washcloud Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Τι θα γίνει με την επανάσταση. ...θα σταματήσεις να περιμένεις "ένα χαπάκι να στο δώσουν να το πάρεις όταν έρθει η ώρα", και θα κοιτάξεις σιγά-σιγά να βρεις κα'να κίνημα πολιτών (έχουν φυτρώσει διάφορα τον τελευταίο χρόνο ειδικά), θα πηγαίνεις να κόβεις μούρες και κατάσταση, και σ' όποιο τυχόν σου ταιριάξει, θα ενσωματωθείς και θα συνεισφέρεις. Από κολλήματα αφισσών και καφέδες, μέχρι ηγεσία του. Ό,τι σου ταιριάζει καλύτερα, όσο περνάει ο καιρός. Για να μαζωχτούμε όσοι θέλουμε ανατροπή του σκυλολογιού (άσπρων, μπλε, πράσινων και κόκκινων κόκκων), να οργανωθούμε, να ξέρουμε τί θα κάνουμε πού και πότε κάποια μέρα, αργά η γρήγορα. Διαφορετικά, μην περιμένεις να σε πάρουν στο κινητό και να σου πουν "...θα κάνουμε επανάσταση, θα 'ρθείτε;".
rikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 ...θα σταματήσεις να περιμένεις "ένα χαπάκι να στο δώσουν να το πάρεις όταν έρθει η ώρα", και θα κοιτάξεις σιγά-σιγά να βρεις κα'να κίνημα πολιτών (έχουν φυτρώσει διάφορα τον τελευταίο χρόνο ειδικά), θα πηγαίνεις να κόβεις μούρες και κατάσταση, και σ' όποιο τυχόν σου ταιριάξει, θα ενσωματωθείς και θα συνεισφέρεις. Από κολλήματα αφισσών και καφέδες, μέχρι ηγεσία του. Ό,τι σου ταιριάζει καλύτερα, όσο περνάει ο καιρός. Για να μαζωχτούμε όσοι θέλουμε ανατροπή του σκυλολογιού (άσπρων, μπλε, πράσινων και κόκκινων κόκκων), να οργανωθούμε, να ξέρουμε τί θα κάνουμε πού και πότε κάποια μέρα, αργά η γρήγορα. Διαφορετικά, μην περιμένεις να σε πάρουν στο κινητό και να σου πουν "...θα κάνουμε επανάσταση, θα 'ρθείτε;". Ακριβώς....ήρθε η στιγμή να ωριμάσουμε και να μην περιμένουμε από άλλους να μας σώσουνε
pournaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 ...αυτό που πιστεύω είναι ότι είναι αστείο που και απλοποιείς και επικεντρώνεις στο "ένα κατοστάρικο". Στις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα στηθούν, το κατοστάρικο θα πολλαπλασιαστεί. Και όχι, δεν είναι μόνο τα κατοστάρικα που θα πάνε κάτω οι βασικοί. Αλυσίδα πραγμάτων είναι. Και το θέμα είναι ότι ο κατήφορος που πήρε η χώρα, είναι ιδανικό πεδίο για τις πολυεθνικές. Από κάθε άποψη. Όταν μια χώρα έχει διαλυθεί οικονομικά, πολιτικά, ηθικά, οργανωτικά, είναι η καλύτερή τους να έρθουν, να αράξουν, και να επιβάλλουν τους όρους τους. Θα σκάσει η τάδε πολυεθνική σε μια χώρα που ο λαός θα είναι σασουρτισμένος από την ανεργία, το χαμηλό εισόδημα, το γενικό μπάχαλο, και θα είναι και οι ωραίοι της φάσης. Ποιός θα τους αντιταχθεί όταν θα προσφέρουν μισθούς 300 Ευρώ; Οι πολιτικοί μια χαρά ξέρουν να εξαγοράζονται και μετά ό,τι θα θέλουν τα παιδιά : μείωση μισθών; Μέσα. Μείωση φορολογίας; Μέσα. Μείωση (τί μείωση, εξαφάνιση) ασφαλιστικών εισφορών; Μέσα. Αρκεί παιδιά να μη φύγετε από εδώ. Κι όταν θα μάθει να ζει ο λαός με αυτούς, όχι μόνο θα τρέμει κι ο ίδιος να μη φύγουν, αλλά θα τους θεωρεί και σωτήρες. Ό,τι βιώσανε δηλαδή οι πρώην "ανατολικοί". Όλες οι αδύναμες χώρες, έχουν την ώρα τους να τα γευτούνε ολ' αυτά. Ε ήρθε κι η δική μας. Αν εσύ πάλι πιστεύεις ότι απλά "δεν ήρθαν να κάνουν επενδύσεις εδώ γιατί υπάρχει γραφειοκρατία και υψηλή φορολόγηση", τί να σου πω, συνέχισε να το πιστεύεις. Μιας και δε θες να απλοποιω, ας αναλυσω λιγο τη σκεψη μου: Εχουμε μια Βουλγαρια η οποια ΗΔΗ ειναι με κατωτατο μισθο 150-200, με πολιτες οπου ηδη ζουνε με αυτο το μισθο εχοντας αρκετα μικροτερο κοστος ζωης, χωρις μεγαλες αντιδρασεις, αρα πιο "σιγουρους" με φορολογια επιχειρησεων να φτανει το 29% με πολυ ευκολη εκκινηση επιχειρησης με πολυ ευκολο συστημα εξοδου των κερδων των ξενων επιχειρησεων προς τια αλλες χωρες της ΕΕ, και με διαφορα αλλα μικροτερης σημασιας, Απο την αλλη εχουμε την Ελλαδα με κατωτατο μισθο μετα τη μειωση, στα 600 ευρω, με κοστος ζωης τεραστιο, και που καποια στιγμη το καζανι ειτε σημερα ειτε αυριο, θα σκασει, με φορολογια επιχειρησεων που φτανει το 47% με γραφειοκρατια που μπορει να σε κανει να παλεψεις ενα χρονο να παρεις την αδεια λειτουργιας, κι εδω, με αρκετα αλλα μικροτερης σημασιας. Και τριτον εχουμε μια επιχειρηση που αποφασιζει να επενδυσει σε αλλη χωρα, για να αυξησει το κερδος της. Εξαιρωντας την Ασια γιατι μπορει να μπει το θεμα των μεταφορικων, παμε λοιπον στα βαλκανια. Κοιταει η εταιρια την ελλαδα, και κοιταει και τη βουλγαρια. Περιμενει η επιχειρηση να πεσει ο μισθος κι αλλο, και να φτασει και στα 300 ευρω. Ακομη και τοτε, πες μου, με ποια λογικη θα επελεγε αυτη η εταιρια την ελλαδα, και οχι την ιδια τη βουλγαρια; Θα εχει περισσοτερο κερδος εδω; Τι ειναι αυτο που θα μας κανει εμας επενδυτικο παραδεισο για τους ξενους, που δεν μπορει ηδη να το κανει η βουλγαρια (και αλλες βαλκανιες χωρες), ωστε να μας περιμενουν ποτε θα μας εξαθλιωσουν, και οσο περιμενουν, να χανουν κερδη;
Ather Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Έτσι εξηγείται που υπάρχουν σωστοί επενδυτές στην Κίνα - Ρωσία και ευημερούν, ενώ κράτη όπως η Σουηδία πάνε κατά διαόλου.
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Το "μικρότερο κόστος ζωής" τους που λες, με την καμμία δεν είναι ανάλογο του δικού μας. Είναι αναλογικά σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Εξ' ου και είναι πιο εξαθλιωμένοι, από κάθε άποψη, οργανωτικά, ηθικά, συνδικαλιστικά και πάει λέγοντας - απλά να το λήξω λέγοντας πως είναι πιο σκόρπιοι. Συμφωνώ παρ' ολ' αυτά πως είναι πιο "σίγουροι" (πιο εύκολη λεία). Επειδή όμως είναι πιο πρόβατα, λόγω αυτών που περάσανε επί "κομμουνισμού", όχι γιατί "είναι καλύτερα". Περί φορολογίας : δουλευόμαστε; Πες μου ότι οι πολυεθνικές έχουν πει αμάν να πληρώνουν φόρους, σε χώρες "τριτοκοσμικές", να γελάσω ρε Πουρνάρα. Δε γεννηθήκαμε χθες... Και άσε κατά μέρος τα "νούμερα" που δίνεις. Το "47%", εκτός του ότι θα είναι για τα "κορόιδα" και τους "λίγους" (="μικρούς" και "άσχετους με το σύστημα") -πες μου δηλαδή ότι στο θεό σου, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι οι "47%" φόροι ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ από το κράτος μας, να χάσω πάσα ιδέα- μια χαρά να δεις στο πόσο "%" θα κατέβουν με τον καιρό. Οι...