Προς το περιεχόμενο

Αγορά πρώτης DSLR

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητε κλοκερά, δε χρειάζεται να ψειρίζεις πολύ τη μαϊμού σε τέτοια επίπεδα. Κι εγώ πχ έχω την 400D (κάνον) διότι δε με βόλευε η νίκον στο χέρι.

Πλέον αν ξαναγοράσω σώμα (λέμε τώρα...) θα πάρω πάλι κάνον. Και για τους φακούς που έχω (οχι πως ειναι τπτ καλοί) και για διάφορα άλλα ψιλολόγια.

Αντίστοιχα αν είχα νίκον, θα έμενα σε νίκον. Οι αλλαγές κοστίζουν!

Οι διαφορές σε περίπου ισάξια σώματα,είναι συνήθως τόσο μικρές που δεν αξίζει η πολύ ανάλυση.

Πάντως για την ποιότητα των χρωμάτων, απο διάφορους που ακούω (που έχουν και κάνον) ίσως η νίκον να υπερτερεί ολίγον τι.

Οπως είπατε και πιο πάνω...Αν πάρεις ένα entry level σώμα και πάρεις κι ένα φακό ΑΚΡΙΒΟ θα δείς διαφορά...

Αιντε, καλορίζικη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok οπότε αν είναι θα πάω στην 550 καθώς μου έκανε κλίκ και το μενού!

Thanks παίδες μόλις γίνει η αγορά θα ενημερώσω :-D

Οπως είπατε και πιο πάνω...Αν πάρεις ένα entry level σώμα και πάρεις κι ένα φακό ΑΚΡΙΒΟ θα δείς διαφορά...

Αιντε, καλορίζικη!

Για ρίξε μια πρόταση για φακό αρχηγέ!

Αποψη μου;

Πρώτα πάρε τη μηχανή με τον κίτ φακό, δούλεψε τη, μάθε τη, διάβασε κάνα βιβλίο για αρχάριους (αυτό έκανα εγώ τουλάχιστο) και μέσα απο όλα αυτά, μπορείς να δείς τι είδους φωτογραφίας σου ταιριάζει!

Θελω να καταλήξω,πως ένας φακός δε κάνει για τα πάντα όλα! Μη φορτωθείς σήμερα ένα φακό των 1000ε και δεν τον ξεζουμίσεις.

Οπότε με τον 18-55 θα'σαι μια χαρά στην αρχή. Επειτα βλέπεις!

Πάντως σχεδόν όλοι, ο 1ος "καλός" φακός που αγοράζουν είναι ο 50ρης 1.8 λόγω της φωτεινότητας του και της φθήνιας του.

Πχ, ένας τρομερός φακός είναι ο 24-70 2.8 ή 70-200 αλλά για ερασιτέχνες είναι αλλού για αλλού. Εκτός αν σου περισσεύει το 1000ρικο.

Που αν σου περίσσευε, θαρρώ πως να πήγαινες σε καμια 7Δ ή 5Δ μαρκ ΙΙ.

Αποψη μου;

Πρώτα πάρε τη μηχανή με τον κίτ φακό, δούλεψε τη, μάθε τη, διάβασε κάνα βιβλίο για αρχάριους (αυτό έκανα εγώ τουλάχιστο) και μέσα απο όλα αυτά, μπορείς να δείς τι είδους φωτογραφίας σου ταιριάζει!

Θελω να καταλήξω,πως ένας φακός δε κάνει για τα πάντα όλα! Μη φορτωθείς σήμερα ένα φακό των 1000ε και δεν τον ξεζουμίσεις.

Οπότε με τον 18-55 θα'σαι μια χαρά στην αρχή. Επειτα βλέπεις!

Πάντως σχεδόν όλοι, ο 1ος "καλός" φακός που αγοράζουν είναι ο 50ρης 1.8 λόγω της φωτεινότητας του και της φθήνιας του.

Πχ, ένας τρομερός φακός είναι ο 24-70 2.8 ή 70-200 αλλά για ερασιτέχνες είναι αλλού για αλλού. Εκτός αν σου περισσεύει το 1000ρικο.

Που αν σου περίσσευε, θαρρώ πως να πήγαινες σε καμια 7Δ ή 5Δ μαρκ ΙΙ.

Κοίτα απο την στιγμή που είναι η πρώτη μου Dslr δεν βλέπω κανένα λόγο να πάρω κάτι πιο ακριβό-εξειδικευμένο ρε συ..

Επίσης δεν έχω και τόσο μεγάλη τρέλα ώστε να δώσω παραπάνω! Αν είναι για pc αλλάζει το θέμα :P

Εγινε σε ευχαριστώ για την απάντηση και πιστεύω πως αυτό είναι και το καλύτερο..να μάθω πρώτα την μηχανή με τον φακό της και αργότερα βλέπω :-)

550 για πιο γρηγορες ληψεις,μεγαλυτερη αναλυση και μοτερ εστιασης στον σωμα.χανει στην εστιαση στο βιντεο,που δεν κανει.σε ολα τα αλλα ειναι σχεδον ισοδυναμες.

Αποψη μου;

+1

Σε zoom τον tamron 17-50. Για να πάρεις καλύτερη ποιότητα χρειάζεσαι διπλάσια λεφτά.

Σε φωτεινό prime ο 50άρης είναι άψογος ΑΛΛΑ εμένα σε κροπ με βολεύει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για πορτρέτα. Αντίθετα πολύ πιο χρήσιμος μου έχει φανεί ο 35άρης.

Γενικά πάντως τώρα με το kit θα καλυφθείς αρκετά ΑΝ αποφασίσεις να διαβάσεις και να ασχοληθείς. Οταν ξεκαθαρίσεις τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις και πως μετά από κάποιο καιρό θα μάθεις και τι φακούς να ψάξεις

χανει στην εστιαση στο βιντεο,που δεν κανει.

Nα σου θυμίσω αγαπητέ, πως ΟΛΕΣ οι επαγγελματικές κάμερες του κιν/φου είναι με μάνουαλ εστίαση.

Εξού και οι φωτογραφικές της κάνον δεν έχουν αυτόματη εστίαση στο βίντεο, επειδή προορίζονται και για ερασιτεχνική σκηνοθεσία κτλ.

Πάμπολλες σειρές/διαφημίσεις/κομμάτια ταινιών, φιλμάρονται πλέον με 5D mark II.

Για κάποιον βέβαια που απλώς θέλει και βίντεο για να μην αγοράσει και βιντεοκάμερα,τότε οκ, η νίκον έχει το πόντο υπέρ της.

Να ξέρεις, τα κιτ απο τα κλασσικά μαγαζιά, πχ πλαίσιο,κωτσοβολους,παμπλικ κτλ κτλ κτλ είναι απο ελληνική αντιπροσωπεία (intersys) και συνήθως ακριβότερα.

Τα άλλα απο αντοραμα/κατερελο κτλ είναι με δική τους εγγύηση,μιας και τα αγοράζουν εκτός επισήμων καναλιών.

Θα κρίνεις εσυ απο που θα την πάρεις.

Να ξέρεις, τα κιτ απο τα κλασσικά μαγαζιά, πχ πλαίσιο,κωτσοβολους,παμπλικ κτλ κτλ κτλ είναι απο ελληνική αντιπροσωπεία (intersys) και συνήθως ακριβότερα.

Τα άλλα απο αντοραμα/κατερελο κτλ είναι με δική τους εγγύηση,μιας και τα αγοράζουν εκτός επισήμων καναλιών.

Θα κρίνεις εσυ απο που θα την πάρεις.

Γερμανία είμαι :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...