sarpan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια καλησπερα.εχω το εξης προβλημα.καθως ειχα ανοιχτο το pc,εκανα κατι και οταν γυρισα μου ειχε εμφανιστει ενα μηνυμα των windows που ανεφερε ενα προβλημα με τον σκληρο.Κοιταω στις πληροφοριες και ελεγε οτι εχει θεμα ο C (320GB western digital) και στο προβλημα ελεγε αστοχια δισκου.Μου προτεινει να κανω backup συστηματος.Τι γινεται?Παιζει να ειναι καποιος λαθος?Ειναι ο δισκος συστηματος και εχω πολλα πραγματα και δεν θελω να μεινω χωρις pc ξαφνικα.Απο την αλλη για να κανω backup χρειαζεται λεει 375gb ελευθερο χωρο, τον οποιο και δεν εχω.Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη
washcloud Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Βάλε το Hard Disk Sentinel και πόσταρε screenshot του, να δούμε τί λέει για την "υγεία" του. 320 αν είναι ο δίσκος, χρειάζεσαι το πολύ άλλα 320 ελεύθερου χώρου, όχι 375. Πιθανώς κάποια από αυτά που έχεις, ξαναβρίσκονται (ταινίες,/σειρές, ίσως). Τα πραγματικά αναντικατάστατα φρόντισε να τα αποθηκεύσεις έστω σε δισκάκια DVD αν έχεις αντιγραφικό (τα 50 δισκάκια που κάνουν 10 ευρώ από Μαρινόπουλο/Καρφούρ, αντιστοιχούν σε περίπου 200GB εγγράψιμου χώρου, ή ακόμα και να τ' ανεβάσεις σε κάποια file hosting υπηρεσία (υπάρχουν διάφορες που δίνουν 5 και 10 και παραπάνω χώρο, και σχετικά καλό file limit size - μέχρι και 2GB πχ). Η επιστράτευσε κα'να φίλο αν δε μπορείς ν' αγοράσεις σκληρό, να σου φυλάξει κάποια αντίγραφα.
sarpan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Uploaded with ImageShack.us τι λετε?
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 ...ότι το "θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα", μοιάζει να είναι "παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του" στην περίπτωσή σου... Άσχημα. Έως πολύ άσχημα. Κράτα το screenshot, και τσεκάριζέ το κάθε μέρα, να δεις αν το "533" (ο αριθμός των bad sector) τυχόν πληθαίνει. α) Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αντίγραφα των αρχείων σου. β) Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς σύντομα δίσκο για λειτουργικό. Υπάρχει η δυνατότητα; (Περίπτωση να δανειστείς έστω έναν μικρό; Και σε 20άρη μπαίνουν τα Seven...) γ)...μήπως να έσβυνες καμμιά ταινία (πολλές δηλαδή) να κάνεις χώρο για αντίγραφα απ' τα πιο σημαντικά που έχει ο 320...; Γιατί δίσκους (και βαρβάτους), έχεις βλέπω, για "αποθήκη". Δεν μπορεί ΟΛΑ τα αρχεία που περιέχουν, να είναι "αναντικατάστατα"... γ) Εγγύηση αντικατάστασης του 320, υπάρχει;
sarpan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 α) Εχω ηδη αρχισει να κανω τα σημαντικοτερα(εγγραφα,εργασιες απο σχολη,φωτογραφιες) β) Αναγκαστικα θα προχωρησω σε αγορα καινουργιου(θα το ειχα κανει νωριτερα αλλα ελα που η μαμα φυση-πλυμμηρες στην ταυλανδη-μας το απαγορευσε οικονομικα) γ) Τα περισσοτερα απο αυτα που ειναι στους αλλους δισκους ειναι μουσικη,ταινιες κλπ που ειχα σε εναν ακομα εξωτερικο σκληρο που μου χαλασε πριν κανα τετραμηνο.χαχαχαχαα.δεν ξερω αν υπαρχει καποια καταρα για τους σκληρους,εγω παντως πρεπει να εχω μια δ)ημερομηνια αγορας ειναι 10/6/09 απο Μουλτιραμα.Ποσα χρονια εχουν εγγυηση?
Thanos1972 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Κατα πασα πιθανοτητα εχεις εγγυηση.πηγαινε εδω και βαλε το serial number του σκληρου το οποιο μπορεις να το δεις και απο το hd sentinel απο το information Link
sarpan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Κατα πασα πιθανοτητα εχεις εγγυηση.πηγαινε εδω και βαλε το serial number του σκληρου το οποιο μπορεις να το δεις και απο το hd sentinel απο το information Link Ναι οντως εχεις δικιο.μεχρι τον Αυγουστο.Βεβαια το Μουλτιραμα θα δεχτει η θα μου αρχισει τα μου σου του κλπ.Οτι εγω φταιω,κακη χρηση και τετοια?
