weather1967 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Οντως φιλε Κώστα και Αλέξανδρε πραγματικα θελω να δοκιμασω και ενα thomson v7 γιατι το v8 δεν βγαινει με isdn που εχω. Ξερεις ακουγα για το ΖΤΕ αλλος εχει εμβελεια ασυρματου μονο 3 μετρα,αλλος οτι εχει κολληματα μετα απο μια ωρα,κ.τ.λ .Τιποτα δεν ισχυει απο ολα στην συνδεση (προς το παρων γιατι εχω μαθει απο την ζωη ,ποτέ μήν λές ποτέ) Τελικα ολα ειναι σχετικα και δεν πρεπει να επιρεαζομαστε αρνητικα απο οτι καταλαβα. Παντος παιδια αυτο που μου αρεσε στο ΖΤΕ ειναι το οτι δεν ζεστενεται πολυ σαν το αλλο ρουτερ,και τα thomson ειχα ακουσει εχουν ενα θεμα με την υψηλη θερμοτητα. Φιλε Κωστα οντως κλειδωνεις χαμηλα,εγω που εχω 42,5 att με το ΖΤΕ ,και 33,5 att με το sagem κλειδωνω μεταξυ 9,7 - 10.5 mbps.Kανε ενα οπτικο ελεγχο και στην ρεγκλέτα μεσα στον κατανεμητη σου,αν γνωριζεις σε ποια ρεγκλέτα ειναι η γραμμη σου,μηπως και δεν πατάει καλα το καλωδιο πανω στην ρεγκλετα η μηπως εχει οξειδωθει,και αν ναι,αν εχεις βεβαια τεχνικες γνωσεις,ενημερώνοντας βεβαια τον διαχειριστη της πολυκατοικιας,μπορεις να το βγαλεις να το ξυσεις λιγο και με το εργαλειo τυπου Krone να το καρφωσεις παλι μεσα στην ρεγκλέτα.
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 3 μετρα εμβελεια δυσκολο.αν δεν αλλαξε καναλι για δοκιμη δεν του φταιει κανεις. και ολα ειναι παντα σχετικα με το ασυρματο. αν το εχει βαλει γωνια τοιχου εχω δει να μην παιζει ρουτερ πραγματι στα 5 μετρα.το v8 βγαιναι και σε isdn απλα μαλλον ο οτε δεν το εχει.ενταξει γενικως απο δωρεαν ρουτερ μην περιμενεις τα τρελα πραγματα αλλα οπως ειπα ειναι βαση το τι θελει και περιμενει καποιος απο τον ρουτερ.εγω πχ εχω ενα thomson 784 me generic firmware Και voip.σε γενικες γραμμες δεν εχω παραπονο.παιζει καλα για αυτο που ειναι.κριμα που η thomson δεν βγαζει τα firmware στο κοινο και πρεπει να ψαχνω 10 χρονια να βρισκω κανα πιο new. τα Thomson δεν θα τα πεις οτι ειναι πολυ ζεστα.ειναι νορμαλ.στα καινουρια τα 585 και γενικως στα καινουρια που ειναι λευκο χρωμα αμα θες να ειναι τελειως παγωμενο τοτε σηκωσε το καθετα.οι γρυλιες εξαερισμου ειναι απο κατω και απο πανω.το απο κατω επειδη οταν το ακουμπας ειναιενα ποντο απο το επιπλο τοτε ζεστενεται λιγακι απο κατω.αν το σηκωσεις ορθιο η διαφορα ειναι τρομακτικη επειδη ο ζεστος αερας φευγει μακρια. αν ειναι Krone ειναι δυσκολο να οξειδωθει.συνηθως μεγαλη οξειδωση τρωνε οι μεταλλικες ρεγκλετες .αν δεν μπορει για ελεγχο κατανεμητη ας κανει στο κεντρικο πριζακι βγαζοντας ολα τα αλλα πριζακια off. οχι συναγερμο δεν εχω..αμα παω σε 8.2.7.8 θα συνεχισει να λειτουργει το κουμπι ον-οφφ για το wireless?λες να τους ξαναπαρω τηλ να ερθουν να κοιταξουν κανα καφαο?θα δοκιμασω και αυτο που ειπες να παω στην κεντρικη πριζα του σπιτιου.κριμα παντως με 18 line att αλλοι πιανουν μεχρι και 18-19 και εγω να μενω στα 10 και στις σουπερ μερες μονο στα 11.....