Προς το περιεχόμενο

Filezilla

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ενας θειος μου πληρωσε σε καποιον να του φτιαξει μια ιστοσελιδα αλλα την παρατησε στη μεση και θα την αναλαβω εγω. Μου εδωσε τους κωδικους για το Filezilla αλλα δεν το κατεχω καθολου το προγραμμα αυτο. Τι ακριβως κανει? Είναι κατι σαν hosting χωρις πληρωμη που τρεχει στο pc σαν server η εχω καταλαβει λαθος? αν μπορειτε βοηθηστε αμεσα!

Δημοσ.

για να καταλαβω,εχω στην δικια μου σελιδα εχω κανει hosting σε μια εταιρεια και χρησιμοποιω το cpanel για οτι αλλαγη θελω να κανω. τωρα στο θεμα αυτο δεν θα εχει γινει το hosting σε καποια εταιρεια και δεν θα εχει ενα παρομοιο προγραμμα σαν το cpanel να γινονται απο εκει οι αλλαγες? τι χρειαζεται το filezilla?

Δημοσ.

Όχι δεν είναι απαραίτητο οτι θα έχεις εξ' αρχής κάποιο cpanel. Κάποιες εταιρίες hosting σου δίνουν απλά τον χώρο με κάποιες προδιαγραφές (px PHP, MySQL κτλ) και κωδικούς για να μπορείς να συνδεθείς και να ανεβάσεις τα αρχεία σου και να στείλεις μια σελίδα με ότι CMS θέλεις εσύ (Joomla, WordPress κτλ).

Δημοσ.

αρα για να καταλαβω παιδια, εχει πληρωσει για Hosting σε καποια εταιρεια σιγουρα ε? δεν πρεπει να μου πει και τους κωδικους που του εχουν δωσει απο την εταιρεια αλλα και την εταιρεια εκτος απο τους κωδικους για το filezilla που μου εδωσε για να την επεξεργαστω? μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει εγω να κανω για να μπορεσω να στησω την ιστοσελιδα απο την αρχη στο domain και στην εταιρεια hosting που εχει ηδη πληρωσει?

Δημοσ.

Καλό είναι να ξέρεις την εταιρία hosting για να μπορείς να επικοινωνήσεις όποτε χρειαστεί και να κάνεις ανανεώσεις συνδρομής κτλ.

Πέραν αυτού έχεις κατασταλάξει στο CMS που θα χρησιμοποιήσεις; Αν όχι ρίξε μια ματιά σε αυτά που κυκλοφορούν δωρεάν και διάλεξε ένα. Μετά στο καθένα θα βρεις οδηγίες πως να το εγκαταστήσεις που εν συντομία είναι:

1) Ανεβάζεις τα αρχεία του CMS στον χώρο του είναι το hosting (εδώ θες το filezilla).

2) Ανοίγεις μια συγκεκριμένη σελίδα για να γίνει η εγκατάσταση (εξαρτάται από το CMS).

3) Κάνεις log in στο admin panel του CMS και διαμορφώνεις την σελίδα σου.

Δημοσ.

εχω καταληξει στο CMS που θα χρησιμοποιησω και ειναι το Wordpress οπως εχω φτιαξει και το site της υπογραφης μου και τα ξερω τα βηματα και τι πρεπει να κανω απο κει και περα. αλλα κολλαω στο filezilla,δηλαδη με τους κωδικους που μου εχει δωσει για το filezilla,εγω απλα το κατεβαζω στο pc μου και τι κανω?

(ευχαριστω ηδη για τις απαντησεις σας παιδια)

Δημοσ.

Λοιπόν, κατέβασε το filezilla client (ή οποιονδήποτε άλλον FTP client σε βολεύει στην τελική) και καν' το εγκατάσταση.

Το ανοίγεις, δίνεις την ftp address (που πρέπει και αυτή να σου έχει δώσει), username & password και πατάς connect. Μετά από κάτω θα δεις στα δεξιά το δέντρο με τα αρχεία που υπάρχουν πάνω στο server. Εκεί μέσα περνάς τα αρχεία του wordpress και μετά κάνεις τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

η ftpadress ειναι το domain name που εχει αγορασει (στα στοιχεια για το filezilla το γραφει σαν κομβος) ??

κατεβασα τον client filezilla αλλα δεν ξερω που τα ρυθμιζω αυτα.

edit: τελικα εδωσα τα στοιχεια και πατησα γρηγορη συνδεση και μου εμφανισε τα αρχεια. μπορω να τα διαγραψω ολα οσα εχει και να αρχισω απο την αρχη με wordpress?

Δημοσ.

ανεβαζω τωρα τα αρχεια του wordpress για να προχωρησω μετα στην εγκατασταση του αλλα ρε παιδια, στην εγκατασταση του wordpress θα θελει mysql database name κλπ στοιχεια που δημιουργουνται μεσα απο το panel του hosting,στην περιπτωση μου που ο hosting δεν εχει κατι τετοιο πως το φτιαχνω?

Δημοσ.

Αν δεν έχει cpanel, θα έχει plesk. Αν δεν εχει plesk, θα εχει ISP config. Αν δεν έχει ούτε ISP config, τους ζητάς να σου ανοίξουν μια βάση με τα στοιχεία που θες...

Δημοσ.

αρα πρεπει να ζητησω να μου δωσει τι στοιχεια ακομα εκτος αυτα του filezilla που μου εχει δωσει?

επισης ενω ανεβασα απο το filezilla ολα τα αρχεια του wordpress και αφου εσβησα τα αλλα,οταν ανοιγω στ browser τη σελιδα δεν μου βγαζει το κλασσικο να κανω install to wordpress,γιατι??

Δημοσ.

αρα πρεπει να ζητησω να μου δωσει τι στοιχεια ακομα εκτος αυτα του filezilla που μου εχει δωσει?

Τα στοιχεία για να μπεις στο διαχειριστικό τους.

Cpanel - Plesk ή ISP config

επισης ενω ανεβασα απο το filezilla ολα τα αρχεια του wordpress και αφου εσβησα τα αλλα,οταν ανοιγω στ browser τη σελιδα δεν μου βγαζει το κλασσικο να κανω install to wordpress,γιατι??

Γιατί το έχεις κάνει ήδη install. Μπες στο αρχειο wp-config.php και εκει εχει τη βαση/τον user και το Pass. Επικοινωνησε με την εταιρία hosting σου και ζητα τους πληροφοριες πως μπορεις να ανοιξεις βαση. Αν δεν μπορουν να σε ενημερώσουν, ζήτα τους να το κάνουν αυτοί και δώσε ακριβώς τα στοιχεια που βλεπεις στο wp-config.php.

Αλλιώς θα σου δώσουν εκεινοι τα καινουρια και θα τα περάσεις εσύ στο wp-config.php.

To wp-config.php ειναι ετσι:

>// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'ΟΝΟΜΑ ΒΑΣΗΣ');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'ΧΡΗΣΤΗΣ');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'ΚΩΔΙΚΟΣ');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');

/** Database Charset to use in creating database tables. */
define('DB_CHARSET', 'utf8');

/** The Database Collate type. Don't change this if in doubt. */
define('DB_COLLATE', '');

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...