Thanos1972 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Τι να σου πω τωρα.λογικα θα σου τον δεχτει αλλα θα αργησει να τον αντικαταστησει εκει που ειναι οι τιμες με τους σκληρους.περιμενε του πιο ειδικους στα θεματα των σκληρων,εγω δεν ξερω την τυφλα μου σχεδον.
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Όχι δε θα σου αρνηθεί αντικατάσταση, με εξήγηση όπως αυτή που είπες. Αν τολμήσει κα'νας μαλάκας (που δεν το νομίζω, κι "απορώ" γιατί το λες - μάλλον "φοβικά" το βλέπεις, και κακώς κι όλας) να σου πει κάτι του στυλ "εσύ φταις", πες του κάτι για τη μάνα του, και ζήτα τον αμέσως πιο υπεύθυνο απ' αυτόν στο μαγαζί. Συγκεκριμένα όταν η "υγεία" που δείχνει το HDS, σημαίνει ότι και το επίσημο διαγνωστικό της WD (Data Lifeguard Tool), θα τον βγάζει failed (το extended test). To οποίο καλά θα κάνεις να κατεβάσεις και να τρέξεις και μάλιστα αν μπορείς, να εκυπώσεις και τ' αποτελέσματά του να τα έχεις μαζί σου να τους τα δώσεις με "αποφασιστικό στυλ", όταν με το ίδιο στυλ θα πας και θα τους πεις "χαίρετε, ο δίσκος μου ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, όπως λέει και το ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΗΣ WD" πασάροντάς τους τα χαρτιά. Αν δεν πας χαρτιά, απλά να ΤΟΝΙΣΕΙΣ ότι το έτρεξες και να κλείσεις με "ΘΑ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ;". Εκεί θα σου πουν τις μαλακίες τους, αλλά εσύ να μην τους αφήσεις περιθώριο ταλαιπωρίας τύπου "τον εξετάσαμε και είναι οκ". Αν σου πουν κάτι τέτοιο, να ΓΚΑΡΙΞΕΙΣ να πάνε να κοιταχτούν, και μετά να τρέξουν το διαγνωστικό της WD και οι ίδιοι, βάσει του οποίου έχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Βέβαια το πιθανότερο είναι να σου πουν "οκ, αλλά θα πάρει καιρό, ίσως και πάνω από μήνα", να τους πεις ότι ο νόμος λέει ότι οφείλουν να σου παρέξουν πρόχειρο-δίσκο αντικαταστάτη, μέχρι να έρθει ο άλλος από το RMA, αν αυτό κάνει πάνω από 15 μέρες. Πιο πολύ για να τους "πιέσεις" να το πεις (και να τονίζεις "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ" και να "βιαστούν" (μιας και το θέμα είναι πότε θα...αξιωθούν να τον στείλουν. Η WD μια βδομάδα το πολύ θα κάνει να τον αντικαταστήσει). Ενδέχεται μάλιστα "λόγω Ταϋλάνδης" να προσπαθήσουν με παπαροδικαιολογίες να σε "αναγκάσουν" να δεχτείς....αποζημίωση (το πιθανότερο υπό τη μορφή "πιστωτικού" για να πάρεις κάτι άλλο, πχ δίσκο πληρώνοντας τη...διαφορά), ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΣ, που βεβαίως (Ταϋλάνδη...) δεν έχει καμμία σχέση με τις τιμές του σήμερα. Να αρνηθείς ΕΝΤΟΝΑ, και να τονίσεις ότι είναι δικαίωμά σου να ζητήσεις "αντικατάσταση με ισάξιο ή και καλύτερο προϊόν". Νόμος πάλι. Παίζει (πολύ) να σου πουν "δεν υπάρχει το μοντέλο" για να στον αντικαταστήσουν οι ίδιοι από το στοκ τους, κι εσύ να τους πεις "να το στείλετε για RMA στη WD λοιπόν, που αυτή ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ το "καλύτερο" (ίσως σου στείλουν μάλιστα κα'ναν 500άρη, αν δεν έχουν 320άρη...). Αυτά. Και "πάλαιψέ το". Μην πας σαν αρνί στο Μουλτιράμα. Δεν είναι φίλοι σου, και για την ακρίβεια, θα προσπαθήσουν (κατά πάσα πιθανότητα) να σ' εκμεταλλευτούν (με "πιστωτικό"). * ...δανεικό, δεν μπορείς να βρεις μέχρι να έρθει ο νέος από το RMA; Ένας παλιός μικρός 20άρης, σου φτάνει για λειτουργικό. ** Ο άλλος δίσκος που λες, τί έχει; (Ο εξωτερικός). Τον έχεις ακόμα; (Όχι, δεν είναι "κατάρα". Χαλάνε οι δίσκοι. Όλη την ώρα. Για όλον τον κόσμο. Από μόνοι τους κατά βάση. Κι ας είναι και σχετικά καινούριοι (κι ολοκαίνουριοι).
sarpan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Καταρχας ευχαριστω για την βοηθεια.εχω πελαγωσει λιγο και ναι το πιο πανω φοβικα το ειπα.Να τα παρω ενα ενα. α)τον δισκο τον πηρα 39 ευρω.Με 39 ευρω σημερα δεν παιρνω ουτε 10gb.Συνεπως τι ισαξιο θα πρεπει να μου προσφερουν???υποθετω οτι μιλας ως προς τις ιδιοτητες και οχι προς την τιμη...?!?!? **στην περιπτωση που οντως μου που φερτον να σου δωσουμε αλλον, θα πρεπει να ανησυχω για τα αρχεια που εχω μεσα?να τα σβησω πρωτα? β)αυτη τη στιγμη τρεχω το diagnostic tool της WD και μολις τελειωσει εκτυπωνω τα αποτελεσματα οπως και τη φωτογραφια που σας παρεθεσα. γ)2ο σκληρο θα βρω για προσωρινη λυση,στην τελικη χρησιμοποιω και το λαπτοπ. δ)με τον αλλον δισκο το περιστατικο ειχε ως εξης.εξωτερικος WD 500gb.μια μερα ενω ειναι ολα καλα,ακουω τον ηχο που κανει οταν συνδεεις η αποσυνδεεις μια συσκευη.Κοιταω και οντως ειχε αφαιρεθει ο δισκος.α λεω θα σκαλωσε.το βγαζω το ξαναβαζω....τιποτα....χμ λεω.κατσε να αλλαξω θυρα usb.το κανω.παλι τιποτα.αρχισα να ανησυχω.τον δοκιμαζω στο λαπτοπ τιποτα.βαζω το αυτι κοντα και ακουω οτι ο δισκος δεν γυριζει καθολου.για την ακριβεια εκανε ενα τσουκ τσουκ,σα να πηγαινε να φερει βολτες αλλα κατι να το εμποδιζε.λεω παει.εκει λοιπον που ψαχνω στο νετ τι να κανω ξαφνικα......νατος.δουλεψε.τον ανοιγω ολα τα αρχεια εκει.λεω αυτο ηταν.τη γλυτωσα.για καλο και για κακο δεν δοκιμαζω να σωσω κανα αρχειο....αφου εκανα ενα μικρο backup απο κατι φωτογραφιες που ηθελα, μολις τελειωσε εσβησε.την επομενη μερα λοιπον δοκιμασα και με αλλη θηκη,μηπως ειχε καποιο προβλημα η πρωτη.ανοιγε για λιγα λεπτα-εσβηνε.Τελευταια λυση ηταν να τον συνδεσω εσωτερικα.μια δυο την τριτη πηρε μπρος.Εσωσα οτι μπορουσα και απο τοτε δεν τον εχω δοκιμασει ξανα.Και να φανταστεις εχω ακομα καποια πραγματα μεσα... EDIT: κατι περιεργο συμβαινει εδω.εκανα το extended test εβγαλε με καμαρι pass!!!!
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 ...επειδή μάλλον δεν είναι τεελλοί (αν και δεν το ξέρουμε στα σίγουρα) να σου δώσουν δικό τους δίσκο που έχουν για πούλημα (σε υψηλές τιμές) και να περιμένουν να τους έρθει ο άλλος από WD, θα σου πουν ότι προτίοθενται να σου "κόψουν πιστωτικό 39€". Που σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις "δωρεάν" ό,τι προϊόν έχουν στο μαγαζί και κοστίζει μέχρι αυτήν την τιμή, ή να πάρεις κάτι ακριβότερο, και από την τιμή του να σου κόψουν 39. Αν στο πουν, σκέψου να τους προτείνεις να πάρεις την κόρη του υπεύθυνου. Αλλιώς, πες τους "ο νόμος λέει ότι έχω δικαίωμα κι εσείς υποχρέωση αν ΔΕΝ ΘΕΛΩ φράγκα στο χέρι ή πιστωτικό, να μου αντικαταστήσετε το προϊόν με ΙΣΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ή και ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ άμα λάχει να μην έχετε με ίσων" (κυρίως δηλαδή να έχει 320GB χωρητικότητα, SATA IΙ interface, 7200 RPM ταχύτητα περιστροφής μοτέρ. Αλλά δε χαλιέσαι και με μεγαλύτερο των 320GB) "ή να τον στείλετε για RMA στη WD". Φυσικά αμέσως θα σκεφτούν αντί να στον αντικαταστήσουν με καλύτερο (αν έχουν, ενώ δεν έχουν ίσο), να αναλάβει το "κόστος" του πιθανώς καλύτερου η WD, και να στο προτείνουν. Ενδέχεται όμως καπάκι να σου πούνε "θ' αργήσει όμως το RMA με WD, γιατί δεν μπορούμε να τον στείλουμε αμέσως, ο αραμπάς έρχεται κάθε μήνα να τους μαζέψει" και άλλα τέτοια, με σκοπό να σε ψήσουν για πιστωτικό (...