VasKag Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Ληψη απο που κανεις? Απο Πάρνηθα/Υμηττό ή Στυρα ? Δεν ειμαι σιγουρος. Με βαση αυτα που λεει η τηλεοραση μπορεις να καταλαβεις? ERT1HD 474MHZ ERT2HD, ERT3HD 530MHZ ALPHAHD, SKAIHD, OPENHD, ANT1HD 482MHZ MEGAHD, STARHD, MAKTVHD 498MHZ αυτα τα καναλια ειναι που χρησιμοποιουμε κυριως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 36 λεπτά πριν, VasKag είπε Επισης αν επαιρνα απο condor μια τριπλη Απεφυγε καλυτερα την condor. Απο μεγαλες δες την fracarro blu HD22 LTE και την Televes DAT-45 T-Force 5G LTE HD 4 λεπτά πριν, VasKag είπε Δεν ειμαι σιγουρος. Με βαση αυτα που λεει η τηλεοραση μπορεις να καταλαβεις? Δυστυχώς οχι, γιατι και τα 3 κεντρα εχουν τις ιδιες συχνοτητες. Αν κοιτάει η κεραία σου προς παραλια ειναι απο Στυρα αν κοιταει προς τα πισω ειναι απο καποιο απο τα αλλα 2 κεντρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Απεφυγε καλυτερα την condor. Απο μεγαλες δες την fracarro blu HD22 LTE και την Televes DAT-45 T-Force 5G LTE HD Αν διαβαζω σωστα η τελεβες εχει επανω αυτοματο ενισχυτη αν συνδεθει με ρευμα? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από VasKag Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, VasKag είπε Αν διαβαζω σωστα η τελεβες εχει επανω αυτοματο ενισχυτη αν συνδεθει με ρευμα? Ναι με auto AGC. Εχει πολυ μεγαλο gain, ισως να μην χρειαζεται στην περίπτωση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Στυρα με τιποτα. Αναμεσα σε Υμηττο και Παρνηθα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kstgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 25/8/2022 στις 9:07 ΜΜ, Petros Electron είπε Οχι ειναι καθαρά θέμα σχεδίασης του κατασκευαστή Μια χαρά το καλώδιο(α) που εχεις. Απο τα καλύτερα και Ελληνικό. Για το cosmosat 1400 της μαβικαλ έχεις άποψη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, kstgr είπε Για το cosmosat 1400 της μαβικαλ έχεις άποψη; Οχι δεν το εχω δουλεψει. Απο οτι βλέπω απο τα χαρ/κα, καθαρός χαλκός (στο εσωτερικό) PET μόνωση, άπλα το πλενταζ του ειναι αλουμίνιο. Μέση τιμη -17,50dB/μV@ 800 MHz με ορια ≤18,0 dB/μV. Καλο σε γενικές γραμμές αλλα ανάλογα σε τι τιμη το βρίσκεις. Καλο επισης αν εχεις σκοπό να το βάλεις σε εξ/κη εγ/ση λόγω του PET. Ένα μικρο ερωτηματικό στο οτι δεν αναφέρει τι κλάση θωράκισης έχει. Εγω δούλευα πολύ της Cavel το SAT752 με Εξασθένιση : 862MHz/100m : -16.7dB που ειναι Class A+ και χαλκος στο πλενταζ, δεν ειναι PET αλλα τα παει αξιόλογα στο πέρασμα του χρόνου. Αν εχεις ορεξη να διαβάσεις τι ειναι η θωράκιση και την σημασία της σε μια εγ/ση δες εδω Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από Petros Electron 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 29/8/2022 στις 2:40 ΜΜ, kstgr είπε Για το cosmosat 1400 της μαβικαλ έχεις άποψη; Αναλογα την χρηση. Το 1400 δεν ειναι pet. Εκτος αν το αναφερει στο τελος και ειναι μαυρο σε χρωμα. Αν τα μετρα ειναι λιγα και το καλωδιο εκτίθεται σε εξωτερικές συνθήκες και δεν θες να ''ασχολείσαι''.. Παρε pet... Vector Dgs 1602... Κορυφη. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από graphist83 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, graphist83 είπε Αναλογα την χρηση. Το 1400 δεν ειναι pet. Εκτος αν το αναφερει στο τελος και ειναι μαυρο σε χρωμα. Αν τα μετρα ειναι λιγα και το καλωδιο εκτίθεται σε εξωτερικές συνθήκες και δεν θες να ''ασχολείσαι''.. Παρε pet... Vector Dgs 1602... Κορυφη. Σωστη η παρατήρηση.. Εγω στην αναζήτηση επεσα στο PET για αυτό έγραψα, υπαρχει και το απλο (λευκο). +1 για το DGS1602 γενικά η BIOKAL εχει αξιόλογα καλώδια και κανει και εξαγωγές κιόλας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKATADIOKTOS Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/8/2022 στις 8:35 ΜΜ, Petros Electron είπε Καθε μουφα F σε F μας αφαιρει -1dB. Πόθεν τεκμέρεται κάτι τέτοιο; Αν στα 600Mhz μας αφαιρεί -1dΒ,κάθε μούφα F σε F στα 2000Mhz πόσα μας αφαιρεί; Επιπλέον, πόσα dB αφαιρούνται απο την σύνδεση που έχεις στην έξοδο του LNB,πόσα απο την σύνδεση στην είσοδο του DiSEqC,πόσα απο το ίδιο το DiSEqC,πόσα απο την σύνδεση στην έξοδο του DiSEqC και πόσα απο την σύνδεση στην είσοδο IF του δορυφορικού δέκτη; Όπως πολύ καλά κατάλαβες,σε μια δορυφορική εγκατάσταση εξ'ορισμού έχουμε πολλά κόψε ράψε και πρέπει οπωσδήποτε να μας δώσεις τιμές για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση όπου θα θέλουμε να δούμε Nova ή cosmote αλλά λόγω των απωλειών δεν θα μας ικανοποιεί το 60αρι Επίσης θα ήθελα νας μας πεις πόσα dB θα χάσουμε αν πάμε να εφαρμόσουμε στα 2000Mhz το παρακάτω καλώδιο επειδή έχει προκριθεί η λύση της διέλευσης του καλωδίου απο το παράθυρο Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από AKATADIOKTOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, AKATADIOKTOS είπε Πόθεν τεκμέρεται κάτι τέτοιο; Αν στα 600Mhz μας αφαιρεί -1dΒ,κάθε μούφα F σε F στα 2000Mhz πόσα μας αφαιρεί; Επιπλέον, πόσα dB αφαιρούνται απο την σύνδεση που έχεις στην έξοδο του LNB,πόσα απο την σύνδεση στην είσοδο του DiSEqC,πόσα απο το ίδιο το DiSEqC,πόσα απο την σύνδεση στην έξοδο του DiSEqC και πόσα απο την σύνδεση στην είσοδο IF του δορυφορικού δέκτη; Όπως πολύ καλά κατάλαβες,σε μια δορυφορική εγκατάσταση εξ'ορισμού έχουμε πολλά κόψε ράψε και πρέπει οπωσδήποτε να μας δώσεις τιμές για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση όπου θα θέλουμε να δούμε Nova ή cosmote αλλά λόγω των απωλειών δεν θα μας ικανοποιεί το 60αρι Επίσης θα ήθελα νας μας πεις πόσα dB θα χάσουμε αν πάμε να εφαρμόσουμε στα 2000Mhz το παρακάτω καλώδιο επειδή έχει προκριθεί η λύση της διέλευσης του καλωδίου απο το παράθυρο Το -1dB ειναι κατά προσέγγιση. Σίγουρα μεγαλώνει όσο ανεβαίνουμε σε συχνότητα. Αλλη τιμη στα 600, αλλη στα 1000 κ.ο.κ. Καλο που το επισημαίνεις, εγω το έγραψα γενικά χωρις να το πάω σε "βαθος" Στα υπόλοιπα σαφώς, οτι διακοπτικο υλικο παρεμβάλλουμε στην εγ/ση μας, οπως διακόπτες diseqC ,σπλιττερ, κτλπ δημιουργούν απώλειες. Απώλειες διέλευσης/εισοδου ονομάζονται. Οι σοβαροί κατασκευαστές τις δινουν (πχ SPAUN). Ενα diseqC των 5 ευρω με ενα των 25 δεν μπορεί να ειναι το ίδιο. Και κλείνοντας θα σου πω οτι ποτε δεν συμπάθησα τα 60αρια. Η ιδια η νοβα πήγε σε 80αρι έπειτα απο προβλήματα που είχε το TP που έχει τις HD συχνότητες, ο ΟΤΕ ξεκίνησε με 80αρι και το πηγε σε 60αρι. Και οι 2 εταιρίες τωρα δινουν κατοπτρα της Ισπανικης Tecatel. Για εμενα για Ελλάδα (δεν μιλάω πχ για Γερμανία οπού εκει ο Astra ειναι παντοδύναμος) καλο ειναι η διάμετρος της κεραίας μας (πιάτο) να ξεκινάει απο 80~85εκ και πανω για να μην έχουμε προβλήματα λήψης. To καλώδιο που δείχνεις δεν το εχω δοκιμάσει δεν εχω γνώμη. Πότε δεν έκανα εγ/σεις περνοντας το καλώδιο κάτω απο πόρτες και παράθυρα. Πάντοτε έβρισκα τρόπο να περάσει το καλωδιο απο τον τοίχο. Οι μουφες καλο ειναι να αποφεύγονται, ειδικά σε εξ.χώρο γιατί εκεί μαζεύουν υγρασία. Αν δεν μας φτάνει ομως το καλωδιο η θέλουμε προέκταση ειναι μια λύση. Και ενα edit γιατι το ξεχασα. Το παράδειγμα της μουφας το ανέφερα στο θεμα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και οχι της δορυφορικής. Εκει επειδή η συχνότητα ειναι ποιο υψηλη, (οπως σωστα ανέφερες) ειναι και ποιο critical τα υλικά μας στο αποτέλεσμα. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Petros Electron 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKATADIOKTOS Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Πότε δεν έκανα εγ/σεις περνοντας το καλώδιο κάτω απο πόρτες και παράθυρα. Πάντοτε έβρισκα τρόπο να περάσει το καλωδιο απο τον τοίχο. Έχεις μεγάλη εμπειρία στις εγκαταστάσεις; Πόσο καιρό ασχολείσαι με αυτές και ποιο έτος έκανες την πρώτη σου εγκατάσταση είτε ως βοηθός εγκαταστάτη είτε ως αυτόνομος εγκαταστάτης.Μην εκλαμβάνεις τις ερωτήσεις μου ως αδιάκριτες απλά απο την απάντηση θέλω να δω πόσο δραματικά ή όχι έχει αυξηθεί το επίπεδο της εμπειρογνωμοσύνης σου στην μονάδα του χρόνου,σύμφωνα με τα σχολιά σου που έχω διαβάσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν εχω πρόβλημα, να σου πω. Ξεκίνησα από ηλεκτρονικό εργ/ριο το 1998 οπου εκει έκανα τις πρώτες εγ/σεις κεραιών Τv, δούλεψα αργότερα σε αλυσίδα "Antenna stores" οπού εκει με εναν πολυ γνωστό και καταξιωμένο εγ/τη (εχει γραψει πολλα αρθρα σε περιοδικα του χωρου) εμαθα πολλα για την δορυφορικη και την διανομή σήματος, ήμουν απο τους πρώτους εγ/τες του OTE (cosmote) οταν ξεκίνησε, εχω εργαστει και σαν εγ/της Nova, εχω συνεργαστει με μαγαζια και εγ/τες και εχω εγκαταστήσει πολλά κινητά κατοπτρα με καθε είδους μοτέρ, diseqC και actuator και σε αλλες περιοχές της Ελλαδος, υπηρξα feed hunter αφου στην κατοχή μου είχα ένα κινητό 2,40 παραβολικό αλουμινίου το οποίο το είχα σε μπάντα KU και C. Έχω στην κατοχή μου 2 πεδιομετρα , υπήρξα συντονιστής σε γνωστό ελληνικό forum δορυφορικών, έχω certificate απο televes και Ikusi, και εχω παει σε πολλά σεμινάρια. Εχω αποχωρίσει απο τον χώρο εδω και 7 χρονιά αφου ασχολούμαι πλέον με αλλο κλαδο της ηλεκτρονικής, καθότι η ταράτσα με κούρασε, και πλέον με την ραγδαία αναβάθμιση της IP ΤV το δορυφορικό τοπίο δεν ειναι το ιδιο πλέον. Συν το οτι ειμαι και κάποιας ηλικίας πλεον.. Μπορει και καποια πράγματα απο αυτα που γράφω να μην ειναι σωστα, αλώστε ο καθενας μας εχει την προσωπικη του εμπειρία και πείρα. Εδω άλλωστε δεν πληρώνομαι σαν μάστορας ουτε σαν εγκ/της Αυτα απο εμενα. Εσυ είσαι ή ήσουν της δουλειάς ? Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Petros Electron 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AKATADIOKTOS Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Petros Electron είπε υπηρξα feed hunter αφου στην κατοχή μου είχα ένα κινητό 2,40 παραβολικό αλουμινίου το οποίο στο είχα σε μπάντα KU και C. Πριν σου απαντήσω αν ήμουν ή είμαι της δουλειάς,θα μου επιτρέψεις μερικές ερωτήσεις ακόμη, αν δεν σε πειράζει βέβαια και αν δεν σου γίνομαι ενοχλητικός.Το παραβολικό 2,40 το έχεις ακόμη ή το πούλησες; Αν το έχεις, είναι σε λειτουργία ή παροπλισμένο; Feed hunter ποια εποχή υπήρξες; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από AKATADIOKTOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα μου επιστρέψεις να μην επεκταθώ αλλο στο επαγγελματικό μου παρελθόν, τουλάχιστον δημόσια. Αφενός γιατί δεν εργάζομαι πλεον σε αυτον τον τομεα, αφετέρου γιατί πισω απο τα nicknames δεν ξέρω σε ποιον μιλάω, και αν ειναι συνάδελφος, και τι αποσκοπεί με ολες αυτες τις ερωτήσεις. Και επίσης είμαστε και offtopic. Το παρον thread ειναι "οδηγος-κεραιες-τηλεοπτικού-σήματος-εγκατάσταση" και καλο ειναι να μείνουμε σε αυτο. Edit, για να μην μείνεις και με την απορια το 2,40 πηγε για ανακύκλωση καθότι έπρεπε να φυγω απο το σπιτι και δεν μπορούσα να το πάρω μαζι μου.. Τελευταίο τόξο 90Ε~30W βίντεο του πιάτου εδώ φιλικα παντα, Ευχαριστώ και καλη συνεχεια. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Petros Electron 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα