goldygirl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 ...αυτό btw Γκόλντι, μάλλον σημαίνει ότι υπάρχει 2ος (εκτός απ' τον βασικό δηλαδή) "disk controller" (τσιπάκι δηλαδή, υπεύθυνο για τις μισές πιθανώς από τις SATA θύρες της μητρικής), για τον οποίον δεν έχει περαστεί driver στα Win, ώστε αν βάλεις δίσκο (ή DVD συσκευή) στις θύρες που του αντιστοιχούν, δεν τον βλέπει. Αν σ' ενδιαφέρει να το ξεκαθαρίσεις το ζήτημα (ίσως θελήσεις στο μέλλον να βάλλεις κι άλλο δίσκο πάνω), δες αν ο δίσκος φαίνεται στο BIOS setup που λέγαμε. Αν φαίνεται εκεί, τότε πιθανότατα είναι ζήτημα driver για τον controller στα Win. Aν δεν φαίνεται, ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή με τον 2ο controller, ή με την θύρα 4 (...πολύ ΠΑΟΚτσήδικο ακούστηκε αυτό). Ειμαι και παοκτσου!!!Βασικα τωρα που παω να κανω εγκατασταση των windows στον sata δισκο,ενω διαβαζει και τον δισκο και το dvd στο bios,στη συνεχεια δεν διαβαζει το δισκο και δεν με αφηνει να κανω εγκατασταση,τι πρεπει να κανω με τους drivers,γιατι αν θυμαμαι καλα κατι μου εγραψε για drivers.
TheELF Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Πρέπει να κατεβάσεις από την σελίδα της μητρικής τους sata driver. Αν έχεις floppy αποσυμπιέζεις τους driver σε δισκέτα και όταν σου ζητάει (press F6 to load driver) τους διαβάζεις από την δισκέτα. Αν δεν έχεις τότε είναι λίγο(παραπάνω) παίδεμα πρέπει να περάσεις τους driver σε νέο δισκάκι που θα φτιάξεις από το παλιό με το nlite περνώντας και τους driver.
goldygirl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Πηγα να ανοιξω το pc μου απο τον δισκο μου για να εγκαταστησω τους drivers και δεν ανοιγει,μου βγαζει verifying dmi pool data,που θα πει;
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 ...κάτσε γιατί εμένα τουλάχιστον με μπέρδεψες... Προχώρησες καθόλου με την εγκατάσταση Win στον SATA (και μέσω floppy του απαιτούμενου SATA driver που είπε ο Ελφ, ώστε να τον δει η εγκατάσταση)...; (...αν ναι, θα έπρεπε να είχες αποσυνδέσει πρώτα τον IDE δίσκο σου για να μη γίνουν σαλάτα οι boot loaders, των υπαρχόντων Win, και των νέων που πας να εγκαταστήσεις) Δεν είχες πάντως μιλήσει για διάθεση εγκατάστασης Win στον SATA (για να σου δίναμε περισσότερες συμβουλές, όπως πχ το βγάλσιμο του IDE πρώτα). Είχες πει ότι απλά ήθελες να τον δεις μέσα απ' τα Win του IDE, για να πάρεις τ' αρχεία που είχε - και μάλιστα αν θυμάμαι καλά, το έκανες (τον έβαλες εννοώ σε άλλη SATA θύρα, ειδώθηκε, και από 'κει και πέρα προφανώς προχώρησες στο πάρσιμο αρχείων). Έτσι δεν είναι; (...το "DMI pool data verification" πάντως, είναι ένα μήνυμα που πάντα βγαίνει κατά το "ποστάρισμα" του BIOS. Και δεν είναι κάτι που σε αφορά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το BIOS P.O.S.T. δεν προχωράει παρακάτω...Τώρα γιατί....) Δοκίμασες εκκίνηση με μόνο τον IDE επάνω, και σου κολλάει πάλι στο "DMI"...;
