Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο τόπικ να ρωτήσω και εγώ γιατί είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον weather1967,

για ISDN conn-x μου πρότεινε ο ΟΤΕ 2 ρουτράκια,

ένα της Thommson, BauTech,

βλέπω τώρα ότι υπάρχουν και της ZTE και της Huawei (βλέπε πιο πάνω)

ποίο λέτε από αυτά τα 4 θα παίξει καλύτερα για wireless,

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω ποιο απο τα δυο ρουτερ του ΟΤΕ ειναι καλυτερο (isdn)

To ZTE W300B V5.2 ISDN

H το HUAWEI HG530U ISDN

Ευχαριστω

πιστευω το huawei ειναι καλυτερο...

για να μην ανοίγω άλλο τόπικ να ρωτήσω και εγώ γιατί είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον weather1967,

το thomson θα σου προτεινα..1 χρονο που το 'χω δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα!

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω ποιο απο τα δυο ρουτερ του ΟΤΕ ειναι καλυτερο (isdn)

To ZTE W300B V5.2 ISDN

H το HUAWEI HG530U ISDN

Ευχαριστω

για σενα θα πω οτι εχω πει και σε αλλους.τα δοκιμαζεις και τα 2 και βλεπεις πιο παιζει καλυτερα σε διαφορους τομεις.πχ

α.στο ασυρματο.

β.στην εμβελεια.

γ,σε ταχυτητα συγχρονισμου

δ.σε σταθεροτητα.

ε.σε οτιδηποτε αλλο θεωρεις εσυ οτι πρεπει να παιζει σωστα.

για μενα πχ μπορει το zte να παιζει καλυτερα στην δικη μου γραμμη η επειδη πχ το wireless Ειναι πιο δυνατο απο του huawei να σου πω οτι παιζει καλυτερα σε μενα.η μπορει να σου πω πχ οτι προτιμω το zte επειδη πχ εχει n ενω το αλλο δεν εχει.ενδεικτικα αυτα που λεω.αναλογως τι σε νοιαζει να εχει ενα ρουτερ διοτι πχ μπορει εσενα να μην σε ενδιαφερει το wifi αλλα να σε ενδιαφερει να εχει multiple ssid διαλεγεις και παιρνεις.καντα δοκιμη και τα 2.απλα και για τα 2 αν υπαρχει πιο νεο firmware Περασε το γιατι μπορει να διορθωνει αρκετα πραγματα.και τα 2 τα θεωρω τα ιδια χαλια παντως.με 25 ευρω ενα vigor θαηταν καλυτερο εκτος αν αντι για αυτα τα 2 μπορεις να παρεις κανα thomson.αυτο που λεω για τα τεστ πιο πανω εχει νοημα αν τα εχεις και τα 2 και δεν ειναι να διαλεξεις.επειδη δεν γραφεις αν τα εχεις και τα 2 η ειναι να παρεις ενα απο τα 2 για αυτο στα εγραψα.αλλιως δες για thomson 585 v8.βεβαια αν ειναι να δωσεις εστω και 10 ευρω για να παρεις καποιο απο αυτα απο τον οτε τοτε μην παρεις τιποτα και αγορασε ενα vigor 2700vg Με 25 ευρω.κλασσεις ανωτερο.

για εσενα γενικα σαν ρουτερ απο αυτα θα προτεινα thomson>κλασεις καλυτερο απο baudtec.απο τα πολυ καλα και σταθερα σε αποσυνδεσεις.ισως απο τα πιο καλα δωρεαν ρουτερ και οχι μονο.

Δημοσ.

Να ευχαριστησω και τον Κωστα και τον καλο φιλο poulinos για τις πολυ καλες και σωστες λεπτομερειες που ανεφερε.

Δυστυχως ο ΟΤΕ δεν ειχε σε isdn thomson και Χαβαι αναγκαστικα πηρα το ΖΤΕ,λοιπον σε συγκριση με ενα sagem 2444 που ειχα πριν ,βλεπω οτι δεν ειναι και ασχημο το ZTE ,εχω διαβασει αρκετα αρνητικα στο νετ για το ZTE,καπου ειναι υποκειμενικα τελικα ολα αναλογα τις αναγκες του καθενος.

