Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για πείτε παιδιά, ειδικά όσοι έχουν ιδιαν πειρα :

τι χαρακτηριστικά πρέπει να εχει ένας φορητός υπολογιστής για να χρησιμοποιηθει για επαγγελματικό djing?

Εννοώ οχι απλά για οικιακή χρήση αλλά να κουβαλάς το μηχάνημα στο μαγαζί που δουλεύεις.

Δεν εννοώ βέβαια να κάνεις απλά ένα playlist και να το βάζεις να παίζει!! Αλλα κανονικό μιξάρισμα, "ζωντανό".

Υπάρχουν λαπτοπς "έτοιμα" μ'αυτά τα χαρακτηριστικά η αγοράζεις κάποιο που εκπληρει κάποιες απαιτήσεις και μετά το αναβαθμίζεις μόνος σου? Πχ κάρτα ήχου μπορεις να αλλάξεις?

Η ερώτηση μου αφορά κυρίως το hardware. Για το software (προγράμματα μίξης) ίσως ειναι αλλού ο χώρος.

ευχαριστώ

πρόσθεση:

υπάρχουν προγραμματα μιξης djing με το οποία οταν εχεις μια απλή κάρτα ήχου στον υπολογιστή σου να μπορείς ενώ παίζει ένα κομμάτι στο ένα "πλατώ" εσύ να μπορείς με τα ακουστικά να ακούσεις και να ψάξεις το κομμάτι στο άλλο "πλατώ" ώστε να μπορεις να το μιξάρεις οπως θέλεις?

Σιγά-σιγά αφού πέρασα απο το βινύλιο στο cd καιρός ειναι να χρησιμοποιήσω και τον υπολογιστή πλέον. Εστω και για 2 φορές τη βδομάδα που το κάνω.

Δημοσ.

Εκτός από τρελλαμένος με τα tablets είμαι και με το djing τα τελευταία 20 χρόνια.

Aυτήν την στιγμή το σετάκι μου είναι το πιο ελαφρύ που υπάρχει και το πιο φορητό με βάρος λίγο πάνω από 2 κιλά, ενώ λόγω το μικρού όγκου και διαστάσεων στήνεται παντού.

Αποτελείται από το iXone 101 και την Hercules MK4. Kάνει όλα αυτά που χρειάζομαι χωρίς πολλά πολλά και φαντεζί λειτουργίες και το κυριότερο δεν με κρέμασε ποτέ σε κανένα dj-set.

Δημοσ.

ωραιος ειναι ο συνδυασμός σου αλλά εγώ για λόγους ευχρηστίας και συνδεσμολογιας ειχα στο μυαλό μου κάτι πιο απλο.

Ουτως η άλλως ο υπολογιστής θα ειναι βοηθητικός. Η βασική "δουλειά" θα βγαίνει απο τα cd players.

Δεν μπορώ ας πουμε να παω 9 η ωρα στο μπαρ με κόσμο μεσα και εγώ να βάζω και να βγάζω πολλά καλώδια.Οι αλλαγές θα γινουν σε "ζωντανό" χρόνο. Η μουσική θα εξακολουθεί να παίζει κανονικά.

Εγώ ειχα στο μυαλό μου ένα λαπτοπ να το παίρνω μαζί μου και ενώ παίζουν τα cd players να βάζω στο μικτη που ήδη υπάρχει ένα καλώδιο και να μπορώ να χρησιμοποιήσω μετά με software το λαπτοπ σε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος.

Ισως να μη τα λεω και καλά γιατι είμαι άσχετος στο θέμα!!!!

Αυτοι στο μαγαζι που πάω φέτος εχουν ένα λαπτοπ και απλα απο τη έξοδο των ακουστικών του το εχουν βάλει στο μικτη.

Η ποιότητα του ήχου ειναι χάλια και το μηχάνημα αναξιοπιστο, κάνει διακοπες κτλ.

Ειναι μόνο για να παίζει καποιος playlist οταν δεν υπάρχει dj.

Kαι γτα πλάκα να πω πως μια Σαββατόβραδο με πήραν εκτάκτως να παω γιατι δεν μπορουσε αυτός που κανονικά θα πήγαινε. Εγώ παίζω μόνο ξένη μουσικη. Αυτοί ήθελαν ελληνικά χοροπηδάδικα που εγώ τα σιχαίνομαι. Μου λένε έλα βάλε εσυ τα δικά σου και στι 1:30 θα ρθει ένας άλλος να βάλει τα σκυλαδικα.

