Kingster Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Εχω ρωτησει πολυ κοσμο γι αυτο το θεμα και κανεις δε μου χει δωσει λυση.. Θελω με καποιο τροπο να φαινεται το σταθερο μου τηλεφωνο οτι ειναι νεκρο ή οτι εχει καποιο προβλημα τελος παντων για το οποιο δεν ευθυνομαι εγω και δε μπορω να επικοινωνησω προσωρινα με το σταθερο.. Θελω δηλαδη να φαινεται σ αυτον που με παιρνει οτι δε καλει στο νουμερο αυτο.. Υπαρχει καποια κινηση που μπορω να κανω? πχ να αποσυνδεσω καποιο καλωδιο απο το εσωτερικο της μπριζας? Ή να κανω κατι με το φιλτρο του? Ή καποια υπηρεσία? Όσο και να σας φαινεται περιεργο χρειαζομαι να το κανω για καποιο σοβαρο λογο εκτος απο γνωσιακη περιεργεια! Ευχαριστω προκαταβολικα!
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Βρες ένα νούμερο που όντως εχει πρόβλημα και κάνε προώθηση του αριθμού σου σε εκείνο το νούμερο.
Kingster Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Εξυπνο και σωστο αυτο που μου λες αλλα εψαχνα κατι σε φαση "επεμβαση στη πριζα του τηλεφωνου"... Μηπως ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι τετοιο, εστω και αν γινεται θεωρητικα????
paylidis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 νομιζω οτι αν το βγαλεις απο τη μπριζα θα λεει οτι δε λειτουργει προσωρινα για τεχνικούς λόγους.. πλακα θα ειχε επισης να βραχυκυκλώσεις τα καλώδια να δουμε τι θα γίνει...;!
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Ο μονος "θεωρητικός" τρόπος ειναι να βραχυκυκλώσεις την πρίζα σου ΑΛΛΑ δεν ενδείκνυται γιατί το τηλ κεντρο θα το εκλάβει σαν βλάβη και να σου απενεργοποιήσει τη γραμμή μεχρι να την εξετασει τεχνικος. νομιζω οτι αν το βγαλεις απο τη μπριζα θα λεει οτι δε λειτουργει προσωρινα για τεχνικούς λόγους.. πλακα θα ειχε επισης να βραχυκυκλώσεις τα καλώδια να δουμε τι θα γίνει...;! Δεν είναι ακριβώς έτσι. (με μπόλικη απλοποίηση) Το τηλεφωνικό δίκτυο ειναι ενα δικτυο συνεχούς ρεύματος χαμηλής τάσης. Στην τηλεφωνική μου συσκευή καταλήγουν δυο καλώδια. Όταν έχω κλειστο το τηλέφωνο (στη θέση του το ακουστικο) τοτε τα δυο αυτά καλώδια ΔΕΝ επικοινωνουν (δεν περνά ρεύμα). Αν σηκώσω το ακουστικό τότε τα δυο καλώδια αυτά «γεφυρώνονται» και περνάει ρεύμα. Άρα αν βγάλω ένα τηλεφωνο απο την πρίζα ειναι ακριβώς το ίδιο με το να εχω στη θέση του το ακουστικό (γιατί τα καλώδια δεν ειναι ενωμένα). Αν βραχυκυκλώσω-γεφυρώσω τα καλώδια είναι ΣΑΝ να σηκώνω το ακουστικό. Αν βραχυκυκλώσω πολύ ώρα τα καλώδια ή αφήσω το τηλέφωνο ανοιχτό, το τηλεφωνικό κέντρο καταλαβαίνει οτι εχω κάνει μαλακία και με αποσυνδέει προσωρινά απο το δίκτυο. Για όση ώρα ειμαι αποσυνδεμένος ακουγεται το μήνυμα «Η σύνδεση δεν ειναι εφικτή για τεχνικούς λόγους». Κάποιος που ξέρει τα βασικά θα καταλάβει οτι αυτός που καλούμε έχει κατεβάσει επιτηδες το ακουστικό ή έχει αφήσει καταλαθος ανοιχτό το τηλέφωνο. Αν αυτά τα βραχυκλώματα ειναι τακτικά, τοτε το συστημα το καταχωρεί ως βλάβη και σε πετά έξω μεχρι να το κοιτάξει τεχνικός. Επειδή δεν ξέρω τι βρωμοδουλειά θέλει να κάνει ο topic starter, μόνος αυτός ξέρει τον καλύτερο τρόπο για την περίπτωση του. Προσωπικά οταν θέλω να αποφύγω κάποιον κάνω εκπτροπη και ξεμπερδεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα