Προς το περιεχόμενο

Οδηγος: Κεραιες τηλεοπτικού σήματος - Εγκατάσταση

graphist83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απάντηση σαφής δεν μπορεί να δωθεί καθώς δεν γνωρίζουμε τα επίπεδα σήματος στην περιοχή αυτή. Οι γείτονες έχουν ικανοποιητικη λήψη με απλές εξωτερικές?

Αν ναι μια καλή μικρή κεραία είναι η fracarro HD3. Μικρή, δυνατή και πανεύκολη.

Αλλά χωρίς όργανα και μετρήσεις από αυτά, δεν μπορώ να ξέρω εάν θα πετύχει. Δες τουλάχιστον το χάρτη κάλυψης της digea.

Με εσωτερική σίγουρα όχι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 516
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 3 μήνες μετά...

γεια σας και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί αυτό που θα ρωτήσω. έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι.

Έφυγα από την NOVA τώρα που τελείωσε το συμβόλαιο και μου άφησαν τον εξοπλισμό. Με την κεραία που έχω μπορώ να πιάσω τα ελεύθερα κανάλια? γιατί με την κεραία δεν έχει και τόσο καλό σήμα..

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ρυθμίσω το πιάτο στις 3 μοίρες ανατολικά αλλά ο αποκωδικοποιητής της nova μπορεί να παίξει χωρίς κάρτα η θέλει άλλο αποκωδικοποιητή.?

Όχι δεν μπορείς με αυτό το δεκτη. Είναι Κλειδωμένα με bis. Θες άλλο δέκτη κοντά στα 60€.

Σε συμφέρει να ασχοληθείς με την λύση της κεραίας. Εκτός εάν η περιοχή που μένεις η ή θέση του σπιτιού σου, έχει θέμα.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

γεια σας και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί αυτό που θα ρωτήσω. έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι.

Έφυγα από την NOVA τώρα που τελείωσε το συμβόλαιο και μου άφησαν τον εξοπλισμό. Με την κεραία που έχω μπορώ να πιάσω τα ελεύθερα κανάλια? γιατί με την κεραία δεν έχει και τόσο καλό σήμα..

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ρυθμίσω το πιάτο στις 3 μοίρες ανατολικά αλλά ο αποκωδικοποιητής της nova μπορεί να παίξει χωρίς κάρτα η θέλει άλλο αποκωδικοποιητή.?

Φίλε γιατί θες να πιάσεις Digea-EΡΤ από 3.1Ε; Από δυτική Θράκη είσαι; Ακόμα αναλογικό έχετε εκεί; Τέσπα αν θες να το κάνεις αυτό μπορείς να πάρεις τον Edision Progressiv Nano HD, βγαίνει γύρω στα 40 ευρώ. Ο δέκτης της Nova δεν κάνει για καμία εργασία, μόνο για τα FTA, πέτα τον, ούτε σε αγγελία πιάνει τίποτα, άστα να πάνε. Αλλά ρε αδερφέ αν μένεις σε σημείο που έχεις επίγειο ψηφιακό σήμα, γιατί να πιάσεις τα 15db του δορυφόρου, που θα τα φτύσει στην πρώτη μπόρα, και να μην πας για τα 30db του επίγειου σήματος, που βρέξει χιονίσει δεν θα έχεις ποτέ μαύρο + ότι είναι και HD που δεν ισχύει από δορυφόρo, όχι ότι είναι κανονικό HD και το επίγειο λέμε τώρα, μας κοροϊδεύουνε αδερφέ, SD με ανεβασμένο bitrate έτσι το κάνω και γω.Σε προκαλώ να συγκρίνεις την εικόνα από ANT1 "HD" και RT HD από 13Ε ή 19.2Ε και θα καταλάβεις πόσο πίσω είναι η Ελλαδίτσα μας. Τράβα να πάρεις μία κεραία, πάρε δύο και βάλε και έναν ποιοτικό μίκτη, άμα έχει κακές καιρικές συνθήκες στο ένα κέντρο εκπομπής να πιάνεις το άλλο, αν εξυπηρετείς πολλές τηλεοράσεις βάλε και έναν ενισχυτή και δεν θα χρειαστεί ποτέ να επέμβεις πάλι. Τί να κάθεσαι τώρα ρύθμισε ανύψωση, ρύθμιση skew, βάλε BISS, άλλαξε σε έξι μήνες το BISS, βάλε άλλο ΜΠΙΣκότο....

• Like 1

Ισχυουν πανω κατω αυτα που λες, σαφως η επειγεια ληψη ειναι πιο ευκολη και λιγοτερο μπελαλίδικη. Αν και εφοσον ομως το σπιτι βρισκεται σε καποια περιοχη ''άγονη γραμμή'', τοτε ειναι η μονη λυση.

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα σας,

έφτασε η ώρα να φτιάξω την εγκατάσταση των τηλεωρασεων στο καινούργιο μου σπίτι (3-όροφο). Έχουν τοποθετηθεί κεραία, καλώδια και 15 πρίζες τηλεόρασης. Προς το παρών δεν θα δουλευουν ολες ταυτόχρονα αλλα θέλω απο τώρα να κάνω την τελική εγκτάσταση. Θέλω να ρωτήσω τι ενισχυτή πρέπει να βάλω για τις 15 πρίζες και επισης τι διακλαδωτές (υπαρχουν με τόσες πολλες εξόδους ή θα μπουν 2 και 3 διακλαδωτές ; και τι διακλαδωτές να βάλω ; π.χ. Link.png Site: αυτον )
Επίσης αν χρειάζεται να βάλω κάτι άλλο το οποίο δεν έχω αναφέρει παρακαλώ να με ενημερώσετε.

Ευχαριστώ.

Εγώ για 6 πρίζες έβαλα ένα ενισχυτή της Televes που έχει 7 εξόδους,μοντέλο δεν θυμάμαι και δύσκολα να ανέβω στην κεραμοσκεπή για να τον δω....Δεν ξέρω αν υπάρχει με πιο πολλές.

• 1 μήνα μετά...

Συγγνώμη αν είμαι σε λάθος ποστ αλλά έχω απελπιστεί τρομερά, έχω μια τηλεόραση 3 μήνες, πριν 1 μήνα έπιανα κανονικά ερτ 1-2-3, ξανά κάνω scan για κανάλια και από τότε δεν μπορώ να ξανά βρω τα ερτ κανάλια. Άλλαξα 50 θέσεις στην εξωτερική κεραία και τίποτα. Τι μπορώ να κάνω;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα,

για κεντρικό ενισχυτή (6 τερματικές πρίζες, απόσταση πρίζας- πολυδιακόπτη 20-30μ) έχετε να προτείνετε κάτι; Προς το παρόν η κεραία συνδέεται απευθείας με τον πολυδιακοπτη και πιάνω μαξ 8 καναλία κι αυτά όχι σε όλες τις πρίζες.

• 1 μήνα μετά...

Καλησπερα, εδω και λιγους μηνες εχει τοποθετησει ο ηλεκτρολογος μου μια κεραια νεου τυπου οπως αυτη εδω: http://www.techstores.gr/matel-an-digital-black-matel.html επανω στην ταρατσα με αμεση επαφη με το νησι της Θασου  χωρις εμποδια / να με κλεινει καποια πολυκατοικια (οπου υπαρχει η κεραια για τα ψηφιακα).

Στο σπιτι υπαρχουν 4 δωματια αντιστοιχα με πριζες tv. Εχει μπει το σπλιτερ και ενας ενισχυτης tecatel amp-in24atblte με φιλτρο LTE (Παρακατω υπαρχει φωτο).

Καθημερινα επειδη καθομαι στην Tv το βραδυ μετα τις 22:00.. παρατηρω οτι μεταξυ 22:30 - 23:30 οποιο καναλι και αν βλεπω χανεται η εικονα και επανερχεται σε 1-2 δευτερολεπτα, ειτε εχει καλο καιρο εξω (τωρα το καλοκαιρι) ειτε τον χειμωνα με βροχες, συννεφια...

Ορισμενα καναλια π.χ. το Ε HD πολλες φορες πιξελιαζει (παζλ) για να το δεις θα πρεπει να επιλεξω το απλο E (sd) αυτο γινεται και με πεντακαθαρο καιρο.

Εδω και 4 ημερες ξαφνικα δεν παιζει το mega. Κανω σαρωση και στις 2 tv λεω μηπως και αλλαξε συχνοτητα και δεν το βρηκε καν.

Ρωταω γειτονες που κοιτανε απο κεντρικη κεραια και μου λενε οτι το βλεπουν κανονικα το καναλι.

Σημερα Δευτερα λεω ας ξανα κανω μια σαρωση και βλεπω οτι το επιασε.

Φυσικα στο σπλιτερ ειτε εχω ολα τα καλωδια συνδεδεμενα ειτε οχι το ιδιο κανει. Απλα εβγαλα αυτα απο τα 2 δωματια που δεν υπαρχουν καν TV εκει για να δω μηπως εφταιγε αυτο.

Τελικα πολυ πιστευω οτι φταιει η κεραια. Θα μιλησω με τον ηλεκτρολογο να την επιστρεψω πισω γιατι εχει 2 χρονια εγγυηση.

Αλλα και αν μου πουν οτι τελικα δεν φταιει πως μπορω να το αποδειξω.

Σκεφτομαι να βαλω τελικα μια τετοιου τυπου κεραια που εχω ηδη στην αποθηκη της Televes: https://www.skroutz.gr/s/4879038/OEM-Prisma-26-Yagi.html

Εχετε να μου προτεινετε κατι; οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη :)

post-57087-0-75569400-1499103701_thumb.jpg

Είχε έρθει, την σήκωσε και καλά λίγο ψηλότερα την κεραία. Αλλά δεν υπήρχε εκείνο το πιξελισμα την συγκεκριμένη στιγμή. Το πρόβλημα παραμένει το βράδυ και το τελευταίο 4ημερο με το μεγκα. Σήμερα επανηλθε. Εγώ σκέφτομαι αντικατάσταση της κεραίας. Απλά λέω μήπως υπάρχει κάτι άλλο που δεν σκέφτηκα να τσεκάρω να μου το προτείνει κάποιο μέλος.

Επισκέπτης

Στην φωτογραφία που ανέβασες το καλώδιο που δεν είναι συνδεδεμένο μήπως παίζει κάποιο ρόλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...