επόμενοι που είναι να "αναλάβουν¨τη χώρα, τις έχουν μάλιστα δηλώσει τις προθέσεις τους, δεν μπορεί να μην τις έχεις ακούσει, αν από μόνος σου δεν λες να πονηρευτείς.... Τεσπα, χέσε με εμένα και τις "θεωρίες" μου, τη στιγμή που οι "οικονομικές ζώνες", μια προοπτική που είναι προ και των δικών μας θυρών πλέον, αρκούν ως εφηρμοσμένη πραγματικότητα, φαντάζομαι, για να σε "πείσουν" για το "ποιοί" ΘΑ έρθουν (θέλεις δε θέλεις-θέλω δε θέλω / που ΔΕΝ θέλω), και θ' αράξουν κανονικότατα, με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ όρους, να απομυζήξουν ότι έχει απομείνει σ' αυτόν τον τόπο. Εκτός κι αν....έχεις την εντύπωση ότι αυτό το οποίο φαντάζομαι και για το οποίο μιλάω, θα είναι ευκαιρίες για κάθε "εταιριούλα" που θα πει να κάνει κανένα ανοιγματάκι στην Ελλάδα - κι ότι μάλιστα το...ΠΕΡΙΜΕΝΩ κι όλας, "ελπίζοντας σε ανάπτυξη"... Δε νομίζω να το νομίζεις ότι για κάτι τέτοιο μιλάω, αλλά ΑΣ το δηλώσω, για παν ενδεχόμενο. Και μια διευκρίνηση πάντως για το "σύστημα εισόδου/εξόδου κεφαλαίου". Δεν ξέρω τί ξέρεις εσύ, αλλά εγώ ξέρω ότι μια χαρά παράδεισος είναι ΚΑΙ η Ελλαδάρα μας για κάτι τέτοιο. Κυρίως λόγω Ευρώ. Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, να σου απαντήσω με ερώτημα, τί είναι αυτό που δεν την έχει κάνει "παράδεισο" τη Βουλγαρία λοιπόν, αφού έχει ΤΕΤΟΙΑ φόντα για να προσελκύει "επενδύσεις";
Kork Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μειώσεις μισθών έως και 50%, πλήρης ανατροπή των συμβάσεων 586 ευρώ μεικτά ο βασικός -22%, 511 ευρώ μεικτά ο βασικός για νέους μέχρι 25 ετών -32%. Θα δουλεύεις 8-9-10-12 ώρες την ημέρα και στο τέλος του μήνα θα παίρνεις 450 ευρώ. Θα δουλεύεις όλη μέρα αλλά δεν θα μπορείς να επιβιώσεις. Καταστρέφουν τις ζωές μας. Μετατρέπουν τα παιδιά τους σε δούλους. Και αντίδραση καμία. Αν όχι τώρα στους δρόμους, τότε πότε;
washcloud Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Αυτά είναι η αρχή, Κορκ. Η προοπτική είναι για ακόμη πιο κάτω. Και η "δικιολογία" θα είναι "χρειάζεστε ανάπτυξη". Και το ξεκάρφωμα θα είναι "οι γέροι σας τα φάγανε, πρέπει να πληρώσετε".
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Αν όχι τώρα στους δρόμους, τότε πότε; Στο bank-run που μπορεί και να έρχεται !!! Μια είναι η λύση αλλά είναι και ουτοπική. Εφόσον είναι καθαρά ταξική η πάλη πρέπει κάποιος παρανοϊκός δικτάτορας, απαραίτητος για να καταργήσει το σύνταγμα, και να αναγκάσει όλα τα κεφαλαία που έφυγαν στο εξωτερικό από επιτήδειους να επιστρέψουν σε υποχρεωτικές επενδύσεις εντός ελλάδος και δραχμής. εξωτερική στάση πληρωμών και εσωτερική ανάπτυξη και επένδυσή σε πλούσιους ενεργειακούς πόρους που διαθέτει η ελλάδα. Στο εκουαδόρ βρέθηκε αυτός ο παρανοϊκός στην ελλάδα γιατί όχι? Έστω ότι αυτό που λες γίνεται αυριο και αυτός ο δικτάτορας καταλαμβάνει την εξουσία κλπ κλπ και διατάζει τα $100m που εχω πχ εγώ έξω να τα φέρω μέσα πως ακριβώς θα το κάνει ? Θα στείλει τα tanks στην Ελβετία να τα φέρουν πίσω ? Να λέμε ότι κουφό μας έρχεται στο μυαλό αλλά να ξέρουμε τουλάχιστον ότι πρόκειται περι σεναριού για ταινία.
pournaras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Το "μικρότερο κόστος ζωής" τους που λες, με την καμμία δεν είναι ανάλογο του δικού μας. Είναι αναλογικά σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Εξ' ου και είναι πιο εξαθλιωμένοι, από κάθε άποψη, οργανωτικά, ηθικά, συνδικαλιστικά και πάει λέγοντας - απλά να το λήξω λέγοντας πως είναι πιο σκόρπιοι. Συμφωνώ παρ' ολ' αυτά πως είναι πιο "σίγουροι" (πιο εύκολη λεία). Επειδή όμως είναι πιο πρόβατα, λόγω αυτών που περάσανε επί "κομμουνισμού", όχι γιατί "είναι καλύτερα". Περί φορολογίας : δουλευόμαστε; Πες μου ότι οι πολυεθνικές έχουν πει αμάν να πληρώνουν φόρους, σε χώρες "τριτοκοσμικές", να γελάσω ρε Πουρνάρα. Δε γεννηθήκαμε χθες... Και άσε κατά μέρος τα "νούμερα" που δίνεις. Το "47%", εκτός του ότι θα είναι για τα "κορόιδα" και τους "λίγους" (="μικρούς" και "άσχετους με το σύστημα") -πες μου δηλαδή ότι στο θεό σου, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι οι "47%" φόροι ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ από το κράτος μας, να χάσω πάσα ιδέα- μια χαρά να δεις στο πόσο "%" θα κατέβουν με τον καιρό. Οι...επόμενοι που είναι να "αναλάβουν¨τη χώρα, τις έχουν μάλιστα δηλώσει τις προθέσεις τους, δεν μπορεί να μην τις έχεις ακούσει, αν από μόνος σου δεν λες να πονηρευτείς.... Τεσπα, χέσε με εμένα και τις "θεωρίες" μου, τη στιγμή που οι "οικονομικές ζώνες", μια προοπτική που είναι προ και των δικών μας θυρών πλέον, αρκούν ως εφηρμοσμένη πραγματικότητα, φαντάζομαι, για να σε "πείσουν" για το "ποιοί" ΘΑ έρθουν (θέλεις δε θέλεις-θέλω δε θέλω / που ΔΕΝ θέλω), και θ' αράξουν κανονικότατα, με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ όρους, να απομυζήξουν ότι έχει απομείνει σ' αυτόν τον τόπο. Εκτός κι αν....έχεις την εντύπωση ότι αυτό το οποίο φαντάζομαι και για το οποίο μιλάω, θα είναι ευκαιρίες για κάθε "εταιριούλα" που θα πει να κάνει κανένα ανοιγματάκι στην Ελλάδα - κι ότι μάλιστα το...ΠΕΡΙΜΕΝΩ κι όλας, "ελπίζοντας σε ανάπτυξη"... Δε νομίζω να το νομίζεις ότι για κάτι τέτοιο μιλάω, αλλά ΑΣ το δηλώσω, για παν ενδεχόμενο. Και μια διευκρίνηση πάντως για το "σύστημα εισόδου/εξόδου κεφαλαίου". Δεν ξέρω τί ξέρεις εσύ, αλλά εγώ ξέρω ότι μια χαρά παράδεισος είναι ΚΑΙ η Ελλαδάρα μας για κάτι τέτοιο. Κυρίως λόγω Ευρώ. Όσο για το τελευταίο σου ερώτημα, να σου απαντήσω με ερώτημα, τί είναι αυτό που δεν την έχει κάνει "παράδεισο" τη Βουλγαρία λοιπόν, αφού έχει ΤΕΤΟΙΑ φόντα για να προσελκύει "επενδύσεις"; Το παραδεισος δεν παει στο πως θα γινει η χωρα, αλλα στο πως βλεπει μια επειχειρηση μια χωρα επιχειρηματικα. Και σε αυτο τον τομεα, πιστευω μια χαρα τα πανε οι επιχειρησεις. 3000 εχουν παει απο ελλαδα μονο, κατσε βαλε ποσες, απο τις αλλες γειτονικες χωρες. Πιστευω οτι κατι παραπανω απο μενα ξερουν αυτοι και κανανε ολη αυτη τη μεταφορα.
viper2005 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 γιατι μιλανε μονο για τους μισθους και δεν μιλανε για τις εισφορες...?