και αν εσύ δεχτείς πιστωτικό, τον δίσκο που θα τους αφήσεις, θα τον κάνουν κανονικά RMA, θα τους έρθει ο νέος -ίσος ή και καλύτερος- και θα τον μοσχοπουλήσουν σε τιμές refurbished μεν και limited warranty, αλλά "Tαϋλάνδης" δε. Με λίγα λόγια θα σε "κάνουν" να δεχτείς σα βλάκας πιστωτικό 39, ενώ αυτοί θα βγάλουν κι από πάνω, στην πλάτη σου, κα'να 40άρι-50άρι. Κι επειδή δεν είσαι ο μόνος που την τρώει έτσι, αναλογίσου πόσα τέτοια σαρανταροπενηντάρια μασάνε. Και είναι κι αέρας σκέτος). Αντίθετα τότε να ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ εντόνως, ότι : α) θες RMA με WD β) θα έρθεις να ζητήσεις δίσκο-αντικαταστάτη από αυτούς αν τυχόν μετά από 15 μέρες δεν έχει έρθει "γιατί δεν μπορείς να ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ" (δεν είναι ανάγκη να τους διευκρινήσεις τί δουλειά), και ο νόμος το προβλέπει να σου τον παράξουν (ίσως έτσι κυρίως "συγκινηθούν", και σου τον κάνουν RMA "στην ώρα του", ήτοι στην καλύτερη καμμιά 10άρα μέρες, γιατί εσύ καίγεσαι παν' απ' όλα να μην κάνει κα΄να 2μηνο, κι όχι απλά στις 15 να σου δώσουν δανεικό-αντικαταστάτη. "Πιεστικά" λοιπόν θα το πεις, μπας και γρηγορεύσουν. Κι ο δανεικός βέβαια χρήσιμος ίσως φανεί. Αλλά δύσκολα να δώσουν τέτοιο, και φυσικά δε θα τους πας δικαστήριο γι' αυτό....) Και μην ξεχνάς : όχι "ευγένειες". Σκληρή τυπικότητα, και "ύφος". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ. Λαμόγια είναι. Κι αν σε πάρουν πρέφα ότι είσαι ίσως "μαλακός", θα σε ταλαιπωρήσουν. Αν δεν θές να τον παραδώσεις με αρχεία μέσα, του κάνεις ένα "disk wipe" μέσα από το εργαλείο της WD. (...ο δε πρώην εξωτερικός, παίζει να έχει πρόβλημα μοτέρ) edit : ...σίγουρα έτρεξες το test στον ΣΩΣΤΟ δίσκο;
sarpan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Ναι το διπλοκοιταξα...στο smart status μου βγαζει fail (re-allocated Sector Count 133-value) ενω στο extended pass.Βεβαια αυτο που ειδα ειναι οτι για το value που προανεφερα μου βγαζει μηνυμα οτι ισχυει εγγυηση κανονικα οποτε γιατι να το ρισκαρω.αλλαγη εδω και τωρα. λυσε μου μια αλλη απορια.βρηκα εναν εξωτερικο 250 για backup.στο smart status μου λεει fail.συγκεκριμενα ειναι κοκκινο το spin up time.οντως δεν γυρναει με τη μια.θελει κανα 2 λεπτο πανω κατω.ενδεχεται να αντιμετωπισω καποιο προβλημα στο μελλον με αυτον?
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μου ζητάς να μυρίσω τα δάχτυλά μου.... Πού μένεις;
sarpan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μου ζητάς να μυρίσω τα δάχτυλά μου.... Πού μένεις; Αθηνα,Αμπελοκηπους.και μαλλον δεν το εθεσα σωστα το ερωτημα μου.ειναι το ιδιο σοβαρο προβλημα με αυτο που περιγραφω στο αρχικο ποστ?να μην αγχωνομαι και για τριτη κηδεια
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Αφού λέει φέιλ, κι αφού όντως "ζορίζεται", είναι ρίσκο να τον βασιστείς. Μοτέρ μάλλον κι αυτός. Αν δεν έχει εγγύηση, βγαλ' τον απ' τη θήκη και δες τον εσωτερικά, μήπως φταίει η θήκη (ή το καλώδιο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα