Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Έχω ένα παιχνίδι και θέλω να το φτιάξω έτσι ώστε να είναι μόνο ένα αρχείο που θα έχει μέσα τα αρχεία του παιχνιδιού... Δηλαδή να είναι μέσα στον φάκελο και αντί να κάνω διπλό κλικ και να μπαίνει στον φάκελο να εκτελείτε κατευθείαν το intall...(Δεν ξέρω άμα καταλάβατε στην θέση σας ούτε και εγώ δεν θα καταλάβαινα mrgreen.png )

Δημοσ.

Καλησπέρα... Έχω ένα παιχνίδι και θέλω να το φτιάξω έτσι ώστε να είναι μόνο ένα αρχείο που θα έχει μέσα τα αρχεία του παιχνιδιού... Δηλαδή να είναι μέσα στον φάκελο και αντί να κάνω διπλό κλικ και να μπαίνει στον φάκελο να εκτελείτε κατευθείαν το intall...(Δεν ξέρω άμα καταλάβατε στην θέση σας ούτε και εγώ δεν θα καταλάβαινα mrgreen.png )

Νομίζω κατάλαβα τι θες αλλά το παιχνίδι είναι portable η με κανονική εγκατάσταση; Αν είναι portable μπορείς με το winrar να δημιουργήσεις exe αρχείο και να κάνει extract όλα τα αρχεία του παιχνιδιού.

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα πρέπει να κάνω Batch File... Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (εύκολο) για να το κάνω αυτό η κάποιο tutorial στο youtube?

Νομίζω κατάλαβα τι θες αλλά το παιχνίδι είναι portable η με κανονική εγκατάσταση; Αν είναι portable μπορείς με το winrar να δημιουργήσεις exe αρχείο και να κάνει extract όλα τα αρχεία του παιχνιδιού.

Είναι portable αλλά εγώ θέλω να πάει κατευθείαν στο setup χωρίς extract

Δημοσ.

Όπως είπα και ποιο πάνω δεν θέλω Extract θέλω να είναι σαν ένα αρχείο Setup

mea culpa... από βιασύνη είδα το extract μόνο

Δημοσ.

Hold your horses φίλε μου. Μας μπερδεύεις.

1) Είπες ότι το πρόγραμμα είναι portable και ότι θέλεις να τρέξεις το setup. Τα portables δεν έχουν setup.

2) Για να μαζέψεις πολλά αρχεία σε ένα και μετά να τρέξεις κάτι από μέσα πρέπει πρώτα να γίνει αποσυμπίεση. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει σε μόνιμο φάκελο, μπορεί να γίνει extract στον temp φάκελο και τρέξει από εκεί το setup.

Τον οδηγό για το winrar που σου έδωσε ο alexzzz τον έγραψα εγώ. Στο βήμα 4 που γίνεται extract μπορείς να μην επιλέξεις τίποτα. Αντί αυτού να πας στην καρτέλα modes, να τσεκάρεις το unpack to temporary folder και το hide all.

Μετά στην καρτέλα Update θα επιλέξεις Overwrite all files.

Επίσης θα αγνοήσεις τα βήματα 5 & 6 για τις συντομεύσεις αλλά και την 7 για τα μηνύματα και το logo. Αφού δεν θα εμφανίζεται τίποτα δεν χρειάζονται αυτά.

Στην καρτέλα General μπορείς να να του πεις στο πεδίο Run after extraction πιο πρόγραμμα να τρέξει μετά την αποσυμπίεση (π.χ. setup.exe).

