SpirosLouis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σας, Έχω έναν server που έχει μέσα joomla.(apache2 κτλ κτλ). Από όσο διάβασα στο internet τα permisions πρέπει να είναι 755 για φακέλους και 644 για αρχεία. Ωραία μέχρι εδώ. Το θέμα είναι ότι υπάρχει και ένας FTP user για την απομακρυσμένη διαχείριση. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να έχω παράλληλη διαχείριση. Μπορώ μόνο να έχω ή από την joomla(www-data) ή από τον ftp user. Μόνο αν βάλω τον www-data στην ftpuser ομάδα και δώσω 775 σε όλα γίνεται δουλειά αλλά αυτό είναι unsecure. Πως μπορώ να το κάνω ούτως ώστε να μπορώ να τα διαχειριστώ και να τρέχει και κανονικά η joomla. (αυτό μπορούν και το κάνουν στην σελίδα μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το πως) Ευχαριστώ πολύ.
ippo00 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Φαντάζομαι πως πρέπει να βάλεις το ftp user στο group όπως λες αλλιώς δεν θα έχει τα δικαιώματα που θες ότι και να κάνεις.. Απλά φρόντισε να μην μπορεί να κάνει shell login εκείνος ο χρήστης και στο ftp να φτιάξεις το umask..
SpirosLouis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 τελικά με suphp λύθηκε το πρόβλημα. αυτό τώρα που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως μπορεί π.χ. ο χρήστης1 να δημιουργεί αρχεία προκαθορισμένων δικαιωμάτων. Π.χ. για αρχείο 644 και φάκελο 755. Αν έχεις κάτι υπόψιν σου ευπρόσδεκτο
warlock9_0 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 αν βάλεις μέσα στο bashrc του χρήστη umask 022 θα σου δημιουργεί τα αρχεία με 644 και φακέλους με 755
SpirosLouis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 αν βάλεις μέσα στο bashrc του χρήστη umask 022 θα σου δημιουργεί τα αρχεία με 644 και φακέλους με 755 σ' ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα