Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.

Έχω ένα PC που αποτελείται από:

Pentium 4 2.66GHz

1.5GB DDR400 Ram

HDD 40GB 7200rpm

CD-RW

GeForce 4 MX440 64MB dx7

Δοκίμασα Mint 32bit με Gnome, και εκτός του οτι η απεικόνιση ηταν προβληματικη στις default ρυθμίσεις (λείπανε πράγματα από τις μπάρες πάνω και κάτω, η οθόνη άσπριζε κτλ --> λύθηκαν επιλέγοντας Gnome Classic theme), δεν έχω μείνει ικανοποιημένος με την απόδοση του συστήματος. Τι εννοώ;

Στα sites καθυστερεί/έχει λαγκ το scrolling, στο διαχειριστή εφαρμογών εάν βάλω κάτι να εγκαθίσταται, η απόκριση του συστήματος είναι τραγική, στα windows παίζει μια μεγάλη πλειονότητα 720p ταινιών, ενώ στο Mint μια μεγάλη μειονότητα, και άλλα τέτοια παρόμοια που δεν συμβαίνουν με τα windows. Η χρήση της RAM ήταν έως το πολύ 500MB και του swap αρχείου μέχρι ελάχιστα MB.

Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε κάποια διανομή με πληθώρα πακέτων, ευκολία στη χρήση (όχι terminal για να κάνεις το κάθε τι) και κυρίως να πηγαίνει αξιοπρεπώς, όπως πάνε και τα XP στο μηχάνημα αυτό.

Πρέπει αναγκαστικά να συμβιβαστώ με LXDE/XFCE ή τη "βγάζω" και με Gnome?

Oποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη!

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

ubuntu 10.04 LTS ή ubuntu 10.10 ή κάποιο παράγωγο τους Mint.

(Βασικά στο Mint μπορείς να πας και στην 11.04 based γιατί είχαν κρατήσει μόνο gnome 2)

υπάρχουν ppa για νέες εκδόσεις openshot, libreoffice, firefox κτλ.

σου γράφω από ubuntu 10.10.

Δημοσ.

GeForce 4 MX440

Tην ιδια εχουμε.

Κοινως , αιμα.

Εχεις θεμα με αυτη την καρτα.Για να δουλεψει σωστα με τον κλειστο driver της nvidia 96xx πρεπει να βρεις διανομη / να κανεις downgrade σε xorg 1.10 γιατι με 1.11 και πανω δεν εχει βγαλει υποστηριξη η nvidia για τις legacy καρτες και ουτε προκειται να βγαλει.

Οποτε οποιαδηποτε διανομη και να επιλεξεις κοιτας να εχεις:

1.κλειστο KMS

2.nopat στον στην γραμμη του grub για τον kernel σου.

3.xorg 1.10 + nvidia 96xx

4. μπορει να χρειαστει να δηλωσεις και custom edid.bin στο xorg.conf σου αν σου βγαζει μαυρη οθονη(θα σου στειλω το αρχειο αν θες)

αλλιως μενεις με nv / nouveau και λιωνεις στο lag.

Εχω την καρτα στο server laptop με arch , downgraded 3-4 πακετα του xorg (δεν θυμαμαι ακριβως τα ονοματα αλλα βρισκεις ευκολα τις εξαρτησεις) ,αυτον https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=32910, hold τα πακετα αυτα του xorg + kernel και το xbmc δουλευει αψογα.

Αλλα και παλαιοτερα που το ειχα απλη internet / office / audio / video χρηση μια χαρα δουλευε - με τον κλειστο παντα driver.

Τελος , με αυτη την καρτα μην περιμενεις να παιξεις οτιδηποτε πανω 480p στο youtube :P

Δημοσ.

Οπα οπα, λιγο φρενο γιατι δεν εχω ιδεα τι ειναι xorg, kms, nopat και "μαύρη οθόνη" :P --> Συνεπως δε μπορω να διαλεξω καποια διανομη που να τα εχει, αν δεν ξερω τι ειναι...:(

Απ' ο,τι καταλαβα κάτι εχει να κάνει με το οτι η καρτα ειναι παλια και δεν υποστηριζεται απο νεες εκδοσεις xorg, ο οποιος μαλλον ειναι μερος του λειτουργικου.

