Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Θα ηθελα να ξεκινησω μονος μου να μαθω και να εξασκηθω πανω στις γλωσσες C,C++ και JAVA.

Θα ηθελα να μου προτεινετε με ποια tutorials να ξεκινησω καθως και compilers!

Δημοσ.

Διάλεξε πρώτα ΜΙΑ γλώσσα. Η C και η C++ είναι διαφορετικές τελείως στη λογική.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θες να μάθεις κάποια από αυτές τις γλώσσες;

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Ο λογος ειναι η γνωση φιλε μου.Με ενδιαφερει περα απο τα δικτυα που ειναι το αντικειμενο που σπουδαζω να μαθω και καποιες γλωσσες.Με ενδιαφερει η C για αρχη.Τι πρεπει να κοιταξω εκτος απο τα tutorials?

Καποιον compiler θα χρειαστω ωστε να εξασκουμαι...

Δημοσ.

Το σκεφτηκα και εγω αλλα θα με βοηθουσε στην προκειμενη φαση ενας compiler σε win.Σε ευχαριστω παντως φιλε μου.

Θα περιμενω καποια αλλη γνωμη απο τα παιδια του φορουμ!

Δημοσ.

Προσωπικά δύο λύσεις αν θέλεις να μείνεις σε windows. Αν και μια εγκατάσταση linux θα ήταν καλύτερη :P

Λύση 1

Κάνε εγκατάσταση το Dev-C++ και είσαι έτοιμος.

Λύση 2

Ακολουθήσε αυτόν τον οδηγό για να κάνεις εγκατάσταση το eclipse με υποστήριξη για C/C++.

Εγώ προτιμώ το eclipse σαν IDE αλλά από εκεί και πέρα είναι και θέμα γούστου. Τώρα αν δεν θέλεις κάποιο IDE απλά δες τον οδηγό στην "Λύση 2" και κάνε απλά εγκατάσταση τους compilers.

Δημοσ.

Εμενα ο code::blocks με βολευει και στον προτεινω οχι οτι οι υπολοιποι υστερουν καπου αλλα

ειναι πολυ απλη η εγκατασταση του.Download ->install και ετοιμος.

Δημοσ.

Ενα πάρα πολλύ καλό βιβλίο που ακολουθεί

αυτό το παράδειγμα εκμάθισης

ειναι το C how to program του DEITEL

Αρχίζει με C μετά C++ και στο τέλος πηγαίνει σε JAVA

Δημοσ.

Επίσης... για IDE εγώ θα προτείνω για ακόμα μία φορά το NetBeans και θα περιμένω τον migf1 να προτείνει το Code::Blocks.

:lol:

Εγώ σε πρωτάρη σε Windows προτείνω πάντα Pelles-C. Υπερβολικά εύχρηστο, ολοκληρωμένο, ενημερωμένο & πανάλαφρο περιβάλλον... really-really hard to beat ;)

EDIT: Code::Blocks προτείνω για crossplatform, αλλά προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ (ξέρεις, Notepad++ και ξερό ψωμί ;) )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...