goldygirl Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 ...κάτσε γιατί εμένα τουλάχιστον με μπέρδεψες... Προχώρησες καθόλου με την εγκατάσταση Win στον SATA (και μέσω floppy του απαιτούμενου SATA driver που είπε ο Ελφ, ώστε να τον δει η εγκατάσταση)...; (...αν ναι, θα έπρεπε να είχες αποσυνδέσει πρώτα τον IDE δίσκο σου για να μη γίνουν σαλάτα οι boot loaders, των υπαρχόντων Win, και των νέων που πας να εγκαταστήσεις) Δεν είχες πάντως μιλήσει για διάθεση εγκατάστασης Win στον SATA (για να σου δίναμε περισσότερες συμβουλές, όπως πχ το βγάλσιμο του IDE πρώτα). Είχες πει ότι απλά ήθελες να τον δεις μέσα απ' τα Win του IDE, για να πάρεις τ' αρχεία που είχε - και μάλιστα αν θυμάμαι καλά, το έκανες (τον έβαλες εννοώ σε άλλη SATA θύρα, ειδώθηκε, και από 'κει και πέρα προφανώς προχώρησες στο πάρσιμο αρχείων). Έτσι δεν είναι; (...το "DMI pool data verification" πάντως, είναι ένα μήνυμα που πάντα βγαίνει κατά το "ποστάρισμα" του BIOS. Και δεν είναι κάτι που σε αφορά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το BIOS P.O.S.T. δεν προχωράει παρακάτω...Τώρα γιατί....) Δοκίμασες εκκίνηση με μόνο τον IDE επάνω, και σου κολλάει πάλι στο "DMI"...; Ειχα βγαλει τον ide,εσωσα τα αρχεια απο τον sata και πηγα να κανω εγκατασταση των windows αλλα μου ελεγε οτι δεν βρισκει εγκαταστημενες μοναδες δισκων,βγαζω λοιπον τον sata και ξανακουμπωνω τον ide για να περασω τους sata drivers και εκει μου εβγαλε για το dmi
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχει πάντως λόγο ο IDE να κολλάει το ποστάρισμα (μόνος του μάλιστα), μετά απ' τις διαδικασίες με τον SATA... Ξαναπρόσεξε εκεί που τον έβαλες μήπως δεν κούμπωσε καλά. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια θέση; Αν υπάρχει και άλλη συσκευή στην ίδια καλωδιοταινία, τσέκαρε την και αυτήν. Κι αν μπορείς, άλλαξε και την καλωδιοταινία, καλού-κακού (έστω με άλλη που ίσως ήδη υπάρχει στο κουτί). Ψαχούλεψε το BIOS setup, να δεις αν φαίνεται ο δίσκος κανονικά εκεί, ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση (χλωμό, αλλά). Αν με τα παραπάνω δε βγαίνει συμπέρασμα, δοκίμασε κι ένα reset του BIOS, αν μπορείς μετά να το ρυθμίσεις όπως ήταν πριν το reset.
goldygirl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχει πάντως λόγο ο IDE να κολλάει το ποστάρισμα (μόνος του μάλιστα), μετά απ' τις διαδικασίες με τον SATA... Ξαναπρόσεξε εκεί που τον έβαλες μήπως δεν κούμπωσε καλά. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια θέση; Αν υπάρχει και άλλη συσκευή στην ίδια καλωδιοταινία, τσέκαρε την και αυτήν. Κι αν μπορείς, άλλαξε και την καλωδιοταινία, καλού-κακού (έστω με άλλη που ίσως ήδη υπάρχει στο κουτί). Ψαχούλεψε το BIOS setup, να δεις αν φαίνεται ο δίσκος κανονικά εκεί, ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση (χλωμό, αλλά). Αν με τα παραπάνω δε βγαίνει συμπέρασμα, δοκίμασε κι ένα reset του BIOS, αν μπορείς μετά να το ρυθμίσεις όπως ήταν πριν το reset. Αλλαξα την καλωδιοταινια και εφτιαξε,τωρα ξαναβαζω τον sata για να βαλω τα windows και μου λεει οτι δεν υπαρχουν εγκατστημενοι δισκοι,ενω τον διαβαζει στο bios και εκανα μια εγκατασταση των sata drivers.
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 εκανα μια εγκατασταση των sata drivers. Που τους έκανες εγκατάσταση; Αν δεν τους περάσεις την ώρα που σου ζητάει,ή όπως είπα και πριν με το nlite πάνω στο δισκάκι,δεν δουλεύει.
