Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξιζει? Καλυτερα σκληρους δισκους :P

αυτό θέλω να πω. Καλύτερα δίσκοι. Καθένας αυτό που νομίζει ότι θα του λείψει, ας το στοκάρει. Αν πάρεις λάδια, ρύζια, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, διατηρούνται για χρόνια. Είναι και σχετικά φτηνά τα περισσότερα, μπορείς άνετα να κάνεις μια αποθηκούλα για να σε βγάλει ένα εξάμηνο. Ποιός από όλους αυτούς που κράξαν το παλικάρι που θέλει να καβατζώσει σκληρούς το έκανε;

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτό θέλω να πω. Καλύτερα δίσκοι. Καθένας αυτό που νομίζει ότι θα του λείψει, ας το στοκάρει. Αν πάρεις λάδια, ρύζια, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, διατηρούνται για χρόνια. Είναι και σχετικά φτηνά τα περισσότερα, μπορείς άνετα να κάνεις μια αποθηκούλα για να σε βγάλει ένα εξάμηνο. Ποιός από όλους αυτούς που κράξαν το παλικάρι που θέλει να καβατζώσει σκληρούς το έκανε;

Καταλαβαινεις οτι ειναι no point να το κανει καποιος αυτο, αυτη τη στιγμη?

(το δευτερο ενικο δεν απευθυνεται σε σενα στις παρακατω παραγραφους).

edit για να γινω σαφεστερος.

Αυτη τη στιγμη υπαρχει κατασταση αβεβαιοτητας και τιποτα δεν ειναι δεδομενο σχετικα με το αν θα υπαρξει χρεοκοπια. Δεν μπορεις εσυ/εγω ο καθενας να κανει μακροπροθεσμους προγραμματισμους, συνεπως ειναι τουλαχιστον σαχλο/αστειο/no point να ετοιμαζεις τροφιμα/λαδια/οσπρια κλπ για μια χρεοκοπια που φανταζεσαι ως δεδομενη.

Αν ωστοσο εισαι τοσο μπροστα και τοσο προβληματισμενος και θες με καθε δυνατο τροπο να εξασφλαιστεις καπως για την πιθανη αυτη χρεοκοπια, φανταζομαι οτι οι προτεραιοτητες θα επρεπε να ειναι λιγο διαφορετικες απο τους σκληρους δισκους και τις vga. Ελπιζω τωρα να αντιλαμβανεσαι το κρα-κρα στον ts πως προκυπτει. Ναι μεν κοτιαει να παρει τα μετρα του για την μετα-χρεοκοπιας εποχη (μπραβο του δικαιωμα του), αλλα απτην αλλη αυτο που τον νοιαζει ειναι αν θα εχει στοκαρισμενους σκληρους δισκους εκεινη την περιοδο, μιας και θα ειναι δυσκολο να αγορασει τοτε!

Ειναι σαν να καπνιζω, να πινω, να ξενυχταω και να μαστουρωνω με κολλα καθε μερα ενω ειμαι βαρια αρρωστος και να ρωταω στο φορουμ αν το τυρι με λιπαρα κανει κακο στην υγεια ...

Δημοσ.

To παλικαρι προφανως εχει καλυψη τις κυριες αναγκες και ψαχνει πως θα καλυψει τις δευτερευουσες..Τι προβλημα υπαρχει ρε παιδια? Μπορει να εχει ετοιμες τις αποθηκες.

@TS: Παντως οι σκληροι ειναι ακριβοι αυτό τον καιρό.

Δημοσ.

To παλικαρι προφανως εχει καλυψη τις κυριες αναγκες και ψαχνει πως θα καλυψει τις δευτερευουσες..Τι προβλημα υπαρχει ρε παιδια? Μπορει να εχει ετοιμες τις αποθηκες.

@TS: Παντως οι σκληροι ειναι ακριβοι αυτό τον καιρό.

Απλά και όμορφα για να μη γινόμαστε κακοί.

Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη υπαρχει κατασταση αβεβαιοτητας και τιποτα δεν ειναι δεδομενο σχετικα με το αν θα υπαρξει χρεοκοπια. Δεν μπορεις εσυ/εγω ο καθενας να κανει μακροπροθεσμους προγραμματισμους, συνεπως ειναι τουλαχιστον σαχλο/αστειο/no point να ετοιμαζεις τροφιμα/λαδια/οσπρια κλπ για μια χρεοκοπια που φανταζεσαι ως δεδομενη.

νο πόιντ; Γιατί; Θα λήξουν τα ρίζια, τα λάδια και τα μύγδαλα; Ή σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρεοκοπία δεν θα το φας;

Δημοσ.

γιατι πολυ απλα φιλε μου αν χρεωκοπησουμε το τελευταιο πραγμα που θα χρειαζεσαι ειναι ενας σκληρος δισκος!

Σωστα.Πρωτα πρεπει να ξεκινησει απο μητρικη / cpu.

Δημοσ.

Που θεωρεις εσυ οτι θα βρισκεις ειδη πρωτης αναγκης? Σε αλεξιπτωτα απτα ελικοπτερα του ΟΗΕ? Η μηπως απο εισαγωγες που δεν θα γινεται να κανεις, γιατι ουδεις θα σου πουλαει χωρις να του δωσεις ρευστο χρημα (και η ισοτιμια δραχμης-αλλων νομισματων θα καθιστα αδυνατες τις εισαγωγες ειδων πρωτης αναγκης για τοσο πληθυσμο). Χωρια οτι ο κοσμος δε θα εχει ρευστο καν. Απο που θα βρεθουν τα χρηματα για εισαγωγες πρωτων υλων/ειδων πρωτης αναγκης, οταν δεν θα υπαρχουν εσοδα απο πουθενα? Και οταν το κρατος θα αδυνατει να πληρωσει μισθους-συνταξεις (πρωτογενες πλεονασμα u know, ελα σιγουρα το εχεις ακουσει αυτο...).