οχι οτι ειναι λιγο το 10+ αλλα θα θελα λιγο παραπανω μιας και κατεβαζω διαφορα ολη μερα,βιντεο στριμ και τετοια...... ναι το thomson μαλλον σταματησαν να το δινουν...ουτε στη σελιδα το χει.το zte τωρα αρχισαν να το προωθουν.απο κει και περα δες το πως παει και αν βρεις κανα thomson κανεις δοκιμη οπως λεει και ο Αλεξανδρος! αν πας σε 8 οχι δεν λειτουργει το κουμπι για On/off.βεβαια το κλεινεις απο το μενου.απλα το λεω επειδη τα firmware 7.χ.χ.χ ειναι αρκετα παλια.υπαρχει βεβαια τροπος για να ξαναγινει On/off αλλα δεν το εχω ψαξει πως.ναι πραγματι ειναι κριμα αλλα δεν εισαι ο μονος.δοκιμασε αυτο με την πριζα απλα θα βγαλεις ολα τα αλλα καλωδια απο την πριζα και θα αφησεις μονο τα 2 που ερχονται απο τον οτε.ειναι αυτα που σου δινουν ταση αν εχεις πολυμετρο.με τα thomson ο οτε ηταν φανατικος απο πολυ παλια.δεν ξερω γιατι τα σταματησαν εκτος αν εχουν ξεμεινει.
kostas^^ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Οντως φιλε Κώστα και Αλέξανδρε πραγματικα θελω να δοκιμασω και ενα thomson v7 γιατι το v8 δεν βγαινει με isdn που εχω. Ξερεις ακουγα για το ΖΤΕ αλλος εχει εμβελεια ασυρματου μονο 3 μετρα,αλλος οτι εχει κολληματα μετα απο μια ωρα,κ.τ.λ .Τιποτα δεν ισχυει απο ολα στην συνδεση (προς το παρων γιατι εχω μαθει απο την ζωη ,ποτέ μήν λές ποτέ) Τελικα ολα ειναι σχετικα και δεν πρεπει να επιρεαζομαστε αρνητικα απο οτι καταλαβα. Παντος παιδια αυτο που μου αρεσε στο ΖΤΕ ειναι το οτι δεν ζεστενεται πολυ σαν το αλλο ρουτερ,και τα thomson ειχα ακουσει εχουν ενα θεμα με την υψηλη θερμοτητα. Φιλε Κωστα οντως κλειδωνεις χαμηλα,εγω που εχω 42,5 att με το ΖΤΕ ,και 33,5 att με το sagem κλειδωνω μεταξυ 9,7 - 10.5 mbps.Kανε ενα οπτικο ελεγχο και στην ρεγκλέτα μεσα στον κατανεμητη σου,αν γνωριζεις σε ποια ρεγκλέτα ειναι η γραμμη σου,μηπως και δεν πατάει καλα το καλωδιο πανω στην ρεγκλετα η μηπως εχει οξειδωθει,και αν ναι,αν εχεις βεβαια τεχνικες γνωσεις,ενημερώνοντας βεβαια τον διαχειριστη της πολυκατοικιας,μπορεις να το βγαλεις να το ξυσεις λιγο και με το εργαλειo τυπου Krone να το καρφωσεις παλι μεσα στην ρεγκλέτα. φιλε weather1967 δυστυχως δεν κατεχω απο τετοιες τεχνες.εγω ειμαι των στατιστικων και μανατζεραιων(οικονομολογος τρομαρα μου! ).και παλι αν το κατειχα δε θα το 'κανα με τετοιους κατοικους της πολυκατοικιας.παραμονευουν να τσακωθουν με οποιοδηποτε για το οτιδηποτε, καταλαβαινεις τι εννοω...μαλλον θα απευθυνθω παλι στον οτε να ερθουν να κοιταξουν τιποτα αυτοι.φαντασου πιανουμε τις ιδιες ταχυτητες και εσυ εχεις μεγαλυτερο line att. παλι καλα που πιανω και κανα 10αρι και βλεπω και κανα βιντεο..τοσα λεφτα πληρωνουμε τοσα χρονια στον οτε και κανα καλωδιο δεν μπορουν να μας αλλαξουν να δουμε και μεις λιγο φως(?). αν πας σε 8 οχι δεν λειτουργει το κουμπι για On/off.βεβαια το κλεινεις απο το μενου.απλα το λεω επειδη τα firmware 7.χ.χ.χ ειναι αρκετα παλια.υπαρχει βεβαια τροπος για να ξαναγινει On/off αλλα δεν το εχω ψαξει πως.ναι πραγματι ειναι κριμα αλλα δεν εισαι ο μονος.δοκιμασε αυτο με την πριζα απλα θα βγαλεις ολα τα αλλα καλωδια απο την πριζα και θα αφησεις μονο τα 2 που ερχονται απο τον οτε.ειναι αυτα που σου δινουν ταση αν εχεις πολυμετρο.με τα thomson ο οτε ηταν φανατικος απο πολυ παλια.δεν ξερω γιατι τα σταματησαν εκτος αν εχουν ξεμεινει. Αλεξανδρε αυτο με την πριζα που λες ειναι μεσα στο σπιτι?? για εξηγα το λιγο... ναι, δεν ειμαι ο μονος υπαρχουν πολλοι που πιανουν και λιγοτερα αλλα τοσα χρονια τους πλερωνουμε και κανα εργο δεν εκαναν..τι να το καμω το vdsl με τετοιες τιμες ειδικα τωρα που ρχονται πιο δυσκολοι καιροι..τουλαχιστον ας ριξουν τις τιμες κανονικα και οχι του στυλ 6 μηνες 13€ και μετα τους αλλους 6 παλι στα 23€..ειναι λιγο κοροϊδια!τωρα που ο κοσμος "φτωχαινει" προσεγγισε τον με χαμηλες τιμες...αφου δεν το κανουν αυτο λογικο ειναι ολοενα και να μειωνονται οι πελατες και γενικα να κοβουν το ιντερνετ.μακαρι καποια στιγμη να τις ριξουν τις τιμες για να χουν ολοι ιντερνετ αλλα βλεπω οτι συνεχιζουν το ιδιο κολπο με το 6+6 μηνες και σε βαζει στο τρυπακι αυτο του να σε δεσμευει για χρονια..
weather1967 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 φιλε weather1967 δυστυχως δεν κατεχω απο τετοιες τεχνες.εγω ειμαι των στατιστικων και μανατζεραιων(οικονομολογος τρομαρα μου! ).και παλι αν το κατειχα δε θα το 'κανα με τετοιους κατοικους της πολυκατοικιας.παραμονευουν να τσακωθουν με οποιοδηποτε για το οτιδηποτε, καταλαβαινεις τι εννοω...μαλλον θα απευθυνθω παλι στον οτε να ερθουν να κοιταξουν τιποτα αυτοι.φαντασου πιανουμε τις ιδιες ταχυτητες και εσυ εχεις μεγαλυτερο line att. παλι καλα που πιανω και κανα 10αρι και βλεπω και κανα βιντεο..τοσα λεφτα πληρωνουμε τοσα χρονια στον οτε και κανα καλωδιο δεν μπορουν να μας αλλαξουν να δουμε και μεις λιγο φως(?). Φιλε Κώστα κατα 80 % (γιατι ποτε δεν ειμαι απολυτος) εχει προβλημα η γραμμη σου,απο εξω μεχρι τον κατανεμητη ειναι θεμα ΟΤΕ ,απο τον κατανεμητη μεχρι την ροζετα τηλεφωνου ειναι δικο σου θεμα και πρεπει να φωναξεις καποιον τεχνικο δικτυων η καποιο εμπειρο ηλεκτρολογο που να κατεχει καλα το αντικειμενο.Πρωτα ομως πρεπει να φωναξεις τον ΟΤΕ να σου μετρηση με το analyser μεσα στον κατανεμητη την γραμμη σου να δει τι δειχνει αν δειχνη download το analyser π.χ 15-18 mbps στον κατανεμητη και στην ροζετα τηλεφωνου μεσα στο σπιτι σου 10 mbps ,τοτε θα πρεπει να απευθυνθης στους παραπανω τεχνικους (τεχνικο δικτυων η καποιο εμπειρο ηλεκτρολογο) για να εντοπισουν που ειναι το προβλημα και να το διορθωσουν με δικη σου χρέωση.Αν μετρηση στον κατανεμητη ο τεχνικος του ΟΤΕ 10 mbps παει να πει οτι απο κατανεμητη μεχρι το σπιτι σου ειναι οκ ,και το προβλημα ειναι δικο τους.Γιατι με att 18 λογικα επρεπε 15 mbps να τα ειχες. τι να το καμω το vdsl με τετοιες τιμες ειδικα τωρα που ρχονται πιο δυσκολοι καιροι..τουλαχιστον ας ριξουν τις τιμες κανονικα και οχι του στυλ 6 μηνες 13€ και μετα τους αλλους 6 παλι στα 23€..ειναι λιγο κοροϊδια!τωρα που ο κοσμος "φτωχαινει" προσεγγισε τον με χαμηλες τιμες...αφου δεν το κανουν αυτο λογικο ειναι ολοενα και να μειωνονται οι πελατες και γενικα να κοβουν το ιντερνετ.μακαρι καποια στιγμη να τις ριξουν τις τιμες για να χουν ολοι ιντερνετ αλλα βλεπω οτι συνεχιζουν το ιδιο κολπο με το 6+6 μηνες και σε βαζει στο τρυπακι αυτο του να σε δεσμευει για χρονια.. Συμφωνω και επαυξάνω γιαυτο και ειμαι αοριστου χρονου ,ειδικα αυτες τις εποχες δεν ειναι να δεσμευεσαι με συμβολαια ,γιατι δεν ξερει κανεις τι του ξημερωνει επαγγελματικα.
techkid Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 για εσενα γενικα σαν ρουτερ απο αυτα θα προτεινα thomson>κλασεις καλυτερο απο baudtec.απο τα πολυ καλα και σταθερα σε αποσυνδεσεις.ισως απο τα πιο καλα δωρεαν ρουτερ και οχι μονο. τελικά θα το πληρώσω γιατί είμαι εκτός εγγύησης, αλλά σκέφτομαι αντί να δώσω 40 για να πάρω ένα από τον ΟΤΕ μήπως είναι καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615268 (όποιος έχει εμπειρία ας μας πει). Επίσης, poulinos, να σε ευχαριστήσω δημόσια για τις συμβουλές μέσω ΡΜ αλλά όπως βλέπεις ακόμα δεν βρήκα άκρη, ήμουνα και λίγο "πηγμένος" από υποχρεώσεις τον τελευταίο καιρό βέβαια.
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 και οι οικονομολογοι χρησιμοι ειναι.να μας πουν το μελλον.ναι πολλες φορες ειναι θεμα με τους κατοικους.και εγω που ειναι η δουλεια μου να κανω μεικτονομησεις εχω ακουσει απειρες βλακειες σε διαφορα ραντεβου που εχω βγει.οτι επιτρεπεται μονο απο τον οτε η οτι πρεπει να ειναι και ο διαχειριστης και δεν ξερω τι αλλα.βεβαια μερικοι εχουν δικιο γιατι μπορεις να κανεις αρκετα πραγματα αμα εχεις γνωσεις.ο οτε απλα μπορει να κανει μετρηση στον κατανεμητη και να σου πει ποσο συγχρονιζεις εκει.αν ειναι το ιδιο σημαινει οτι μεχρι πανω παιζεις μια χαρα και το θεμα ειναι εξω χωρις να σημαινει οτι θα στο φτιαξει.γιατι μπορει ο οτε να θεωρησει οτι ολα ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια. δηλαδη μπορει να εχεις εσυ πχ 10 mbit ο αλλος 15 και να σου πει ο οτε οτι και το 10 ειναι Normal>γιατι αμα αλλαζε ζευγαρια ετσι για το παραμικρο θα πρεπε να ξηλωθουν ολα τα καλωδια. ναι καλωδια δεν αλλαζονται και ας τα εχουν κοψει ραψει 100 φορες απο καλωδιακες.και δεν εχει νοημα πλεον για χαλκο.vdsl η ftth.το να περαστει νεος χαλκος ειναι αχρηστος.τα λεφτα του οτε πηγαν σε μιζες και αμαξια .τα γνωστα της ελλαδος. τωρα για την πριζα.συνηθως τα καλωδια που ξεκινανε απο κατω απο τον οτε ερχονται στο κεντρικο πριζακι που συνηθως ειναι το πρωτο πριζακι με το που μπαινεις στο σπιτι συνηθως του σαλονιου.αμα ανοιξεις το πριζακι θα δεις πολλα ζευγαρια καλωδιων να ενωνονται. συνηθως μπλε και κοκκινα εκτος αν εχεις Utp.εσυ πρεπει να βρεις ποιο ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε κατω (θελει πολυμετρο αν εχεις κανονικη τηλεφωνια αλλιως πρεπει να δεις με ποιο ζευγαρι συγχρονιζει η γραμμη .προσοχη ομως γιατι αμα τα καλωδια δεν ειναι στριμμενα για να δεις το καθε ζευγαρι ξεχωριστα υπαρχει περιπτωση να βαλεις ενα σωστο και ενα λαθος και να συγχρονισει.εκει θα πρεπει να δεις αν εχεις συγχρονισει πχ στα 10 Mbit για να εισαι σιγουρος οτι βρηκες το σωστο. αν βρεις το σωστο θα δεις στα ποσα συγχρονιζεις.αν εισαι στα 10 τοτε σημαινει οτι το θεμα ειναι εξω στον οτε αν εισαι στα 15 σημαινει οτι φτανουν 15 απο τον οτε και χανεις πχ τα 5 στα υπολοιπα πριζακια κτλ.μην σε μπλεξω με λεπτομερειες.αν συγχρονισεις λιγοτερο κατι δεν βρηκες σωστα.. πληρωνουμε γιατι ειναι μεχρι 24 και δεν αλλαζει αυτο.ετσι παιζει το adsl.αυτα ειναι marketing tricks τα πρωτο μηνα ετσι μετα γιουβετσι και δωρο εξοπλισμος και δωρο ενα παγιο.αλλα οι μισοι τσιμπανε.ποτε δεν τα κοιταγα αυτα.κοιταγα να ειναι κατι χαμηλο απο την αρχη και για παντα οχι να αλλαζει.το ιντερνετ δυσκολα το κοβει καποιος ακομα και τωρα.απλα πηγαινουν σε πιο φτηνη εταιρεια,να το κοψουν δεν κοβεται. τωρα ναι το να φωναξεις ηλεκτρολογο οπως λεει ο weather πρεπει να ειναι σχετικος γιατι οι μισοι δεν ξερουν τι να μετρησουν και περιμενουν αλλα και μετρανε αν απλα εχει βραχυκυκλωμα.πονεμενη ιστορια.εχω πετυχει πολλους stupid Ηλεκτρολογους ασχετοι με adsl αλλα οκ. τωρα στον κατανεμητη αν κανει καποιος μετρηση θα φανει που παιζει το προβλημα.με 18 attenuation θα παιζε και 17 αρα ανετα κανονικα weather πραγματι δεν ξερουμε τι γινεται επαγγελματικα απλα και καποιος να ζοριστει θα προτιμησει να κοψει 5 καφεδες παρα να στερηθει το ιντερνετ.αλλωστε αν δεν εχεις τι να κανεις η δεν εχεις λεφτα για καφεδες κτλ το ιντερνετ ειναι η καλυτερη παρεα.ταινιουλες,fb για οσους ειναι κολλημενοι κτλ techkid νομιζα οτι θα επαιρνες κατι δωρεαν οποτε παμε το linksys ξεχασε το. αν η γραμμη σου ειναι χαλια και εχεις πολλες αποσυνδεσεις το Thomson ειναι απο τα πιο σταθερα σε θεματα αποσυνδεσεων οποτε καλο θα ειναι να παρεις ενα thomson αλλα αμα το παρεις μην το παρεις απο τον οτε για ενα λογο. εχει custom firmware που ειναι το λιγοτερο αλλα εχει πανω λογοτυπο του οτε.καλυτερα η παρτο απο ενα καταστημα η παρτο απο ενα forthnet shop που το εχει παλι μεν με ενα ψιλοcustom firmware αλλα δεν εχει logo printed on it. και στις 2 περιπτωσεις το firmware μπορεις να το βγαλεις. αν τωρα η γραμμη σου ειναι σταθερη τοτε απο το www.ebw.gr παρε με 25 ευρω το vigor 2700vg.ειναι με custom firmware της altec αλλα το αλλαζεις και εχεις ενα κορυφη ρουτερ με ελαχιστα λεφτα υπαρχει και θεμα πως αλλαζεις το firmware του.κανονικη τιμη αυτο το ρουτερ εχει κανα 80 αρι. μην ευχαριστεις.οτι μπορω να βοηθησω ειτε απο εδω ειτε απο Pm just ask.οσο για τις υποχρεωσεις σε καταλαβαινω.μια απο τα ιδια εδω και πολυ καιρο.
techkid Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) poulinos, η γραμμή μου είναι σταθερή, ποτέ δεν είχα θέμα αποσυνδέσεων, Κάποιος μου πρότεινε την λύση MODEM (ξεχωριστό) και μετά διαλέγω όποιο router θέλω, δεν ξέρω αν είναι εφικτό γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν Modems για ADSL2+ για ISDN. Οι τιμές της Forthnet είναι απελπιστικές. Για το Thomson θέλουν 67 ευρώ αν δεν είσαι πελάτης τους και 55 αν είσαι. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2012 από techkid
kostas^^ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 και οι οικονομολογοι χρησιμοι ειναι.να μας πουν το μελλον.ναι πολλες φορες ειναι θεμα με τους κατοικους.και εγω που ειναι η δουλεια μου να κανω μεικτονομησεις εχω ακουσει απειρες βλακειες σε διαφορα ραντεβου που εχω βγει.οτι επιτρεπεται μονο απο τον οτε η οτι πρεπει να ειναι και ο διαχειριστης και δεν ξερω τι αλλα.βεβαια μερικοι εχουν δικιο γιατι μπορεις να κανεις αρκετα πραγματα αμα εχεις γνωσεις.ο οτε απλα μπορει να κανει μετρηση στον κατανεμητη και να σου πει ποσο συγχρονιζεις εκει.αν ειναι το ιδιο σημαινει οτι μεχρι πανω παιζεις μια χαρα και το θεμα ειναι εξω χωρις να σημαινει οτι θα στο φτιαξει.γιατι μπορει ο οτε να θεωρησει οτι ολα ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια. δηλαδη μπορει να εχεις εσυ πχ 10 mbit ο αλλος 15 και να σου πει ο οτε οτι και το 10 ειναι Normal>γιατι αμα αλλαζε ζευγαρια ετσι για το παραμικρο θα πρεπε να ξηλωθουν ολα τα καλωδια. ναι καλωδια δεν αλλαζονται και ας τα εχουν κοψει ραψει 100 φορες απο καλωδιακες.και δεν εχει νοημα πλεον για χαλκο.vdsl η ftth.το να περαστει νεος χαλκος ειναι αχρηστος.τα λεφτα του οτε πηγαν σε μιζες και αμαξια .τα γνωστα της ελλαδος. τωρα για την πριζα.συνηθως τα καλωδια που ξεκινανε απο κατω απο τον οτε ερχονται στο κεντρικο πριζακι που συνηθως ειναι το πρωτο πριζακι με το που μπαινεις στο σπιτι συνηθως του σαλονιου.αμα ανοιξεις το πριζακι θα δεις πολλα ζευγαρια καλωδιων να ενωνονται. συνηθως μπλε και κοκκινα εκτος αν εχεις Utp.εσυ πρεπει να βρεις ποιο ειναι αυτο που ερχεται απο τον οτε κατω (θελει πολυμετρο αν εχεις κανονικη τηλεφωνια αλλιως πρεπει να δεις με ποιο ζευγαρι συγχρονιζει η γραμμη .προσοχη ομως γιατι αμα τα καλωδια δεν ειναι στριμμενα για να δεις το καθε ζευγαρι ξεχωριστα υπαρχει περιπτωση να βαλεις ενα σωστο και ενα λαθος και να συγχρονισει.