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 και εκανα μια εγκατασταση των sata drivers. ..."μεγάλη κουβέντα" το "εγκατάσταση"... Όπως λέει κι ο Ελφ, "πού έκανες εγκατάσταση"; Γιατί αν χρησιμοποίησες floppy, δεν εγκαθίσταται (όχι σε πρώτη φάση έστω) ο SATA controller driver. Φορτώνεται στη RAM, για να μπορέσει η εγκατάσταση των Win (που επίσης τρέχει απ' το δισκάκι της) να δει τον controller (και συνεπώς και τον δίσκο ώστε να προχωρήσει σ' εγκατάσταση των Win). Διευκρίνησε λίγο τί ακριβώς έχεις κάνει, γιατί ο όρος "εγκατάσταση" (του driver), μπερδεύει και αφήνει υπόννοια ότι ίσως δεν έκανες κάτι σωστά... (αν τεσπα εννοείς ότι κατέβασες τον driver και τον έβαλες σε δισκέτα, θα έπρεπε να έχεις πατήσει F6 όταν κατά την "πρώτη μπλε οθόνη" (όπου φορτώνονται αρχεία της εγκατάστασης των Win), λίγο δηλαδή μόλις μετά που μπούταρε το μηχάνημα απ' το δισκάκι, σου έβγαλε στο κάτω μέρος της οθόνης οδηγία "Press F6...". Αυτό εννοείς πως έκανες; Αν ναι, θα πρέπει να σου είχε βγάλει ένα παραθυράκι για να επιλέξεις τον και να προχωρήσει η εγκατάσταση των Win παρακάτω. Έτσι έγινε...; (...αν πάλι χρησιμοποίησες το nLite για να φτιάξεις νέο δισκάκι με Win που να περιέχουν και τον συγκεκριμένο driver, μήπως δεν έκανες κάτι σωστά κατά τη δημιουργία του; )
goldygirl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ..."μεγάλη κουβέντα" το "εγκατάσταση"... Όπως λέει κι ο Ελφ, "πού έκανες εγκατάσταση"; Γιατί αν χρησιμοποίησες floppy, δεν εγκαθίσταται (όχι σε πρώτη φάση έστω) ο SATA controller driver. Φορτώνεται στη RAM, για να μπορέσει η εγκατάσταση των Win (που επίσης τρέχει απ' το δισκάκι της) να δει τον controller (και συνεπώς και τον δίσκο ώστε να προχωρήσει σ' εγκατάσταση των Win). Διευκρίνησε λίγο τί ακριβώς έχεις κάνει, γιατί ο όρος "εγκατάσταση" (του driver), μπερδεύει και αφήνει υπόννοια ότι ίσως δεν έκανες κάτι σωστά... (αν τεσπα εννοείς ότι κατέβασες τον driver και τον έβαλες σε δισκέτα, θα έπρεπε να έχεις πατήσει F6 όταν κατά την "πρώτη μπλε οθόνη" (όπου φορτώνονται αρχεία της εγκατάστασης των Win), λίγο δηλαδή μόλις μετά που μπούταρε το μηχάνημα απ' το δισκάκι, σου έβγαλε στο κάτω μέρος της οθόνης οδηγία "Press F6...". Αυτό εννοείς πως έκανες; Αν ναι, θα πρέπει να σου είχε βγάλει ένα παραθυράκι για να επιλέξεις τον και να προχωρήσει η εγκατάσταση των Win παρακάτω. Έτσι έγινε...; Ετσι ακριβως εγινε μονο που δεν μου εβγαλε το παραθυρακι για να τον επιλεξω
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μήπως κάτι δεν πήγε καλά με το φλόπι; Το τσέκαρες σε Windows;
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για να μιλάμε την ίδια γλώσσα όταν λέει παραθυράκι ο wash λέει αυτό το πράμα: Εσένα δηλαδή τι σου βγάζει;;Μην απαντάς τόσο μονολεκτικά,δώσε μας να καταλάβουμε για να βοηθήσουμε καλύτερα.
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ...βασικά Έλφη, "παραθυράκι" εννοώ εκείνο που βγάζει κάποια στιγμή για να επιλέξει/φορτώσει κανείς (εφ' όσον από πιο πριν έχει πατήσει F6) τον driver από τη δισκέτα.
TheELF Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Πάσο,πάντως ας εξηγεί περισσότερο τι κάνει και τι της βγάζει γιατί δύσκολα τα πράματα..
goldygirl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για να μιλάμε την ίδια γλώσσα όταν λέει παραθυράκι ο wash λέει αυτό το πράμα: Εσένα δηλαδή τι σου βγάζει;;Μην απαντάς τόσο μονολεκτικά,δώσε μας να καταλάβουμε για να βοηθήσουμε καλύτερα. οταν μου λεει να πατησω το f6 το παταω και δεν βγαινει κανενα παραθυρακι,ενσυνεχεια μου λεει οτι δεν βρισκει το txtsetup.oem.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα