Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Ψάχνω για μία νέα κάρτα γραφικών, καθώς η παλιά μου κάρτα γραφικών την στιγμή που μιλάμε χαροπαλεύει για να μην ανατιναχτεί,λόγω προβλήματος με το coolerάκι της...

Στο... ψητό λοιπόν.

Το σύστημα μου αποτελείται:

Motherboard : Gigabyte P55-UD3 με bus PCI Express 2.0

Proccessor: Intel Core i5 750 @ 2666 MHz

RAM : 4096 MB DDR3-SDRAM

Κάρτα γραφικών (η χαροπαλεύουσα): ATI Radeon HD 4600

Αυτό που ψάχνω είναι μία κάρτα γραφικών η οποία κυμαίνεται μέχρι 150 Ευρώ ας πούμε... Ίσως να δελεαστώ να δώσω και 200 αν με παρακινήσει η κάρτα που θα μου προτείνετε...

Απλά ψάχνω μία κάρτα για να αλλάξω αυτή που έχω, και να είναι καλύτερη της.

Τώρα καλό θα ήταν να είχε 2GB RAM πάνω της, απο εκεί και πέρα θα κοιτάξω αναλυτικά τις προτεινόμενες από εσάς κάρτες για να δω τα υπόλοιπα που με ενδιαφέρουν.

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όπως είπα θα προτιμούσα μια κάρτα με 2GB RAM πάνω της. Ευχαριστώ πάντως.

Καλησπέρα, Ποιό τροφοδοτικό έχεις και ποιά είναι η ανάλυση της οθόνης σου?

Ω ναι, και έλεγα τι έχω ξεχάσει. Το τροφοδοτικό μου είναι 400 Watts και η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1600 χ 900. Η οθόνη μου είναι 20" αυτή την στιγμή...(μπορεί να την αλλάξω και να πάρω μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Όπως είπα θα προτιμούσα μια κάρτα με 2GB RAM πάνω της. Ευχαριστώ πάντως.

Ω ναι, και έλεγα τι έχω ξεχάσει. Το τροφοδοτικό μου είναι 400 Watts και η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1600 χ 900. Η οθόνη μου είναι 20" αυτή την στιγμή...(μπορεί να την αλλάξω και να πάρω μεγαλύτερη.

Στην αναλυση που παιζεις το 1gb ειναι αρκετο.

Ποιο ακριβως τροφοδοτικο? Μαρκα

Δημοσ.

Στην αναλυση που παιζεις το 1gb ειναι αρκετο.

Ποιο ακριβως τροφοδοτικο? Μαρκα

Seasonic, Sea Sonic Electronics γράφει επάνω. Και είπα 2 GB διότι όπως ανέφερα, δεν θα παίζω πάντα στην ίδια ανάλυση, αλλά θα αλλάξω οθόνη.

Δημοσ.

Πρέπει να πεις σε τι ανάλυση σκοπεύει να πας για να σου προτείνει κάποιος κάρτα,αν πχ πας σε ανάλυση μέχρι 1080p μια 6870 1gb σε καλύπτει τώρα αν πας σε μεγαλύτερη ανάλυση σίγουρα θες μια καλύτερη κάρτα με 2gb vram όπως μια 6950.

Δείξε μας ποιο είναι το τροφοδοτικό σου για να δούμε τι ψάρια πιάνει .

Δημοσ.

Πρέπει να πεις σε τι ανάλυση σκοπεύει να πας για να σου προτείνει κάποιος κάρτα,αν πχ πας σε ανάλυση μέχρι 1080p μια 6870 1gb σε καλύπτει τώρα αν πας σε μεγαλύτερη ανάλυση σίγουρα θες μια καλύτερη κάρτα με 2gb vram όπως μια 6950.

Δείξε μας ποιο είναι το τροφοδοτικό σου για να δούμε τι ψάρια πιάνει .

Το τροφοδοτικό είναι αυτό στην εικόνα. Δεν ξέρω πόσο πιο σαφής πληροφορίες μπορώ να βρω.PSU Seasonic 400 watts Kaskus υποθέτω πως είναι ακριβώς η μάρκα και το μοντέλο.

Όσων αφορά την ανάλυση, θεωρείστε πως θέλω μια με 2GB χωρίς να σας ενδιαφέρει η ανάλυση. Κοιτάω και μελλοντικά, για αυτό.

Βασικά άκυρο αυτό. Προτείνεται μου κάρτες,αλλά κατά προτίμηση να έχει 2GB.

post-233812-0-75511500-1328651994_thumb.jpg

Δημοσ.

Στα λεφτά που δίνεις δεν υπάρχει καλή κάρτα με 2gb γι αυτό και ο Θάνος σου πόσταρε την αποπάνω κάρτα. Αν θέλεις σ αυτό το μπάτζετ την καλύτερη δυνατή ξεχνάς τα άχρηστα 2 gb. (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι μια πολύ καλή μαρκετινίστικη λογική των καταστημάτων και ειδικά του πλαισίου. Σου κοτσάρουν μια μούφα κάρτα σαν την αποπάνω και σου πετάν το σλόγκαν "με άφθονη μνήμη 2gb για φοβερές επιδόσεις")

Δημοσ.

