Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ ένα απλό καρτοκινητό του 50ευρου και το pc της υπογραφής μου έχω (που πολλοί θα το βλέπουν σαν αστείο), αλλά δεν θεωρώ ότι πεινάω. Άλλο η έλλειψη κατανάλωσης, άλλο η πείνα.

Ναι? Πριν 2 χρονια οταν ειχα παει στο κεντρο Αθηνας για μια δουλεια, μου εκανε εντυπωση που ειδα κατι αλλοδαπους να ψαχνουν απο κατι καδους ανακυκλωσης και να ξεδιαλεγουν χαρτια και να τα βαζουν σε ενα καροτσι του σουπερ μαρκετ.

Την ιδια εικονα εχω και απο την γειτονια μου, οταν ειδα κατι ανθρωπους να ψαχνουν στα σκουπιδια.

Α και απο τα 2 ενεχυροδανειστηρια που υπηρχαν, πλεον ειναι 3. Και ολο και πιο πολλα μαγαζια βλεπω να κλεινουν.

Νομιζεις ακομα πως δεν πειναμε?

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νο πόιντ; Γιατί; Θα λήξουν τα ρίζια, τα λάδια και τα μύγδαλα; Ή σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρεοκοπία δεν θα το φας;

No point γιατι δεν ειναι δεδομενη η χρεοκοπια. Η ακομα και δεδομενη να ειναι δεν ξερουμε ποτε θα γινει για να προσδιοριστει η στιγμη που θα γεμισουμε τις αποθηκες.

Ο ιδιος ανθρωπος που ξερει τι θα επακολουθησει σε περιπτωση χρεοκοπιας θεωρει σαχλο καποιος να αγορασει πχ 20 πακετα μακαρονια που θα ληξουν μετα απο 2 χρονια οταν συμφωνα με τα λεγομενα του οι μαυραγοριτες θα κανουν παρτυ λιγες μερες μονο μετα απο την χρεοκοπια.Ειλικρινα δεν βγαζω ακρη.

Γιατι να ψαχνεις τοτε στα σκουπιδια ενω μπορεις τωρα να προετοιμαστεις?Και αν δεις οτι τα πραγματα εξομαλυνονται μπορεις ειτε να καταναλωσεις το αποθεμα η να το αντικαθιστας σταδιακα με νεοτερης παραγωγης προιοντα...

Το οτι ξερω τι επακολουθει σε καταστασεις χροεκοπιας σημαινει οτι πρεπει σε ολη μου τη ζωη να εχω 5 αποθηκες γεματες τροφιμα?

Αντι να με νουθετεις να παρω τροφιμα τραβα ψαξου για κανα σκληρο εσυ, που για 2-3 σελιδες δεν καταλαβαινες καν γιατι σε κριτικαρουν τα υπολοιπα μελη και τωρα που στο ζωγραφισαμε και το αντιληφθηκες ερχεσαι να βγεις κι απο πανω.

Υπνε που παιρνεις τα παιδια...

προσωπικά, εφόσον πραγματικά πιστεύεις ότι αν γίνει χρεοκοπία θα πεινάσουμε και θα σκοτωνόμαστε πάνω από τα σκουπίδια, και με δεδομένο ότι η χρεοκοπία δεν είναι διόλου απίθανη (τώρα ή αργότερα), θεωρώ ότι είναι τουλαχιστον σαχλο/αστειο/no point να μην ετοιμαζεις τροφιμα/λαδια/οσπρια.

Προσωπικά δεν ετοιμάζω, γιατί πιστεύω ότι δεν θα πεινάσω. Υποθέτω ότι εσύ δεν ετοιμάζεις γιατί πιστεύεις ότι απλά δεν θα γίνει χρεοκοπία, σωστά; Ίσως και ο ts πάντως να μην πιστεύει ότι θα πεινάσει. Στο ότι οι τιμές των εισαγόμενων θα εκτοξευτούν νομίζω συμφωνούμε όλοι, οπότε μάλλον καλά θα κάνει να αγοράσει τώρα ότι είναι να αγοράσει, αν βλέπει πιθανή την χρεοκοπία.

Δεν ετοιμαζω διοτι δεν ξερω ΑΝ και ΠΟΤΕ θα γινει η χρεοκοπια.