Τέλος παντων πήγα με κρυα καρδια. ¨Ηρθε λοιπόν ο άλλος , βγάζει ένα flash stick το βάζει στο λαπτοπ και επαιζε ένα playlist στο winamp (!!!) έτοιμο μιξαρισμένο και έκανε μάλιστα πως ανεβοκατέβαζε τα ποτενσιόμετρα στο μικτη!!!!!!!!!!!!! Πολυ γέλιο μιλάμε.

Δημοσ.

Πολλά καλώδια δεν θα βγάζεις έτσι και αλλιώς. Αλλά όπως και να το κάνουμε αν είναι να πας να παίξεις κάπου μία συγκεκριμένη ώρα, έχει δεν έχει κόσμο εσύ θα στηθείς κανονικά για να κάνεις την δουλειά σου. Είναι άλλο να πας ενώ κάποιος άλλος dj παίζει ήδη. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, αν δεν είναι κάτι έκτακτο, θα είσαι εκεί από πιο νωρίς να στήσεις το set σου και όλα καλά.

Στα πιο τεχνικά τώρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα laptop χωρίς USB μίκτη. Θα πρέπει όμως απαραίτητα να έχεις μία εξωτερική κάρτα ήχου με 4 εξόδους(2 stereo - 1 για τον μίκτη, 1 για ακουστικά ή και οι 2 να συνδεθούν στον μίκτη). Σε αυτήν την περίπτωση πάλι θα έχεις να συνδέσεις καλώδια, χωρίς όμως την άνεση και τον έλεγχο που θα σου προσφέρει ένας USB μίκτης.

Στην δική μου περίπτωση, η σύνδεση είναι ταχύτατη και απαιτούνται ένα USB καλώδιο, ένα RCA -> RCA καλώδιο και φυσικά ο φορτιστής, άντε και το ασύρματο ποντίκι για μεγαλύτερη άνεση.

Ο τύπος που αναφέρεις στο τέλος είναι μία θλιβερή απόδειξη ότι όλοι πλέον έχουν γίνει djs και πουλάνε και μούρη χωρίς να ξέρουν την τύφλα τους.....

Δημοσ.

σε παρακαλώ για πες μου τη συνδεσμολογια που χρησιμοποιούμε οταν έχουμε ένα λαπτοπ και μια εξωτερική κάρτα ήχου.Πως πάμε στο μικτη κτλ.

Να σου υπενθυμίσω πως δεν θα χρησιμοποιούμε μόνο το λαπτοπ αλλά και τα cd players που ειναι ήδη συνδεμένα στο μικτη.

Μετά εχω κι άλλες ερωτησεις για το συνδυασμό που χρησιμοποιείς εσύ (taplet + Hercules).

Δημοσ.

USB καλώδιο από laptop σε κάρτα ήχου

2 καλώδια RCA σε RCA από κάρτα ήχου σε 2 κανάλια στον μίκτη.

Αν χρησμοποιηθεί USB μίκτης(με ενσωματωμένη κάρτα ήχου εννοείται) αντί κάρτας ήχου :

USB καλώδιο από laptop σε USB μίκτη

1 καλώδιο RCA σε RCA από USB μίκτη σε 1 κανάλι στον μίκτη.

Οτιδήποτε άλλο είναι συνδεδεμένο στον μίκτη παραμένει ως έχει και χρησιμοποιείται κανονικά(εκτός και αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα κανάλια).

Δημοσ.

οποιοδήποτε λαπτοπ με (εκτός απο νετμποοκ) είναι οκ για audio.

εγώ μια ζωή έπαιρνα toshiba (παίζω λαιβ και dj με τρακτορ και ableton live εδω και 9 χρόνια)

τώρα έχω ενα άσους και πάλι κάνει τι δουλειά μια χαρά.

αυτό που χρειάζεσαι είναι μια καλή κάρτα ήχου με σταθερούς asio drivers που κάνουν για αυτή τη δουλειά (καλή convertors μπόλικο volume στης εξόδους)

βλέπε εδώ... καρτες για dj

από εκεί και πέρα είναι θέμα καλού σεταρισματος τον windows για σταθερή λειτουργία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...