Θα κανω ενα συγκριτικο με τα 2 ρουτερ που εχω δουλεψει ,καταρχας αυτο που καταλαβα ειναι οτι το attenuation απο ρουτερ σε ρουτερ ειναι οτι νάναι,και για να γινω ακριβης ειχα att 33.5 db και κλειδωνα καπου μεταξυ 8,5 - 9,5 mbps με το sagem 2444 ,και με το ZTE ανεβηκε το att στα 42,5 db αλλα αντι να πεσει το κλειδωμα ταχυτητας ανεβηκε και κλειδωνω τωρα στα 9,7 - 10,4 mbps κουφο αλλα αληθινο.Το upload και στα δυο ρουτερ το ιδιο.

Αποσυνδεσεις ειχα 3-5 το 24 ωρο με το sagem ,το ιδιο ειναι και με το ZTE.

Αρκετα μικρο ρουτερ σε διαστασεις το ZTE ,αλλα σημαντικο ειναι οτι δεν ζεστενεται πολυ το ρουτερ,αρκετα πιο ψυχρο απο το sagem 2444.

Eχει εξωτερικο διακοπτη για το ασυρματο που δουλευει κανονικα οn-off,(γιατι σε καποιο νημα το Thomson καποιο μοντελο ειχε προβλημα με τον διακοπτη)

Προς το παρων ειμαι ευχαριστημενος,απο αυτο το ρουτερ,βεβαια κανω συγκριτικο fiat-seat και οχι με mercentes oπως τα καλυτερα ρουτερ,αλλα γενικα για ρουτερ που δινει ο οτε ,με τις μικρες απαιτησεις που εχω μια χαρα το βλεπω.

Το ασυρματο και αυτο σαν το sagem 2444 απο σαλονι -κρεβατοκαμαρα 10 μετρα με ενα τοιχο στην μεση εχει 4 στα 5 σημα,με το ρουτερ μισο μέτρο πανω απο το πατωμα.(Δεν εχω μεγαλυτερες αναγκες εμβελειας)

Σε ταχυτητα συγχρονισμου τα ιδια τα ειδα.

Δημοσ.

για το attenuation απο ρουτερ σε ρουτερ ειναι πονεμενη ιστορια.κανονικα υποτιθεται οτι πρεπει να εχεις μια δυο μοναδες

διαφορα αλλα πολλες φορες βλεπεις αλλα ντι αλλων.καποιες φορες με Firmware update φτιαχνει.πχ ειδα ενα zyxel που ελεγε

attenuation 67 και εγω με αλλο ρουτερ(analyzer)εβλεπα 35 περιπου.αλλα ντι αλλων.εχω δει και ρουτερ να τα βγαζουν μηδεν.

τωρα για τα αρνητικα που λενε απλα κανει το τελευταιο Firmware update που υπαρχει και απο εκει και περα οπως σωστα ειπες

εχει να κανει με το τι χρηση κανει ο καθενας.μπορει για αυτα που θες εσυ να ειναι μια χαρα.

τωρα 3-5 αποσυνδεσεις ειναι καμποσες.εχεις βαλει φιλτρο σε συναγερμο και στα τηλεφωνα?

επισης μην σου φαινεται παραξενο που συγχρονισε παραπανω.οτι αναφερει λαθος το attenuation και τοδειχνει πολυ παραπανω

δεν σημαινει οτι δεν θα συγχρονισει πιο πολυ?αλλο chipset το ενα αλλο το αλλο οποτε ισως δεις +-1 mbit απο αλλα ρουτερ.

το Thomson δεν εχει προβλημα με τον διακοπτη.στα firmware στα 7 το παταγες για 15 seconds και το εκλεινες και το ανοιγες.

στα firmware απο 8 και πανω πλεον αυτη η λειτουργεια δεν ισχυει.το κουμπι παιζει σαν wps πλεον και για να παιξει On /off λενε οτι θελει αλλαγες απο cli.

μια χαρα απο εμβελεια.οποτε κρατα τα και τα 2 και βλεπεις πιο θα παιξει πιο καλα στην πορεια.στην τελικη εχεις και ενα backup αμα παθει κατι το zte και ειναι εκτος εγγυησης γιατι οσο ειναι εντος θα στο αλλαξουν

Δημοσ.

καλο ρουτερακι πρεπει να'ναι και το zte.ο οτε αυτο δινει τωρα αντι για το thomson, γιατι απ οτι ακουσα δε το ξαναδωσε.απο ρουτερ σε ρουτερ διαφερει ο συγχρονισμος.εγω πχ με το baudtec επιανα 9,5 τωρα με το thomson 10++..για τις αποσυνδεσεις σου κοιτα το θεμα γιατι 3-5/μερα ειναι αρκετες.δηλωσε βλαβη καλυτερα.

Δημοσ.

αν το δωσει βλαβη υπαρχει περιπτωση να του ριξουν την ταχυτητα με σκοπο να ανεβει το margin .οποτε ας κοιταξει τι γινεται στο σπιτι πρωτα.ας βγαλει συσκευες κτλ η ας κανει καναν ελεγχο σε καναν κατανεμητη αν πιανουν τα χερια του.το Thomson το θεωρω πολυ καλυτερο απο το zte και πλεον τα νεα thomson συγχρονιζουν παρα πολυ καλα και ειναι ισαξια σε συγχρονισμο με αλλα ρουτερ.ειδικα σε χαλια γραμμες συγχρονιζουν περισσοτερα.καποτε εβαζες Linksys για καλυτερο συγχρονισμο πλεον και με Thomson παιρνεις σχεδον τα μεγιστα σε συγχρονισμο.ο οτε κατα καιρους εδινε παντα Thomson και συνηθως το ειχε και για το connex tv και εκανε την 4η θυρα stb.και το thomson ειναι οτι πιο stable σε αποσυνδεσεις.

Δημοσ.

ετσι ειναι..αφου να φανταστεις απο τοτε που εβαλα το thomson εχω ξεχασει τι σημαινει αποσυνδεση.παλια που ειχα το baudtec-το οποιο θεωρω και ως τη μεγαλυτερη αποτυχια σε ρουτερ-ειχα θεμα με το wireless.εκανε στο ξεκαρφωτο αποσυνδεσεις οταν συνδεομασταν 2 pc...και τοτε ελεγα στον οτε οτι φταιει το ρουτερ και αυτοι μου ελεγαν οτι αποκλειεται να σου στειλαμε κ αλλο προβληματικο ρουτερ.(ηδη μου 'χαν στειλει κ αλλο!)...και με εβαλαν σε προφιλ 12αρας για να δικαιολογησουν τις αποσυνδεσεις.ομως τα προβληματα συνεχιζοταν κι ευτυχως εστειλαν τεχνικο και μου αλλαξε το ρουτερ και ειδα ασπρη μερα.απο τοτε που παει σχεδον 1 χρονος δεν ξαναντιμετωπισα σχεδον κανενα προβλημα.το μονο αρνητικο ειναι οτι ο συγχρονισμος εχει σκαμπανεβασματα-γενικα η γραμμη-μια μπορει να πιασω 11 την αλλη 9++..ειναι και αναλογα ποσοι συγχρονιζουν στη γειτονια..

Δημοσ.