Κι οτι θα πεθανουμε το ξερουμε, να ετοιμασουμε μια διαθηκη απτα 25 μας επειδη ζουμε σε χωρα που εχει αυξημενα θανατηφορα τροχαια αας πουμε? Δεν καταλαβαινω τι προσπαθειτε να πειτε και οι 3, κριτικαροντας και νουθετωντας με να γεμισω 5 αποθηκες τροφιμα εδω και τωρα, απλα επειδη θεωρω οτι ο λαος θα υποφερει μετα απο ενα γεγονος ατακτης χρεοκοπιας. Μαλλον τιποτα.

Οσο για την περισση βεβαιοτητα σας, οτι δεν θα πεινασετε σε περιπτωση χρεοκοπιας καλα θα κανετε να μελετησετε προσφατες χρεοκοπιες κρατων και να μας εξηγησετε με τα επιχειρηματα σας (οπως ειπα κι εγω τα επιχειρηματα μου, ποστ #28) γιατι πιστευετε οτι ΔΕΝ θα συμβει στην Ελλαδα το ιδιο. Αν το επιχειρημα ειναι το λινκ του συνδεσμου αγροτων που λεει οτι παραγουμε πολυ ρυζι και πορτοκαλια, να σημειωσω οτι ειδη πρωτης αναγκης δεν ειναι μονο αυτα. Αλλα και να ηταν, παλι δεν εξασφαλιζεται το οτι θα εχετε προσβαση στα συγκεκριμενα αγαθα, εκτος αν νομιζετε οτι θα τα βρισκετε στα ραφια των σουπερ μαρκετ της γειτονιας, αντε με λιγο τσιμπημενες τιμες...Και οτι θα διαθετετε ειδη προς ανταλλαγμα, πχ χρηματα, για να τα αποκτησετε.

Δημοσ.

Ναι? Πριν 2 χρονια οταν ειχα παει στο κεντρο Αθηνας για μια δουλεια, μου εκανε εντυπωση που ειδα κατι αλλοδαπους να ψαχνουν απο κατι καδους ανακυκλωσης και να ξεδιαλεγουν χαρτια και να τα βαζουν σε ενα καροτσι του σουπερ μαρκετ.

Την ιδια εικονα εχω και απο την γειτονια μου, οταν ειδα κατι ανθρωπους να ψαχνουν στα σκουπιδια.

Α και απο τα 2 ενεχυροδανειστηρια που υπηρχαν, πλεον ειναι 3. Και ολο και πιο πολλα μαγαζια βλεπω να κλεινουν.

Νομιζεις ακομα πως δεν πειναμε?

Αν σου έκανε εντύπωση, μάλλον δεν κυκλοφορείς αρκετά έξω B) Ο κόσμος πεινούσε πάντα, άλλο αν δεν δίναμε σημασία, ή το ότι πλέον έγινε της μόδας να φωνάζουμε υπέρ των άστεγων. Μπορώ πολύ άνετα να φέρω παράδειγμα γνωστού μου που χτίζει σπίτι αυτή την περίοδο, είναι όμως αυτό δείγμα του ότι υπάρχει πλούτος και ανάπτυξη στη χώρα;

Για την πείνα, μάλλον δίνουμε διαφορετικό ορισμό. Αν πεινούσαμε όλοι, τώρα θα σπάγαμε τα σουπερμαρκετ για να επιβιώσουμε. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι αρκετά ισχυρότερο από τον καθωσπρεπισμό (fraking dna :devil: ).

Δημοσ.

@τolis_01

Εγω παλι θεωρω το να ψαχνει καποιος στα σκουπιδια την υπερτατη εξαθλιωση. Οχι καν για τροφιμα, αλλα για χαρτια? Για να τα πουλησουν ποσο? Μερικα ευρω?

Οχι δεν εχουμε αρχισει ακομα να ψαχνουμε στα σκουπιδια αλλα πλεον δεν θα υπαρχουν και τοσα πολλα σκουπιδια να ψαχνουμε. Εκτος απο τους πολιτικους - σκουπιδια βεβαια.

My 2 cents.

Δημοσ.

Ν ανησυχώ που μόνο εμένα δε μου φαίνεται εξωγήινη η ερώτηση του TS; Φαντάζομαι δεν εννοεί να στοκάρει 10 δίσκους και 5 κάρτες γραφικών. Απλά σκέφτεται ότι πχ το καλοκαίρι θα χρειαστεί Χ τεχνολογικά είδη και ρωτάει αν είναι καλή ιδέα να τα πάρει από τώρα. Ναι, ΟΚ πιθανόν να υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα που θα τον απασχολούν τότε αλλά αν είναι να κλείσουμε όλα τ άλλα forum sections γιατί μπορεί να φαίνεται αστείο η χώρα να πηγαίνει κατά διαόλου κι ο άλλος να ρωτάει αν η 560 είναι καλύτερη απ την 6850. Και στην τελική (ναι η κατάσταση μπορεί να ναι ό,τι πιο τραγικό έχει γνωρίσει η γενιά μας αλλά) δε θ αρχίσουμε να ψοφάμε σαν τις μύγες αλλά ούτε ξέρουμε τίποτα για τον TS (πχ την οικονομική του άνεση).

Δημοσ.

Ειναι αυτα που λεγαν καποιοι, οτι θα βγουμε στην δραχμη και θα ζησουμε καλλειργωντας την γη. Και καλα οσοι ζουν επαρχια η εχουν καπου χωραφια κοντα , πες κατι γινεται. τα 5 εκατομμυρια που ζουν αθηνα τι θα καλλιεργουν; Την ασφαλτο; Εκτος οτι θα πεσει πεινα θα τρεξουν ολοι να αδειασουν μαγαζια με σκληρους δισκους και τετοια. Χαμος θα γινει..

Τι να καλιεργησετε βρε Αθηναιοι χαλβαδες?Μονο οι σκληροι δισκοι και τα αιφον σας νοιαζουν...

Δημοσ.

Ν ανησυχώ που μόνο εμένα δε μου φαίνεται εξωγήινη η ερώτηση του TS; Φαντάζομαι δεν εννοεί να στοκάρει 10 δίσκους και 5 κάρτες γραφικών. Απλά σκέφτεται ότι πχ το καλοκαίρι θα χρειαστεί Χ τεχνολογικά είδη και ρωτάει αν είναι καλή ιδέα να τα πάρει από τώρα. Ναι, ΟΚ πιθανόν να υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα που θα τον απασχολούν τότε αλλά αν είναι να κλείσουμε όλα τ άλλα forum sections γιατί μπορεί να φαίνεται αστείο η χώρα να πηγαίνει κατά διαόλου κι ο άλλος να ρωτάει αν η 560 είναι καλύτερη απ την 6850. Και στην τελική (ναι η κατάσταση μπορεί να ναι ό,τι πιο τραγικό έχει γνωρίσει η γενιά μας αλλά) δε θ αρχίσουμε να ψοφάμε σαν τις μύγες αλλά ούτε ξέρουμε τίποτα για τον TS (πχ την οικονομική του άνεση).

Επιτελους!Ακριβως!Και αν το καλοκαιρι εχουμε χρεοκοπησει και δεν εχω να φαω δεν θα σκεφτω ουτε "και τωρα που τον πηρα τον σκληρο τι καταλαβα?" ουτε "αν δεν τον ειχες αγορασει βλακα θα χες 150 ευρω παραπανω!" (τι αξια θα χουν τοτε) ΑΠΛΑ αν πχ εχουμε βγει απο το ευρω και τα πραγματα ειναι δυσκολα (οχι απελπιστικα) και ο σκληρος δισκος ειναι πια απλησιαστος θα μπορω να πω τοτε που τα χες τα λεφτα (και ειχαν καποια αγοραστικη δυναμη) θα μπορουσες να τον παρεις.

Δημοσ.

Ας παρει ο καθενας οτι γουσταρει να τελειωνουμε.

Το θεμα ειναι να βοηθησουμε και να βοηθαμε ο ενας τον αλλον με οποιονδηποτε τροπο μπορουμε ωστε

να καταφερουμε να ξεπερασουμε αυτην την κατασταση που εχει δημιουργηθει οσο πιο ανωδυνα γινεται.

Αν δω εγω οτι 10-20-50-100 ατομα που εχουν προβλημα δεν θα μαζευτουμε να τους βοηθησουμε?

Αν εχω εγω προβλημα δεν θα με βοηθησει κανεις δηλαδη?Καποιος θα βρεθει.

Μονο αυτο πιστευω εχει σημασια.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...