Επισυνάπτω ένα zip που όταν το αποσυμπιέσεις, θα σου εμφανίσει ένα exe δημιουργημένο με το winrar και κάνει αυτό που λέω παραπάνω. Μπορείς να κάνεις δεξί κλικ στο exe και άνοιγμα με το winrar, μετά πάτα στο κουμπάκι sfx και μετά στο Advanced sfx options για να το δεις και μόνος σου πως λειτουργεί.

test.zip

EDIT:

Υπάρχει και το δωρεάν Inno setup (http://www.jrsoftware.org/isinfo.php) αν θέλεις να το δοκιμάσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Έκανα μια αναζήτηση για δημιουργία installer και μου έβγαλε αυτό το τοπικ. Έτσι είπα να γράψω εδώ και να μην ανοίξω νέο.

Για δική μου διευκόλυνση θέλω να δημιουργήσω έναν installer για ένα παιχνίδι αλλά είναι λίγο διαφορετική η διαδικασία. Τον installer τον θέλω για το πατς στην ουσία, στο ήδη εγκατεστημένο παιχνίδι.

Αυτό που κάνω χειροκίνητα είναι να κάνω copy paste διάφορα αρχεία και φακέλους μέσα στο εγκατεστημένο παιχνίδι.

Σε αυτή την περίπτωση πως δημιουργούμε installer?

Είναι η ίδια διαδικασία που εξηγήται με το winrar αλλά πέρνοντάς το από ήδη εγκατεστημένο πατς που έχω στον υπολογιστή μου?

Δημοσ.

Για το lineage είναι;

Βασικά, αν έχεις τα αρχεία του Patch σωστά οργανωμένα στους αντίστοιχους φάκελους μπορείς να το κάνεις με το winrar και να του πεις να κάνει extract στον φάκελο του παιχνιδιού (αν είναι fixed το path μπορείς να το ορίσεις προκαταβολικά) και να κάνει overwrite τα υπάρχοντα.

π.χ. έχεις έναν φάκελο bin που έχει μέσα ένα exe και ένα dll, έναν φάκελο data που έχει μέσα μερικά αρχεία και έναν var που έχει μέσα μερικά cfg αρχεία.

Επιλέγεις και τους τρεις φάκελους (όχι τον parent) και προσωράς σην δημιουργεία sfx. Του λες να το αποσυμπιέσει στον φάκελο του παιχνιδιού ή το αφήνεις κενό για να διαλέξει ο χρήστης. Επιλέγεις overwrite all και είσαι εντάξει.

Στην υπογραφή μου θα βρεις το λινκ για το guide που έκανα για το winrar.

Δημοσ.

Όχι είναι για το pes 6.

Έχουν βγει κάτι ωραία πατς αλλά κανεις δεν τα κάνει σε installer (είναι της παλιάς σχολής λένε). Για πολλούς όμως δεν είναι εύκολο.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Έχω εγκατεστημένο το παιχνίδι εδώ C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6 (χωρίς το patch). Μέσα σε αυτό τον φάκελο έχει τον φάκελο dat με διάφορους υποφακέλους. Έχει επίσης το αρχείο .exe, settings & readme.

Το το πατς έχει τον φάκελο dat και το exe. Δηλαδή τα αρχεία που θέλουν αλλαγή. Επίσης και έναν επιπλέον καινούριο φάκελο που πρέπει να γίνει paste στο C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6. Τον kitserver.

Έτσι όπως είναι προσπαθώ για overwrite?

Σε άλλη περίπτωση που έχω το παιχνίδι μαζί με το πατς εγκατεστημένο στον ίδιο φάκελο και θέλω να το κάνω σε μορφή install? Με βάση τον οδηγο σου, επιλέγω όλα τα αρχεία του φακελου? Έτσι κάποιος και ας μην έχει το παιχνίδι, θα του κάνει εγκατάσταση το παιχνίδι μαζί με το πατς?

Δημοσ.

Καλημέρα

Επίσης κάτι ακόμη. Αν έχω 3 διαφορετικά πατς για το ίδιο παιχνίδι, υπάρχει η δυνατότητα αν γίνουν 3 ξεχωριστά intsaller να εγκατασταθούν και τα 3 πατς και να είναι στην ουσία 3 ξεχωριστά games?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...