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 "οι γέροι σας τα φάγανε, πρέπει να πληρώσετε". ψέματα ? Οι λέξεις που περιέχουν τη εξήγηση τι πήγε στραβά όλα αυτά τα χρόνια ήταν η τλευταία πρόταση του Καμπουράκη την Παρασκευή πριν το τελευταίο eurogroup που γινόταν ΣΚ. Μιλάγανε για την κρισημότητα των στιγμών και ήθελε να πει "αυτό το ΣΚ είναι κρίσιμο, τη Δευτέρα που θα έχουμε συμφωνία θα ξεπεράσουμε τη κρίση" και λέει κάτι σαν " τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, τη Δευτέρα θα έχουμε πάρει τα λεφτά και ... θα πάμε στα μπουζούκια" ... γλώσσα λανθάνουσα !!!
HERTHAN Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 γιατι μιλανε μονο για τους μισθους και δεν μιλανε για τις εισφορες...? Τι εννοεις με αυτο?
viper2005 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Τι εννοεις με αυτο? γιατι θελουν να κοψουν μονο μισθους και δεν κοβουν τις εισφορες που κανει τον ελληνα εργαζομενο πραγματικα ακριβο και φτωχο ταυτοχρονα...
lary7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Πρεπει να μιλας συγκεκριμενα. Ποιους διωχναμε και γιατι τους διωχναμε;Ξερεις; Δηλαδη αν ηθελε να κανει ενα εργοστασιο η Otis με μεροκαματο 400 ευρω πριν απο 10 χρονια, θα επρεπε κατα την γνωμη σου να το δεχτουμε;Αν για να ερθει η οποιαδηποτε otis εδω και απαιτουσε να μην πληρωνονται οι υπερωριες και προωθουσε την καταργηση των αποζημιωσεων θα επρεπε και αυτο να το κανουμε; Μεχρι πιο σημειο πιστευεις οτι θα επρεπε να σκυβουμε το κεφαλι και να γλυφουμε για να ερχονται οι πολυεθνικες;Βεβαια αν υποθετικα ερχοτανε εδω η οποιαδηποτε otis με μισθους πεινας, και περναγαμε αυτην την κριση, θα εβλεπες σημερα, ανακοινωση οχι 480 ευρω μισθο αλλα 80... Την στιγμη που εμας οι γερμανοι μας επιβαλουν διαφορα, καποια απο αυτα σωστα, η VW διαπραγματευεται με την ΤΟυρκια για να χτισει το μεγαλυτερο εργοστασιο της στο εξωτερικο και να απασχολει καμια 10ρια χιλιαδες εργαζομενους. Και διαπραγματευεται απευθειας με την κυβερνηση, οχι με συνδικαλιστες, διευθαρμενους υπαλληλους κτλ, με ξεκαθαρους ορους και σταθερους. Ετσι εφτασαν οι Τουρκοι να παραγουν 1.19 εκατομμυρια αυτοκινητα, να εχουν 25+εκατομμυρια τουριστες. Στα βαλκανια ειμαστε, οχι διπλα στην Σουηδια, δεν καταλαβαινω πως καποιος πιστευει πως δεν ανταγωνιζομαστε τις αλλες βαλκανικες χωρες αλλα ειμαστε μια φωτεινη νησιδα στην περιοχη, που θα παραγουμε φετα και λαδι αλλα θα εχουμε μισθους σαν τους αλλους ευρωπαιους. Αν δεν θελουμε τις πολυεθνικες και τις επενδυσεις τοτε να αρκεστουμε σε μισθους οχι 480 αλλα 180, γιατι τετοιους μισθους εχουν οι χωρες χωρις ουσιαστικη παραγωγη που βασιζονται μονο στην γεωργια και σε λιγο τουρισμο. Αν θελουμε ομως να μην γινουμε χειροτεροι απο αυτους που κοροιδευαμε (Τουρκοι, Βουλγαροι, Σερβοι) πρεπει επιτελους να σοβαρευτει η χωρα και να αρχισει απο λευκο χαρτι. ΓΙατι αν μας βγαλουν την μπριζα οι μισθοι δεν θα πεσουν μονο 22% αλλα κατω απο 50%, και εκει ο κοσμος δεν θα βγαινει για διαδηλωσεις γιατι θα πειναει.
HERTHAN Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 γιατι θελουν να κοψουν μονο μισθους και δεν κοβουν τις εισφορες που κανει τον ελληνα εργαζομενο πραγματικα ακριβο και φτωχο ταυτοχρονα... Αν καταλαβα εννοεις για ΟΑΕΕ,ΙΚΑ, και κ.λ.π. Αν δεν κοψουν τους μισθους πρωτα πως θα κοψουν τις εισφορες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα