Προς το περιεχόμενο

Custom CMS - Ruby on Rails or other frameworks?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάλε το rvm(ruby version manager), είναι για να μπορείς να έχεις πολλές version της ruby και κάποια πράγματα ακόμα. Γενικά το rvm για μένα είναι must. Το site του rvm είναι http://beginrescueend.com/. Υπάρχουν κάποια depencies που τα βλέπεις με

>rvm requirements

Κάνεις install τα depencies που σου λέει, γενικά στο site υπάρχει ότι πρέπει να ξέρεις άμα έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά άμα σκαλώσεις πουθενά ρώτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι την πιο πολλη ώρα στο developing την τρώω στο styling με css σε ένα project κι όχι στον προγραμματισμό σε καποια γλώσσα. Οπότε έχω αποφασίσει να μην χρησιμοποιώ κάποιο framework αλλά έχω φτιάξει κάποιες δικές μου κλασεις τις οποίες χρησιμοποιώ στα projects μου. Χρησιμοποιώ πολύ την php και την jquery. Δεν λέω ότι αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος αλλά είναι κάτι που εμένα βολεύει. Σκέφτηκα να το γράψω ως προσωπικη εμπειρία

Δημοσ.

Το css το φτιάχνεις και από εκεί και πέρα κάνει μικρο διορθώσεις ή και κάποιες προσθήκες, προσωπικά δεν μου παίρνει πάρα πολύ χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις έχω πάρει και templates από templateforest που έχει πάρα πολύ καλές δουλειές, οπότε έφαγα ελάχιστο χρόνο απλά για προσαρμογή. Γενικά τώρα το πόσο χρόνο σου παίρνει το server side κομμάτι, έχει να κάνει με την περιπλοκότητα και τα features του web app που φτιάχνεις, αν δεν σου παίρνει και ιδιαίτερων χρόνο, μάλλον είναι πολύ απλό το backend του. Προσωπικά είχα φτιάξει ένα web application για δημιουργία εφημερίδων και περιοδικών  σε php και τώρα κοντεύω να τελειώσω το ίδιο και σε ruby on rails και μπορώ να πω ότι έχω κάνει το ίδιο και καλύτερο σε λιγότερο χρόνο, με περισσότερα features, πολύ λιγότερο κώδικα και πολύ πιο clean, πιο secure, πιο εύκολη η προσθήκη νέων feature που μπορεί να χρειαστούν. Τέλος ασχέτου γλώσσας σε αυτό που είπες ότι δεν χρειάζεται κάποιο framework, μου φαίνεται αδιανόητο εν έτη 2012 να φτιάχνεις application χωρίς MVC, εκτός αν έχει φτιάξει δικό σου MVC, που αμφιβάλω κατά πόσο μπορεί να συναγωνιστεί τα υπάρχων MVC.

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι υπέρ του Yii ή του ZEND. Και επίσης είμαι υπέρ στο να φτιάξεις δικό σου cms, μπορεί να σου πάρει αρκετό χρόνο στην αρχή αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο και ότι δεν θα το μετανιώσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν είναι να ασχοληθείς με php θα λέγα ότι είναι περιττό να χρησιμοποιήσεις mvc στις περισσότερες των περιπτώσεων το λέει και η ίδια η zend αν παρόλα αυτά επιμένεις θα πρότεινα zend framework

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...