ετσι ειναι..αφου να φανταστεις απο τοτε που εβαλα το thomson εχω ξεχασει τι σημαινει αποσυνδεση.παλια που ειχα το baudtec-το οποιο θεωρω και ως τη μεγαλυτερη αποτυχια σε ρουτερ-ειχα θεμα με το wireless.εκανε στο ξεκαρφωτο αποσυνδεσεις οταν συνδεομασταν 2 pc...και τοτε ελεγα στον οτε οτι φταιει το ρουτερ και αυτοι μου ελεγαν οτι αποκλειεται να σου στειλαμε κ αλλο προβληματικο ρουτερ.(ηδη μου 'χαν στειλει κ αλλο!)...και με εβαλαν σε προφιλ 12αρας για να δικαιολογησουν τις αποσυνδεσεις.ομως τα προβληματα συνεχιζοταν κι ευτυχως εστειλαν τεχνικο και μου αλλαξε το ρουτερ και ειδα ασπρη μερα.απο τοτε που παει σχεδον 1 χρονος δεν ξαναντιμετωπισα σχεδον κανενα προβλημα.το μονο αρνητικο ειναι οτι ο συγχρονισμος εχει σκαμπανεβασματα-γενικα η γραμμη-μια μπορει να πιασω 11 την αλλη 9++..ειναι και αναλογα ποσοι συγχρονιζουν στη γειτονια..

crosstalk θα υπαρχει παντα.δευτερον χαλια χαλκοι απειροι.β.τωρα που εβαλες thomson ζητα παλι 9 αρι profile που ειναι το default Του οτε.το Thomson πολυ καλο σταθερο.και καλο ειναι να του κανεις και κανα firmware update γιατι διορθωνει διαφορα bugs του ρουτερ.το μεγαλυτερο θεμα ειναι καμια φορα τα Reboot που κανει μονο του ειδικα οταν ζοριζεται wireless.

firmware εχει εδω

http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Firmwares/

αναλογα το μοντελο διαλεγεις

και ο wizard ειναι εδω

http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Upgrade_Wizards/Windows/

απλα θελει με καλωδιο συνδεση.

baudtec αστα να πανε.

και γενικως τα περισσοτερα δωρεαν ειναι αστα να πανε.οχι ολα αλλα τα πιο πολλα.εξαιρουνται Thomson,fritz κτλ.

Δημοσ.

crosstalk θα υπαρχει παντα.δευτερον χαλια χαλκοι απειροι.β.τωρα που εβαλες thomson ζητα παλι 9 αρι profile που ειναι το default Του οτε.το Thomson πολυ καλο σταθερο.και καλο ειναι να του κανεις και κανα firmware update γιατι διορθωνει διαφορα bugs του ρουτερ.το μεγαλυτερο θεμα ειναι καμια φορα τα Reboot που κανει μονο του ειδικα οταν ζοριζεται wireless.

firmware εχει εδω

http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Firmwares/

αναλογα το μοντελο διαλεγεις

και ο wizard ειναι εδω

http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Upgrade_Wizards/Windows/

απλα θελει με καλωδιο συνδεση.

baudtec αστα να πανε.

και γενικως τα περισσοτερα δωρεαν ειναι αστα να πανε.οχι ολα αλλα τα πιο πολλα.εξαιρουνται Thomson,fritz κτλ.

ναι ζητησα πριν κανα μηνα να μου το γυρισουν σε 9 snr και τους ειπα οτι απο συγχρονισμους εχουμε σκαμπανεβασματα..μου ειπαν θα σου στειλουμε τεχνικο να το ελεγξει..οταν ηρθα δυστυχως ελλειπα οποτε δεν εγινε κατι.τους ξαναπηρα και μου το αλλαξαν σε 9 snr αλλα και παλι σκαμπανεβασματα.

απο firmware εχω το 8.2.7.7 παραμετροποιημενο απο τον οτε.λες να κανω update ή θα χω κανα θεμα?

καλα οχι παντως οτι ειναι τραγικο το θεμα, απλα με line att. 18 ειναι κριμα να πιανεις 10 μονο.

Δημοσ.

θα ηταν καλη δοκιμη να κανεις δοκιμη σε κανα κατανεμητη μηπως γινεται τιποτα μεσα στο σπιτι απο κανα συναγερμο κτλ.αν δεν μπορεις θα ηταν επισης καλο δοκιμη να λυσεις την κεντρικη πριζα και να βρεισ τα 2 καλωδια που ερχονται απο τον οτε και να δοκιμασεις εκει.ολα τα αλλα αποσυνδεδεμενα.firmwareμπορεις να δοκιμασεις και Generic.εγω συνηθως βαζω generic.επισης δυσκολο να πετυχεις τον οτε.πολλες φορες μπορει να παει καφαο αλλες φορες μπορει να μην βγουν καν εξω να το μετρησουν να δουν οκ συγχρονιζει πχ στα 10 γεια σας.το update στο ρουτερ μην περιμενεις να σουαλλαξει κατι ως προς πλευρα συγχρονισμου η αποσυνδεσεων παντως.διορθωνει αλλα θεματα οπως κατι Reboot που μπορει να κανει στο ξεκαρφωτο.βγαζει το branding οποτε δεν βλεπεις οτε.σου ανοιγει το cli αμα ειναι κλειστο κτλ.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,παρατηρωντας συνεχεια το ΖΤΕ σημερα ειδα οτι κλεινη 12 ωρες up πραγμα που ποτε στο παρελθον δεν ειχα δει (ποτε δεν ηταν πανω απο 10 ωρες up το sagem),την γραμμη την εχω φτιαξει εγω προσωπικα γνωριζω το αντικειμενο,το θεμα με τις αποσυνδεσεις ειναι στο croshtalk-παλαια χαλκοσύρματα γιατι ξεκιναει με 9 o θορυβος snr,και σταδιακα πεφτει και οταν παει στο 4-5 κανει disconect.Ειχε ερθει τεχνικος και γενικα μου λεει 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο ειναι φυσιολογικο ,και μενα στο σπιτι μου εχει 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο λεει,ε λεω για να λεει ετσι δεν βαριεσε εμενα ειναι 1-2 παραπανω,τρέχα γύρευε ψίλους στά άχυρα.

Προτιμω τις 3-5 αποσυνδεσεις απο το να χασω σε ταχυτητα γιαυτο και συμβιβάστηκα.

Σαν να εχω μια ιδεα οτι το ΖΤΕ μπορει να κραταει την συνδεση και με χαμηλο snr καλυτερα απο το sagem

Παντος στην ιστοσελιδα του oteshop εχω να δω το Thomson περιπου κανα χρονο τωρα.

Ειχα ακουσει πολλα αρνητικα με το ΖΤΕ και καπου οταν το πηρα λεω ωχ τωρα την κάναμε,αλλα απο οτι βλεπω ειμαι προς το παρον πολυ ικανοποιημενος.

Δημοσ.

θα ηταν καλο τεστ αν ειχες ενα Thomson για δοκιμη.απο την αλλη ναι θα σου αλλαξουν Profile.σιγα μην κατσουν για 4-5 αποσυνδεσεις να σου αλλαξουν απερχομενο η κεντρικο.δες μονο για κανα firmware μηπως παιξει καλυτερα.επισης αν συγχρονιζεις χαμηλα μπορεις να δοκιμασεις με adsl2 η g.dmt να δεις τι γινεται δηλαδη αν εισαι κατω απο 12 η απο 8 Mbit.οσο για τα αρνητικα δυσκολο θα δεις ρουτερ που να μην εχει αρνητικα και να μην ακους αρνητικα.οποιο και αν ειναι αυτο.για ολα υπαρχει αρνητικο ακομα και για cisco θα ακουσεις που λεει ο λογος.ναι το να μαλωνετε αν ειναι 3 αποσυνδεσεις η 5 δεν αλλαζει κατι.τα καλωδια του χαλκου ποσο να αντεξουν.ολο κοψε ραψε.και ναι μην σου φαινεται παραξενο ενα ρουτερ οπως πχ το zte να ειναι πιο σταθερο απο οτι το sagem η κατι αλλο.εχει να κανει με chipset με τι εκδοση chipset με τι dslam πεφτεις κτλ.τωρα να αλλαζες εταιρεια και να ζηταγες ανενεργο βρογχο για να εβλεπες πως θα παει θα ηταν μια δοκιμη.

Δημοσ.

θα ηταν καλη δοκιμη να κανεις δοκιμη σε κανα κατανεμητη μηπως γινεται τιποτα μεσα στο σπιτι απο κανα συναγερμο κτλ.αν δεν μπορεις θα ηταν επισης καλο δοκιμη να λυσεις την κεντρικη πριζα και να βρεισ τα 2 καλωδια που ερχονται απο τον οτε και να δοκιμασεις εκει.ολα τα αλλα αποσυνδεδεμενα.firmwareμπορεις να δοκιμασεις και Generic.εγω συνηθως βαζω generic.επισης δυσκολο να πετυχεις τον οτε.πολλες φορες μπορει να παει καφαο αλλες φορες μπορει να μην βγουν καν εξω να το μετρησουν να δουν οκ συγχρονιζει πχ στα 10 γεια σας.το update στο ρουτερ μην περιμενεις να σουαλλαξει κατι ως προς πλευρα συγχρονισμου η αποσυνδεσεων παντως.διορθωνει αλλα θεματα οπως κατι Reboot που μπορει να κανει στο ξεκαρφωτο.βγαζει το branding οποτε δεν βλεπεις οτε.σου ανοιγει το cli αμα ειναι κλειστο κτλ.

οχι συναγερμο δεν εχω..αμα παω σε 8.2.7.8 θα συνεχισει να λειτουργει το κουμπι ον-οφφ για το wireless?λες να τους ξαναπαρω τηλ να ερθουν να κοιταξουν κανα καφαο?θα δοκιμασω και αυτο που ειπες να παω στην κεντρικη πριζα του σπιτιου.κριμα παντως με 18 line att αλλοι πιανουν μεχρι και 18-19 και εγω να μενω στα 10 και στις σουπερ μερες μονο στα 11.....οχι οτι ειναι λιγο το 10+ αλλα θα θελα λιγο παραπανω μιας και κατεβαζω διαφορα ολη μερα,βιντεο στριμ και τετοια......

Καλησπερα και παλι,παρατηρωντας συνεχεια το ΖΤΕ σημερα ειδα οτι κλεινη 12 ωρες up πραγμα που ποτε στο παρελθον δεν ειχα δει (ποτε δεν ηταν πανω απο 10 ωρες up το sagem),την γραμμη την εχω φτιαξει εγω προσωπικα γνωριζω το αντικειμενο,το θεμα με τις αποσυνδεσεις ειναι στο croshtalk-παλαια χαλκοσύρματα γιατι ξεκιναει με 9 o θορυβος snr,και σταδιακα πεφτει και οταν παει στο 4-5 κανει disconect.Ειχε ερθει τεχνικος και γενικα μου λεει 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο ειναι φυσιολογικο ,και μενα στο σπιτι μου εχει 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο λεει,ε λεω για να λεει ετσι δεν βαριεσε εμενα ειναι 1-2 παραπανω,τρέχα γύρευε ψίλους στά άχυρα.

Προτιμω τις 3-5 αποσυνδεσεις απο το να χασω σε ταχυτητα γιαυτο και συμβιβάστηκα.

Σαν να εχω μια ιδεα οτι το ΖΤΕ μπορει να κραταει την συνδεση και με χαμηλο snr καλυτερα απο το sagem

Παντος στην ιστοσελιδα του oteshop εχω να δω το Thomson περιπου κανα χρονο τωρα.

Ειχα ακουσει πολλα αρνητικα με το ΖΤΕ και καπου οταν το πηρα λεω ωχ τωρα την κάναμε,αλλα απο οτι βλεπω ειμαι προς το παρον πολυ ικανοποιημενος.

ναι το thomson μαλλον σταματησαν να το δινουν...ουτε στη σελιδα το χει.το zte τωρα αρχισαν να το προωθουν.απο κει και περα δες το πως παει και αν βρεις κανα thomson κανεις δοκιμη οπως λεει και ο Αλεξανδρος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...