Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας, θέλω να ασχοληθώ με την κατασκευή προδωπικού custom cms. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να το κατασκευάσω με Ruby on Nails ή κάποιο άλλο framework όπως Cakephp ή CodeIgniter για PHP ή Django για Python. Εσείς τι προτείνεται. Ποιο είναι πιο εύκολο στην εκμάθηση και ποιο έχει την περισσότερες δυνατότητες; Επίσης ποια διαφορά από το να το κατασκευάσω με κάπιο framework η απλή php;
warlock9_0 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 εγώ λίγο με το django που έπαιξα έχει απίστευτες δυνατότητες και με πόρωσε η λογική του επίσης ruby on rails ότι έχω δει μου φάνηκε και αυτή δυνατή ένα από τα δύο θα πρότεινα
alexitsios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Απλά αν το φτιάξεις με κάποιο framework, ουσιαστικά δεν θα χρειαστεί να κάνει έλεγχο για ασφαλή κώδικα. Επίσης με το framework θα αναπτύξεις ένα site πιο γρήγορα. Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να ασχοληθείς με cakephp μιας και στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις ruby developers, όπως επίσης και hosting. Πάντως γιατί δεν κοιτάς και τα ήδη υπάρχοντα cms? το Wordpress κάνει οτιδήποτε χρειάζεσαι για να αναπτύξεις ένα site.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Αρχικά σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω κάποιο έτοιμο cms, αλλά από την στιγμή που για το project που το θέλω δεν το βιάζομαι μιας και είναι δικό μου είπα ότι θα είναι χρήσιμο να μάθω τον μηχανισμό κάποιας γλώσσας. Ποια πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολη στην εκμάθηση ειδικά απο κάπιο αρχάριο;
alexitsios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Στο ίδιο επίπεδο κυμαίνονται όλες. Δεν έχουν διαφορά. Η λογική είναι η ίδια. Απλά πρέπει να μάθεις και τη γλώσσα πριν πας σε κάποιο framework. πχ ruby->Ruby On Rails php->Cakephp Django->Python
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Κάτι ακόμα, όσο αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι θα χρειαστώ και γνώσεις CSS η κάποια άλλη γλώσσα; Eίναι υλοποιήσημο ολόκληρο site μόνο php, ruby η python;
aghahowa Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 yii Framework Αν και νομίζω καλύτερα να ασχοληθείς με ένα έτοιμο CMS.
subdee Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 yii Framework Αν και νομίζω καλύτερα να ασχοληθείς με ένα έτοιμο CMS. Συφωνώ. Αν είναι να ασχοληθείς με PHP framework, καλύτερα να πιάσεις το Yii. CakePHP για κανένα λόγο για τον ανορθόδοξο τρόπο που λειτουργεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Και εμένα το Yii εκ πρώτης μου φένεται πιο εύχρηστο... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2012 από Nicholas_Kalo
pOLoS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 τι γνώσεις έχεις ; για να ασχοληθείς με κάποιο framework πρέπει πρώτα να ξέρεις τη γλώσσα
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 HTML και τα βασικά από PHP / Javascript.
miza Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Πρωτίνω ανεπιφύλακτα Ruby on Rails και όχι μόνο για CMS. Προσωπικά έχω φτιάξει ένα cms για εφημερίδες σε Rails, αλλά είναι πτυχιακή εργασία και θέλω να παραδώσω για να το κάνω Publish, ελπίζω να γίνει σύντομα. Επίσης αναπτύσσω και ένα CMS που ξεκίνησε ένας φίλος με στόχο την απλότητα. Δηλαδή κυρίως στοχεύει σε rails developer που δεν έχουν όρεξη να τους φεύγει η πίστη για να κάνουν μια καστομια στα γνωστά CMS. Έχει τα απολύτως απαραίτητα ώστε να μπορεί ο κάθε developer να κάνει τις δικές του προσθήκες εύκολα. Ο αρχικός developer του δυστυχώς καλέστηκε από τη μαμά πατρίδα και λογικά θα κάνει καιρό να κάνει κάποιο update. Παρ΄όλα αυτά υπάρχει branch που έχω κάνει λίγες προσθήκες και θα τις τελειώσω στις επόμενες μέρες. Το cms είναι αυτό https://github.com/johndel/Rails-Simple-CMS και εγώ κάνω push στο branch mikezaby, αλλά λογικά θα κάνω και fork.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ καλή δουλειά miza... Έχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο ή κάποιο site (αν γίνεται στα ελληνικά) σχετικά με το Ruby on Rails;
miza Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Γενικά προγραμματισμός και Ελληνικά δεν συμβαδίζουν, μπορεί να βρεις μερικές εξαιρέσεις βέβαια. Παρ΄ όλα αυτά δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με Αγγλικά βιβλία, ούτε εγώ είμαι πολύ καλός στα Αγγλικά αλλά όταν διαβάζεις βιβλίο με τεχνικές ορολογίες είναι πιο εύκολο. Anyway σου προτείνω τα έξης: http://ruby.railstutorial.org/ruby-on-rails-tutorial-book?version=3.2#top - tutorial που φτιάχνεις βήμα βήμα ένα twitter like site και μαθαίνεις ότι χρειάζεται αναφέροντας και κάποια βάσικα θεοριτικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις οποσδίποτε να ξέρεις, ασχέτου την γλώσσα που γράφεις, όπος είναι το mvc, testing κ.α. http://railscasts.com - ένα site που πρέπει να παρακολουθείς οπωσδήποτε αν ασχοληθείς με rails https://github.com/ryanb/ruby-warrior - ένα πολύ ωραίο παιχνιδάκι για να παίξεις με την ruby
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Υπάρχει κάπιοις οδηγός για να βάλω το rails σε Mac OS X Lion;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα