kanesaxo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Σκέφτομαι την αγοράς μια απο δαύτες τις έτοιμες λύσεις για υδρόψυξη. Εχω διαβάσει κάμποσα ριβιού που έχω βρεί στο ίντερνετ, απλά έχω ένα θέμα με τους ανεμιστήρες. Τα φώτα σας λοιπόν: Βλέπω πως το σύστημα έχει τρείς επιλογές ταχύτητας των ανεμιστήρων. Και τις μέγιστες επιδόσεις τις πετυχαίνει στο μάξ των ανεμ. αλλά ο θόρυβος δε παλεύεται. Στη χαμηλοτερη σκάλα, είναι απλώς ισάξια με με μια καλή αερόψυκτρα. Οπότε σκέφτομαι το εξής. Αντικατάσταση ανεμιστήρων με γνώμονα την απόδοση και το λιγότερο θόρυβο. Τονίζω πως για τα αυτιά μου, το 20db το θεωρώ ταβάνι στη "φασαρία". Οπότε έχουμε και λέμε: Οι εργοστασιακοί ανεμ. είναι: 46-92 CMF και 22-39db. Συνεπώς, στη χαμηλότερη ρύθμιση που ανέχομαι έχουν 22db και 46 CMF. 1) έχω βρεί ανεμ. με 18.2db , 55.43 CMF στις 1200σαλ 2) 20db , 56.50 CMF , 1400σαλ. Προφανώς οι παραπάνω ανεμ. θα λειτουργούν στη 3 σκάλα, για να βγάζουν αυτά που λέει ο κατασκευστής. Η ερώτηση μου, είναι εαν αξίζουν η μετάβαση αυτή σε άλλους ανεμ. (κόστος περίπου 27ε) για τα μόλις 9-10 παραπάνω CMF. (εάν υπάρχουν πιο δυνατοί ανεμ. στα db αυτά δώστε κάνα λίνκ). Υ.Γ. οπου CMF, βάλτε CFM...βαριέμαι να το διορθώσω παντού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο ακριβως ψαχνω και εγω μια μεση λυση για το συγκεκριμενο κιτ.Αλλα.... καποιος να δωσει κανα φως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETERANOS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Οι επιλογές ταχύτητας δεν έχουν να κάνουν με τους ανεμιστήρες του συστήματος αλλά με την αντλία. Εγω έχω βάλει δύο NoiseBlocker BlackSilent XL1 με πολύ καλά αποτελέσματα. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2012 από PETERANOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Οι επιλογές ταχύτητας δεν έχουν να κάνουν με τους ανεμιστήρες του συστήματος αλλά με την αντλία. Εγω έχω βάλει δύο NoiseBlocker BlackSilent XL1 με πολύ καλά αποτελέσματα. Και πως εξηγεις οτι ουρλιαζουν κανονικα μολις τους ανεβαζω?Στην πρωτη σκαλα ειναι ολα τελεια (οκ σχεδον) στην δευτερη αρχιζουν τα οργανα και στην τριτη εχουμε συναυλια.... τα db Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Οι επιλογές ταχύτητας δεν έχουν να κάνουν με τους ανεμιστήρες του συστήματος αλλά με την αντλία.. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Η αντλία παίζει ΠΑΝΤΑ με τον ίδιο ρυθμό.. Ο controller είναι καθαρά για τα fans! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Ξεκάθαρα σε ολα τα ριβιούζ γράφει πως οι 3 σκάλες, ειναι για τους ανεμιστήρες. Εστω πως ισχύει αυτό που λες,δηλαδή οτι ανεβάζει στροφές η αντλία, το ίδιο μας κάνει για τους ανεμιστήρες... Κάποιος κλοκεράς να μας φωτίσει! δε μπορεί να μην δεν έχει ασχοληθεί καποιος εις βάθος με τα φουρφούρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Ξεκάθαρα σε ολα τα ριβιούζ γράφει πως οι 3 σκάλες, ειναι για τους ανεμιστήρες. Εστω πως ισχύει αυτό που λες,δηλαδή οτι ανεβάζει στροφές η αντλία, το ίδιο μας κάνει για τους ανεμιστήρες... Κάποιος κλοκεράς να μας φωτίσει! δε μπορεί να μην δεν έχει ασχοληθεί καποιος εις βάθος με τα φουρφούρια. Aπάντησα φίλε.. EDIT: Για fans εγώ σου προτείνω τα Be Quiet! Silent Wings USC 120mm 1500rpm - 50.30cfm - 17db Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό περί απάντησης, πήγαινε για τα φουρφούρια, και οχι για τις σκάλες ρύθμισης που ήμουν σίγουρος! Δε πειράζει,μαζί γράφαμε σχεδόν. Ναι,τα είδα τα φανς αυτά. Στην ίδια σελίδα έχει και έναν με 56.50 cfm και 20db. Θεωρείς πως αξίζει η αλλαγή των στοκ ανεμ. με 2 τέτοιους; Θα χάσει πολύ σε απόδοση; Διότι όπως διάβασα με τα στοκ φανς στα 46cfm είανι ουσιαστικά χειρότερο το Η100 απο μια τοπ αερόψυκτρα. Υ.Γ. μια θεωρία που λέει πως αναλόγως την επιφάνεια,χρειάζονται και φανς με ανάλογες (πολλές/λίγες) σαλ, ισχύει ή είναι ράδιοφορουμοαρβύλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό περί απάντησης, πήγαινε για τα φουρφούρια, και οχι για τις σκάλες ρύθμισης που ήμουν σίγουρος! Δε πειράζει,μαζί γράφαμε σχεδόν. Ναι,τα είδα τα φανς αυτά. Στην ίδια σελίδα έχει και έναν με 56.50 cfm και 20db. Θεωρείς πως αξίζει η αλλαγή των στοκ ανεμ. με 2 τέτοιους; Θα χάσει πολύ σε απόδοση; Διότι όπως διάβασα με τα στοκ φανς στα 46cfm είανι ουσιαστικά χειρότερο το Η100 απο μια τοπ αερόψυκτρα. Υ.Γ. μια θεωρία που λέει πως αναλόγως την επιφάνεια,χρειάζονται και φανς με ανάλογες (πολλές/λίγες) σαλ, ισχύει ή είναι ράδιοφορουμοαρβύλα; Η αλλαγή των stock αξίζει απο θέμα βαβούρας καταρχάς και μετά λόγο απόδοσης! Εγώ είδα αρκετή διαφορά με την αλλαγή.. Τώρα για αυτό που λες για την επιφάνεια είναι λογικό πως ανάλογα το rad θές και άλλο Static Pressure..αλλα μην το ψάχνεις τόσο με την Η100 δεν έχει και κανένα χοντρό ψυγείο ρε συ! Χτύπα 2 ή 4 καλά και ήσυχα fanάκια και θα είσαι κύριος!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, doc, έχεις δίκιο, αλλά 100ε για το κιτάκι, + 4Χ 15-16ε για τους έξτρα φανς, και φτάσαμε στο κόστος μιας custom υδρόψυξης, που λέει ο λόγος, μόνο για cpu! Σκεφτόμουν για αυτούς: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/749 στα 18db ή για αυτούς: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/685 Κάτι άλλο,τώρα που σε βρήκα. Θα έχεις υπόψιν σου λογικά το Haf32. Το λογικό είναι να μπεί στο πάνω μέρος το ψυγείο τη Η100, αφού αφαιρέσω τον 240ρη ανεμ. που έχιε εκεί. Το ορθότερο είναι να μπούνε οι 2 φανς μέσα στο κουτί (σπρωχνοντας τον αέρα προς τα πάνω-εξω) ή να φέρνουν απ'εξω κρύο αέρα και να τον σπρώχνουν στο εσωτερικό του κουτιου; ή...μια δοκιμή θα μας πείσει,που λένε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, doc, έχεις δίκιο, αλλά 100ε για το κιτάκι, + 4Χ 15-16ε για τους έξτρα φανς, και φτάσαμε στο κόστος μιας custom υδρόψυξης, που λέει ο λόγος, μόνο για cpu! Σκεφτόμουν για αυτούς: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/749 στα 18db ή για αυτούς: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/685 E τι 16 τι 14 ρε συ σιγά την διαφορά Απο αυτούς τους 2 εγώ θα επέλεγα NB! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETERANOS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Η αντλία παίζει ΠΑΝΤΑ με τον ίδιο ρυθμό.. Ο controller είναι καθαρά για τα fans! Ναι σωστά λάθος δικό μου, είχα συνδέσει εξαρχής τους ανεμιστήρες στο fan control του 600Τ και δεν το είχα προσέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα