Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω να μην έχω αργήσει πολύ στην απάντηση αλλά βλέπεις ... διακοπές.

Έχεις αρκετά προβλήματα με την σκουριά  αλλά κυρίως με τα καλώδια. Υπάρχουν δύο λύσεις για την περίπτωσή σου.

α. Η "σωστή" αλλά ακριβή λύση:

1. Αλλάζεις την κεραία σου με μία καινούρια.

2. Αλλάζεις τον ενισχυτή ιστού (φυσικά πακέτο με το τροφοδοτικό του).

3. Αλλάζεις όλα τα καλώδια που συνδέουν κεραία, ενισχυτή τροφοδοτικό, τηλεοράσεις.

Η λύση αυτή θα σου κρατήσει πολλά χρόνια.

β. Η ανορθόδοξη αλλά φθηνή λύση:

1. Αλλάζεις όλα τα καλώδια κρατώντας κεραία, ενισχυτή, τροφοδοτικό (αφού αν και παλιά όπως φαίνεται λειτουργούν ακόμα κανονικά).

2. Ανοίγεις το κουτάκι της κεραίας. Με μπόλικο αντισκωριακό και καλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο καθαρίζεις τις επαφές.

3. Με μπόλικο αντισκωριακό και καλό τρίψιμο καθαρίζεις τις επαφές του ενισχυτή ιστού.

4. Το ίδιο κάνεις και με τις επαφές του τροφοδοτικού.

5. Ενώνεις με καλώδιο κεραία, ενισχυτή, τροφοδοτικό και τηλεόραση.

Αυτό ήταν. Έχεις πάρει παράταση για πέντε τουλάχιστον χρόνια, με κόστος μόνο το καλώδιο.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 523
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 9/2/2023 στις 8:35 ΜΜ, Petros Electron είπε

Μεταλλικό ερμαριο σαν και αυτο Στην πολυκατοικία μου ειναι ολα μεσα σε ενα τετοιο απο το 2004 τοποθετημενο απο εμενα. Μεσα εχει τον ενισχυτη και τους κατανεμητές. Εννοείται οτι θα το γειώσεις. Απο το ρευμα που θα βαλεις μεσα. Εγω μετα απο 19 χρονια το έβαψα γιατι ειχε πετάξει κατι σκουριές. Το μέγεθος ειναι μεγαλο, ειναι γιατι μου περισεψε απο μια δουλεια και ετσι έβαλα αυτο για να μην αγοραζω μικροτερο.

Screenshotfrom2023-02-0920-30-29.png.b14a1cec6a95e9643e957867a45db084.png

Πέτρο επανέρχομαι να σε ρωτήσω για το ερμάριο. Αυτό που παραθέτω στο σύνδεσμο θα είναι κατάλληλο για τη δουλειά αυτή, να μπουν δλδ μέσα ενισχυτής και διακλαδωτής του σήματος;

Αναρωτιέμαι, από τα σημεία από τα οποία περνάνε τα καλώδια για να περάσουν μέσα στο κουτί, δε θα μπαίνει νερό; Δηλαδή εντάξει στεγανά, αλλά εκεί τι θα γίνεται;

https://www.oneklik.gr/είδος/arli-1120-στεγανό-κουτί-πόρτα-250x350x150mm-ip65/?skr_prm=WyIxYzZjZTdkYi00ZGUzLTQ3ZmYtYTk3MC1kOGZmYzQ1MDA4NmYiLDE2OTU0OTYwMjE4NTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, galanta είπε

Αναρωτιέμαι, από τα σημεία από τα οποία περνάνε τα καλώδια για να περάσουν μέσα στο κουτί, δε θα μπαίνει νερό; Δηλαδή εντάξει στεγανά, αλλά εκεί τι θα γίνεται;

Καλημέρα, θα βαλεις τα καλώδια απο κατω με γωνίες ετσι ωστε το νερο να "γλύφει" μεν αλλα να μην μπορει να μπει. Το κουτι που έβαλες, ειναι IP65 αλλα η πορτα του που ειναι μεν απο πολυκαρβονικο που ισως κάποια στιγμή (αν το χτυπάει και ο ήλιος) μπορει να χαλάσει, αν και εχει μεγάλη διάρκεια ζωης.

Τωρα αν θελεις να κάνεις δουλειά ποιο μερακλίδικη μπορείς απο κατω να βαλεις πλαστικούς στυπιοθλήπτες πχ εναν για το ρεύμα, εναν για την κάθοδο της κεραίας προς το κουτι και μερικούς μεγάλους για να βγαίνουν τα καλώδια εξόδου απο τους κατανεμητές.

