leonpao Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ξεκίνα λοιπόν με την αλλαγή του καλωδίου. Παίζουν πολλά ρόλο σε δεύτερη φάση, απο την κατάσταση της κεραίας, την στόχευση της, την κατάσταση - ρύθμιση του ενισχυτή, κάποια οξειδωμένη διακλάδωση κτλ. Η ποιότητα υποδηλώνει οτι λαμβάνεις σημα με πολλα σφάλματα. Η ισχυς σε τι επίπεδα ειναι? εννοεις να αλλάξω γενικά το καλώδιο που έρχεται απο την κεραία? δυστηχώς ειναι πολύ μεγάλο γιατί είναι πολύ μεγάλη η αποσταση της κεραιας απο την τηλεοραση που εχει το πρόβλημα, και δεν ξερω αν οντως φταιει αυτο..πιστευω πως αν αλλάξω το βυσματακι που συνδεεται στον αποκωδικοποιητή ίσως φτιάξει το σήμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ναι άλλαξε μόνο το φυσακι. Έλεγξε και τα δύο. Μόνο βάλτο σωστά χωρίς να βραχηκυκλωνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonpao Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Ναι άλλαξε μόνο το φυσακι. Έλεγξε και τα δύο. Μόνο βάλτο σωστά χωρίς να βραχηκυκλωνει. Συγνώμη και πάλι όμως επειδή ειμαι λίγο άσχετος, υπάρχει κάποιο βιντεακι το οποιο να δείχνει πως συνδέουμε ενα φυσάκι με το καλώδιο της κεραίας; γιατί με φόβησες λίγο με το σχετικό βραχηκυκλωμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Ενα σπίτι στην Ανω Γλυφάδα, ουσιαστικά πάνω στο ύψωμα, που έχει 100% οπτική επαφή με Αίγινα, χωρις κανένα εμπόδιο μπροστά, τι κεραία θα προτείνατε; Ειχε δυο παλιές VHF & UHF τύπου Yagi, αρκετά μεγάλες μπορώ να πω, που διαλύθηκαν απο τον αέρα. Σκέφτομαι να βάλω μια UHF μικρή, λόγω του οτι τις ψηφιακές εκομπές τις πιάνει για πλάκα και με πολύ καλό σήμα. Τι προτείνετε να βάλω; θέλω μια μικρή βασικά αλλα στιβαρή κεραία, γιατί στο σημειο αυτό το χτυπάει βροχή, ήλιος και αέρας. Αν έχετε υπόψη καμμιά καλή μάρκα, γύρω στα 20€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μπορείς να βάλεις μια πολυ απλή, άλλα όχι της πλάκας. Η Αίγινα αν και έχουμε οπτική επαφή, εχει μια απόσταση όχι αμελητέα, αλλα κυρίως έχουμε το πρόβλημα με την θάλασσα που δρα ως ανακλαστήρας. Αρα τρίαινες συμφασικές αποκλείονται. Μια καλή πρόταση είναι η επώνυμη FRACARRO BLU 5HD UHF, εχει 5 στοιχειά, λιγότερες πιθανότητες για λήψη απο ανακλάσεις κτλ. Η απολαβή της είναι 15db παραυατα που ειναι υπεραρκετή για Γλυφάδα. Τελος εχει πολύ κλειστό λοβό, αρα τα πίσω σπίτια δεν θα δημιουργούν πρόβλημα ως ανακλαστήρες. Τέλος εχει φορτίο μολις 5,7kg σε άνεμο μέχρι 120χλμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Εξαιρετική κεραία μου φαίνεται. Την έχεις χρησιμοποιήσει προσωπικά η σε πελάτη σου; Την βρήκα εδώ, σχετικά γρήγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Ναι ειναι πολυ καλη, εχει μπει σε καμια 50 αρια σπιτια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotlousko Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Παιδια μια μικρη βοηθεια. Ξηλωσα τα παντα στο σπιτι και περασα απο την αρχη ιστο κεραια καλώδια ενα splitter στο φωταγωγο για 4 τηλεοράσεις. Ολα πιανουν μια χαρα εκτος απο το τελευταιο δωματιο που χανει λιγο το σημα.... Με ολα τα υλικα αγόρασα καταλαθος και αυτό http://www.satshop.fi/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/h/chess_inline_amplifier_47-2400mhz_1.jpg Δεν εχουμε ομως δορυφορικη κεραια αλλα uhf και οπως ανακαλυψα απο εκει θα επαιρνε ρεύμα... Μπορώ να του δώσω καπως αλλιως και αν ναι πως μια και εχουμε μονο UHF Κεραια. Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Αρχικά δες γιατι χάνει σήμα το δωμάτιο. Μήπως εχεις κάνει κάποιο λάθος στις διακλαδώσεις? ελεγξε τα φυσακια μήπως κατι δεν κάνει καλή επαφή η μήπως βραχυκυκλώνει κάποιο καλώδιο? Δεν δικαιολογείται να χάνει το σημα, εκτός εαν ειναι καμιά 25αρια μετρα περισσότερο καλώδιο απο τα άλλα. Τσέκαρε το σήμα σε ολα τα δωμάτια τι επίπεδα ισχύος - ποιότητας έχουν. Αν ειναι ολα σε χαμηλό επίπεδο ίσως απαιτείται ενισχυτής. Αν είναι ολα οκ και το δωμάτιο έχει πολύ καλωδίωση αρα και απώλειες τοτε θες έναν ενισχυτή γραμμής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotlousko Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Ειναι πολυ μακρυα τα καλώδια και απο καλωδιωση χαμος ( 4 pc ). Ολα τα αλλα ειναι μια χαρα. Ελαφρως χάνει το σημα μονο στα πειρατικα καναλι 60 (δεν πιανουμε καν το καναλι 68 τα αλλα πειρατικα 0 σημα σε ολες τις tv) Βρισκεται ηδη 16 μετρα μετα απο ενισχυτη γραμμης στο προηγουμενο δωματιο. Το κακο ειναι οτι ειναι τοσα μετρα γιατι ολα τα καλωδια ειναι εξωτερικα σε τοιχο γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να τα βαλουμε μεσα στον τοιχο. Ο ενισχυτης γραμμης ειναι ενας μιστραλ απο το 1998 με ρυθμιση και για uhf Και για vhf. Στην προηγουμενη tv μια χαρα πιανει. Σε μενα μονο το 60 δεν πιανει. Μπορω να χρησιμοποιησω καπως το εξαρτημα το παραπανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Οχι το εξαρτημα αυτο ειναι για IF συχνοτητες, εντελως άχρηστο στην περιπτωση σου. Υπαρχει κεντρικός ενισχυτής? Πρεπει να παρεις τιμες ισχύος απο ολα τα δωματια. Εαν ειναι παντου χαμηλο, βαζεις εναν ενισχυτή κεντρικης εγκατάστασης και οπου χρειαστεί γραμμης. Αν και με τιν κεντρικό λογικα θα εισαι οκ. Αυτονόητο οτι ολα συνδεμένα σωστα χωρις θεματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris1978 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα. Εχω συνδέσει εναν ενισχυτη γραμμής τον televes 5529 http://e-finder.skroutzstore.gr/p.TELEVES-5529-Enischytis-keraias-grammis-VHF-UHF-me-4-exodous-kai-enischysi-16db.873430.html (τον είχα απο παλια σε αλλό διαμέρισμα) Το θέμα είναι οτι το σπίτι που μένω τώρα έχει 6 καλώδια που θέλουν οποσδηποτέ ενίσχυση ( έχω δοκίμασει μια μια της πρίζες έρχεται εξασθενημένης ποιοτητας σήμα λόγώ μεγάλου μηκους καλωδίου το οποιο διορθώνεται με την προσθήκη του ενισχυτή γραμμής) Το ζήτημα είναι ότι πρεπει να ενισχύθουν 6 πριζες και ο ενισχυτής βγάζει μόνο 5 εξόδους . Υπάρχει κάποια λύση με τον ίδιο ενισχυτή ή είναι μονοδρομός η αγορά αλλού με 6 εξόδους ; Μέχρι τώρα αυτο που έμενε χωρις ενίσχύση το εβαζα στον ενισχυτη όταν βλέπαμε εκει αφήνοντας κάποιο αλλο έξω. Αναφέρομαι μόνο σε απλή κεραία το καλώδιο και οι πρίζες είναι 3ετίας . Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Αν στην τελευταία έξοδο κάνεις σωστή διακλάδωση με διακλαδωτή τύπου F δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris1978 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Αν στην τελευταία έξοδο κάνεις σωστή διακλάδωση με διακλαδωτή τύπου F δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Σ ευχαριστώ για την απάντηση Η σωστη διακλάδωση είναι απο την έξοδο του ενισχυτή στην είσοδο του διακλαδωτή ? και μετα στην έξοδο του διακλαδωτη τοποθετω τα καλώδια για τις πρίζες ?.Επίσης βλέπω οτι ο διακλαδωτής αύτος επιτέπει να περνα ρεύμα απο τις εξόδους του ενώ εγώ το έβαλα απο την είσοδο του... (αν είναι σωστα όπως τα έβαλα έχω χαμηλό σήμα στο ένα απ τα δυο δωμάτια πήρα ενα διακλαδωτή 1 σε 2 alcad dc pass me 3 db απώλειες http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://76.my/Malaysia/alcad-di-202-2-splitter-pgone-1205-29-PgOne%401.jpg&imgrefurl=http://www.lelong.com.my/alcad-di-202-2-splitter-pgone-129992066-2014-05-Sale-P.htm&h=525&w=511&sz=34&tbnid=tSrzqq9i68sDKM:&tbnh=90&tbnw=88&zoom=1&usg=__8Byb9s-1nZgTxgsVaEPs98p6wiw=&docid=itDEkFEHo0-9CM&sa=X&ei=rFR6UrmQIcTNtAaYioCIAg&ved=0CFEQ9QEwBQ ) τώρα σκέφτομαι να το κάνω σε καλώδια με ισχυρο σήμα στο δώμα και σ ενα υπνοδώματιο π.χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jafar86 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 καλησπερα κ απο μενα!!!λοιπον το θεμα μου εμενα ειναι αλλο!!!εχω συνδεση με το κεντρικο καλωδιο του σπιτιου το οποιο ειναι καινουργιο κ δινει σημα σε 4 μπριζες.λοιπον εχω βαλει πανω στο καλωδιο εναν ενισχυτη μιστραλ κ κατευθειαν καλωδιο στην κεραια μου.Λοιπον το θεμα μου ειναι οτι ενω δουλευει κανονικα στην αρχη μετα απο λιγη ωρα σταματαει κ χανει εντελως το σημα του.αν τα βγαλω ολα κ τα ξαναενωσω μετα απο λιγο ξαναδουλευει.τι μπορει να φταιει?υπαρχει περιπτωση να ειναι λαθοσ το καλωδιο της κεραιας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα