ΑΥΤΗ η ΕΕ και η ΟΝΕ, δεν στήθηκαν για να προκόψουμε όλοι μαζί, αλλά για να ισχυροποιηθούν οι ισχυρότεροι, που καν δεν νοιάζονται για τις επερχόμενες γενεές σε συνδυασμό με την κατά τόπους επικυριαρχία ντόπιων λαμογιών). Κι αν μάλιστα ξεκινήσει μια χώρα, πχ η δική μας, να βάζει σε πράξη την αμφισβήτηση της μοναδικής αναγκαιότητας να συνεχίσει να υπάρχει με τον ίδιο τρόπο η "Ευρώπη", κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να εμπνεύσει και άλλους ΛΑΟΥΣ να ξωπετάξουν κάποια στιγμή με τη σειρά τους τα δικά τους τομάρια, και να συμπορευόμαστε μέσα από πιο νορμάλ συμμαχίες (γιατί το εμπόδιο είναι κατα βάση όσοι κυβερνούν σε κάθε χώρα, όχι οι λαοί των χωρών). Τα Βαλκάνια, και μετά ο "Νότος" γενικά, μια χαρά θα μπορούσαν να ακολφουθήσουν παρόμοιες πορείες αυτοδιάθεσης. 

Το προβλημα ειναι οτι εσυ και εγω αυτη την στιγμη μπορει να μην χρειαζομαστε φαρμακα. Υπαρχει κοσμος ο,ως και νεος κοσμος που τα χρειαζεται. Τι θα τους πουμε; Περιμενετε να δουμε αν μπορουμε να κανουμε ανταλλαγες η να εξασφαλισουμε επαρκεια καποια στιγμη γι να παρεις το φαρμακο για τον καρκινο σου πχ; Αλλο να τα λεμε θεωρητικα. Πρακτικα ομως .. μπορει να εχουμε νεκρους αν κα;θομαστε και περιμενουμε να ερθει το ταδε φαρμακο..

Δημοσ.

...για τα υπόλοιπα, δυστυχώς, το θεωρώ αρκετά κουραστικό να κάτσω να γράψω κάτι ως απάντηση. Για το συγκεκριμένο όμως, θα σε ρωτήσω : σε ποιά ημερομηνία αναφέρεσαι, και ποιόν λόγο υποννοείς;

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF

Φυσικά δε πιστευω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σήμερα (τέτοιες επιθέσεις γίνονται πιο διακριτικά στις μέρες μας) απλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα διδάγματα της ιστορίας.

Δημοσ.

metro.jpg

λέγε με και siemens !!!

άλλο ένα έργο του 1 δις που κόστισε 10 ;

Με τα λεφτά αυτά μπορούσε να φτιαχτεί bullet train σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε Ι.Χ.

Τι ;

Αυτό δεν συμφέρει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που απέκτησαν πλεόνασμα πουλώντας αυτοκίνητα και μηχανήματα σε εμάς;

Αν δεν έχεις κράτος για να σε προστατέψει, αλλά προδότες μιζαδόρους που σου λένε "βάλε τα λεφτά σου στο χρηματιστήριο, πάρε στεγαστικό 200 χιλιάρικα για όλη σου τη ζωή, μην αποταμιεύεις" και διάφορα άλλα τέτοια..

Προβλέπω διάλυση της Ευρωζώνης μέσα στο 2012 , το πολύ το 2013, αφού είναι τόσο καλή και πολύτιμη για τα φτωχά κράτη, τα οποία παραδίδουν τα πάντα με αντάλλαγμα τίποτα...

Τα ξαναλέμε τότε.

Το προβλημα ειναι οτι εσυ και εγω αυτη την στιγμη μπορει να μην χρειαζομαστε φαρμακα. Υπαρχει κοσμος ο,ως και νεος κοσμος που τα χρειαζεται. Τι θα τους πουμε; Περιμενετε να δουμε αν μπορουμε να κανουμε ανταλλαγες η να εξασφαλισουμε επαρκεια καποια στιγμη γι να παρεις το φαρμακο για τον καρκινο σου πχ; Αλλο να τα λεμε θεωρητικα. Πρακτικα ομως .. μπορει να εχουμε νεκρους αν κα;θομαστε και περιμενουμε να ερθει το ταδε φαρμακο..

Ενώ τώρα που σου κόβουν τη δωρεάν χορήγηση και θα σε βάζουν να πληρώσεις την ένεση των 3000 ευρώ από την τσέπη σου,

ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ;;;

Κατά τα λοιπά, τα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης ΔΕΝ εισάγονται.. Ειδικά τα αντίγραφα..

Και το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται όσα αντίγραφα θα έπρεπε, είναι θέμα καθαρά ΜΙΖΑΣ γιατρών..

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου,

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ή ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας..

Εγώ το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να γίνει , αν όχι τώρα , τον Ιούνιο !!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τα νούμερα που ζητάνε τα καθίκια της Τρόικας και των αφεντικών τους (Μην ξεχνάμε : ΕΕ-ΔΝΤ)

Εκτός αν θεωρείτε τις αστειότητες και τα άθλια ΨΕΥΔΗ του Μπέννυ και του Παπαδήμου ως σοβαρή άποψη..

Ή αξιολογείτε ως σημαντικές,

εμετικές δημοσιεύσεις (πάντα "παραγόντων" που δεν κατονομάζονται) σαν ΑΥΤΗ :mad:

Και γιατί να είναι λιγότερο αξιόπιστη η αντίθετη άποψη, ανθρώπων όπως πχ. ο Βαρουφάκης ;

Όχι ότι τον αξιολογώ και αυτόν ως σοβαρό , αλλά σίγουρα αυτός δεν ήταν πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος στην εποχή της μεγάλη αρπαχτής του Χρηματιστηρίου,

ούτε Υπουργός Κυβερνήσεων που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα ήταν ισόβια για τα νομοθετήματα-εκτρώματα που έχει περάσει στη βουλή με την υπογραφή του, προστατεύοντας ημετέρους - λαμόγια και απατεώνες "επιχειρηματίες" από τη φυλακή και την εξόντωση για εισφοροδιαφυγή - φοροδιαφυγή - κλοπές - υπεξαιρέσεις κλπ. ;

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ο κολλητός τους ο Λαυρεντιάδης του οποίου τα κλεμένα πληρώνουμε εμείς !

Μάνι μάνι 1 δις έχει φάει ο αλήτης ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...