Αυτο τη καθιστα αχρηστη για οποιαδηποτε συγχρονη διανομη ή υπαρχει καποια με την οποια να δουλευει οκ? Αν οχι, μαλλον "καπως" μπορω να επαναφερω παλια του εκδοση απ ο,τι καταλαβα. [Πώς, ενας θεος ξερει]

Α, και δεν εχω καμια απαιτηση να παιζει καν 480p, απλα να μην λαγκαρει οπως τωρα :)

3D έχω και τωρα παντως, επαιξα για δοκιμη ενα παιχνιδακι της πλακας που βρηκα.

Δημοσ.

Δοκιμασε καμια πιο παλια εκδοση του mint ξερω γω...

Βεβαια αν εχεις λιγο χρονο και ορεξη να διαβασεις 5 πραματα , κανεις θαυματα με το μηχανημα σου.

ναι κουτσο - αθωο 3d παιζει.

(Τι μου θυμιζεις...!! :-D :-D Τι Resident Εvil , τι Silent Hill εχει παιξει αυτη η καρτα..!! :wub: :wub: )

Δημοσ.

Δοκιμασε καμια πιο παλια εκδοση του mint ξερω γω...

Βεβαια αν εχεις λιγο χρονο και ορεξη να διαβασεις 5 πραματα , κανεις θαυματα με το μηχανημα σου.

ναι κουτσο - αθωο 3d παιζει.

(Τι μου θυμιζεις...!! :-D :-D Τι Resident Εvil , τι Silent Hill εχει παιξει αυτη η καρτα..!! :wub: :wub: )

Εχω ορεξη να ψαξω και να πειραματιστω, ο σκοπος ειναι η γνωση και οχι τοσο η χρηση, αφου τη δουλεια που θελω την κανω και με τα XP σε άλλο δισκο.

Οπότε από που ξεκιναω;

Δημοσ.

Εγω ειχα ξεκινησει ετσι http://www.insomnia.gr/topic/284858-info-project-linux-και-παλιο-hardware/

αλλα πλεον ειμαι μονιμα σε Arch.

Ιδια λογικη βεβαια:Eγκατασταση μιας βασης (ειτε debian ειτε arch) και μετα εγκατασταση window manager και προγραμματων κατα το δοκουν - και παραμετροποιηση.

Δες και αυτα:

http://www.insomnia.gr/topic/390784-info-οδηγιες-προς-νεοεισερχομενους-στο-gnulinux/

http://www.insomnia.gr/topic/382703-info-project-linux-μαρμελάδα/

Kαλη αρχη και πιστεψε με , θα ανταμειφθεις επαξια απο το αποτελεσμα.

Δημοσ.

Μιας και μπορεις να βαλεις οτιδηποτε θες σε αυτο το hadware, και λαμβανοντας υποψιν τα οσα λεει ο tritonas για την καρτα γραφικων, προτεινω ubuntu 10.04. Αλλιως κοιτας για xp.

Επισης, ο nv εχει πεθανει εδω και 2 χρονια, o nvidia legacy 96.x πεθανε με την ελευση του xorg 1.10 και ο legacy 173.x με την ελευση του xorg 1.11.

Διευκρινηση που επρεπε να δωθει για να καταλαβεις γιατι προτεινα xp.

Δημοσ.

Μιας και ειμαι φιλικα προσκειμενος προς το Mint, τι προτεινετε γι' αυτο το hardware;

Mint 9 Gnome, LXDE ή XFCE; Βασικα τι διαφορά εχουν αυτα τα γραφικα περιβαλλοντα; EDIT: Διαβασα καποια πραγματα, αρχιζω με gnome και δοκιμαζω στην πορεια κι αλλα :D

Επισης, το PC ειναι δομημενο ως εξης:

120GB HDD Windows

40GB HDD Linux

GRUB @ Linux HDD

Αρα απλά κανω φορματ τον δισκο του Linux και περναω το αλλο απο πανω, θα βρει φανταζομαι τα XP μονο του ξανα για να μου φτιαξει τη λιστα στον grub.

Δημοσ.

μπορεις να στραφεις σε μια διανομη με το E17, γνωστο και σαν enlightment.

ειναι πααααααααααααρα πολυ ελαφρυ με πανεμορφα εφε απο εποχης pentium 2.

θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση του λειτουργικου αλλα οπως κ να εχει το καθε προγραμμα τρωει την δικη του ram οσο ελαφρυ κ να ειναι το λειτουργικο οποτε αν πας να τρεξεις firefox, θα κολλαει οπως κολλαγε κ σε gnome... περιπου.

http://www.enlightenment.org/

μια διανομη με προεγκατεστημενο το enlightement ειναι το pentoo που εχει εφαρμογες αποκλειστικα για hacking και απο εκει και περα περνας οτι θες εσυ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...