Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,, μόλις πήρα από ένα φίλο μία μνήμη RAM 1GB ακριβώς της ίδιες που έχω και εγώ…. Το πρόβλημα: ΈΧΩ για μητρική την GIGABYTE GA-MA770-DS3 με x4 ram slots στα οποία 2 έχω εγκατεστημένες 2x1 gb ram και είπα να βάλω στο 3 slot την Τρίτη μνήμη με αποτέλεσμα καθώς ξεκίνησα το pc να ακούγονται 3-4 μπιπ διαδοχικά χωρίς να συνεχίζει να φορτώνει το σύστημα! Γιατί γίνετε αυτό?

Δημοσ.

Βγαλε ολες τις ram και βαλε μονο αυτην που πηρες απο τον φιλο σου να δεις αν ξεκιναει το pc (μπορεις να τις δοκιμασεις ολες μια μια να δεις αν δουλευουν)... Αν ξεκιναει τοτε βαλε τις παλιες στα slot 1 , 3 την αλλη στο 2 ... Αν παλι εχεις προβλημα δοκιμασε διαφορετικους συνδιασμους / καθαρισε τα σλοτ για τυχον σκονη / εγκατεστησε το cpu-z να δεις τα χαρακτηριστικα καθε ram / τσεκαρε τις ριθμισεις απο το bios (αν ειχες κανει overclock τις ram ή ειχες πειραξει καποια ρυθμιση)...

*Υπαρχει μικρη πιθανοτητα να μην συνεργαζοντε οι συγκεκριμενες ram μεταξυ τους / να μην δουλευει καποιο slot στην μητρικη ...

Δημοσ.

Πολύ σωστές οι οδηγίες φίλε Boltaz αλλά τα τσέκαρα όλα αυτά που ανέφερες αλλά πάλι τπτ… της μνήμες τις τσέκαρα είναι ακριβός η ίδιες αλλά φοβάμαι μήπως είναι καμένη η ram γιατί παρόλο τους συνδυασμούς που έκανα για να την συνδέσω (έως και μόνη τις) παραμένει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.. Η ειρωνεία είναι ότι πως κάηκε?? Αφού την ίδια μέρα την πείρα και πήγα να την περάσω??? <_<

Δημοσ.

Με μία πρώτη σκέψη μου ήρθε το εξής. Τα slot π.χ. 1-3 μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα δηλαδή να βάλεις μία στο 1 ή μία στο 3 αν θέλεις να βάλεις στα 2-4 τότε θα πρέπει να τα γεμίσεις και φυσικά να είναι γεμάτα και τα 1-3. Κάπως έτσι λειτουργεί η δικιά μου αν δεν απατόμαι. Εκτός αν το έχω μπερδέψει με το γεγονός ότι πρέπει να βάλεις πρώτα στα 1-3 και μετά στα 2-4. Μία σκέψη είναι. Αν μπορείς να δοκιμάσεις να γεμίσεις και τα 4 slot να δεις αν λειτουργεί σωστά κάνε το μία δοκιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...