Οι πρωτοι μηνες θα κυλισουν ετσι, συμπεριλαμβανομενων βεβαια των κοινωνικων συνεπειων που θα προκληθουν απτα παραπανω (μαυρη αγορα στα ειδη πρωτης αναγκης, αναταραχες, πεινα, ξυλο μεταξυ ανθρωπων για το ποιος θα παρει παραπανω σκουπιδια απτους καδους να ταισει τα παιδια του κλπ).

Ο ιδιος ανθρωπος που ξερει τι θα επακολουθησει σε περιπτωση χρεοκοπιας θεωρει σαχλο καποιος να αγορασει πχ 20 πακετα μακαρονια που θα ληξουν μετα απο 2 χρονια οταν συμφωνα με τα λεγομενα του οι μαυραγοριτες θα κανουν παρτυ λιγες μερες μονο μετα απο την χρεοκοπια.Ειλικρινα δεν βγαζω ακρη.

Γιατι να ψαχνεις τοτε στα σκουπιδια ενω μπορεις τωρα να προετοιμαστεις?Και αν δεις οτι τα πραγματα εξομαλυνονται μπορεις ειτε να καταναλωσεις το αποθεμα η να το αντικαθιστας σταδιακα με νεοτερης παραγωγης προιοντα...

Δημοσ.

Αν ωστοσο εισαι τοσο μπροστα και τοσο προβληματισμενος και θες με καθε δυνατο τροπο να εξασφλαιστεις καπως για την πιθανη αυτη χρεοκοπια, φανταζομαι οτι οι προτεραιοτητες θα επρεπε να ειναι λιγο διαφορετικες απο τους σκληρους δισκους και τις vga. Ελπιζω τωρα να αντιλαμβανεσαι το κρα-κρα στον ts πως προκυπτει. Ναι μεν κοτιαει να παρει τα μετρα του για την μετα-χρεοκοπιας εποχη (μπραβο του δικαιωμα του), αλλα απτην αλλη αυτο που τον νοιαζει ειναι αν θα εχει στοκαρισμενους σκληρους δισκους εκεινη την περιοδο, μιας και θα ειναι δυσκολο να αγορασει τοτε!

Ειναι σαν να καπνιζω, να πινω, να ξενυχταω και να μαστουρωνω με κολλα καθε μερα ενω ειμαι βαρια αρρωστος και να ρωταω στο φορουμ αν το τυρι με λιπαρα κανει κακο στην υγεια ...

προσωπικά, εφόσον πραγματικά πιστεύεις ότι αν γίνει χρεοκοπία θα πεινάσουμε και θα σκοτωνόμαστε πάνω από τα σκουπίδια, και με δεδομένο ότι η χρεοκοπία δεν είναι διόλου απίθανη (τώρα ή αργότερα), θεωρώ ότι είναι τουλαχιστον σαχλο/αστειο/no point να μην ετοιμαζεις τροφιμα/λαδια/οσπρια.

Προσωπικά δεν ετοιμάζω, γιατί πιστεύω ότι δεν θα πεινάσω. Υποθέτω ότι εσύ δεν ετοιμάζεις γιατί πιστεύεις ότι απλά δεν θα γίνει χρεοκοπία, σωστά; Ίσως και ο ts πάντως να μην πιστεύει ότι θα πεινάσει. Στο ότι οι τιμές των εισαγόμενων θα εκτοξευτούν νομίζω συμφωνούμε όλοι, οπότε μάλλον καλά θα κάνει να αγοράσει τώρα ότι είναι να αγοράσει, αν βλέπει πιθανή την χρεοκοπία.

Δημοσ.

Ουτε εγω πιστευω οτι θα πεινασουμε. Πειναμε ηδη.

Πεινάμε με pc, laptop και δυο smartphones. Η πεινα χωρίς αυτά είναι λιιιιιγο διαφορετική B)

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω το ύφος των ποστ των περισσότερων. Αν είναι έτσι, ας κλείσει τελείως το φορουμ, τι να την κάνουμε την τεχνολογία όταν θα κυνηγάμε σαν αγρίμια την τροφή μας;

Δημοσ.

Εγω παντως εχω ενα smartphone, και αυτο το πηρα δωρεαν απο την vodaphone. Σε λιγο που τελειονει το συμβολαιο θα το κανω καρτοκινητο.

Δημοσ.

Εγω παντως εχω ενα smartphone, και αυτο το πηρα δωρεαν απο την vodaphone. Σε λιγο που τελειονει το συμβολαιο θα το κανω καρτοκινητο.

Κι εγώ ένα απλό καρτοκινητό του 50ευρου και το pc της υπογραφής μου έχω (που πολλοί θα το βλέπουν σαν αστείο), αλλά δεν θεωρώ ότι πεινάω. Άλλο η έλλειψη κατανάλωσης, άλλο η πείνα.

Δημοσ.

Το θέμα που βλέπω εγώ πίσω από το πόστ είναι το εξής:

"αξίζει να αγοράσουμε κάτι που δεν θα αγοράζαμε άμεσα και που πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί μελλοντικά,όσο έχουμε ακόμη ευρώ;"

Τώρα όσον αφορά τους σκληρούς και τις οθόνες μόνο σαν παράδειγμα μπορώ να το δω και μάλλον άστοχο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...