εκει θα πρεπει να δεις αν εχεις συγχρονισει πχ στα 10 Mbit για να εισαι σιγουρος οτι βρηκες το σωστο. αν βρεις το σωστο θα δεις στα ποσα συγχρονιζεις.αν εισαι στα 10 τοτε σημαινει οτι το θεμα ειναι εξω στον οτε αν εισαι στα 15 σημαινει οτι φτανουν 15 απο τον οτε και χανεις πχ τα 5 στα υπολοιπα πριζακια κτλ.μην σε μπλεξω με λεπτομερειες.αν συγχρονισεις λιγοτερο κατι δεν βρηκες σωστα.. πληρωνουμε γιατι ειναι μεχρι 24 και δεν αλλαζει αυτο.ετσι παιζει το adsl.αυτα ειναι marketing tricks τα πρωτο μηνα ετσι μετα γιουβετσι και δωρο εξοπλισμος και δωρο ενα παγιο.αλλα οι μισοι τσιμπανε.ποτε δεν τα κοιταγα αυτα.κοιταγα να ειναι κατι χαμηλο απο την αρχη και για παντα οχι να αλλαζει.το ιντερνετ δυσκολα το κοβει καποιος ακομα και τωρα.απλα πηγαινουν σε πιο φτηνη εταιρεια,να το κοψουν δεν κοβεται. τωρα ναι το να φωναξεις ηλεκτρολογο οπως λεει ο weather πρεπει να ειναι σχετικος γιατι οι μισοι δεν ξερουν τι να μετρησουν και περιμενουν αλλα και μετρανε αν απλα εχει βραχυκυκλωμα.πονεμενη ιστορια.εχω πετυχει πολλους stupid Ηλεκτρολογους ασχετοι με adsl αλλα οκ. τωρα στον κατανεμητη αν κανει καποιος μετρηση θα φανει που παιζει το προβλημα.με 18 attenuation θα παιζε και 17 αρα ανετα κανονικα δυστυχως παμε απο το κακο στο χειροτερο και πατο δε βρισκουμε.το μελλον φιλε Αλεξανδρε ειναι δυσοιωνο ειδικα μετα τα χθεσινα.ηδη αρχιζω να σκεφτομαι τις αποχωρησεις γιατι τα πραγματα εχουν σφιξει για τα καλα.ελπιδα πλεον δεν υπαρχει ετσι οπως εχουν γινει ή οπως τα ΄χουν κανει καλυτερα...ερχονται χειροτερα(?).... τωρα οσον αφορα για τη γραμμη μου θυμαμαι ενας τεχνικος που 'χε ερθει περυσι μου 'χε πει πως λογω παλιων καλωδιων οτε θα πιανει μεχρι 10,5!επειδη ομως ηταν απο τους τεχνικους που βαριοταν τη ζωη του και ηρθε μονο για 5'(βιαστικος κ οχι συνεργασιμος) για να λυσει το υποτιθεμενο προβλημα με το ρουτερ (baudtec) που 'χα τοτε δεν τον πολυπιστεψα...μπορει να κανω και λαθος αλλα δε τον πιστεψα.μου φανηκε περισσοτερο σαν απαντηση "ασε με ησυχο τοσο πιανεις,δεν ασχολουμαι"....κλασικος τεμπελακος! παντως η εσωτερικη καλωδιωση ειναι καινουρια μιας και η πολυκατοικια ειναικι αυτη καινουρια.τι να πω να φταιει το crosstalk? κι εγω πλεον θα το ξανασκεφτω αν θα μπω σε τετοια προγραμματα αλλιως θα ριξω την ταχυτητα στα 2mbps απ τη στιγμη που ουτε διαθεση εχω να παιζω μ αυτους αλλα ουτε και να ξοδευω τα λεφτα μου τζαμπα και να παιρνω υποδεεστερες υπηρεσιες..