Στα λεφτά που δίνεις δεν υπάρχει καλή κάρτα με 2gb γι αυτό και ο Θάνος σου πόσταρε την αποπάνω κάρτα. Αν θέλεις σ αυτό το μπάτζετ την καλύτερη δυνατή ξεχνάς τα άχρηστα 2 gb. (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι μια πολύ καλή μαρκετινίστικη λογική των καταστημάτων και ειδικά του πλαισίου. Σου κοτσάρουν μια μούφα κάρτα σαν την αποπάνω και σου πετάν το σλόγκαν "με άφθονη μνήμη 2gb για φοβερές επιδόσεις")

Μάλιστα από ότι κατάλαβα, λοιπόν, δεν αξίζει τα 2GB εκτός αν πάμε σε μεγάλες τιμές.

Ωραία. Και μετά από έρευνα που έκανα και εγώ θα διαλέξω μάλλον μια απο τις Gigabyte Radeon HD 6850 ή Gigabyte Radeon HD 6870 . Ποιά από τις δύο 8α μου προτείνατε; Έχετε κάποιες άλλες στην ίδια χρηματική κλίμακα να μου προτείνετε που ίσως να είναι καλύτερες; Γιατί όχι κάποια Nvdia?

Χρειάζονται τροφοδοσία από το τροφοδοτικό ή παίρνουν από την μητρική; Η Radeon 4600 που έχω, από όσο ξέρω, δεν έχει σύνδεση με το τροφοδοτικό για αυτό ρωτάω.

Επίσης σημαντικό! Το τροφοδοτικό μου είναι των 400 Watts. Στο site τις Radeon, βλέπω ότι και οι δύο αυτές ζητούν τουλάχιστον 500W. Θα αντέξει το τροφοδοτικό μου ή θα χρειαστώ καινούργιο; Αν ναι, μπορείτε να μου προτείνετε ένα; (λίγο εκτός forum αυτό, αλλά κολλάει στο θέμα).

Δημοσ.

Kαμία από τις δύο gigabyte γιατί είναι ακριβές και δεν υπάρχει λόγος. Έχουν -θεωρητικά- καλύτερο σύστημα ψύξης αλλά γι αυτές τις κάρτες είναι υπερβολικο. Επειδή έχω μια 6870 μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι κρύα κάρτα. Εγώ θα σου πρότεινα είτε την sapphire 6870 (που μπορώ να σου πω ότι έχει άριστο σύστημα ψύξης) είτε όποια 6870 βρεις φτηνότερη. Σε nvidia για ίδιες επιδόσεις είσαι στα 40+ ευρώ πάνω αν δεν κάνω λάθος.

Χρειάζεσαι ξεχωριστή τροφοδοσία από το τροφοδοτικό και μάλλον πας για αλλαγή. Θα σου πρότεινα αυτό: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX500-V2-500W-PSU-80-and-CMPS.htm οπότε με περίπου 220 ευρώ έχεις και κάρτα και τροφοδοτικό ποιοτικό.

Δημοσ.

Νομιζω πως με τον επεξεργαστη που εχεις δεν θα δεις διαφορα στις 2 αυτες, αρα εγω λεω 6850.

Nvidia ειναι πολυ καλη μαρκα και εχει καλες καρτες αλλα η 6850 ειναι το value for money

Τωρα για το 6πινο που ρωτας δεν ξερω. Θα σου πει καποιος αλλος εδω. Το τροφοδοτικο σου νομιζω πως οριακα θα αντεξει. Καλο θα ηταν βεβαια να εβαζες καποιο αλλο

Δημοσ.

Νομιζω πως με τον επεξεργαστη που εχεις δεν θα δεις διαφορα στις 2 αυτες, αρα εγω λεω 6850.

Nvidia ειναι πολυ καλη μαρκα και εχει καλες καρτες αλλα η 6850 ειναι το value for money

Τωρα για το 6πινο που ρωτας δεν ξερω. Θα σου πει καποιος αλλος εδω. Το τροφοδοτικο σου νομιζω πως οριακα θα αντεξει. Καλο θα ηταν βεβαια να εβαζες καποιο αλλο

ο i5 750 θεωρειται bottleneck ???

την 6870 παρε.

το προτεινομενο τροφοδοτικο Corsair Builder series 430 δινει 28Α στην 12αρα.

Αν καταφερει να σε καλυψει θα το κανει οριακα. Ασ το καλυτερα

Αληθεια το δικο σου "400"αρι ποσα Α δινει στη 12αρα?

Αν αγορασεις καινουργιο, το λιγοτερο που να παρεις ειναι με >33Α στη 12αρα, και απο εκει και πανω οσο αντεχει η τσεπη σου και οσο περιθωρειο θες να εχεις για το μελλον.

Δημοσ.

ο i5 750 θεωρειται bottleneck ???

Ωχ σορρυ λαθος μου. Θυμομουν πως ηταν καποιος μικρος i3

Αληθεια το δικο σου "400"αρι ποσα Α δινει στη 12αρα?

Εχει φωτο στην πρωτη σελιδα. Δινει 17Α στην πρωτη και αλλα 17 στην δευτερη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...