Αν ειναι σε σημειο που το χτυπαει ο ηλιος και λογω εσωτερικων θερμοκρασιων που θα αναπτυχθούν και εχεις και σκοπο να βαλεις κεντρικο ενισχυτη μεσα, προτιμησε τον Alcad σειρα CA-3** καθότι μπορει να δουλέψει κατω απο υπερβολικές συνθήκες ζεστης χωρις να καει.

images.jpeg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, εχω μια ερωτηση.

Οι εσωτερικες κεραιες τηλεορασης ειναι ασφαλεις για χρηση απο αποψη ακτινοβολιας ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kstgr είπε

Ναι φυσικά. Μόνο λαμβάνουν δεν εκπέμπουν κάτι 

Ευχαριστω πολυ φιλε μου !

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, NoRe είπε

Ευχαριστω πολυ φιλε μου !

Οι εσωτερικές κεραίες δεν ειναι οτι καλύτερο διότι εσωτερικά στο σπίτι επηρεάζετε το σημα τους οταν περνάει καποιος απο μπροστά ή τον χειμώνα οταν κατεβάζεις ρολά κτλπ. Καλύτερα μια μικρη κεραία εστω στο μπαλκόνι. Στο λεω για να μην πετάξεις τα λεφτά σου.

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Συγγνώμη για την νεκρανάσταση του θέματος, απλά ήθελα να ρωτήσω μια γνώμη σχετικά με τιμές κτλ. για αλλαγή καλωδίωσης.

Στην μονοκατοικία που μένω ήμαστε το ισόγειο, ο πρώτος όροφος και η ταράτσα. Μέσα στο πλυσταριό της ταράτσας υπάρχει ο ενισχυτής, στον οποίο πάει το καλώδιο της κεραίας και από εκεί φεύγουν δύο καλώδια και πάνε στην απέναντι πλευρά (σαν σχοινί μπουγάδας φανταστείτε, το ξέρω, κακή δουλειά του μάστορα) και από εκεί πάνε μέσα από τον τοίχο νομίζω και όχι εξωτερικά και το ένα καταλήγει στο ισόγειο και το άλλο στον πρώτο όροφο.

Το θέμα είναι ότι το καλώδιο του ισογείου στην ταράτσα είχε φθαρεί και ο τεχνικός (όχι αυτός που έκανε την καλωδίωση) έκανε ένα μπάλωμα κόβοντας το κακό κομμάτι, αλλά σήμερα με υγρασία το σήμα έχει ένα θέμα. Ο νέος τεχνικός μας είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουμε ενισχυτή και καλωδίωση. Κεραία έχουμε αλλάξει.

Το ερώτημά μου είναι: σε τέτοιες δουλειές πόσο παίρνουν για τα εργατικά συνήθως; Το καλώδιο televes t100 από όσο βλέπω είναι 90 ευρώ τα 100 μέτρα, άρα λογικα θα δώσω κανά 60ευρω και για τον ενισχυτή κανένα 20αρι με 30αρι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ. Σκέφτηκα να αλλάξω το καλώδιο μόνος μου, αλλά δεν νομίζω να τα καταφέρω, γιατί πάει στον τοίχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Nate, καλησπερα.
Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ σε οτι αφορα τις τιμες της παροχής υπηρεσιών. Η κάθε δουλειά κοστολογείται ανάλογα με την δυσκολία της και τους παράγοντες της.
Τωρα στο τεχνικό κομμάτι δεν νομίζω οτι θα αλλάξει το καλώδιο που μπαινει μεσα στον τοίχο εκτος αν ανοίξει κουτια διακλαδώσεων και επιχειρήσει νε παρασει το νεο καλωδιο.
Συνηθως για την αποφυγη μερεμετιων τα νεα καλωδια περνανε εξωτερικα.

Επισης το καλωδιο που αλλάχτηκε με νεο και συνδεθηκε με το παλιο, ελπιζω το "μουφαρισμα" οπως το λεμε στην γλώσσα μας να μην εχει γινει σε ανοιχτο χωρο που βρεχετε γιατι μπορει να εχει παρει νερα ο σύνδεσμος και να εχεις το πρόβλημα.

1 ώρα πριν, Nate είπε

και για τον ενισχυτή κανένα 20αρι με 30αρι.