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 poulinos, η γραμμή μου είναι σταθερή, ποτέ δεν είχα θέμα αποσυνδέσεων, Κάποιος μου πρότεινε την λύση MODEM (ξεχωριστό) και μετά διαλέγω όποιο router θέλω, δεν ξέρω αν είναι εφικτό γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν Modems για ADSL2+ για ISDN. Οι τιμές της Forthnet είναι απελπιστικές. Για το Thomson θέλουν 67 ευρώ αν δεν είσαι πελάτης τους και 55 αν είσαι. a.ελαχιστα ρουτερ υπαρχουν. β.γιατι να το κανεις αυτο?το προβλημα μας δεν ειναι το θεμα οτι δεν σε καλυπτει το routing του ρουτερ αλλα θες καλο Modem.αν ειναι ετσι παιρνεις και Modem router και βαζεις αλλο ρουτερ απο πισω η παιρνεις Modem router το γυρνας σε bridge και βαζεις ενα ρουτερ να κανει κληση Pppoe/ σκετο Modem vigor 120 δεν ξερω αν βγαινει over isdn .αλλα το θεωρω αχρηστη λυση.νομιζα οτι το ειχαν πιο φτηνα το Thomson.καλα το ευκολο ειναι να βρεις εναν με forthnet να στο αγορασει αν και μπορει κανεις να πουλαει και σε κανα forum.η δες και κανα ebay κτλ. δυστυχως παμε απο το κακο στο χειροτερο και πατο δε βρισκουμε.το μελλον φιλε Αλεξανδρε ειναι δυσοιωνο ειδικα μετα τα χθεσινα.ηδη αρχιζω να σκεφτομαι τις αποχωρησεις γιατι τα πραγματα εχουν σφιξει για τα καλα.ελπιδα πλεον δεν υπαρχει ετσι οπως εχουν γινει ή οπως τα ΄χουν κανει καλυτερα...ερχονται χειροτερα(?).... τωρα οσον αφορα για τη γραμμη μου θυμαμαι ενας τεχνικος που 'χε ερθει περυσι μου 'χε πει πως λογω παλιων καλωδιων οτε θα πιανει μεχρι 10,5!επειδη ομως ηταν απο τους τεχνικους που βαριοταν τη ζωη του και ηρθε μονο για 5'(βιαστικος κ οχι συνεργασιμος) για να λυσει το υποτιθεμενο προβλημα με το ρουτερ (baudtec) που 'χα τοτε δεν τον πολυπιστεψα...μπορει να κανω και λαθος αλλα δε τον πιστεψα.μου φανηκε περισσοτερο σαν απαντηση "ασε με ησυχο τοσο πιανεις,δεν ασχολουμαι"....κλασικος τεμπελακος! παντως η εσωτερικη καλωδιωση ειναι καινουρια μιας και η πολυκατοικια ειναικι αυτη καινουρια.τι να πω να φταιει το crosstalk? κι εγω πλεον θα το ξανασκεφτω αν θα μπω σε τετοια προγραμματα αλλιως θα ριξω την ταχυτητα στα 2mbps απ τη στιγμη που ουτε διαθεση εχω να παιζω μ αυτους αλλα ουτε και να ξοδευω τα λεφτα μου τζαμπα και να παιρνω υποδεεστερες υπηρεσιες.. πολλοι τεχνικοι του οτε ξερουν οτι καποια καφαο ειναι fucked up οποτε σου λενε οτι αυτο το καφαο ειναι χαλια και μην περιμενεις παραπανω.οποτε ισως να ηξερε κατι ισως απο την αλλη να μην ηθελε καν να μπλεξει να δοκιμασει αλλο ζευγαρι.αν κανεις δοκιμη κατανεμητη εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει τιποτα προς τα πανω .οτι ειναι καινουρια πολυκατοικια δεν λεει παντα κατι.εχω δει απειρα καινουρια σπιτια να εχουν θεμα.οχι θεμα σαν ποιοτητα καλωδιου αλλα θεμα με το πως συνδεουν τα καλωδια οι ηλεκτρολογοι γιατι συνδεουν πολλες φορες και τα spare.γενικως εχω δει διαφορα προβληματα .μπορει crosstalk μπορει ποιοτητα συγκεκριμενου ζευγαριου που εχεις.μονο αν σου αλλαζαν ζευγαρι η πηγαινες σε αλλη εταιρεια με καινουριο βρογχο θα μποροσαμε να ξερουμε.τα 2 Mbit του οτε ειναι πιο ακριβα απο 24 αρια αλλως παροχων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα