Προς το περιεχόμενο

Οδηγος: Κεραιες τηλεοπτικού σήματος - Εγκατάσταση

graphist83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η konig δεν αποτελεί ποιοτική πρόταση. Παρε μια οικονομική fraccarro.

Παρόλα αυτα δεν συμβουλευω σε καμια περίπτωση χρήση δυο κεραιών για ταυτόχρονη λήψη δυο κέντρων. Θα προσθέσει περισσότερα προβλήματα. Για να γίνει αυτό θέλει μελέτη σε μαθηματικό επίπεδο για την τοποθέτηση και τα κατάλληλα φίλτρα που πρέπει να προστεθούν.

Αυτό που γράφεις ισχύουν και στα ψηφιακά σήματα διαφορετικών κέντρων εκπομπής πχ Αρόης Αίνου;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 516
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βάζεις μια κεραία και με ένα πεδιομετρο ελέγχεις πιο κέντρο σου δίνει τα περισσότερα dbmv με το καλύτερο Ber. Αν ο λόγος για δύο κέντρα είναι επειδή υπάρχουν κανάλια στο ένα που δεν έχει το άλλο τότε πάσο.

Μπορείς να το δοκιμάσεις χρησιμοποιώντας ένα combiner 2:1.

Καλησπερα,

Κατεβηκαμε στο εξωχικο σημερα που βρισκεται στην Ανδριτσαινα ηλειας περιοχη που στο χαρτη της digea ειναι καταλευκη και ως αποτελεσμα αυτου η τηλεοραση με την παλια εσωτερικη κεραια δεν πιανει τιποτα παρολο τον αποκωδικοποιητη.Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας αναμεσα σε δυο κεραιες που θελω να δοκιμασω ποια να επιλεξω για την ορεινη αυτη περιοχη,περιπου 800 μετρα υψομετρο, που απεχει γυρω στα 50 χιλιομετρα σε ευθεια γραμμη απο το κεντρο αναμεταδοσης της Σμερνας(Κρεστενα).Η πρωτη ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/5191750/OEM-Matel-AN-Digital.html κατι μη συμβατικο δηλαδη και η δευτερη ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/4485160/Power-Plus-PS-25.html.Και κατι ακομα διαβαζω στις μη συμβατικες εκραιες οτι θελουν και ρευμα,δηλαδη ξεκιναει καλωδιο παροχης ρευματος απο την κεραια προς το σπιτι;για αυτο και διαλεξα τη συγκεκριμενη μη συμβατικη γιατι δεν χρειαζεται ρευμα.Αν εχει καποιος την καλοσυνη να με διαφωτισει πανω στο θεμα που αντιμετοπιζω θα το εκτιμουσα.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον εκ των προτερων.

Με αυτόν τον ενισχυτή ιστου ALCAD 2 UHF - VHF,ΒΟ- ΑΜ-305 κανω τη δουλεια μου; είμαι ΒΔ Πελοπόννησο 80χλμ από Αροη και 30 μλ από Αίνο.   

O ενισχυτής κάλος ειναι. Τωρα το ποσο καλα θα ταιριάξει δεν μπορω να σου πω. Αυτο θα το ηξερα μονο με μετρήσεις. Λογικα τα 40db ειναι πολλα. Αλλα εχει μειωτηρα.

Καλησπερα,

Κατεβηκαμε στο εξωχικο σημερα που βρισκεται στην Ανδριτσαινα ηλειας περιοχη που στο χαρτη της digea ειναι καταλευκη και ως αποτελεσμα αυτου η τηλεοραση με την παλια εσωτερικη κεραια δεν πιανει τιποτα παρολο τον αποκωδικοποιητη.Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας αναμεσα σε δυο κεραιες που θελω να δοκιμασω ποια να επιλεξω για την ορεινη αυτη περιοχη,περιπου 800 μετρα υψομετρο, που απεχει γυρω στα 50 χιλιομετρα σε ευθεια γραμμη απο το κεντρο αναμεταδοσης της Σμερνας(Κρεστενα).Η πρωτη ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/5191750/OEM-Matel-AN-Digital.html κατι μη συμβατικο δηλαδη και η δευτερη ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/4485160/Power-Plus-PS-25.html.Και κατι ακομα διαβαζω στις μη συμβατικες εκραιες οτι θελουν και ρευμα,δηλαδη ξεκιναει καλωδιο παροχης ρευματος απο την κεραια προς το σπιτι;για αυτο και διαλεξα τη συγκεκριμενη μη συμβατικη γιατι δεν χρειαζεται ρευμα.Αν εχει καποιος την καλοσυνη να με διαφωτισει πανω στο θεμα που αντιμετοπιζω θα το εκτιμουσα.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον εκ των προτερων.

Καμιά απο αυτες. Πολυ κακες προτασεις. Προτίμησε μια με υψηλη απολαβή και πολλους λοβούς να μαζεύει σήματα από παντού.

Televes Κεραία "V" 15dB (1490)

Fracarro SIGMA 6HD UHF

Απλα να ξερεις εαν εισαι σε τυφλο σημειο τοτε οτι κεραια και να εχουμε δεν πρόκειται να καταφέρεις τιποτε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δλδ να προτιμησω δορυφορικο πιατο;σχετικα πσηλα ειναι το σημειο θα βαλω και εναν ενισχυτη που ουτως ή αλλως χρησιμοποιησουσαμε στην παλια κατι πιο οικονομικοτερο που να κανει δουλεια υπαρχει; http://www.hellasdigital.gr/tv-and-multimedia-el/terrestrial-tv-el/uhf-antennas-el/tel-430-uhf-triple-antenna-small-oem-el/ αυτη για παραδειγμα εχει πανω ακτω τα χαρακτηριστικα της televes αξιζει ή αν υπαρχει κατι μεχρι 30€

Επεξ/σία από loyros13

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΥΝΟΛΟ

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΕΤ DIGITAL LINE 80CM + LNB + ΒΑΣΗ + ΚΑΛΩΔΙΟ 20M (PER.603713) 36.90 € 1

36.90 €

Δέκτης EDISION PROGRESSIV HD COMPACT (PER.603611) 55.90 € 1

55.90 €

Σύνολο προϊόντων (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ): 92.80 €

Έξοδα: €

Γενικό Σύνολο (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ): €

Αν έχεις γνώσεις δορυφορικής τοποθέτησης με 92.80 € καθάρισες

Η Televes 149701 Κεραία UHF DAT-75 HD BOSS μονο εχει 90€ + ALCAD BO-305 35€ = 125€ και αν πιάσεις σημα χωρείς σπασίματα, ενώ με το δορυφορικο + τα κλειδιά biss θα βλέπεις τέλεια!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αγαπητοί φίλοι

Έχω φτιάξει ένα εξοχικό στο χωρίο μου στο Σκλήθρο Λάρισας. Είναι ορεινό και βρίσκεται στα σύνορα  με τον .νομό Μαγνησίας.Έχει έρθει το ψηφιακό σήμα και σύμφωνα με την DIGEA το σήμα μου έρχεται  από το Πήλιο. Είμαι στο στάδιο να εγκαταστήσω καλώδια για την κεραία αλλά και την κεραία φυσικά  

Με λίγη έρευνα που έκανα μέσω internet είμαι ανάμεσα στις παρακάτω δύο κεραίες α)Televes DAT HD BOSS 790 LTE B)IKUSI FLASHD  LTE 818V C58 (εναλλακτικά IKUSI FLASHD  LTE 616V C60) που εάν δεν άνω λάθος διαφέρουν ελάχιστα και σε τιμή και σε χαρακτηριστικά .Επιλέγω LTE για να ετοιμαστώ για το μέλλον διότι το σήμα 4G της κινητής ενδεχομένως να επηρεάζει  το σήμα της κεραίας ΤV.  Όσο για το καλώδιο ψάχνω ένα καλό με λίγες απώλειες και φυσικά με αντοχή στο χρόνο Έχω δεί το Βιοκαλ dgs 1600 (πολύ ακριβό) το Βιοκαλ dgs 1300 και το cavel sat 752. Θα πρέπει να αναφέρω πως η κεραία θα συνδεθεί με 4 τηλεοράσεις και κάθε TV θα συνδέεται απευθείας με την κεντρική κεραία και όχι με διακλάδωση. Θα εκτιμούσα να μου λέγατε την γνώμη σας για τις επιλογές μου ,τι θα με συμβουλεύατε και τι άλλο θα χρειαστώ  στο κομμάτι της σύνδεσης της κεραίας με τα 4 δωμάτια .

Και οι δυο κεραίες ειναι πολυ καλες, Εχω μια προτίμηση στην Ikusi, χωρις να ισχυει κατι το ιδιαιτερο. Τις θεωρω πιο προσεγμενες. Σε καλωδιο το cavel ειναι αριστο, Οπως και τα viocal dgs που διαλεξες. Ισως και υπερβολη.

Απο σήματα δεν ξερω τι παιζει στην περιοχη σου. Αρα ενισχυτή δεν ξερω εαν χρειαζεσαι. Αν δουλέψεις παθητικά θα χρειαστεις και ενα splitter με f connectors 1:4

m930t8fapOkC1Qj3tve346Q.jpg

Απευθειας στην κεραια με πατεντα το ξεχνας. Μονο με το spliter

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...