Τι ενισχυτής ειναι αυτος που θα εχει ενα 20αρικο?. Ενισχυτής τυπου ιστού μηπως?. Γιατι οι σοβαροί ενισχυτές κεντρικής δεν εχουν 20 με 30 ευρω αλλα πολυ παραπάνω, (εκτος αν ειναι κανενας μικρος ενισχυτής κεντρικης πχ κατι Mistral που εχουν κανένα 30αρι). 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

@Nate, καλησπερα.
Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ σε οτι αφορα τις τιμες της παροχής υπηρεσιών. Η κάθε δουλειά κοστολογείται ανάλογα με την δυσκολία της και τους παράγοντες της.
Τωρα στο τεχνικό κομμάτι δεν νομίζω οτι θα αλλάξει το καλώδιο που μπαινει μεσα στον τοίχο εκτος αν ανοίξει κουτια διακλαδώσεων και επιχειρήσει νε παρασει το νεο καλωδιο.
Συνηθως για την αποφυγη μερεμετιων τα νεα καλωδια περνανε εξωτερικα.

Επισης το καλωδιο που αλλάχτηκε με νεο και συνδεθηκε με το παλιο, ελπιζω το "μουφαρισμα" οπως το λεμε στην γλώσσα μας να μην εχει γινει σε ανοιχτο χωρο που βρεχετε γιατι μπορει να εχει παρει νερα ο σύνδεσμος και να εχεις το πρόβλημα.

Τι ενισχυτής ειναι αυτος που θα εχει ενα 20αρικο?. Ενισχυτής τυπου ιστού μηπως?. Γιατι οι σοβαροί ενισχυτές κεντρικής δεν εχουν 20 με 30 ευρω αλλα πολυ παραπάνω, (εκτος αν ειναι κανενας μικρος ενισχυτής κεντρικης πχ κατι Mistral που εχουν κανένα 30αρι). 

Για το τελευταίο, ναι, mistral κοίταζα.

Μου φαίνεται ότι με συμφέρει να μην αλλάξει το καλώδιο που πάει μέσα στον τοίχο, γιατί αυτό σημαίνει λιγότερα εργατικά και λιγότερο καλώδιο, αν καταλαβαίνω σωστά.

Σε ανοιχτό χώρο είναι δυστυχώς. Ναι, σήμερα ας πούμε που υπάρχει υγρασία το ισόγειο έχει θέμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Nate είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Τιποτα να εισαι καλα. Καλη τυχη εύχομαι. Συνηθως τα καλώδια που ειναι εσωτερικά μεσα στους τοιχους δεν παθαίνουν τίποτα εκτος αν παρουν υγρασία εσωτερικά απο αυτα που ειναι στην ταράτσα.
Παλια θυμάμαι σε πριζα (ΤV) ειχε τυχει μολις εβγαλα το καλώδιο να τρέχει νερο απο μεσα του!
Οπως και να εχει ο συνάδελφος που θα ερθει να στο φτιάξει θα πρέπει να εχει και πεδιομετρο για να κάνει μετρήσεις πριν και μετα σε ολα τα στάδια/σημεια ωστε να δει τι γίνεται με το σήμα.
Το ψηφιακό σημα εχει τα υπερ του στις απαιτήσεις αλλα εχει και τα κατα του, θα ελεγα οτι ειναι ποιο ευαίσθητο στις παρεμβολές σε οτι ηταν το παλαιό κλασσικό αναλογικό.
ΥΓ. Δεν ειναι κακοι οι ενισχυτές της εταιρίας Mistral, προκεται για Ελληνική εταιρία με πολλά χρόνια στον χωρο και επίσης με πολυ καλα και ποιοτικά προϊόντα.
Για καλωδιο δεν θα πρότεινα το Televes, δες καλύτερα σε Biokal ειναι πολυ καλα καλώδια, και Ελληνικά 🇬🇷

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Τιποτα να εισαι καλα. Καλη τυχη εύχομαι. Συνηθως τα καλώδια που ειναι εσωτερικά μεσα στους τοιχους δεν παθαίνουν τίποτα εκτος αν παρουν υγρασία εσωτερικά απο αυτα που ειναι στην ταράτσα.
Παλια θυμάμαι σε πριζα (ΤV) ειχε τυχει μολις εβγαλα το καλώδιο να τρέχει νερο απο μεσα του!
Οπως και να εχει ο συνάδελφος που θα ερθει να στο φτιάξει θα πρέπει να εχει και πεδιομετρο για να κάνει μετρήσεις πριν και μετα σε ολα τα στάδια/σημεια ωστε να δει τι γίνεται με το σήμα.
Το ψηφιακό σημα εχει τα υπερ του στις απαιτήσεις αλλα εχει και τα κατα του, θα ελεγα οτι ειναι ποιο ευαίσθητο στις παρεμβολές σε οτι ηταν το παλαιό κλασσικό αναλογικό.
ΥΓ. Δεν ειναι κακοι οι ενισχυτές της εταιρίας Mistral, προκεται για Ελληνική εταιρία με πολλά χρόνια στον χωρο και επίσης με πολυ καλα και ποιοτικά προϊόντα.
Για καλωδιο δεν θα πρότεινα το Televes, δες καλύτερα σε Biokal ειναι πολυ καλα καλώδια, και Ελληνικά 🇬🇷

Τσέκαρα λίγο τα καλώδια Biokal, φαίνονται πιο φθηνά από το televes. Είναι και ένα που είδα rg6, μια χαρά.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Nate είπε

Τσέκαρα λίγο τα καλώδια Biokal, φαίνονται πιο φθηνά από το televes. Είναι και ένα που είδα rg6, μια χαρά.

Σχετικο ειναι αυτο αναλογα τον τυπο που θα επιλεξεις, για εμενα μην πας κατω απο το VECTOR SAT-110 και αν θες κατι καλο δες την σειρα DGS.
Επισης εχω κατι κουλούρες αν σε ενδιαφέρει καινούριες 30μ εκάστη τις ειχα βαλει αγγελία παλια εδω δεν τις ζήτησε κάποιος και η αγγελία έληξε.

Προκεται για καλωδιο 3πλης θωράκισης κλασσης Α++ πολυ καλης ποιότητας και χαμηλών απωλειών πχ στα 800 MHz 16,10 (dB/100m)
Η τιμη που θα το βρεις ειναι στα 18 ευρω/30μ
Μπορω να σου αφήσω στα 12 ευρώ/30μ και για 2 τεμάχια και πανω στα 10 ευρώ εκάστη.
Δες το και πες μου αν ειναι να κανω νεα αγγελία.

Αναφορά σε κείμενο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Κεντρικός Αγωγός: Φ 1,13mm χαλκος επαργυρωμένος
Μόνωση: Φ 4,80mm τριπλή μόνωση skin-foam-skin με έγχυση αζώτου
Εξωτερικός Αγωγός: Tαινία αλουμινίου κολλημένη στη μόνωση + πλέγμα επαργυρωμένου χαλκού
Εξωτερική Επένδυση: Φ 6,80mm PVC λευκό, ελεύθερο μολύβδου με meter-marking

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σύνθετη Αντίσταση: 75 +/-3 Ohm
Χωρητικότητα: 52 pF/m
Ταχύτητα Διαδόσεως (v/c): 0,85
Τάση ελέγχου επένδυσης: 4 KV
Θωράκιση (Zt): Zt 5-30 MHz <0,9 mOhm/m
Θωράκιση (As):
As 30-1000 MHz > 105 dB
As 1000-2000 MHz > 95 dB
As 2000-3000 MHz > 85 dB
Κλάση Θωράκισης: Α++
Αντίσταση Αγωγών σε DC: κεντρικός αγωγός 18,0 Ohm/km, εξωτερικός αγωγός 11,0 Ohm/km
Απώλειες Επιστροφής (dB) :
5 - 470 MHz >23
470 - 1000 MHz >20
1000 - 3000 MHz >18
Ονομαστικές Απώλειες (dB/100m)
100 MHz 5,50
400 MHz 11,20
800 MHz 16,10
1000 MHz 18,20
1500 MHz 22,40
1750 MHz 24,20
2150 MHz 26,80
2400 MHz 28,60
3000 MHz 32,50

ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ελάχιστη Ακτίνα Κάμψεως:
για μία κάμψη 35 mm
για επαναλαμβανόμενες κάμψεις 70 mm
Μέγιστη εφελκυστική δύναμη150 N

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 50117-2-4

admin-ajax.webp.1952148c92b5cfb3f9d59c0b69bf6680.webp

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Σχετικο ειναι αυτο αναλογα τον τυπο που θα επιλεξεις, για εμενα μην πας κατω απο το VECTOR SAT-110 και αν θες κατι καλο δες την σειρα DGS.
Επισης εχω κατι κουλούρες αν σε ενδιαφέρει καινούριες 30μ εκάστη τις ειχα βαλει αγγελία παλια εδω δεν τις ζήτησε κάποιος και η αγγελία έληξε.

Θα ρωτήσω τον τεχνικό όταν έρθει η ώρα και μαζευτούν τα χρήματα για την αλλαγή για το καλώδιο και τον ενισχυτή επίσης, και θα δω για το καλώδιο. Δεν μπορώ να την δεχθώ λοιπόν, αλλά ευχαριστώ πολύ για την προσφορά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...